A júzert kellett volna leállítani. Inkább.
És amikor nem a rencergazda a hülye:
Költségvetési intézmény, rencergizda (én). Továbbképzés. Kötelező. A Rákosi rendszerben szocializálódott humánerőforrás-gazdálkodó-manáger nősténydroid már több, mint 4 éve küzd velem, hogy a Magasságos Fényestekintetű Misztérium által utasításban kiadott retyerutyába engemet is - mint, teljesen renitens, 2 diplomás, egyetemet végzett, műszaki értelmiségit - beleszuszakoljon. 5 év után sikerült elérni azt, hogy engemet -mint rendszergazdát- szakmai továbbképzésre, azaz 4 napos tanfolyamra cégköltségen elküldjenek. Linux tanfolyásról van szó.
(Közbevetőleg jegyzem meg, hogyha + 1 m2 hellyel gazdálkothatnék + lenne egy szaros tartalékgépem, akkor már 4 éve Linux guruként istenítenének. A tanfolyás után(?) kb. egy hónap kell, hogy fogalmilag/etc. is tökéletesen értsem a dolgot. Nem nagy idő, tekintve, hogy kb. tízszer gyorsabban sajátítok el dolgokat mint a nagy átlag.)
És itt kakál bele nagy ívben a ventillátorba az intézményesített ostobaság ismét. Mert miről is van szó ugyi?
Adott egy pofa, egy adott szakterületen, aki felelősségteljes munkát végez, egy BÖHÖM nagy intézmény Gazdasági Igazgatóságának az informatikai működéséért felel egy személyben. Na ezt a pofát kellene elküldeni szakmai továbbképzésre/tanfolyamra. Az, hogy a könyvelőket félévente 6-8 alkalommal küldik, az természetes. De egy rencergizdát? Ugyanmá.
A tanfolyam ára fele egy Epson LQ-2080 mátrixnyomtató bekerülési költségének.
És az intézményesített HR-es nősténydroid ír egy olyan tanulmányi szerződést, amelyben engem
az 1 hetes Linux tanfolyam elvégzése ellentételezéseképpen 1 évre le óhajt bilincselni a bányában.
Hát erre azt mondtam magamban, hogy "KisFaszom."
A közvetlen főnököm (gazd. ig.) érti a problémát ("artikulálja"), és biztosított arról, hogyha a nagyfőnökhöz fordulok, akkor támogatni fog. (Szintén KF.)
A vállalati jogász nem érti a problémát. Azt mondta, hogy 1/2000. Mirű van szóóóóúúúúúú?
4 éve 3 nyavalyás savanyú könyvelőluvnya ül itt mellettem a szobában, és ők sem értik. Ja, hogy ők mennek a szakmai továbbképzésekre ingyen és bérmentve és még x évi rabszolgaságot sem kell aláírniuk, az már nem villan fel a szűk agyukban.
BÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁhhhhhhhhhhh...
Szerkesztette: Zsivaagoo 2005. 11. 03. 13:16 -kor