HWSW Informatikai Kerekasztal: túlzó elvárások? + általam talált ajánlatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

túlzó elvárások? + általam talált ajánlatok ...ha fenn a topic, kukkants be

#641 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 05. 27. 12:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 14. 09:03

Aztán cincálhatjuk, hogy az XML és a virtualizáció pld. nem protokoll.

Jól van, ne bántsátok. Arról nem tehet a hirdető, hogy fogyatékos. Csak ideally menő akart lenni, hogy like milyen sok IT-s rövidítést és mozaikszót ismeri, és fingott is hozzá egy jó büdöset whatever. Meg kell simítani neki a fejecskéjét, hadd örüljön, hogy milyen ügyi volt, cool, mert angolozni menő. Az ilyen még a saját windowsos, magyar nyelvű PC-jét sem tudja rendesen használni, nem hogy az IT témájához valami köze lenne, csak öltönyösnyakkendősként szeret nagyon nagyokat mondani. Mint Pistikéék az óvodában, mikor egymásnak kérkednek, hogy kinek az apja tudná lerúgni Chuck Norrist vagy Van Dame-ot.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#642 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 05. 27. 13:07

Üzenet megtekintéseIdézet: kovacs_istv - Dátum: 2015. 05. 12. 09:49

itt

Tudjátok, Szekszárd, ahol az ősi görög mondás szerint csak úgy kóborolnak az utcán a supportos/hardwares/üzemeltetéses my/mssql, php és java fejlesztők, folyékony angol nyelvtudással, informatikai diplomával és a többivel. Gondolom nettó 130 és másik 100 kézbe.

Ja XXXárd az ilyen, és még így is jobb, mint az országos átlag, mert itt legalább ilyenek vannak. Fél éve voltam ott egy állásinterjún, helyi közműszolgáltató keresett infós ügyeletes melóst, elvárták egy csomó technológia profi ismeretét, meg programozást, adatbázisozást, meg hálózati supportot (speciális PLC-s eszközökét ráadásul), és mindezt abszolút minimálbérért gondolták (!), mindenféle zsebre történő plusz fizetés nélkül. Még ez sem elég, lement az első interjúkör, meghívtak a másodikra (akkor lett volna tesztírás), aminek nem volt meg az időpontja, aztán semmi életlejelet nem adtak, majd hónapok múlva írt a kapcsolattartójuk, hogy végül az állást be sem töltötték, mert meg lett vonva rá az anyagi keret a válság és rezsicsökkentés miatt. Magyarán még a középfokú minimálbért is sajnálták azért, hogy egy egész IT részleg munkáját elvégezze valaki több műszakos ügyeletben. Ez van, rágják a szart mindenhol. Aztán még harmadik interjúkört is akartak eredetileg :omg:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#643 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 01. 09:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 05. 27. 11:10

Beidézhetted volna a teljeset. Ezt meg merre találtad? Bammeg, kocsival ki Dániáig már egy kisebb vagyon. És gondolom vastagon fizetnek. Lehet azért kell a kocsi is, hogy legyen hol lakni :-D

Sajna ebben a formában kaptam, gondolom Facebookról másolták. Én a kertészeti ismereteken kaptam fel a fejemet. :)

#644 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 01. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: kovacs_istv - Dátum: 2015. 06. 01. 10:23

Sajna ebben a formában kaptam, gondolom Facebookról másolták. Én a kertészeti ismereteken kaptam fel a fejemet. :)

Ha nem öntözzük elszárad, ha öntözzük kirohad. Nyertem? Biztos be kell saccolni a ráfordított időt/pénzt/energiát és specifikusan szórni a lapot. Ez már mérnöki meló vaze :-D
Make love not Wor.

#645 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 11. 21:00

Azt mondja a jelentkezéshez töltsük ki:

Kép

Inkább becsuktam, ebből jó már nem lesz.
Make love not Wor.

#646 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 11. 18. 00:01

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2014. 06. 01. 20:44

Legyen igazad. Szerintem sem alap, de par cegnel azert mar en is megfordultam es ott meg mindenutt volt.
Szoval inkabb ugy mondananm, hogy ez a jovo, meg kovetendo pelda, etc...
Ettol en meg legkozelebb is igy csinalom ha lehet :)

Szarok az A kategorias meg csocso+babzsakfoteles baromsagokra - abban segitsenek ami nekem fontos :)

És még mindig nem akarják. Majd 2 év múlva megint jelentkezem.
Make love not Wor.

#647 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 11. 20. 06:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 02. 11. 20:00

Inkább becsuktam, ebből jó már nem lesz.

Az a te bajod, hogy csak a pénz kell, és nincsenek minőségi és mennyiségi célkitűzéseid, meg „termékeid” :Đ

#648 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 04. 15:49

:DDDDDDDDDDDDDDDDDD sikítozva röhögök

http://allas.monster...-185837126.aspx

Ha törölnék:

TERÜLETEK ÉS FELADATKÖR
  • A Fotexnet Kft. és a kapcsolódó vállalkozások, a Fotex-cégcsoport irodai infrastruktúrájának működtetése, day-to-day operation támogatása, kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések és változtatások szakmai koordinálása,
  • A cégcsoport irodai működését támogató, saját fejlesztésű szoftverek karbantartása további fejlesztése, SAP-összeköttetésének biztosítása,
  • A Fotexnet Kft. által üzemeltetett szórakoztató egységek (Sugár Mozi, Sugár Fitness, Sugár Játszóház) napi informatikai üzemeltetésének biztosítása, a hozzájuk kapcsolódó kiszolgáló szoftverek és webes, valamint iOS- és Android applikációs megjelenések kezelése és fejlesztése,
  • A Fotexnet Kft. kiadói tevékenysége, a Hungaroton brandhez tartozó webes értékesítési csatorna karbantartása és fejlesztése; a tevékenységhez kapcsolódó, saját készítésű szoftver (jogdíj elszámoló rendszer) karbantartása és fejlesztése;
  • Saját fejlesztésű SIGMA Ingatlanportfolió kezelő szoftver fejlesztése, megrendelői oldal kéréseinek megfelelő módosítása,
  • Fizikai és virtuális gépek menedzsmentje, az azokon futó infrastruktúra felügyelete,
  • Eszközbeszerzések irányítása, jóváhagyása,
  • A Fotexnet Kft. adatközpontjainak felügyelete,
  • Rendszergazdák munkájának koordinálása és felügyelete,
  • A fejlesztői csapat munkájának koordinálása és felügyelete, a részfeladatok leosztása és ellenőrzése,
  • Fejlesztői keretrendszer átalakítása, saját metodika kialakítása,
  • Mentések, jogosultságok kezelése,
  • A Fotexnet Kft. adatközpontjainak felügyelete
  • Adminisztráció, dokumentációk készítése.

A POTENCIÁLIS JELÖLT

• senior fejlesztő, 5-7 év fejlesztői tapasztalattal rendelkezik,
  • 3-5 fős fejlesztői és 2 fős rendszergazdai csapat vezetését végezte már vagy erre nyitott,
  • érdeklődik az infrastrukturális fejlesztések és átalakítások iránt,
  • nem rettenti el, ha néha supporttal is foglalkoznia kell,
  • középfokú angol nyelvtudással rendelkezik szóban és írásban,
  • jó problémamegoldó és elemző képességgel rendelkezik.

ELŐNYT JELENT:
  • Ansible, Docker, CoreOS ismeret,
  • Mobilra optimalizált, illetve reszponzív weboldalak készítésében való jártasság,
  • Jártasság kliens oldali technológiában pl. javascript,
  • Gyakorlat automatizált unit tesztelésben,
  • Agilis szoftverfejlesztésben szerzett tapasztalat.

ELVÁRÁSOK
  • 5-7 év Linux (Debian, Ubuntu) szerver adminisztrációs tapasztalat,
  • Webes infrastuktúra üzemeltetési tapasztalat (Apache, NFS, PHP, GlusterFS),
  • Layer 2 hálózati ismeretek (VLAN, BRIDGE, STP),
  • Layer 3+ TCP/IP hálózatok, protokoll ismerete,
  • Objektum-orientált programozásban és tervezésben szerzett gyakorlat,
  • Design patternek átfogó ismerete és gyakorlati alkalmazása,
  • Tapasztalat újrafelhasználható kód fejlesztésében,
  • Korszerű PHP alapú keretrendszerek ismerete (Symfony, Laravel, stb.),

#649 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 05. 08:16

Kicsit soknak tűnik, de végigolvasva nem minden az ő feladata lesz, hanem inkább egy kis csoport koordinációja, akik ezek megoldásán ügyködnek majd az iránymutatása szerint.
Mondjuk úgy sem kevés...
Kíváncsi lennék, hogy találnak-e ilyen embert.

#650 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 05. 09:43

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2017. 07. 05. 09:16

Kicsit soknak tűnik, de végigolvasva nem minden az ő feladata lesz, hanem inkább egy kis csoport koordinációja, akik ezek megoldásán ügyködnek majd az iránymutatása szerint.
Mondjuk úgy sem kevés...

No offense, de te most jöttél ki az egyetemről, hogy ilyen naív vagy? A fenti list azt jelenti, hogy te kódolod az androidot meg az ios-t, meg a weboldalakat, meg az sap-t, meg az egyéb belső rendszereket. emellett te szervezed meg a beszerzéseket és tervezed meg az infrastruktúrát és az IT stratégiát, továbbá manageled a fejlesztőket és az üzemeltetést. ÉS KONKRÉTAN ODA VAN ÍRVA, HOGY TE MÉSZ ZSUZSIKÁHOZ A MÁSODIKRA VARGÁNYA TÁPOT CSERÉLNI.

#651 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 05. 16:50

Üzenet megtekintéseIdézet: kovacs_istv - Dátum: 2017. 07. 05. 10:43

No offense, de te most jöttél ki az egyetemről, hogy ilyen naív vagy? A fenti list azt jelenti, hogy te kódolod az androidot meg az ios-t, meg a weboldalakat, meg az sap-t, meg az egyéb belső rendszereket. emellett te szervezed meg a beszerzéseket és tervezed meg az infrastruktúrát és az IT stratégiát, továbbá manageled a fejlesztőket és az üzemeltetést. ÉS KONKRÉTAN ODA VAN ÍRVA, HOGY TE MÉSZ ZSUZSIKÁHOZ A MÁSODIKRA VARGÁNYA TÁPOT CSERÉLNI.

Hát bárcsak úgy lenne.. :)

Lehet hogy felületesen olvastam és ha valóban ez a konkrét elvárás ott, akkor nagyon lol.
Már csak kérdés, hogy létezik-e ilyen ember? Mert nem gondolnám.
És itt nyilván már a "van az a pénz" se jöhet szóba, mert ugye az egy seggel több lovat nemigazán megy..

#652 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 05. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2017. 07. 05. 09:16

Mondjuk úgy sem kevés...

De miért a fejlesztő akarja a rendszergazdákat menedzselni?
Make love not Wor.

#653 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 05. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2017. 07. 05. 18:46

De miért a fejlesztő akarja a rendszergazdákat menedzselni?

job@fotex.net
Itt tessék érdeklődni! ;)

#654 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 06. 03:15

Üzenet megtekintéseIdézet: kovacs_istv - Dátum: 2017. 07. 05. 09:43

Jó, teher alatt nő a pálma, annak az embernek, aki ezt mind tudja, biztos ígérnek még szakmai fejlődést is :Đ Amúgy ezek megcsinálhatók mind, csak 7×24 órás műszakban :-D

#655 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 06. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2017. 07. 05. 17:50

Hát bárcsak úgy lenne.. :)

Lehet hogy felületesen olvastam és ha valóban ez a konkrét elvárás ott, akkor nagyon lol.
Már csak kérdés, hogy létezik-e ilyen ember? Mert nem gondolnám.
És itt nyilván már a "van az a pénz" se jöhet szóba, mert ugye az egy seggel több lovat nemigazán megy..

Amit reális lehetőségnek látok, hogy a HR-es felmondási idejét tölti és porrá akarja zúzni a munkaerőpiacon a céget, mert akkor kb sikerült :D

Szerkesztette: kovacs_istv 2017. 07. 06. 12:10 -kor

#656 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 07. 06:04

Üzenet megtekintéseIdézet: kovacs_istv - Dátum: 2017. 07. 06. 13:08

Amit reális lehetőségnek látok, hogy a HR-es felmondási idejét tölti és porrá akarja zúzni a munkaerőpiacon a céget, mert akkor kb sikerült :D

Én ezt a HR témát amúgy sosem értettem..
Honnan a francból tudja egy a -jelen esetben az informatikai- szakmához nem értő személy, hogy egy ilyen 'munkaköri leírásban' mi mit jelent és hogy az valójában milyen erőforrásokat és hány embert igényel??!!

#657 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 07. 06:48

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2017. 07. 07. 07:04

Honnan a francból tudja egy a -jelen esetben az informatikai- szakmához nem értő személy, hogy egy ilyen 'munkaköri leírásban' mi mit jelent és hogy az valójában milyen erőforrásokat és hány embert igényel??!!

Biztos varázslat :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#658 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 07. 13:47

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2017. 07. 07. 07:04

És a kócsok is milyen trendik lettek, meg büszkék rá, hogy mindehez is értenek.

Amúgy HR szinten Csudiék értenek hozzá, más nem. Meg amúgy is, a milyen erőforrás hány ember a munka megkezdése előtt és utána is telibe változhat.
Make love not Wor.

#659 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 07. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2017. 07. 07. 07:48

Biztos varázslat :)

Én inkább a szemfényvesztés szót használnám.. :rolleyes:

#660 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 07. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: kovacs_istv - Dátum: 2017. 07. 06. 12:08

Én meg biztos vagyok benne, hogy ezt a cég komolyan gondolja, és nem a HR viccel. Ennek ellenére, ha valaki szakmailag jó, nyugodtan jelentkezhet ilyen hirdetésre, legfeljebb az állásinterjún kiábrándítja a HR-eseket az igények felesleges elszállottságáról, és levezeti, hogy nem az összes három-négy betűs technológia meg a 100 éves munkatapasztalat számít, hanem az informatikai szemlélet és rutin, az új dolgok gyors átlátása és a folyamatos önképzés, meg a technológiák követése, a szakma szeretete. Úgyis be fogják látni a cégek hosszútávon, hogy ilyen mindenhez értő Chuck Norrisokat nem kapnak (ezért is van informatikushiány), hanem helyette húsvér, a munkaerőpiacon lévő, használható, értelmes, képezhető embereket kell keresni helyette, ha más nem, 2-3 reálisabb, kulturált IT-s jómunkásemberrel lefedni a kívánt munkakört, és bár drágábbra jön ki, de legalább a munka el lesz végezve, és nem lesz addig is bevételkiesés, meg elszalasztott projektek.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó