túlzó elvárások? + általam talált ajánlatok ...ha fenn a topic, kukkants be
Elküldve: 2007. 07. 23. 15:36
---------- rohamkocka
Elküldve: 2007. 10. 07. 23:18
Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 23:18
Ez mondjuk eléggé érdekes, mert ugye jó php programozót nem sokat láttunk faszán rajzolni, meg ilyenek. Szerverüzemeltetés meg ismét érdekes dolog, mi most éppen IIS tapasztalt arcot keresünk, de már fél éve, oszt nem jön egy deka sem

Kérdés itt azt akarják, hogy mindenhez értsen csuklóból, vagy mindenhez kicsit, de 1-1 területet frankón is? Ezek mindig érdekeltek, mert elve a rendes mysql/Win szerver nem sűrűn szokott összeférni, flash varázsló meg rohadtul csak rajzolgat, meg designel, de lövése nincs a PHPról.
Elküldve: 2007. 10. 09. 21:30
Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 16:36
A harmadik esetet nem említetted. Amikor az általad lesajnált ügynököket vállalkozóként alkalmazó cég felismerte az oktatásügy súlyos (mondhatni kritikus) lemaradását e téren (is) és felvállalja, hogy a cég saját szervezésében OKJ-s(!) államilag elismert, valóban használható közép és/vagy felsőfokú végzettséget ad a kezébe annak, aki bevállalja, hogy a már megszerzett érettségije után hajlandó tisztességesen tanulni és dolgozni! Nem mellékesen: NEM BAGÓÉRT! Ez azért nem egy rossz dolog, ugye?
Elküldve: 2007. 10. 09. 21:55
Idézet: prognosys - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 22:30
Én nem sajnálom le az ügynököket, vannak olyan munkakörök, ahol ez jobban kivitelezhető forma (főleg nem "8 órát ülök egy íróasztal mögött" típus), pl. idegenvezető, akinél elég ritkán elképzelhető egy szabályos 40 órás munkahét.
Én nagyon tisztelem azt a munkáltatót, ahol ennyire figyelnek az emberre (amúgy milyen tanfolyamra?) -- de én még ilyenbe nem nagyon botlottam. Általában olyan helyeken futottam bele, ahol a cég nagyon ódzkodik bármilyen kötelezettség vállalására, és azt áttolja a munkavállalóra.
---------- rohamkocka
Elküldve: 2007. 10. 09. 22:08
Idézet: kisgabo - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 14:33
ezeknek 10* elküldtem, azóta is hirdetnek:
cetelem
egyszerű embert keresnek, egyszerű végzettséggel, de érdekesmód 1 éve nem akad nekik.

Igen, tudom, régi post, de mostanában a DHL-n nézegetek nagyokat, ezeket az állásokat kb. február óta nyomják, mindig más sorrendben.
Miről maradtam le: ekkora cég, ennyire válogatnak, ennyire nincs jelentkező?

---------- rohamkocka
Elküldve: 2007. 10. 09. 22:10
Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 23:08

Ja, a >>KLIKK<<
---------- rohamkocka
Elküldve: 2007. 10. 09. 22:28
Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 22:55
Én nagyon tisztelem azt a munkáltatót, ahol ennyire figyelnek az emberre (amúgy milyen tanfolyamra?) -- de én még ilyenbe nem nagyon botlottam. Általában olyan helyeken futottam bele, ahol a cég nagyon ódzkodik bármilyen kötelezettség vállalására, és azt áttolja a munkavállalóra.
pü-ben válaszoltam
Elküldve: 2007. 10. 09. 22:59
Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 23:08

Nagyon komoly meló, nem kispályáznak.
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2007. 10. 10. 07:38
Én is most keresnék melót, vmi számteches területen, van egy OKJ-s felsőfokú képesíésem meg fősikola befejezése talán, angol megy faxán, na akkor elküldtem 10-12 helyre CV-t, ebbőlválaszoltak 3-an, thx majd keressük, azóta is keresnek

a leguccsó volt a legjobb, mondom jó nincs szakmai tapasztalat, mert ugye nem melóztam eleddeig, na akkor adjuk lejebb az elvárásokat, számtec cég, raktáros! ohoho mondom ez jó lesz, CV megy, pár óra múlva csörög teló, menjek be...
ok bementem, full letargia nő, csak úgy süt a nemtörődömség a husis arcáról, kérdezi miért akarok én itt raktározni, há mondom me munka, és kéne, meg ezt még ha nincs 5 diploma a zsebemben akkor is megtudom oldani stb... jó fél óra duma után mondja, majd még második körre be kell menjek amikor is a felettesek meg egyéb személyek is láthatnak bla-bla, telefonon keresnek, azóta is....

Elküldve: 2007. 10. 10. 08:45
Elküldve: 2007. 10. 10. 14:30
Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 8:38
Én is most keresnék melót, vmi számteches területen, van egy OKJ-s felsőfokú képesíésem meg fősikola befejezése talán, angol megy faxán, na akkor elküldtem 10-12 helyre CV-t, ebbőlválaszoltak 3-an, thx majd keressük, azóta is keresnek

a leguccsó volt a legjobb, mondom jó nincs szakmai tapasztalat, mert ugye nem melóztam eleddeig, na akkor adjuk lejebb az elvárásokat, számtec cég, raktáros! ohoho mondom ez jó lesz, CV megy, pár óra múlva csörög teló, menjek be...
ok bementem, full letargia nő, csak úgy süt a nemtörődömség a husis arcáról, kérdezi miért akarok én itt raktározni, há mondom me munka, és kéne, meg ezt még ha nincs 5 diploma a zsebemben akkor is megtudom oldani stb... jó fél óra duma után mondja, majd még második körre be kell menjek amikor is a felettesek meg egyéb személyek is láthatnak bla-bla, telefonon keresnek, azóta is....

Ha jól megy az angol és van tapasztalatod, akkor nagyon sok helyen komoly esélyed van. Szerintem nemzetközi cégekhez érdemes elküldeni a CV-t. Persze nem tudom szakmai tapasztalatod milyen téren van és mennyi, azért az sem mindegy. De én azt mondom, azért ne raktárosnak menj el.

:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2007. 10. 10. 19:29

ramiris keres több pozicióba embert, leányt is.
nálunk tudni érdemes, hogy sz@rrágók. szal ha nem a 80-90k kategóriát lövöd be, nem lesz válaszmail.
érdemes megpróbálni, max pár hó után kocc, a diploma emlegetése "ezeknél" a cégeknél..... nem mindig jó pont.
Elküldve: 2007. 10. 12. 23:55
ezek nincsenek picit eltévedve? bár lehet álmodozni meg vannak emberek, akik minden egyben, de hogy webdesignert keresnek és leírnak egy egész komplett webprogramozót egy pici rencergizdai beütéssel...

Idézet
rejtély, annyiból hogyan élnek meg emberek... a kezdőknek pedig, ahogy láttam, rohadt nehéz. pályakezdők állásbörzéjén tapasztalatot várnak.
ha valaki laragirlhöz hasonlóan bármi csak valami, lehetőleg számtek munka legyen, egy nem teljesen ismeretlen 3 betűs cég szerverfigyelgető meg ilyesmi munkája tűnik jónak, bejutni nem oly vész (van fluktuáció), egész jól fizetnek (akár 2x annyit, mint amennyiért én webprogramozó voltam anno), végzettség az nem kell hozzá, csak az időbeosztás idióta kissé. nem bírnék 12 órákat éjszakázni, de van, akinek megy. továbblépni nem tudom, merre lehet, de egy egész életre kicsit húzósnak tűnik, hogy 2 hétvége van per hó és egy csomó nap félhalott a kialvatlanságtól... bár van 8 órás szekciójuk is. de erről Alvaro tudna regélni, aki évek óta nyomja, közben már meg is tud javítani némely problémát, de számomra teljesen homályos, mit csinál.
szóval a kezdés, az nehéz (a folytatás is, gyakorlott webes programozóként sem tudtam elhelyezkedni, nincs hozzá érzékem. ma már azért úgy érzem, lenne) én webeztem, php+sql, mint a programozói lét egyik legalacsonyabb foka (képtelen vagyok valódi programozásnak tekinteni a tipikus webes php-t, agy és gyakorlat mindenesetre nem kell hozzá), onnan átugrottam a flashre (szeszélyes idióta környezet, de én elvagyok vele), ami kis cégekkel s megfelelő hajlamokkal kombinálva kínálja akár a grafikus/designer/animátor/ami jön irányvonalat... :Đ
Elküldve: 2007. 10. 13. 12:57
Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 8:28
Tudunk durvábbakat is, de első körben nem éppen webes állásajánlatra küldik a CV-t, hanem innen-onnan megkeresik, vagy haver haverjának az ismerőse szól, hogy esetleg nem kellene-e egy állásféle.
Elküldve: 2007. 10. 17. 18:43
Az én kollégám is tudja mindezt, csak 'nemnormáális'. Mondtam már neki, csiholhatna rendes pénzt is a tudásából...
Elküldve: 2007. 10. 18. 04:20

---------- rohamkocka
Elküldve: 2007. 10. 18. 04:26

Próbáld meg ezt: >>KLIKK<<
Bár németet írnak, de jó oda az angol is. Én megjártam, első kérdése ez volt. Én mind a kettőt kb. középfokon tudom használni, így a többi már nem is érdekelte.

---------- rohamkocka