HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit tudnak a felhasználók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék... Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 14. 08:55

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 16:10

Na ezért, számít a jótállás elvesztésének, ha nem szervízben rakják össze a gépet....
Ha tönkrevágtál volna valamit, akkor vitted volna vissza, hogy jé ez nem jó?

Ha elromlik... hát ha nem veszem észre hogy van 4 tűs is akkor igen. Ha észre veszem akkor veszek másikat és kész. Mert akkor tudom hogy én vagyok a lamer. Mellesleg bárki hibázhat ennyi pályafutás alatt és állítom kevesebbet hibázok mint szakszervízben a szervízes... de ember vagyok én is. Inkább humorosan fogom fel. Humor és egy kis hülyeség nélkül nem lehet könnyedén venni az életet.

#282 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 12:43

Egy kis szösszenet tomcat blogjáról:  http://blog.tomcatpolo.hu

"Steveetm is küldött egy kisebb droidot, málenkij robotot, ha úgy tetszik.

Szeretnék küldeni egy droidot a sulimból, sztem über:) Tegnap sikerült szakvizsgáznom. Ugye szakvizsgánál szükséges, hogy megvédd a szakdogád, ehhez pedig(számteches suli és szakdoga lévén) pár gép a szakdogákkal, amit bemutatsz, megvédesz. Hogy ne aznap kelljen szerencsétlenkedni, még korábban bementünk, szakdoga feltelepít, beállít, megnéz megy-e, stb. Csütörtökön megyünk be, tanár fogad, hogy van egy kis gáz. Ugyanis a karbantartó srác, aki áthozta a gépeket a terembe, ahol a vizsga lesz, meg is nézte hogy mi van rajtuk. Látta, hogy tele az összes gép sok szemét játékkal, úgyhogy nem tökölt sokat, format c:. Ez nem lett volna gáz, ha az a sok szemét játék nem a sok szakdoga lett volna... "
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#283 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 13:04

érdekes én még soha nem az asztalon probálom ki :)
Be a gépbe oszt hali :) ki ér rá pepecselni.

Lamerság
vettem egy alapapot és utána rájöttem hogy 24 tüs kell neki, semmi gond, igy vettem gyorsan egy 24 tüs átalakitot. Aztán rá egy hétre vettem egy 24 tüs tápot:)
Igy az átaakito már nem kellett :)
Idáig semmi gond csak ecseréltem az alaplapot egy P4-esre és mit ad isten arra meg 20 tüs táp kell.

Nem volt mese kelett vennem egy 24-20 tüs átalakitot is :)
nem lamerság hanem inkább a hülyeségem
Már van nettem :)

#284 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 14. 13:19

AZért sok lámerságot el lehet kerülni a kezelési olvasgatásával...megér 5 pecet az, hogy átnyálazza az ember a fontos részeket, úgy mint csatlakozók és jumper-ek.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#285 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 23:51

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:19

AZért sok lámerságot el lehet kerülni a kezelési olvasgatásával...

Multkor vettunk egy HP Ipaq RX3715-os jatekszert.

Vilag vegen letelepitettem ugyfelnel, hogy a rendeleseket azzal is lehessen felvenni, ne kelljen allandoan a fix terminalhoz rohangaszniuk.

Masnap keso este hivnak, hogy eltunt a programunk a geprol, hogyan lehet elocsalni, mivel a gyors gombbal nem indul.
Teflonon elmagyarazom, hol kell lennie, milyen exe-t kene inditani, hogy ismet mukodjon.

File Explorer-ben mar a konyvtar sem volt meg, erre megkerdeztem, megis mit csinaltak vele.

Valasz: kifagyott a Windows, aztan megallt a tudomanyuk a pincereknek, az advanced szakacs meg elovette az altalam bontatlanul atnyujtott kezikonyvet, es abban olvasta, hogy jobb menugombot nyomva tartva kell megbokni a resetet a tollheggyel, es ekkor ujraindul a gep.

En paff, majdnem elejtettem a telefont, mivel az a PDA hard resetje, ami mindent legyalul a Windows konyvtar kivetelevel. :omg:

De legalabb ujraindult! :up: :cool:

(Sima ujrainditashoz eleg a reset onmagaban.)

Hej, de jo volt szabad szombaton rogtonozni emailban, hogyan kell telepiteni a progit (ide katt, oda katt, most bezoldul a gomb, stb. szinten, raadasul PDA nem volt nalam...)+utana 4 oran keresztul telefonon magyarazni, hogyan lehet megint osszeloni a kutyut a WLAN-nal... (ami nekem sem trivialis, jatszottam vele vagy 2 orat telepiteskor, mire poccre ment.)

Szerkesztette: nyunyu 2005. 06. 15. 00:08 -kor

#286 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 18:10

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:19

AZért sok lámerságot el lehet kerülni a kezelési olvasgatásával...megér 5 pecet az, hogy átnyálazza az ember a fontos részeket, úgy mint csatlakozók és jumper-ek.

Da.

Ma delutan hivott az orosz techsupp kollegam, hogy magyarazzam el neki+csinaljak kepeket rola, hogyan kell vinyot rakni ebbe a gepbe, mivel a cseh kollega ot zaklatja ezzel, de o meg nem latott ilyet szetszedve.
Cseh informatikus kollegank mar az IDE kabelt sem talalja benne.

Aztan felvilagositottam, hogy a cseh kollega mindegyik altalam bontatlanul tovabbpostazott doboz aljan talal egy kezikonyvet, aminek az elso, legfeljebb masodik oldalan le van rajzolva a vinyo beszerelesenek menete... :rolleyes:

Erre orosz kollega is csak annyit tudott mondani, hogy nem erti, miert nem a manual-lal kezdik a problemamegoldast...

Szerkesztette: nyunyu 2005. 06. 16. 18:13 -kor

#287 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 18:36

[19:32:10] <@extract> cowk: hogy tudhatom meg h milyen procihutom van anelkul h fizikailag megneznem?
[19:32:23] <@cowk> :DDDDDD
[19:32:24] <@cowk> everest
[19:32:24] <@cowk> :D
[19:32:36] <@extract> hm
[19:32:42] <@extract> azt mar atneztem parszor
[19:32:51] <@extract> ezexerint figyelmetlan vagyok
[19:33:01] <@cowk> ne szorakozzal mar
[19:33:06] <@cowk> honnan tudna az everest, h mien procihutod van?
[19:33:07] <@cowk> :D
[19:33:35] <@extract> hm
[19:33:40] <@extract> milyen igaz

what the fuck is WTF?

#288 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 12:56

Nekem is volt most egy kalandom de elég hülyén is sült el a dolog.

Kersztlányom szülei cseréltek egy mobilt egy 266-os pentium alapú PC-re.
Ömlesztve meg is kapták és áthívtak, hogy dugjam össze, mert ők nem értenek hozzá (tehát egeret az egérlukba :)), 230V-os kábelt a tápba stb)

Összerakom bekapcsoljuk, a monitor szalad, mint az állat, próbálom hátul beállítani, de nem sikerült, még bőven "sétált" a kép.
Mondom: Ennél többet nem birok kihozni, valami gond van a monitorral, szóljanak az ürgének, hogy nem kóser.

Ők szóltak is, másnap a fickó elment hozzájuk (én nem voltam ott), és távollétemben elkezd szidni, hogy és milyen hülye vagyok, mert fordítva dugtam rá a monitort, meg ő megmondta, hogy ez nem TV, hogy össze-vissza dugdossuk, meg megmondta, hogy olyan embert hívjanak összerakni aki ért is hozzá, mert amikor felrakta a szekrénye tetejére akkor még jó volt, csak én ronthattam el... és így tovább.

Hétvégén átmentem és tiszta idiótának néztek, hogy elrontottam az ő gépüket. Hiába mondtam, hogy a monitort csak egy féle képpen lehet rádugni, meg hogy a PC úgy-ahogy bolondbiztos stb.. nem nagyon győztem tudtam meggyőzni Őket, hogy nekem van igazam.

Nagyon utálom amikor hülyének néznek, és az arcomba hazudnak.....
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#289 Felhasználó inaktív   FutureTranX 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 07. 15:33

Idézet

Nagyon utálom amikor hülyének néznek, és az arcomba hazudnak.....

Engem is hívnak rengeteg géphez ismerősök, haverok és én is jártam már hasonlóan.  Srácnak zsír új gépére windózt telepítettem és utána pár nappal meghalt az alaplap. A szülei meg elkezdték terjeszteni, hogy biztosan én rontottam el.  Ezután "elmagyaráztam" nekik, hogy mi is a dörgés...

Nem szabad a dolgot annyiban hagyni, mert csak az lesz bűnbak, aki hagyja magát.

#290 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 08:38

Tegnap hozott vissza egy úriember egy 2.1-es hangfalrendszert, ami "csak brummog". Azonnali teszt után kiderült, hogy tökéletes a rendszer. Ő azt hitte, hogy a mélynyomóban is széllessávú sugárzó van, és neki így nem is kell, mert nem tetszett, ahogy szól. Mosolyogtam egyet és visszavásároltam, többet ér az idegrendszerem annál a kb 1000 Ftnál, amit így bukok rajta. :D
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#291 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 11:25

Ember bejön a boltba, és a következőt kérdezi:
-Megvenné valamelyik Heripotter játékot, de futna-e a gépén rendesen, hogy a gyerek tudjon vele játszani?
-Milyen a gép? -kérdezzük
-IBM kompatibilis, merevlemezzel.
:ĐĐĐĐ
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#292 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 12:12

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 23:20

Itt olvastam még régen egy aranyköpést, miszerint vki felhivta a helpdesket hogy nem megy a gyorskinéző. Na huzamosabb tökölés és faggatózás után kiderult hogy az outlook expressrol volt szo...

Konkrétan a legviccesebb amit mondtak egyszer régebben az volt, hogy: kitekintő gyorsvonat. out-look-ex-press. :) de sokan hívják "kutluksz"-nak is. :D

#293 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 13:54

Az nem egy klán lepedőben rohangászó embereknek, akiknek a szemükbe csúszott a hálósipka, és nem kedvelik azokat aki nem olyan szinüek, mint a lepedőjük?

#294 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 14:02

arisztokraták? :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#295 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 16:08

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 14:54

Az nem egy klán lepedőben rohangászó embereknek, akiknek a szemükbe csúszott a hálósipka, és nem kedvelik azokat aki nem olyan szinüek, mint a lepedőjük?

:)

Szerkesztette: nyunyu 2005. 07. 13. 16:08 -kor

#296 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 20:16

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 14:54

Nekrofilek? :confused:
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#297 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 20:20

nekrofil nem pálya, elavult és uncsi. Titkos gerontofekáliás nekropedofil-animalgay fanatikusokról van itten szó kérem :D
Ja és kérek egy moderátort a Mi tudnak a felhasználók? mellé egy qrva nagy OFFOLNI választ odabiggyeszteni.

#298 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 20:39

Sok TV-t nézel? :lollypop:

#299 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 09:31

Szeretem a nyugdijas nenikeket.

Plane azota, miota egyre tobb ugyfelunk ulteti le oket a szamitogep ele, hogy kezeljek az ugyviteli rendszerunket, mert a fonok nem akar/nem er ra ezzel foglalkozni.

Ma reggel negyed 9-kor csorog a telefonom, orszag tulso vegerol telefonal az egyik nenike, hangjan erzodik, hogy mindjart sirogorcsot kap, mert "mar megint nem mukodik a gep".

Tunetek: Program kiirja, hogy "penztargep kapcsolat nem engedelyezett", valamint nem tud kilepni abbol az ablakbol a kepernyo jobb felso sarkaban levo nagy piros X-szel.

Rakerdeztem, hogy egerkurzor mozog-e, hatha csak kifagyott a Win. Mozog, de hiaba kattint a nagy piros X-re, nem tortenik semmi.

Egergomb hibara gyanakodtam, elmagyaraztam, hogy tartsa folyamatosan nyomva a billentyuzeten a szokoz mellett talalhato Alt gombot, es nyomja meg a felso sorban levo F4-et, akkor kilep a programbol.

Nem tortent semmi.

Otletem: hogy probalja meg reset-tel ujrainditani a szamitogepet, hatha csak a Win hulyeskedik.
Visszakerdez: -Az hol van a billentyuzeten?
Valaszolok, hogy az a gephazon van, kb. 20 centi szeles, 40 centi magas, ott van a monitor mellett az asztalon, na azon van valahol egy nagy gomb, meg mellette egy kisebb. Nyomja meg azt.
Oke, talalt egy Power feliratu gombot, kisebb gomb nincs mellette, csak valami "Volume" felirat.

-Jo, tessek nyomva tartani 5 masodpercig, es akkor elsotetul a kepernyo, akkor tessek ujra megnyomni.
Nyomja, de nem tortenik semmi, nem kapcsol le a gep. Viszont amikor megnyomta, vilagitani kezdett a power gomb.

Kapcsolok, hogy a gephazukon mashol van a power-led, visszakerdezek:
-Ugye nem a hangfalat tetszett kikapcsolni?
-De, az van a monitor mellett, 20 centi magas, es egy kabelen log.

Nagy koppanas a padlon, elejtettem a telefont. :omg:

-A szamitogephazon tessek keresni a gombot, nagy feher doboz a monitor mellett, ebben van a CD-meghajto...
-Ezen valami "XP-case" feliratot latok.
-Azaz.
-Megvan a Power gomb, meddig tartsam nyomva?
-5 masodpercig
...
-Elsotetult a kepernyo, vegre kikapcsolt ez a roha... elnezest, masina.
-Jo, tessek ujra megnyomni a gombot.
Win probal felallni, kozben nenike felolvassa a scandisk hibauzit, miszerint nem szabalyosan lett leallitva a gep, blablabla.

Utana persze rendesen megy az eger, meg kattintani is tud, bar a programot csak harmadszorra sikerult elinditania, mivel ketszer nem sikerult az ikonra duplakatt... (bemozdult az eger)

Vegul kiderult a problema, kollegam multkor mutatott neki valamit a programban, csak nem irta fel, hogy az mire jo, es sikerult letiltania vele a szerverrel valo kommunikaciot.

(Szerk: ez a neni tegnap kollegamat is zaklatta, hogy vegyen ki 3 nap szabit a cegtol, menjen le hozzajuk, es mutogassa el a rendszer hasznalatat harmadszor is...)

Szerkesztette: nyunyu 2005. 07. 14. 09:38 -kor

#300 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 09:57

Vegul kiderult a problema, kollegam multkor mutatott neki valamit a programban, csak nem irta fel, hogy az mire jo, es sikerult letiltania vele a szerverrel valo kommunikaciot.

Ilyenekhez miért van jogosultsága?
Nekem azt tanították, hogy a felhasználó alapvetően idióta, tehát nekünk kell olyan rendszereket tervezni, hogy az úgymond idiótabiztos legyen. Én a jogosultságokat mindig minimálisra csökkentem, így esélytelen hogy elront valamit a user, másrészt nem zavarja össze a sok dolog:)

Én is futottam össze olyan felhasználóval, aki nem tudta, hogy pl. a Win XP-ben egy időben több ablakban több alkalmazás futhat és ha valamit csinált bezárta a többit. Legalább nem akadt össze :)
Láttam olyan felhasználót, aki az egeret felemelte és úgy mozgatta, olyant is aki az egeret nézte miközben húzta néha fel-felpillantva a képernyőre bátortalanul, hogy jó helyen van-e.
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »