HWSW Informatikai Kerekasztal: Plextor PX-716A ás 716SA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plextor PX-716A ás 716SA 16x+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+R DL, 2x-R DL Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:11

Idézet: Inoxxan - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 20:33

Sziasztok !
Van 1erdekes problemam.Ha olyan divx,xvid file-t irok ki plextorral aminek a hangja vbr (variable bit rate ] mp3-ban lett kodolva akkor az asztali dvd lejatszoban nincs hang.Ha ugyanezt a file-t kiirom Lg -vel akkor van hang.Az asztali lejatszo VBR-CBR(constant bit rate) compatibilis.
Tehat a gond elvileg a Plextorban van szerintem de hol?
Vkinek van vmi otlete?

Ui:Nero az iroprogram mindket esetben.

De miként írod ki? Fájlként (tehát DivX lejátszásra képes a lejátszód)? Vagy DVD-Videot készítesz belőle a Nero Recode-ddal? Ugyanazon a gépen írod, ugyanazokkal a beállításokkal?

#522 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 13:02

Van egy iso image fájlom, amit néróval szeretnék kiírni dvd-re. Sajnos a mérete 4 mb-tal több, mint amit ki lehetne írni a lemezre. Nincs valami megoldás erre? Lehet dvd-re túlírni? A plextools-ban be van pipálva az overburning, akkor ez csak a cd-re vonatkozik?
A nero ezt írja ki:
A felírandó adat: 4486 Mb
A lemezen lévő szabad hely mérete: 4482 Mb
Próbáltam úgy is, hogy nem zárom le a lemezt, de sajna akkor is visszapofázik a néró.
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#523 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 13:50

Írd egy -R lemezre, arra túlírás nélkül is ráfér 4489 MB. Plextor 716-tal simán lehet túlírni akár 100+ MB-ot +R lemezre, tehát azt is meg tudod oldani.

#524 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 13:57

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 12:50

Írd egy -R lemezre, arra túlírás nélkül is ráfér 4489 MB. Plextor 716-tal simán lehet túlírni akár 100+ MB-ot +R lemezre, tehát azt is meg tudod oldani.

Én +R verbatimra próbáltam, de a néróval nekem nem akarja :(
Talán valamilyen másik író progival?
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#525 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 14:29

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 13:57

Én +R verbatimra próbáltam, de a néróval nekem nem akarja :(
Talán valamilyen másik író progival?

Engedélyezted a DVD túlírást a beállításoknál?

#526 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 14:41

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 13:29

Engedélyezted a DVD túlírást a beállításoknál?

Mármint a néróban nem állítottam semmit, de most már tudom, hogy hol a gond.
Azt hittem elég, ha a plextools-ban be van állítva.
Így már megy is :)
Köszi!

#527 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 15:00

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 14:41

Mármint a néróban nem állítottam semmit, de most már tudom, hogy hol a gond.
Azt hittem elég, ha a plextools-ban be van állítva.
Így már megy is :)
Köszi!

;)  :up:

#528 Felhasználó inaktív   Inoxxan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 20. 19:17

Neroval irom ki a divx-eket dvd-rom iso modban, 8+3 karakter, joliet engedelyezve.
Nero 6.3.Az Lg-vel ugyenebben a modban irom ki igaz egy masik szamgepen.A lejatszom DVD-Divx lejatszo.
Ami meg kulonos az az,hogy meg ha sima mp3 file-t masolok at dvd-rw-re {floppynak formazva}
majd mindegyik mp3 beroccen,ugrik.Barmi olyat masolok amiben hang is van csaknem tuti,hogy hiba lesz benne.
A bioszban DMA-2 van engedelyezve,master-kent van fenn a masodik IDE vezerlon es egy TEAC cd-rom van vele slave-kent.

#529 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 19:22

Idézet: Inoxxan - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 19:17

Neroval irom ki a divx-eket dvd-rom iso modban, 8+3 karakter, joliet engedelyezve.
Nero 6.3.Az Lg-vel ugyenebben a modban irom ki igaz egy masik szamgepen.A lejatszom DVD-Divx lejatszo.
Ami meg kulonos az az,hogy meg ha sima mp3 file-t masolok at dvd-rw-re {floppynak formazva}
majd mindegyik mp3 beroccen,ugrik.Barmi olyat masolok amiben hang is van csaknem tuti,hogy hiba lesz benne.
A bioszban DMA-2 van engedelyezve,master-kent van fenn a masodik IDE vezerlon es egy TEAC cd-rom van vele slave-kent.

Ennek semmi köze nem lesz az íróhóz, ez vagy szoftveres hiba (legújabb Nerot tedd fel), vagy a plextoros gépeben van valami nagyobb gubanc a konfigurációban. Kapd ki a Plextort és tedd be abba a gépbe, amiben az LG üzemel, lefogadom, hogy ott normálisan menni fog.

#530 Felhasználó inaktív   Inoxxan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 06:31

Oksa ,megprobalom ugy csinalni ahogy tanacsolod.Ezen a heten vagy 7vegen ami nem lesz konyu mivel a Plex az enyem,es az LG-s srac nem szereti,ha matatnak a gepeben.Vagypedig kiszedem tole az LG-t es beteszem az enyembe.Addig is +probalom feltenni az ujabb Nerot.A fejlemenyekrol majd tudositok

#531 Felhasználó inaktív   tic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 08:57

Idézet: ScatMan - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 16:37

Írd le légyszi bővebben:
- master őkegyelme és ATA66-on megy? Ha nem, rakd át masterra, mert az a gyári ajánlás, DMA/ATA problémára PPeter írt feljebb megoldást vagy intel inf.
- SilentMode ki van kapcsolva a PlexToolsban? Az le tudja lassítani/halkítani. A speedread meg begyorsítja/felhangosítja (SZVSZ felesleges)

A Plextools nálam sem jött be DVD-Video írásra, folyton leürült a puffer, de pl. neroval teljesen OK.

A nero speedtest-ben is külön be lehet (kell?) állítani, hogy a nagyobb sebességgel kezdjen.

:respect: Köszönöm a segítő szándékot mindenkinek, a hétvégén megtaláltam a gondot.
Csak információként írom a megoldást.: SATA alaplapom van. A BIOS-ban találtam ATA/IDE config lehetőséget. Itt beállítottam a kompatibilis módot. ezután rögtön áttért az íróm UDMA 4 módba és visszaolvashatóan megírt egy Traxdatát 8x-n.

#532 Felhasználó inaktív   Zoloka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 15:29

PPeter: Nem tudod veletlenul, hogy mikorra varhato PX-716A-hoz az 1.05-os frimware? ;)

#533 Felhasználó inaktív   Kojak Papa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 20:04

Sziasztok!

Mindazon kívül, hogy van az író és a lemez és az előbbi írja a témát az utóbbira; sokkal többen nem igazán tudok, éppen ezért felmerült egy pár kérdés a dvd író vásárlása kapcsán:

1. Most veszek egy PX-716UF-es írót. Mik a legfrissebb tapasztalatok, melyik lemezek a kedvencei? :rolleyes:

2. Elsőként Verbatim DVD-R 8x, ill. Philips 8x (hengeresek) vettem. Hol találhatók a lemezeken a MÉDIA KÓD? Én valahogy sehol nem találom. :confused:

3. Tudnátok olyan oldalt mondani, ahol a plextool magyarnyelvű részletes leírását, írási beállításokat, illetve, hogy miket kell nézni ezeken a minőség visszaellenőrzési grafikonokon, meg ábrákon infót találok? :think:

4. Lehetséges, hogy a régebbi (2-3 éves) asztali DVD lejátszók nem szeretik a +os lemezeket?

Biztos legtöbbetek számára ezek természetes dolgok, ennek ellenére bízom benne megtisztel valaki bölcsességével. :respect:  :respect:  :respect:

#534 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 20:25

Idézet: Kojak Papa - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 20:04

Mindazon kívül, hogy van az író és a lemez és az előbbi írja a témát az utóbbira; sokkal többen nem igazán tudok, éppen ezért felmerült egy pár kérdés a dvd író vásárlása kapcsán:

1. Most veszek egy PX-716UF-es írót. Mik a legfrissebb tapasztalatok, melyik lemezek a kedvencei? :rolleyes:

2. Elsőként Verbatim DVD-R 8x, ill. Philips 8x (hengeresek) vettem. Hol találhatók a lemezeken a MÉDIA KÓD? Én valahogy sehol nem találom. :confused:

3. Tudnátok olyan oldalt mondani, ahol a plextool magyarnyelvű részletes leírását, írási beállításokat, illetve, hogy miket kell nézni ezeken a minőség visszaellenőrzési grafikonokon, meg ábrákon infót találok? :think:

4. Lehetséges, hogy a régebbi (2-3 éves) asztali DVD lejátszók nem szeretik a +os lemezeket?

Biztos legtöbbetek számára ezek természetes dolgok, ennek ellenére bízom benne megtisztel valaki bölcsességével. :respect:  :respect:  :respect:

Üdv a fórumon!

1. Szeret minden márkásabb +R lemezt, de a legtöbb -R-rel sincs gondja. Philips 8X +R, Verbatim 8X +-R, Memorex 8X +-R, Fuji 8X +R, Verbatim 16X +R.  Ezek tuti jó lemezek hozzá.

2. A média kód nem szabad szemmel látható a lemezen, hanem bele van kódólva az elején lévő információs táblázatba. DVD Identifier, DVDInfo Pro megmondja, de a legtöbb íróprogival is meg lehet nézni, pl. Nero, DVD Decrypter, stb.

3. Nem tudok ilyet magyar nyelven. Book Type legyen ROM-ra állítva, PoweRec, AutoStratedy engedélyezve. Ezek a fontosabb beállítások.

4. Lehetséges, de a legtöbb esetben a fenti Book Type beállítással jobban fogják szeretni mint a -R-t. ;)

Szerkesztette: ekoder 2005. 03. 21. 20:26 -kor

#535 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 21:24

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 19:25

Üdv a fórumon!

1. Szeret minden márkásabb +R lemezt, de a legtöbb -R-rel sincs gondja. Philips 8X +R, Verbatim 8X +-R, Memorex 8X +-R, Fuji 8X +R, Verbatim 16X +R.  Ezek tuti jó lemezek hozzá.

2. A média kód nem szabad szemmel látható a lemezen, hanem bele van kódólva az elején lévő információs táblázatba. DVD Identifier, DVDInfo Pro megmondja, de a legtöbb íróprogival is meg lehet nézni, pl. Nero, DVD Decrypter, stb.

3. Nem tudok ilyet magyar nyelven. Book Type legyen ROM-ra állítva, PoweRec, AutoStratedy engedélyezve. Ezek a fontosabb beállítások.

4. Lehetséges, de a legtöbb esetben a fenti Book Type beállítással jobban fogják szeretni mint a -R-t. ;)

Ez mind így igaz. :)
A Book Type pedig:
Beállítja az író a lemezen, hogy miként lássa az asztali lejátszó: DVD+R-nek vagy ami a lényeg DVD-ROM-nak, ami tulképpen a DVD-VIDEO lemez is.
Bocsi ez csak azért, mielőtt ez a kérdés is felmerülne. :D

#536 Felhasználó inaktív   Kojak Papa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 22:46

Köszi a gyors és kielégítő válaszokat! :up:  :up:  :up:

Tehát akkor a jövőben inkább +os lemezeket vegyek.

Egyébként miben (különbözik) jobb, a +R a -R től?

És a DL lemezek közül mi az ami már elfogatható minőségű? :think:

#537 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 23:08

Idézet: Kojak Papa - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 22:46

Köszi a gyors és kielégítő válaszokat! :up:  :up:  :up:

Tehát akkor a jövőben inkább +os lemezeket vegyek.

Egyébként miben (különbözik) jobb, a +R a -R től?

És a DL lemezek közül mi az ami már elfogatható minőségű? :think:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=7...=0#entry2366493

#538 Felhasználó inaktív   E.J 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 04:18

Üdv!
Már írtam a Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról-ban:
Miben különbözik az LG GWA a GSA-tóL??? Speciel a 4161B, és GWA, nem GSA!... Azt tudom -nagy nehezen lehetett találni olyan oldalt, ez egy freesector árlista volt-, hogy lassaban ír mint a GSA 4163, sőt firmware frissítés sincs hozzá, de mennyiben különbözhet a GSA-tól?

Ui:. arra gondoltam hgy ez olyan OEM ami inkább konfiggal együtt, főleg hogy egyetlen LG oldalon sincs info róla sajnálatosan(!!!) akárhol néztem:( a magyaron, az európain, meg a főldalán vagy hol..
Azért lenne fontos egyébként mert talán kicserélik, ha van egyáltalán az Acompban 4163B.
Tegnap délután lett véve.

Best Regards
EmilJ.

#539 Felhasználó inaktív   E.J 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 22. 04:31

Mert megnéztük a vétel után az árlistát az Acomp honlapján és ott csak 4161B van, ráadásul rosszul írva mert GSA nem GWA dehát egy betűt írtak el.. :) Be akartam tenni a linket de ha ráklikk az árlistára a főoldalon, akkor is acomp.hu-nak írja a címet úgyhogy...

FDD, CD/DVD MEGHAJTÓ, CD/DVD ÚJRAÍRÓ 
  1.44MB FDD  1 592
  CD meghajtó 52x  2 992
  CD-RW meghajtó (52xW, 32xRW, 52xR)  4 592
  CD-RW meghajtó LITE-ON (24xW,10xRW,40xR) bulk 2 992
  DVD meghajtó (16x DVD / 48x CD) 4 592
  DVD+CD-RW COMBO (16xDVD,52xW,24xRW,52xR) 7 992
  DVD-RW LG GSA-4161 (max. 16x, kétrétegű írás) 10 555
  DVD-RW NEC ND-3500 (kétrétegű írás) 12 992
  DVD-RW NEC ND-3520 (kétrétegű írás) 12 992
  DVD-RW PIONEER DVR-109 (max. 16x,kétrétegű írás) 19 992
  DVD-RW PLEXTOR PX-716A (kétrétegű írás) 29 592

#540 Felhasználó inaktív   Kojak Papa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 21:56

Hali!

Már jönnének is a következő halom droid kérdéseim...
Kérdés:

1.A book type beállításoknál ahogy írtátok DVD-ROM-ra kell állítani. Na most nekem két választható sorom van:
- Change book type for DVD+R,
- Change book type for DVD+R DL, <--- ez lenne talán a DVD-ROM???

Nos akkó melliket is köll bepipálni? Esetleg mindkettőt?

2.Már írott lemezeket lehet egyszerűen dvd-ről dvd-re másolni vagy azt is át kell előtte rakni (esetleg átkódolni)a winyóra?

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.