HWSW Informatikai Kerekasztal: Plextor PX-716A ás 716SA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plextor PX-716A ás 716SA 16x+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+R DL, 2x-R DL Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 09. 13:23

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 14:06

Plextor PX-716 tapasztalatok 2.
...
A megírt lemezek PlexTools PI/PO, KPROBE, CDSpeed tesztjeit is nyomatom folyamatosan a kontrollra használt meghajtókban (egy LiteOn és egy Plextor PX-712A író, egy Pioneer DVD-121 és egy Toshiba SD-M1712 olvasóban), és az eredmények láttán meg kell mondjam, hogy ennél sokkal többet vártam, de a helyzet abszolúte nem tragikus, és messze nem olyan sötét, mint ahogy azt sejtettük a külföldi fórumok fanyalgása alapján. Készülnek a képernyőmentések és a táblázatok.

Egyetértek, a G05 probléma FW-esnek tűnik.

Várjuk a teszteredményeket, de ne felejtsd el, hogy te már szerencsés vagy a külföldi tesztelőkhöz képest, mert a harmadik FW-rel és a második (vagy harmadik?) hardverrevízióval indulsz.

Most egyébként úgy tűnik az angol nyelvű fórumok tapasztalatai alapján, hogy hihetetlenül nagy a szórás a 716-ok között, és már az első revízióban is voltak kifejezetten szépen muzsikáló példányok. Mindenesetre szerintem a Plextor név kötelezne, nem engedehető meg az, hogy a "tömegírós" gyártók (BenQ, NEC, Pioneer) minőségi ingadozásának többszörösét adja a Plextor, így a szerencsére kárhoztatva egyébként igényes vásárlóit.

Majd az új FW-rel nyomass néhány Philips tesztet is összehasonlításképpen. Különösen a lemez névlegesnél nagyobb sebességgel való írásának lehetősége, illetve a 16X írás érdekel.
Előre is kösz!

#62 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 15:01

PPeter, sajnos nem tudtam fotot csinalni az En 16SA-m rol amit kertel, mert bexart a digicam-om a mobil kepe meg szerintem ertekelhetetlen. A gyanud LiteOnilag egyebken igaz, az enyem is nagy valoszinuseggel Liteon gyartmany.

Jelenleg a legkedvezobb cuccok amikhez hozzaferek azok verbatim DVD+R DL lemezek 1000Ft-os darabaron.

SL lemezekbol is csak verbatimot hasznalok, azokbol is inkabb minuszosat.

Szerkesztette: SFIJ 2004. 12. 09. 15:07 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#63 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 15:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 15:01

PPeter, sajnos nem tudtam fotot csinalni az En 16SA-m rol amit kertel, mert bexart a digicam-om a mobil kepe meg szerintem ertekelhetetlen. A gyanud LiteOnilag egyebken igaz, az enyem is nagy valoszinuseggel Liteon gyartmany.

Köszönöm a választ, majd jól szétszedem, aztán kiderül, hogy kiféle-miféle bele van, a garijegyet már sikerült lepiszkálnom róla sérülésmentesen, szóval szétkapom mint hülyegyerek a vekkert.

#64 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 15:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 15:01

Jelenleg a legkedvezobb cuccok amikhez hozzaferek azok verbatim DVD+R DL lemezek 1000Ft-os darabaron.

Ez nagyon jó ár, tudnál nekem ebből szerezni 50 darabot?  :)

#65 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 19:21

Kép

#66 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 19:44

Plextor PX-716 tapasztalatok 3.
Verbatim (MCC002) DVD+R 4x @ 8x
Kép
Kép
Kép

#67 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 20:11

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 20:44

Plextor PX-716 tapasztalatok 3.
Verbatim (MCC002) DVD+R 4x @ 8x

8X már a 708 is tűrhetően írt, 8X lemez @ 12X/16X írást akarunk! :D

#68 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 20:23

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 20:11

8X már a 708 is tűrhetően írt, 8X lemez @ 12X/16X írást akarunk! :D

Értem mit akarsz, de a 4x-es lemezeket is muszáj kipróbálni. A kereskedelmi forgalomban lévő lemezek 80%-a még 4x-es. A fekete piacon lehet hogy már több a 8x-os, de nem mindenki tud és akar ott vásárolni, másrészt a 4x-es lemezek olcsóbbak és - mint látható - nem rosszak  :p.

#69 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 21:07

Plextor PX-716 tapasztalatok 4.

Eddig ezeket a lemezeket próbáltam ki vele (és még nincs vége). A RITEKG05 lemezektől eltekintve mindet megírta és saját maga hibátlanul vissza is olvasta! A RITEKG05-öt sajnos csak 4x-esen lehet vele jól megírni, de mivel sok írónak baja van a RITEK 8x-os DVD-R sorozatával, ezért egyelőre nem átkoznám el az írót. A PI/PO és KPROBE eredmények láttán az a véleményem, hogy nagyon sok finomításra van még szükség a firmware-t illetőleg, de a DVD-ROM meghajtókban elvégzett visszaolvasási tesztek azoknál a lemezeknél sem jeleznek súlyos bajokat, amelyek a PI/PO és KROBE értékek alapján gázosnak tűnnek. Majd az asztali lejátszós tesztek megmondják a frankót.

DVD-R
Arita(RITEKG05) DVD-R 8x
Eurodata(SONY04D1) DVD-R 4x
Fuji(FUJIFILM02) DVD-R 4x
Maxell(MXLRG03) DVD-R 8x
Philips(CMCMAG. AE1) DVD-R 8x
Platinum(RITEKG05) DVD-R 8x
Princo(PRINCO) DVD-R 4x
TDK(TTG02) DVD-R 8x
Traxdata(RITEKG04) DVD-R 4x
Verbatim(MCC02RG20) DVD-R 8x
Verbatim(TYG01) DVD-R 4x

DVD+R
1TEK(PHILIPSC16) DVD+R 16x
Eurodata(SONYD01) DVD+R 4x
Philips(PHILIPSC08) DVD+R 8x
Philips(PHILIPSC16) DVD+R 16x
Platinum(RICOHJPNR02) DVD+R 8x
TDK(TDK003) DVD+R 16x
Verbatim(MCC002) DVD+R 4x

#70 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 21:41

Látom, van néhány 16X lemez is, illetve esetleg olyan 8X lemezek, amiket engedne 16X megírni. Engem elsősorban ezek az eredmények érdekelnek majd, mert ezek tűntek eddig az író gyengeségének. Nem csodálkozok, hogy teljesen más értékeket ad hibaellenőrzéskor, más gyártók 8X —> 16X váltásakor is erősen változott ez a képesség. Ráadásul ha a belsejét tekintve tényleg erősen eltér a 712A-tól, akkor ezen nem is szabad csodálkozni. Sztenderd hibaellenőrzőben kell a Speed és a PI/PO teszteket is csinálni, nem az íróval.
Én most a Pioneer 107/108 esetében tapasztalok hasonlót a visszaolvasást tekintve, ugyanis egy 108 által megírt gyenge-közepes lemeznél a 108 300 fölötti átlagot és 900 fölötti csúcsot produkál a DVDInfo Pro PI/PO tesztjén, míg ugyanezzel a lemezzel a 107 80-as peaket és 40-es átlagot olvas. Az asztali játékos döntötte el a kérdést, ugyanis a 900 környékén hullámzó szakaszt is tökéletesen vitte, bárhogy is póbáltam megfektetni. Magyarul nagy valószínűségel a 107 olvas jól hibát. Ilyesmi lehet a 712 vs. 716 ibaellenőrzésnél is. (16X írás hibái a külföldi tesztekben Speed tesztben is erősen kijöttek.)

#71 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 21:44

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 21:41

Sztenderd hibaellenőrzőben kell a Speed és a PI/PO teszteket is csinálni, nem az íróval.

Egy szóval sem írtam, hogy a KPROBE és PI/PO teszteket is a 716-ossal csináltam volna, ezeket mindig fix meghajtókkal végzem.

#72 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 21:55

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 22:44

Egy szóval sem írtam, hogy a KPROBE és PI/PO teszteket is a 716-ossal csináltam volna, ezeket mindig fix meghajtókkal végzem.

A KProbe-ot rögtön gondoltam, én természetesen a PlexTools scan-re értettem. Úgy tűnik, egyelőre jobb a bevált 712-est használni erre.

#73 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 16:01

Szerintem hajszál pont ugyanúgy működik hibaellenőrzésre a Plextor PX-712 és a 716, több lemezzel is kipróbáltam.

Ez egy PX-712-essel 8x-osan megírt Verbatim DVD-R 4x (TYG01) korong, amin Plextor PX-712A, majd 716A meghajtóban elvégeztem a PlexTools PI/PO Burst a hibaellenőrzését. Tehát nem az írást vizsgáltam, hanem hogy a PX-712 és a 716 mennyire azonos módon olvas és analizál egy lemezt.

Értékelés: közel azonos módon,  ennyi eltérés még ugyanazon meghajtóval elkövetett két teszt között is előfordul.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#74 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 16:16

A 16X írás utáni itesztek között volt eddig is a nagy különbség. ;)
Azt hiszem, gyakorlatilag minden lemezhez ki kell kapcsolni mind az AutoStrategy-t, mind a PowerRec-et ahhoz, hogy valóban 16X sebességgel írja meg.

#75 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 16:18

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 16:16

A 16X írás utáni itesztek között volt eddig is a nagy különbség. ;)
Azt hiszem, gyakorlatilag minden lemezhez ki kell kapcsolni mind az AutoStrategy-t, mind a PowerRec-et ahhoz, hogy valóban 16X sebességgel írja meg.

Én most nem arról beszélek, hogy hogyan ír  :omg: , hanem hogy ugyanarra a lemezre (amit a PX-712-vel írtam meg, de ez lényegtelen) a két meghajtó milyen minőségi értékelést ad - közel egyformát, tehát olvasás és PI/PO report szempontjából azonos a két drive.

#76 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 17:40

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 17:18

Én most nem arról beszélek, hogy hogyan ír  :omg: , hanem hogy ugyanarra a lemezre (amit a PX-712-vel írtam meg, de ez lényegtelen) a két meghajtó milyen minőségi értékelést ad - közel egyformát, tehát olvasás és PI/PO report szempontjából azonos a két drive.

:omg: :D
Én is arról beszéltem, hogy a 16X megírt lemezeinél mutatott különbséget olvasásban a 712-höz képest. ;)

#77 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 10:38

PPéter:
Ha egy szóban lehetne összegezni a tapasztalataidat, akkor szerinted melyik gombra kattintsak? :)

Plextor PX-716A dobozos      1 db

Törlés                Megrendelés

#78 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 11:08

Idézet: Andreas - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 11:38

PPéter:
Ha egy szóban lehetne összegezni a tapasztalataidat, akkor szerinted melyik gombra kattintsak? :)

Plextor PX-716A dobozos         1 db

Törlés                   Megrendelés

Attól függ, milyen íród van most, mik az alternatívák, milyen igényeid vannak, és milyen lemezekre + milyen sebességgel akarsz írni.
Vagy odaragadt a böngésződ ahhoz az oldalhoz? :D

#79 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 11:37

Idézet: Andreas - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 10:38

PPéter:

Plextor PX-716A dobozos         1 db

Törlés                   Megrendelés

Hadd ne kelljen pár nap tapasztalat után felvállalnom a felelősséget.  :omg: Köszönöm a bizalmat, de egyelőre nem érzem úgy, hogy rá vagy le kellene beszélnem bárkit is.

#80 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 15:52

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 11:08

Attól függ, milyen íród van most, mik az alternatívák, milyen igényeid vannak, és milyen lemezekre + milyen sebességgel akarsz írni.

Verbatim-mal  (MCC és TY) etetném csak és leginkább 4x sebességgel írnék vagy amit bír az író CLV módban.

Idézet

Vagy odaragadt a böngésződ ahhoz az oldalhoz? :D

Ja ott van az egér a gomb fölött, ezt egy másik gépről írom :D

Idézet

PPéter
Hadd ne kelljen pár nap tapasztalat után felvállalnom a felelősséget.  icon_ohmygod.gif Köszönöm a bizalmat, de egyelőre nem érzem úgy, hogy rá vagy le kellene beszélnem bárkit is.

Lehet hogy félreérthető voltam, ez részemről nem arról szól hogy a tanácsodra megveszem, aztán másnap az első rontott gagyi lemez után jövök számonkérni hogy miért beszéltél rá egy ilyen *** íróra.
Nem. Én úgy veszem hogy kötetlenül beszélgetünk egy íróról és ha nem szeretnél válaszolni a kérdésre akkor sincs semmi gond.  :beer:

Szerkesztette: Andreas 2004. 12. 13. 15:53 -kor

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.