HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit tudnak a felhasználók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék... Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 13. 09:33

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 9:54

...

Úgy van :)

#1502 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 12:22

Kedves "ügyvezető", fiatal, dinamikus, főnököm ( :( ):

- nem megy a nyomtató. Valami piros ég rajta, és kiír valamit.
- mit ír ki?
- hát azt nem tudom. De nem nyomtat.

Végülis papírt kellett bele tenni.

A srácnak még diplomája is van (ahogy a lakatos mondta: "ki is törölheted a papíroddal").

#1503 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 13:28

Én ilyesmire rá szoktam tenni 1 lapátot, valahogy így:

-Mi a baj a géppel? Kiír valamit.
-Mit?
-Azt nem tudom, valami hiba, vagy ilyesmi...
-Milyen nyelven írja?
-Hát magyarul!
- ... ... ...  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1504 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 13:50

De ez angolul írja. Sajnos a Xerox 8550DP-ben nincs magyar nyelv.
Mondjuk a kedves júzernak van angol középfokúja, de hát "amit megtehet más is, tegye meg más." Igazi egészséges, konstruktív hozzáállás, nem?

:)

#1505 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 14. 10:04

Egy kis pozitív hozzáállás hiányzik belőletek :)
A multkorjában egy OKI égetőjéből bányásztam kifelé pár legyezőt és a júzer érdeklődött: ha megmutatom hogy kell szétszedni, legközelebb kiszedik ők, és nem kell nekem 2 emeletet mászkálnom (a hibajelzés után 15 perccel már ment a nyomi).
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1506 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 16:17

Nem szokásom, de ma majdnem elküldtem egy vevőt a jó édes anyukájába. Hozzáteszem osztrák farok az illető, magyarul nem tud.
Pénteken lezsírozott egy gépet, amire felmegy egy német windows, és mondta, hogy hétfőn visszajön és lehet hogy rendel egy másikat, kifejezetten játékra. Lebeszéltük, hogy a gyengébb gépre német xp, erősebbre meg magyar. ok.
Ma jön, osztá halandzsázik, hogy dehát az nem úgy volt. Na mondom szarjá ge*it. Úgyhogy új játék gépre német xp, másikra meg magyar. Ráadásul a kisfloppy meg az extra dvd olvasót is át kellett pakolni.
Így üzleteljen mindenki a svábokkal.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1507 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 16:57

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 13:50

Igazi egészséges, konstruktív hozzáállás, nem?

:)

nálunk pont ezért van,ha ÉN csinálom meg,bár nem az én feladatom/most minek ugráltassam a szervízt piszlicsárlé okok miatt/de utána teljesen más ok miatt elromlik,én leszek a hibás,én nyúltam hozzá utoljára,meg kulonben is nem is értek hozzá bla bla bla

ezért,bármi gond van,ha kell még le is áramtalanitok is,és ugyhagyom ha a szerelő csak 2 nap mulva jön,istenem.............

Hivatalosan én nem érthetek hozzá....

#1508 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 08:23

Hát igen, ... ha az outsourcing-ot túlzásba viszik, akkor az informatikai részleg előbb irodatechnikai részleggé, majd pedig diszpécserközponttá alakul át...  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1509 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 14:42

Idézet: thomasfox - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 16:57

nálunk pont ezért van,ha ÉN csinálom meg,bár nem az én feladatom/most minek ugráltassam a szervízt piszlicsárlé okok miatt/de utána teljesen más ok miatt elromlik,én leszek a hibás,én nyúltam hozzá utoljára,meg kulonben is nem is értek hozzá bla bla bla

ezért,bármi gond van,ha kell még le is áramtalanitok is,és ugyhagyom ha a szerelő csak 2 nap mulva jön,istenem.............

Hivatalosan én nem érthetek hozzá....

Na ez az, kérem:
utána teljesen más ok miatt elromlik,én leszek a hibás,én nyúltam hozzá utoljára,meg kulonben is nem is értek hozzá bla bla bla

Ezért kell kihívni a szervízest még egy toner cseréhez is, akkor is, ha a nyomattóhoz a tonert ott tárolják a szobában egy szekrényben is.
Ha saját szakálladra hozzányúlsz, utána már te vagy érte a felelős, ha bármi rossz történik, egészen más okból.

#1510 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 16. 20:26

Több komoly márka (HP, Compaq, IBM) magyar szervizese(i) is először csak többrendbelileg hápogtak, amikor kijöttek és azt látták, hogy a garis gép romokban hever. Vagy már meg is van javítva és csak símán a kezükbe nyomtuk a hozott helyett a hibás alkatrészt. A többség símán megértette, hogy nem tudunk 24 órát várni egy kisebb javításra (pl floppycsere), volt amelyik eleve hagyott nálunk a fogyósabb cuccokból tartalékot.

#1511 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 21:37

Szervíztéma....
az a baj több probléma van a sajátszerviz,infos szakember parkunkkal mint a kulsos szervizesekkel...

:rolleyes:

#1512 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 14:46

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 20:26

Több komoly márka (HP, Compaq, IBM) magyar szervizese(i) is először csak többrendbelileg hápogtak, amikor kijöttek és azt látták, hogy a garis gép romokban hever. Vagy már meg is van javítva és csak símán a kezükbe nyomtuk a hozott helyett a hibás alkatrészt. A többség símán megértette, hogy nem tudunk 24 órát várni egy kisebb javításra (pl floppycsere), volt amelyik eleve hagyott nálunk a fogyósabb cuccokból tartalékot.

Nem a szervizesről mondtam (aki ért hozzá), hogy letol érte. Neki csak jó, mert nem kell dolgoznia, helyette elvégezted. (Bár ő is letolhat érte, mert minek piszkálsz hozzá. Ha én tartok karban valamit, én se szeretem ha más belepiszkál, mert sokszor több a kár, mint a haszon. Nem személyesen rád értettem, hanem általában. Meg ha szervizes le is tol, kit érdekel, nem a főnököd, nincs rád semmilyen hatással)
De pl. a főnököd, vagy a nagyfőnök. Aki esetleg még hótt süket is a témában, vagy azt se tudja, mi történt, csak annyit tud, hogy valami gáz van, és mindenki rád mutogat, hogy legutóbb te piszkáltál bele (hiába, hogy esetleg egész másért, és semmi köze a mostani hibának hozzá). És lehet nincs is nagy gáz, csak valami apró dolog, ami akár máskor nem is volna probléma, csak éppen aznap felfújták. Téged meg se hallgatnak, csak elviszed a balhét. Volt már ilyen a történelemben.
Hogy a főnök vagy a nagyfőnök vagy XY nem tud 24 órát várni? Ki nem ****ja le? Nem az én dolgom, és kész. Az én főnökömnek eszébe se jutna rámbízni olyat, ami nem az én hatásköröm, de ha mégis, akkor: "Ez nem az én dolgom, ehhez nem értek, nem tudok vele mit kezdeni, különben is, nincs alkatrészünk hozzá, satöbbi-satöbbi-satöbbi" ... Ha mégis ragaszkodik hozzá, akkor írásban kérem tőle az utasítást (nagyon kérni nem kell, álatlában írásban adnak mindent) ezzel rögtön levettem a vállamról a felelősséget, bármi is történik.
Ha nem tudnak 24 órát várni, akkor fizessenek szervizes(eke)t, aki 24 óránál hamarább kijön, vagy ott ül a helyszínen 24 órában.
Ebből nem lehet baj.
Ha egyszer teszel valamit, és jól sikerül, akkor legközelebb már elvárják. Ha meg rosszul sikerül, akkor le vagy tolva érte.

Sarkított a példa, de ha kiég a neoncső, vagy az izzó, akkor se szaladsz le a Keravillba, és cseréled ki, nem? (Persze tudom, egy neoncsövön nem múlik annyi, mint pl. egy fontos számítógép kiesésén)

#1513 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 14:58

Az előzőhöz kapcsolódva eszembe jutott egy kis sztori, ami a napokban esett meg.
Egyik cégünktől hív a kollegina, hogy vmi gebasz van az emailekkel, nem kapják meg őket, hogy nézzek már utána a domain szolgáltatójuknál, hogy mi a helyzet.
Itt jegyzem meg, hogy kb január óta bécsi terminál szerverre csatlakozva dolgoznak, és az xy.hu-s levelek át lettek irányítva az ottani szerverre (mx record stb), tehát a Mo-i szerverparkot nagy ívben el is kerüli a levelezés. Kb 15 percet kellett beszélnem a bécsi "adminnal", mire megértette, hogy a probléma szerveroldalon lehet, mert erre nemis jön a levél. A cég nagyfőnöke, meg minket b*szogatott, hogy csináljuk meg azt, ami nekik helyben ottvan Bécsben, és van egy rendszergazdájuk.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1514 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 17. 15:34

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 15:46

Sarkított a példa, de ha kiég a neoncső, vagy az izzó, akkor se szaladsz le a Keravillba, és cseréled ki, nem?

Nálam az is IT téma. A gázkazánhoz meg hívok supportot, de alapban nekem szólnak, és várják el a dolgot, elvégre csavarhúzóval szaladgálok folyton, az meg biztos javítható vele :-)

Maszekban meg "RetteSoft mindent megold" aztán napokban pld. egy bazi nagy páncélszekrényt kellene transzportálni az új irodába. Még agyalok a kivitelezésen.
Make love not Wor.

#1515 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 15:38

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 21:26

Több komoly márka (HP, Compaq, IBM) magyar szervizese(i) is először csak többrendbelileg hápogtak, amikor kijöttek és azt látták, hogy a garis gép romokban hever.

IBM baze, első szervizes élményem, felhívom, hogy XY gépben HDD kiba, nem tudom, hogy nekünk kell vinni, vagy supportos a gép, esetleg elég csak a HDD-t bevinni, vagy az egészet. mondják, hogy helyszíni support, eszembe ne jusson kivenni a HDD-t (akkor már gép darabokban volt), majd jönnek személyesen, blábláblá. Felvették a  hibalapot, hogy "valószínű HDDhiba" mondom nem valószínű, ez tuti az, de mondok hibajelenséget, meg programot, de bados és néha kattog, szóval ez tuti.

Erre 1 hét múlva lejött Pestről a support (200 km), megállapítja, hogy jééé, ez HDD bajos, jövő héten hozunk bele, mert nincs nálunk alkatrész... Azóta én óvatosan bánok az ilyenekkel, itteni Delleket is keveremkavarom egymással, aztán kész.
Make love not Wor.

#1516 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 16:46

" ...bazi nagy páncélszekrényt kellene transzportálni "

az ám a software :D

A haveroméknak pinyóba kellett levinni égy lépcsőn.
Hozattak egy kis teherautó jeget, ráöntötték a lépcsőre és leküldték rajta a szekrényt.
Aztán lapát sebtibe, a maradék meg feltöröl.

#1517 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 21:21

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 16:46

Egy "Bank- és postakocsirablási szaktanácsadó" kell hogy értsen hozzá.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#1518 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 18. 13:18

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 16:46

az ám a software :D

A haveroméknak pinyóba kellett levinni égy lépcsőn.
Hozattak egy kis teherautó jeget, ráöntötték a lépcsőre és leküldték rajta a szekrényt.
Aztán lapát sebtibe, a maradék meg feltöröl.

Ez nem semmi. :D  ;)
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#1519 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 18. 17:23

Sparow2!
Mindenféle személyeskedéstől mentesen és függetlenül írtam amit írtam. Van 800 gép a házban és van hozzá (köztük énis) 10 saját szervizes féle. Van olyan helyzet, amikor nemtudunk 1 napot várni a szervízre, meg kell csinálni. Azért vagyunk ott mi.

Páncélszekrény:
Az egyik költözködéskor ki kellett volna vinni az egyik szobából egy cca 2.20 méter magasz péncélkát. Az ajtó meg ugye szabvány 2.00 méteres. A páncél féltonna. Mit csinál ilyenkor a jó munkásember? Símán felborították. Tettek alá 2 réteg hullámpapírt, hogy "csillapítsanak". Na képzelhetitek.

#1520 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 01:57

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 18:23

A páncél féltonna. Mit csinál ilyenkor a jó munkásember? Símán felborították. Tettek alá 2 réteg hullámpapírt, hogy "csillapítsanak". Na képzelhetitek.

Baz. Itt szakértő néha simán megmondta, hogy kifelé nem bírja el a ház lépcsője, szóval tető kibont, páncél utcára kidaruz, tető visszaépít. Occó.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.