HWSW Informatikai Kerekasztal: túlzó elvárások? + általam talált ajánlatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

túlzó elvárások? + általam talált ajánlatok ...ha fenn a topic, kukkants be

#121 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 18. 07:12

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 5:26

Próbáld meg ezt: >>KLIKK<<

Bár németet írnak, de jó oda az angol is. Én megjártam, első kérdése ez volt. Én mind a kettőt kb. középfokon tudom használni, így a többi már nem is érdekelte.  :wtf: Amúgy a T-systemhez küldenek ki.

elég sok helyre kell a német... Alvaro váltott volna, megvolt mindene ahhoz, hogy alkalmas legyen, protekciója is volt, csak a német nem. ehh...
én tudok kissé németül (nagyon könnyen tanulom, lazán letettem a középfokút elég kevés német tanulással, gimnáziumi 2-4 óra az nemsok, igaz, a vizsga sem volt vészes), de tőlem a kutya se kérte. végülis programozó vagyok s valahogy mindig kis magyar cégekbe botlottam... :think:

#122 Felhasználó inaktív   TomiG. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 18. 12:31

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 22:18

Mint IT-ben halandóként, ez nem túlzás: >>KLIKK<<?

Nem értem a felháborodásotokat... Az egyetlen ami túlzás, hogy weddesignert írtak fejlesztő helyett gyanítom, hogy ez csak keveredés, vagy csak nincsenek tisztában a különbséggel...
Aki webfejlesztőnek nevezi magát attól mindenképp elvárható, a HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL...
Ráadásul ha nem akar lemaradni akkor a Flash + ActionScript is alap...
Ahhoz hogy egy designt jól tudjon felhasználni ismernie kell a grafikai programokat is valamennyire...
A szerverüzemeltetés pedig egy olyan dolog, hogy ha nem ismerném azt a platformot ami alá dolgozok gyakran elég nagy bajban lennék... Ráadásul Windows serverről van szó tehát ez igen jó eséllyel belső szerver, amit nem túl nagy művészet üzemeltetni... A külső szerverek úgyis Linuxosak, és úgyis van üzemeltetőjük aki ért is hozzá... De ezenkívül igen hasznos ha egy fejlesztő tisztában van a Linux képességeivel is. Nem azt mondom, hogy üzemeltesse profi módon, csak ismerje, hogy használni tudja...
Én úgyvélem, hogy így néz ki egy webfejlesztő szakember...
A jó autószerelő sem csak a fékekhez ért, hanem az egész autóhoz...

#123 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 13:03

Idézet: shr - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 8:12

elég sok helyre kell a német... Alvaro váltott volna, megvolt mindene ahhoz, hogy alkalmas legyen, protekciója is volt, csak a német nem. ehh...
én tudok kissé németül (nagyon könnyen tanulom, lazán letettem a középfokút elég kevés német tanulással, gimnáziumi 2-4 óra az nemsok, igaz, a vizsga sem volt vészes), de tőlem a kutya se kérte. végülis programozó vagyok s valahogy mindig kis magyar cégekbe botlottam... :think:

Itt arról lenne szó, hogy vannak németországi ügyfelek, akik nem nagyon figyel(het)nek a gépeikre, hanem magyarországi supporttal oldják meg. A legkomolyabb dolog talán az XP újrahúzása lenne.
----------
rohamkocka

#124 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 13:06

Idézet: TomiG. - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 13:31

Nem értem a felháborodásotokat... Az egyetlen ami túlzás, hogy weddesignert írtak fejlesztő helyett gyanítom, hogy ez csak keveredés, vagy csak nincsenek tisztában a különbséggel...

szerintem nem háborodtunk fel, csak furcsálltuk :) a munkakör és a leírás köszönő viszonyban sem volt egymással.
azért elég ciki, hogy nem tudnak megkülönböztetni egy programozót egy designertől ;) bár láttunk már ilyeneket. rám is néztek már csillogó szemekkel, hogy flash programozó vagyok, tehát nem gond, ha holnaptól csak animációt csinálok, nem kell művészien, de rém gyorsan...
szerencsére azóta is programozok, bár műfaji átcsapások elképzelhetők :)

amúgy a felsoroltak nem elrugaszkodottak, ha design és grafikai tudást nem várnak el, én is ismerem a felsoroltakat, kivéve a windowsos serverüzemeltetést :) nem vagyok rendszergazda, de nem is kell. viszont csinálok flash bannert, háttérképet, néha javítok helyesírási hibákat (2 szerkesztővel ez ritkán kell, de van, ami az ő kezükön nem megy át), s akár hangeffektust gyártok... :Đ

egyébként van designhoz valamelyest értő programozónk is. igaz, ő nem flashes.

#125 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 13:15

Ráadásul Windows serverről van szó tehát ez igen jó eséllyel belső szerver, amit nem túl nagy művészet üzemeltetni...

Komolyan? :D Biztos azért van minden második windows server elhasalva, meg hibásan konfigolva. Persze látszólag csak GUI-n klikkolgatni kell aztán megy az, de ugyanolyan bonyolult mint egy freebsd vagy akármilyen más szerver. Nincsen olyan ember aki komolyan ért midenhez ami az adott hirdetésben volt. Persze a hozzáértés is relatív fogalom...
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#126 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 18. 13:21

Nem azt mondom, hogy üzemeltesse profi módon, csak ismerje, hogy használni tudja...
Én úgyvélem, hogy így néz ki egy webfejlesztő szakember...
A jó autószerelő sem csak a fékekhez ért, hanem az egész autóhoz...

A jó autószerelpő az egy műhely, ahol külön van villamosságis szakember, riasztós/rablásgátlós, aki marhára nem ért a fékhez, meg vannak a gépészek. Ezek már kicsit összetettebb cuccok, nálunk is vannak programozók, aztán pár csaj csak ikonokat meg skineket rajzolgat.

Jobb is ez így, mint ha kicsit értene hozzá, aztán belepofáznánek, meg elrontanák, meg gyártaná az elméleteket. Azért aki ennyire mindent tudni elég necces, meg nem biztos, hogy álláshirdetésből fognak rátalálni :-)
Make love not Wor.

#127 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 13:22

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 14:15

Komolyan? :D Biztos azért van minden második windows server elhasalva, meg hibásan konfigolva.

Linuxos is, meg MAC-es is, meg BSD-s is. Kár ezen anyázni. Mondjuk jó wines szerverüzemeltetőt rohadtul nem lehet találni, exchange/SBS meg ilyesmi az van, de most ha valakit tudtok, aki jó pénzért ért IISül, az írjon már nekem egyet jól, hátha.
Make love not Wor.

#128 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 13:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 14:22

Linuxos is, meg MAC-es is, meg BSD-s is. Kár ezen anyázni. Mondjuk jó wines szerverüzemeltetőt rohadtul nem lehet találni, exchange/SBS meg ilyesmi az van, de most ha valakit tudtok, aki jó pénzért ért IISül, az írjon már nekem egyet jól, hátha.

IIS necces, akikkel én találkoztam szinte mind utálják, és legszívesebben hozzá se nyúlnak.  :Đ Ha meg komolyabban kell, akkor méretezni meg optimalizálni halálos. Azért sok sikert, látom elég régóta keresed az emberedet.  :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#129 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 14:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 14:21

A jó autószerelpő az egy műhely, ahol külön van villamosságis szakember, riasztós/rablásgátlós, aki marhára nem ért a fékhez, meg vannak a gépészek. Ezek már kicsit összetettebb cuccok, nálunk is vannak programozók, aztán pár csaj csak ikonokat meg skineket rajzolgat.

nálunk egy csaj háttereket hoz össze photosopban.
a megbízott grafikusaink is elég szűk területen mozognak, az egyik gyermekes figurákat rajzol a saját stílusában s valami köze van a színekhez, a másik layoutot designol, a többi mesét illusztrál...
teljesen jól el lehet lenni egy szűk területen, de nehogy itt kelljen elmesélni a vertikális meg horizontális tudás mibenlétét :)

#130 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 14:28

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 14:54

Ha meg komolyabban kell, akkor méretezni meg optimalizálni halálos.

Pedig teljesen jónak tűnik nagyban is, itt ha elhasal egy fél kontinenst, akkor a maradék még mindig viszi a cuccost, oszt mégsem teker 100%-on, legfeljebb a távolság miatt nőlnek a pingidők. De ezt majd egy sör mellett megbeszéljük :-)
Make love not Wor.

#131 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 00:02

http://www.cvonline.hu/...

Aralco Kft.

Az Aralco Kft. az információtechnológiai piac dinamikusan bővülő szereplője. Új fejlesztésű rendszereink működtetése mesterséges intelligencián alapszik. Munkavállalóinknak távmunka keretein belül kínálunk munkalehetőséget akár főállásként, akár mellékállásként.

Kínált pozíció
DISZPÉCSER MUNKATÁRS (TÁVMUNKA)
Feladat
# ügyfelekkel való kommunikáció (szóban és írásban)
# problémamegoldás
# háttértámogatás nyújtása
# információkeresés
# adminisztráció
# asszisztensi feladatok
# zökkenőmentes kommunikáció biztosítása
# a rendszer fejlesztésének segítése

Elvárás
# minimum középfokú végzettség
# angol nyelvtudás
# MS Office programok felhasználói szintű ismerete
# Internet napi használata
# rugalmasság
# újdonságokra való nyitottság
# precíz munkavégzés

Pozitív tulajdonságok
# precizitás
# megbízhatóság
# terhelhetőség
# lojalitás

Amit kínálunk
# rugalmas munkaidő
# versenyképes jövedelem
# előrelépési lehetőség
# új technológiák megismerése

Munkavégzés helye  Távmunka
Munkaidő  egyedi beosztás / rugalmas (minimum napi 2-4 óra)
Munkábaállás kezdete azonnal
Fizetés  versenyképes órabér

Elérhetőségi adatok
Kapcsolattartó: Aralco Kft.
E-mail: 58425-78094@client.cvonline.hu
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#132 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 00:14

Aki webfejlesztőnek nevezi magát attól mindenképp elvárható, a HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL...
Ráadásul ha nem akar lemaradni akkor a Flash + ActionScript is alap...
Ahhoz hogy egy designt jól tudjon felhasználni ismernie kell a grafikai programokat is valamennyire...

Bocs, hogy ilyen régi hozzászólásra válaszolok, de muszáj, mert ezt a tévképzetet szeretem irtani. Kezdve a végén, a csudát kell tudnia Photoshopot hogy CSS-HTML-JS-t alkosson, az a graifikus dolga. És így tovább: tudjon egy "családot" (PHP-MySQL ill HTML-CSS-JS a másik) de azt nagyon. Ezekből lesznek a senior emberek. Meg abból a pár zseniből, aki tényleg mindet tudja irtó jól de az ilyen ritka mint a fehér holló. Aki mindent tud egy kicsit, az kap egy junior státust -- aztán jöhet ide panaszkodni hogy mennyi mindent tud mégis milyen vacak a meló...

#133 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 08:16

Idézet: szabiii - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 0:02

Ezek nem túlzott elvárások, de ellentmondásos. Órabéres távmunka előrelépési lehetőséggel, baromi komoly karrier :Đ Palimadarat keresnek.

webfejlesztő témához: bean jól beszél.
Annyival egészíteném ki, hogy a flash úgy baromság, ahogy van. Megkérdeztem több embert szakembertől a lámáig, de a flash-t mindegyik utálta. Mindenkit idegesít az izgő-mozgó, rosszabb esetben hangoskodó szarok. Ráadásul külön böngészőplugin beszerzését teheti szükségessé. Előnye nincs. Csak arra való, hogy tartalmatlan weboldalt "feldobjanak" vele.
A másik, ami most túlzottan nagy divat, az az AJAX. Alapvetően hasznos dolog, tehermentesíti a szervert, de mostanság boldog boldogtalan ezt nyomatja orrba-szájba, ha kell, ha nem. Sz*rni is csak AJAX-al mennek :bolond:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#134 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 14:17

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 8:16

Annyival egészíteném ki, hogy a flash úgy baromság, ahogy van. Megkérdeztem több embert szakembertől a lámáig, de a flash-t mindegyik utálta.

Így van. De júzernek meg kell a csilivili, meg a többi. Egyre több a full flash oldal is, amitől én speciel hányok, júzer meg odáig van, oszt fizet vastagon. Előfordul ez mással is :-(
Make love not Wor.

#135 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 14:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 14:17

Így van. De júzernek meg kell a csilivili, meg a többi. Egyre több a full flash oldal is, amitől én speciel hányok, júzer meg odáig van, oszt fizet vastagon. Előfordul ez mással is :-(

:offtopic:

Jahno, irtam mailt par napja. Megkaptad? :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#136 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 15:14

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 14:30

:offtopic:

Jahno, irtam mailt par napja. Megkaptad? :)

Nézem, többiről írok ha igen, vagy nem. De jó, hogy szóltál, utánajárok.
Make love not Wor.

#137 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 16:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 15:14

Nézem, többiről írok ha igen, vagy nem. De jó, hogy szóltál, utánajárok.

:respect:
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#138 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 18:38

Idézet: bean - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 1:14

Bocs, hogy ilyen régi hozzászólásra válaszolok, de muszáj, mert ezt a tévképzetet szeretem irtani. Kezdve a végén, a csudát kell tudnia Photoshopot hogy CSS-HTML-JS-t alkosson, az a graifikus dolga. És így tovább: tudjon egy "családot" (PHP-MySQL ill HTML-CSS-JS a másik) de azt nagyon.

kis cégnél pedig kell tudnia, plusz designoljon bannert, logót, jó, ha magától kijavítja a kapott szövegek helyesírási hibáit...
ez mondjuk nekem nem gond (bár a tn paneles monitoron színt választani nem egy élmény), azt viszont nagyon rosszul viselném, ha a php-html vonalból az egyiket más csinálná. egy ember önmagával tud a legjobban összedolgozni, én különösen. de szerintem több programozónál elkerülhetetlen egy csomó plusz szervezés. elég nekem a grafikus mint különálló egység okozta problémák tömege... ha pl van egy 2 hetes (vagy akár 3 napos) határidő egy oldalra, hát ott a fene se ér rá a másik programozóval küzdeni.
s egy simább oldalnál nem kell extrém jó mysql tudás, a php is sokszor csak sql hívás némi körítéssel, úgyhogy az egész php-mysql vonal nem túl sok hónap alatt megtanulható, aztán használni kell...

a photoshophoz szerintem se kell nagyon érteni, alapszinten persze igen, mert egy grafikusnak a legritkább esetben van halvány fogalma arról, hogy mi a jó a programozónak, de rosszabb esetben eleve tesz rá magasról. a kedvencem a program által generált flash, amiből akkor speciel félig html oldal készült :Đ

full flash oldalak pedig már rohadt régen vannak dögivel, bizonyos területeken egy szint fölött nem engedheti meg magának egy cég, hogy ne legyen ilyen a honlapja. a flashnek különben megvan a maga szerepe és terepe, nem csupán csilivili. ha pl játékokról vagy animokról van szó, a html nem elég, mindenképpen kell valami plusz plugint igénylő cucc. viszont még a flashesek is bírálják azt, amikor egy flasht használó oldal simán lehetne html-ben, mert semmi csak flashben megoldható dolgot nem használ ki.
s természetesen van olyan helyzet, amikor nem szabad flasht használni (pl. hírportál, ahol nem a csilivili számít).
persze sokakkal találkoztam én is, aki élből utálta a flasht.
egyébként maga a fejlesztőkörnyezet teljesen idióta, szeszélyes, a flash maga pedig szinte mindent lassan csinál :) úgyhogy ha valaki nem tud benne programozni, csak csinálja, az nagyon tetű cuccot tud létrehozni. viszont a flash programok alapvetően kicsik. ha nem nyomják tele videóval meg bitmapekkel, ami gyakran előfordul...

#139 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 21:36

SZOM-4-351
A Trenkwalder-Multiman Személyzeti Szolgáltató Kft. megbízója számára keres 1 fő munkatársat az alábbi pozícióba:

Műszaki rajzoló - fejlesztőmérnök (Vas megye)

Munkavégzés helye: Vas megye

FELADATOK:
    * Műszaki dokumentációk készítése, nyomon követése
    * Projektekben, fejlesztésekben való részvétel

ELVÁRÁSOK:
    * Minimum középfokú műszaki végzettség
    * AutoCad (2D, 3D) és/vagy SolidEdge programok ismerete és gyakorlati alkalmazása
    * Angol és/vagy német nyelv ismerete előnyt jelent

Amennyiben hirdetésünk felkeltette érdeklődését, szakmai önéletrajzát - a pozíció megjelölésével - az alábbi elérhetőségeken várjuk:

9700 Szombathely, Thököly u. 48.

Tel.: 94/508-563, 20/580-76-70

E-mail: HuJobSzombathely@trenkwalder.com

Ny.sz: 29338/2000-0100
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#140 Felhasználó inaktív   hag 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 09. 22:47

most en vagy a kedves hirdeto ertelmezte felre a topicot?

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.