Villanyaszok gyongye elozetes ertesites nelkul leb@szta a fokapcsolot, mert oneki most surgosen be kell kotnie a villanysutot.
Eredmeny: utana a zenelejatszo gepet be se lehetett kapcsolni.
Pont ott voltam ugyfelnel mas ugyben berhelni, igy megkertek, hogy nezzek mar ra, hatha ertek hozza, elvegre az is szamitogepbol van vagy mifene.
Villanyszerelo persze valtig allitja, hogy aramszunettol nem mehet tonkre egy szamitogep, nem lehet az o sara.
Nekiallt kimeregetni a konnektort (van benne villany), tapkabelt (nem zarlatos)
Formarol messzitol megismertem, hogy Gaba mATX haz, benne Gaba "350W" SFX tappal, egybol tapcseret kezdtem emlegetni, meg hogy maceras lesz ebbe valo tapot talalni. (rendes ATX nem fer a gepbe)
Villanyszerelo szerint jo az.
Veszem ki a tapot, ATX tapcsati zold madzagjat foldrehuz, venti fel sem porog, vagyis nem indul a tap.
Villanyszerelo nekiall magyarazni, hogy a gep bekapcsgombja a haz elejen van, talan azt kene megnyomnom, persze hogy nem megy, ahogy probalom.
Villanyszerelo kovetkezo otlete: biztos biztositekot kell cserelni a tapban, mas nem mehetett tonkre.
Jo, ovatosan szetszedem a tapot (fel mm vastag biliacel burkolat eles tud am lenni...), villanyszerelo multimeteret raboktem a bizti ket vegere, SIPOL, vagyis a biztositek sertetlen...
Csoka meg akkor sem akarta elhinni, hogy az elektronika adta meg magat, nem a biztositek.
"De hat en is epitettem tapegysegeket, meg erositoket 20 eve, tudom hogy mukodik."
Ja, azota egy-ket dolog megvaltozott. Pl. kapcsolouzemu tapok.
Az ilyen villanyaszokat jo nagy baltaval kene elkergetni a szamitogepet hasznalo munkahelyek kornyekerol is...
(Ugyfelnek mazlija volt, pont ma selejteztek le egy ugyanolyan gepet, igy annak tapjat atepitve megy a gep. Kerdes meddig, annak is eleg beteg hangja van)
Szerkesztette: nyunyu 2007. 09. 14. 21:18 -kor