HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit tudnak a felhasználók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék... Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 06. 10:47

Üdv!)
Öcsémmel esett meg:
Összepakoltam nékije egy gépséget kb 100e-ből. Nem volt akkor pénze DVD íróra, hát olvasót tettünk bele. Eltelt kb 2 hónap, mikor felhívott, hogy most jöhet az író. Ok, mondom, küld fénypost. Majd menek utánna, s berakom. Nem kell, aszondja, Ő is meg tud húzni 4 csavart... Hm... Közben azért raktam össze pár konfigot, ergo fogalmam nem volt róla, hogy csak egy IDE kábele van...kérdezem is: van neki hely? Válasz: Persze. Picit azért aggódtam...két nap múlva hív is, hogy sz@r az Asus író, mert nem műxik. Ok, mondom, hagyd úgy, hét végén menek arra. S lőn...mint kiderült a floppy kábelt dugta bele...el is feküdt 2 pár láb az írón, ahogy kell...nosza, tollbetét, óvatosan vissza...megvan! Szombat lévén nem volt nyitva más a környéken, mint Kékhal, IDE kábel vesz (tán nem lesz vele gond), cucc összedug...s azóta is ír...ha meg nem halt... ;)
"A számítógép nem az akaratod, hanem az utasításaid szerint működik."

#262 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 06. 11:30

"Tarzan erős! Tarzan fúr másikat!"

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#263 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 07:41

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 10:30

"Tarzan erős! Tarzan fúr másikat!"

Hát így néztem a problémára: :OOO  Gondoltam, hogy Ferrobond-dal rakom össze a házat, hátha mégsem oan erős az a tarzan...  :p
"A számítógép nem az akaratod, hanem az utasításaid szerint működik."

#264 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 09:00

A MM-ben és a Metro-ban erre is gondoltak, s gondosan szegecselt házakkal próbálkoztak anno. De az ember leleményes és megfúrja :Đ
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#265 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 09:10

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:00

A MM-ben és a Metro-ban erre is gondoltak, s gondosan szegecselt házakkal próbálkoztak anno. De az ember leleményes és megfúrja :Đ

Azt inkább azért csinálták, hogy a kedves MM és Metro dolgozók ne tudják kilopni a cuccost, majd az összerakó cégre mutogatni....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#266 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 06:20

Ezellen egy matrica is elég lett volna (ahogy máshol csinálják), mint inkább ilyen orbák módon csinálni..

#267 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 08:25

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 7:20

Ezellen egy matrica is elég lett volna (ahogy máshol csinálják), mint inkább ilyen orbák módon csinálni..

Persze. De ahhoz gondolkodni is kellett volna. Esetleg azt is el tudom képzelni, hogy MM és M annyira pofátlan volt, hogy nem volt elég a matrica...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#268 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 14:35

Közeli jó ismerősöm keresett meg, a haját tépve, hogy "nem megy hangkártya". Nem hülye, ért a gépekhez, szal gondoltam, hogy akkro a probléma érdekes lesz.  :)

Nézzük. Alaplapi letilt, másik berak nem megy. Driverek leirt, újra, meg mégegyszer, meg másik kártya, meg mittomén. Semmi. Hang nincs. Minden feltelepül. Akár az alaplapi akár a másik kártya gond nélkül felmegy, Eszközkezelő szerint "Az eszköz megfelelően működik". Audioeszközöknél viszont már egy aktív hangkártya sem volt.

Mikor hosszas kutakodás után közöltem vele, hogy "talán nem kellett volna a windows audio szolgáltatást letiltani", akkor első lépésben kicsit megrongált egy Socket3-as alaplapot, aztán engedélyeztük a szolgáltatást és lőn hang.  :D  :pokeas2:  :lol:  :taps:
mt

#269 Felhasználó inaktív   Ádámbátyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 16:50

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 9:47

Üdv!)
Öcsémmel esett meg:
Összepakoltam nékije egy gépséget kb 100e-ből. Nem volt akkor pénze DVD íróra, hát olvasót tettünk bele. Eltelt kb 2 hónap, mikor felhívott, hogy most jöhet az író. Ok, mondom, küld fénypost. Majd menek utánna, s berakom. Nem kell, aszondja, Ő is meg tud húzni 4 csavart... Hm... Közben azért raktam össze pár konfigot, ergo fogalmam nem volt róla, hogy csak egy IDE kábele van...kérdezem is: van neki hely? Válasz: Persze. Picit azért aggódtam...két nap múlva hív is, hogy sz@r az Asus író, mert nem műxik. Ok, mondom, hagyd úgy, hét végén menek arra. S lőn...mint kiderült a floppy kábelt dugta bele...el is feküdt 2 pár láb az írón, ahogy kell...nosza, tollbetét, óvatosan vissza...megvan! Szombat lévén nem volt nyitva más a környéken, mint Kékhal, IDE kábel vesz (tán nem lesz vele gond), cucc összedug...s azóta is ír...ha meg nem halt... ;)

Nekem is volt 1 hasonló esetem, ott is a szakértő srác a floppy kábelt dugta rá az iróra. :D
Pedig ha látnátok mások előtt mekkora profinak képzeli magát ez a srác. ;)

#270 Felhasználó inaktív   Ádámbátyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 17:00

Sőt volt még egy durva esetem is.
Egyik ismerős telefonál hogy vett egy vadi uj konfigot és nem működik benne a modem megnézném-e. (azt még megjegyezte hogy egy diplomás informatikus gyerekkel már megnézette és azt mondta hogy a modem rossz mert az XP fel sem ismeri magától).
Mondom neki OK pont ráérek. Elmegyek.
Gép bekapcs internet elindit... semmi.
Belépek az eszközkezelőbe látom a hatalmas felkiáltójelet a modemnél.
Modem CD be inf fájlt kikeres, install és lám a "rossz" modem megjavult! :D
Fel is hivta az ismerős a diplomás srácot telefonon azon nyomban hogy jó a modem és nem akarta elhinni. :D

Vannak érdekes informatikusok nem mondom. :p

#271 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 22:20

Itt olvastam még régen egy aranyköpést, miszerint vki felhivta a helpdesket hogy nem megy a gyorskinéző. Na huzamosabb tökölés és faggatózás után kiderult hogy az outlook expressrol volt szo...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#272 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 22:26

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 23:20

Itt olvastam még régen egy aranyköpést, miszerint vki felhivta a helpdesket hogy nem megy a gyorskinéző. Na huzamosabb tökölés és faggatózás után kiderult hogy az outlook expressrol volt szo...

vagy maskeppen kitekinto gyorsvonat :D

#273 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 22:27

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 9:24

Tej pl pont nem. Az ember emésztőrendszere nem készült fel rá az evolúció során a mindenféle tőgyesállatok tejének rendszeres fogyasztására. Se különösebb szüksége nincs rá a szervezetnek, se megemészteni nem tudja rendesen. Többek között ez az oka annak, hogy a legtöbb ember fosik a tejtől mint a murányi kutya.

Az jo mert én üditőként iszom és semmi bajom tőle :D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#274 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 22:33

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 18:37

OFF
Csak nem egy Seagate ST225 -ös MFM volt? (Féltett kincsként őrzök egyet, kábelekkel és kontrollerrel együtt! ;) )
ON

Szintén a 90-es évek legeleje: Turbó(!) XT alaplap, Hercules videokártya hátsó lemeze hiányzik - így a kapkodás közepette sikeresen fordítva dugtam rá a kiszerelt alaplapra. Füst, bűz, ahogy az illik. VISZONT!  Miután a kipukkadt 74LS245-ös buszmeghajtót kicseréltem, az alaplap és a videokártya is működött!  Kétlem, hogy egy bármilyen mai alaplap ekkora ostobaságot túlélne! ;)

Olyan volt nálam is, aztan eltunt, pedig pojen egy dög :D
Sőt nemis. Megneztem, nekem nem 225-ösöm volt, hanem egy negyvenmegás, szintén seagate (ismeretlen tipusu), duplamagas (a 225-höz képest) és duplasulyu vincsim volt, szintén MFM

Szerkesztette: Wyco 2005. 06. 10. 22:35 -kor

#275 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 05:19

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 23:33

Olyan volt nálam is, aztan eltunt, pedig pojen egy dög :D
Sőt nemis. Megneztem, nekem nem 225-ösöm volt, hanem egy negyvenmegás, szintén seagate (ismeretlen tipusu), duplamagas (a 225-höz képest) és duplasulyu vincsim volt, szintén MFM

Akkor az (nagy valószínűséggel) egy ST-4053 lehetett:

Capacity: 44.5 MB
Speed:  3600 rpm
Average Read Time: 28 ms
Cylinders: 1024
Heads: 5
Sectors: 17
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#276 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 09:59

Lehet, nemtom, sajna már eltunt.

#277 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 10:25

Én is voltam lamer nem is olyan rég. Veszek új gépet, ASUS A8N SLI 6600GT 1 GB KINGMAX RAM, Chieftec 420 W 24 tűs táp, meg még egy csomó minden a régi gépből.

Elég nagy tapasztalatom van, már vagy 12 éve szerelek gépeket, jó gyakran, most is rakom össze, gondoltam most az egyszer nem próbálom ki mielőtt beszerelem a házba. Amugy mindig ki szoktam próbálni előtte hogy minden ok-e. Beszerel alaplapot procistol ramostól, geforce-ka be, tápkábel be, hoppá van egy gond. Az alaplapnak kell az a 4 tűs (2 sárga 2 fekete) +12 V-os csatlakozó. Ezzel nem is lenne gond, megszoktam hogy már jóideje kell ilyen, viszont nem találtam a tápomon ilyen vezetéket, ellenben találtam egy 6 csatlakozóst (3 sárga 3 fekete) gondoltam rá megy ez :) Majd lelóg kettő és tényleg úgy volt kialakítva hogy rámegy. Örültem mint állat, majd bekapcs. Erre egy hülye hang a tápbolt és semmi. Meg se nyikkan. Mondom vazze mi a gond, próbálgatom kiszedek ezt azt, hátha a ram vagy valami szar, de nem megy. NA mondom ekkora peched, kiszedem az egészet, csak meg kellett volna nézni előtte, aztán az asztalon újra összeraktam, de akkor se megy. Vazze mekkora pechem van rossz az alaplap vagy a proci, vihetem vissza. Ekkor tünik fel hogy van a tápnak mégis csak egy 4 csatlakozós +12 V-os kivezetése csak elbújt a kábelkötegbe. :) Na mondom ekkora lamert mint én. Rádugtam azt és utána ment rendesen  :respect:

De mire jó az a 6 csatlakozós? Vagy az újabb PCI-E-s vidkarikon van olyan tápcsati, ugye?

Szerkesztette: justme 2005. 06. 12. 10:28 -kor

#278 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 13:13

Idézet: justme - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 11:25

De mire jó az a 6 csatlakozós? Vagy az újabb PCI-E-s vidkarikon van olyan tápcsati, ugye?

Igen.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#279 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 13:18

Idézet: justme - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 11:25

Én is voltam lamer nem is olyan rég.....

Szerencséd van, hogy nem qrtál el semmit! :D Egyébként szerintem mindenki aki ezzel foglalkozik volt már hülye és szívott géppel!

#280 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 15:10

Idézet: justme - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 9:25

.
.
Elég nagy tapasztalatom van, már vagy 12 éve szerelek gépeket, jó gyakran, most is rakom össze,
.
.
Vazze mekkora pechem van rossz az alaplap vagy a proci, vihetem vissza.

Na ezért, számít a jótállás elvesztésének, ha nem szervízben rakják össze a gépet....
Ha tönkrevágtál volna valamit, akkor vitted volna vissza, hogy jé ez nem jó?

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.