Idézet: *Iguana* - Dátum: 2014. 06. 01. 15:15
A vilag nagy reszen az emberek nem ceg altal berelt lakasban laknak a tengerparton, nem 5*-os szalloda ettermeben etkeznek naponta tobbszor (ceges "kantin"), nem a legujabb almas cuccokkal rohangalnak (amit a ceg adott, ofkoz), es nem Audi Q7-es ceges autoval jarnak (de lehet, hogy rosszul emlekszem, es csak Nissan Qashqai volt eppen), sot, tobb ezer euros adovisszateritest sem kapnak. - Mielott azt mondod, hogy ezek rad sem ervenyesek, megjegyeznem, hogy ezeket te irtad le magadrol az evek soran itt a forumban.
Kepzeld el, az emberek tobbsege fizet azert, hogy lakhasson, egyen normalis (ha eppen) kajat, es mindezt a fizetesukbol.
Nem a helyzeteddel van bajom, biztos vagyok benne, hogy qrva sokat tanultal/tettel/vallaltal azert, ami most vagy. A bajom azzal a magas hatu loval van, ami neha eszrevetlenul alad bujik. A vilag nem ugy mukodik, mint az altalad belakott mikrokornyezet, meg ha te ezt is allitod.
Szerk: szerinted az emberek (7milliard koruli nepesseggel kalkulalva) hany szazaleka kap egyaltalan BARMILYEN munkaajanlatot Dubai-bol?
A ceg altal berelt lakas az a fizetes resze volt - egyebkent mar kb egy eve en fizzetem mert valami jofej KPMG-s faszkalapnak szemet szurt az ilyen jellegu 'juttatas' (amit vastagon leadoztam mert a bonuszra van 34% ado), meg ha a szerzodesemben benne is volt. Igy inkabb megemeltek annyival a fizumat, hogy a lakast en fizessem a tulajnak. Es mindenki boldog.
Az ado visszaterites az a gyerek utan jar - itt maskepp van a csalad tamogatas. A gyerekre (es mas eltartottakra is ) havi adokedvezmeny van - igy azt a targyevet kovetoen teritik vissza. Nalatok biztosan mas formaban van ilyesmi. Az ovi sem ingyenes. Fizetestol fuggoen savos.
Valojaban kb annyi az adokedvezmeny ami az ovi dija - igy mondhatjuk hogy megis ingyenes.
Ceges autod meg neked is van. Az, hogy nalunk dragabb kb semmit nem jelent. Nekunk kevesebbe kerul igy is mert barter van az autos ceggel.
Most egyebkent nincs ceges autom - jarok az Alfaval.
Etkezes: itt koteles a munkaltato fizetni a dolgozo etkezeset. Torveny van ra. Etkezesenkent 4.2 Euro.
8 oraig 1 etkezes, 8 folott 1.5, 12 folott 2 etkezest.
Ahogy a munkaba jarast is mindenkinek. Egyszeruen orszag fuggo dolog. Nalatok is biztosan van olyan dolog ami peldaul itt nincs.
Dubaji ajanlat: linkedin-en eleg sok fejvadasz bongeszgeti a profilokat - ezt mas is megerositi. Ha valamiert fennakadsz a szurojukon, akkor megkeresnek. Nem azert mert en keresek, azert mert mondjuk a profilom alapjan alkalmasnak talanak a munkara amit hirdetnek.
Dubaj es Katar (meg ugy en-bloc az egesz terseguk) most nagyon fejlodik. Nekem a hoseg miatt nem palya, de csalad es gyerek nelkuli ferfiembernek jo lehetoseg.
Neked is mondtam, menj el pl. a Cern-be melozni, meg akkor is ha szarabb egy evig mint a mostani. Vannak olyan elemek amik jol mutatnak profilodban. Nem ismerem a mostani melohelyedet, de biztosan jobban mutat egy Cern a profilban. Oda akarki be sem kerul.
Ki mennyit tanult az reszletkerdes. En nem sokszor keresek munkat - leginkabb a munka talal meg engem. Ezt most minden nagykepuseg nelkul mondom. Nem ugralgatok osszevissza a munkahelyek kozott - a volt fonokeim is valoszinuleg pozitivan nyilatkoznak rolam. Nem a penzert dolgozom. Persze szeretek jol keresni, hogy a csaladnak mindene meg legyen.
Szeretem csinalni, szeretem egyre jobban csinalni, azert dolgozom hogy valami jobban mukodjon mint elottem. Es foleg erdekel a dolog. Nem szarok bele a dologkba - ha valami nem jo (meg ha nem is az en dolgom) akkor biztosan szova teszem a megfelelo emberkenek.
Szerkesztette: FőDudu 2014. 06. 01. 15:23 -kor