HWSW Informatikai Kerekasztal: Plextor PX-716A ás 716SA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plextor PX-716A ás 716SA 16x+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+R DL, 2x-R DL Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 07. 14:57

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 15:50

ekoder, kérlek fogalmazz korrekten: a Plextor PX-740A tudása nem kevesebb, sőt, a PX-740A 1.01 firmware jobb írási minőséget ad, mint a BenQ 1640 utolsó firmware-e. A mellékelt BenQ szoftver ad plusz szolgáltatásokat a BenQ 1640 mellé.

Az 1.01-es FW jobb írásminősége valószínűleg ideiglenes, ha más nem is, de az extra átkoppintódik majd a BenQ-ba is.
A PI/PIF/Jitter teszthez pl. nem kell a QSuite, alapból tudja a drive a BenQ FW-rel. Ahogy a full bitsettinget is. (BTW ezzel mi a helyzet 740 fronton, megy a +RW?)

Szerk: Az írási stratégia váltásához, a lemez írás előtti teszteléséhez, a WOPC kikapcsolásához vagy az olvasási sebességek további emeléséhez valóban külső progik kellenek, de ezek se működnek a Plextor FW-rel.

Egyébként nyugodtan hívj "erdoke"-nek, így két év távlatából már nem annyira jó ötlet ez a nick anagramma. :D
Regisztráltam itt valamikor az eredetit is, de gondolomm nem lehet összevonni a kettőt vagy átnevezni ezt. :think:

Szerkesztette: ekoder 2005. 07. 07. 15:02 -kor

#782 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 15:01

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 15:57

Az 1.01-es FW jobb írásminősége valószínűleg ideiglenes, ha más nem is, de az extra átkoppintódik majd a BenQ-ba is.
A PI/PIF/Jitter teszthez pl. nem kell a QSuite, alapból tudja a drive a BenQ FW-rel. Ahogy a full bitsettinget is. (BTW ezzel mi a helyzet 740 fronton, megy a +RW?)

Nem biztos hogy ideiglenes, plextoros (nem marketinges) forrásom szerint a Plextor önállóan is mutyizgatja a firmware-ben a stratégiákat, abban pedig csodákat műveltek a korábbi íróikkal is. A full bitsetting megy a 740-essel, a +RW is.

Idézet

Egyébként nyugodtan hívj "erdoke"-nek, így két év távlatából már nem annyira jó ötlet ez a nick anagramma. :D
Regisztráltam itt valamikor az eredetit is, de gondolomm nem lehet összevonni a kettőt vagy átnevezni ezt. :think:

Írj egy PÜ-t Krinyonak, kérd meg, szerintem megoldja neked.

#783 Felhasználó inaktív   JacKasske 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 15:08

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 20:45

Te tudod, végülis BenQ FW-rel ki tudod használni a rejtett tartalékait is. ;)
Én ragaszkodnék a 716-hoz, mint azonos kategóriájú íróhoz, aztán kiderül, mit szólnak hozzá.
Végülis nem LG-t vettél, akkoriban a 712 volt a csúcs. Ilyenkor garanciálisan az utódot szokás adni, persze ez nekik többe kerülne, mert a 716 drágább.
A 740-es ára mesterségesen magas, kevesebb tudással drágább mint a donor BenQ 1640-es. Utóbbi kb. nettó kisker 13-14e lenne, ha behozná végre a disztrije.

Nem igazan vitatkozom veluk raaadasul anno is nagyker aron vettem es haver visza ,rakotott 220-at es cserelik! :)
Szoval nem szarakodom en veluk ha ennyire jo Ppeter szerint is,megfelel nekem boven az atlag celokra!  ;)  :D

#784 Felhasználó inaktív   WillyX 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 07. 16:22

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 15:53

A PX-716-osnak még nem tudni, mi lesz az utódja, a PX-740A egy olcsóbb, de rendkívül jó meghajtónak tűnik.

A S-ATA ODD eszközöknek egyelőre sok nyűgjük van van, érdemes utánanézni a drive honlapján, hogy a S-ATA vezérlőd szerepel-e a támogattak listájában.

Köszi a gyors választ. A 740-esben aggaszt picit a melegedés, amiről írtál. A 716-nál pedig a meghibásodások. Ezért reménykedek benne, hogy idén még megjelenik a köv. generáció. Remélem a Blue-ray előtt kiadnak még egy Plextor Premium DVD írót is.
Motherboard: C64 Rev A PAL | CPU: MOS Technology 6510 0.985 MHz | Monitor: Junoszt 402BC2 | RAM: 64KB | Datasette: 1530/C2N | Floppy: VC-1541 | Video: MOS Technology VIC-II 6569 | Sound: MOS Technology 6581 "SID"

#785 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 16:29

Idézet: WillyX - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 17:22

Köszi a gyors választ. A 740-esben aggaszt picit a melegedés, amiről írtál. A 716-nál pedig a meghibásodások. Ezért reménykedek benne, hogy idén még megjelenik a köv. generáció. Remélem a Blue-ray előtt kiadnak még egy Plextor Premium DVD írót is.

Lesz még DVD-írójuk a Blu-Ray előtt. Az e betű nem kell a Blu-Ray-be :). A Plextor PX-716 meghibásodásai tényleg furák, de az én esetemben nem kell meglepődni: borzalmasan megterheltem őket. Mondjuk amíg gyorsan cserélik garanciálisan, nem érdekel túlzottan (én csak olyan helyen veszem, ahol a rendes 2 éves garit megadják).

#786 Felhasználó inaktív   Hummin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 18:12

Milyen DVD+/-RW-t használtok a 716-hoz?
Nekem van/volt 3db TDK DVD+RW, ebből 1-re csak egyszer tudtam írni. utána a törléssel gondok voltak. Aztán kampec. A 2. lemez kb. 3-4 írás után adta meg magát. Megírtam, px le is olvasta. Kölcsönadtam és hozták vissza, hogy nem tudják leolvasni a fileokat. Olvasóban tényleg nem ment. Utána meg akartam formázni, de az már nem sikerült neki....
A 3. lemez eddig még bírja.
.:: Hummin ::.    We have a dream      Lotus Elise: A Nimble Car

#787 Felhasználó inaktív   WillyX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 20:20

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 17:29

Lesz még DVD-írójuk a Blu-Ray előtt. Az e betű nem kell a Blu-Ray-be :). A Plextor PX-716 meghibásodásai tényleg furák, de az én esetemben nem kell meglepődni: borzalmasan megterheltem őket. Mondjuk amíg gyorsan cserélik garanciálisan, nem érdekel túlzottan (én csak olyan helyen veszem, ahol a rendes 2 éves garit megadják).

Fene ezekbe a fantázianevekbe, még a betüket is kispórolják! :p

Milyen hibajelenséggel szállnak el a 716-ok egyébként?

Szerkesztette: WillyX 2005. 07. 07. 20:20 -kor

Motherboard: C64 Rev A PAL | CPU: MOS Technology 6510 0.985 MHz | Monitor: Junoszt 402BC2 | RAM: 64KB | Datasette: 1530/C2N | Floppy: VC-1541 | Video: MOS Technology VIC-II 6569 | Sound: MOS Technology 6581 "SID"

#788 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 20:22

Idézet: WillyX - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 21:20

Fene ezekbe a fantázianevekbe, még a betüket is kispórolják! :p

Milyen hibajelenséggel szállnak el a 716-ok egyébként?

Nekem mindkettő szimplán nem olvasott, nem pörgetett fel többé semmilyen lemezt.

#789 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 22:44

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 17:29

... (én csak olyan helyen veszem, ahol a rendes 2 éves garit megadják).

Meg szabad kérdezni, melyek ezek a helyek?
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#790 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 23:09

Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 23:44

Meg szabad kérdezni, melyek ezek a helyek?

Ramiris (nagyker), de akik túlük veszik, azok is mind 2 évvel adják. Én is úgy adom őket  :cool:

#791 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 23:20

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 0:09

Ramiris (nagyker), de akik túlük veszik, azok is mind 2 évvel adják. Én is úgy adom őket  :cool:

Lassan  1640-es BenQ-t is adhatnák már 2 év garral, elég fórt adtak a Plextornak. :reklamacio:

#792 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 15. 19:01

Elvágtattam ma a Ramirisba a Halott PX-716A-val, beadtam és vehettem fel helyette a cserepéldányt :Đ  :cool: 

#793 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 19:50

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 20:01

Elvágtattam ma a Ramirisba a Halott PX-716A-val, beadtam és vehettem fel helyette a cserepéldányt :Đ  :cool: 

Ez kitűnő, de engem hasonló esetben elküldtek volna a halál f..ra. Ahogy a nagy többséget.

#794 Felhasználó inaktív   JacKasske 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 21:12

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 18:01

Az ismerettseg!!  :p  :eek:

#795 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 21:14

Nem ismert a srác a szervizben, megkérdezte mi a baj, elmeséltem, erre adta a cseréhez a papírt.

#796 Felhasználó inaktív   zitev 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 21:49

PX-716A Furcsa jelenség: v108-as firmware-rel írás közben, amint bufferelte az olvasástárolót, elkezd fel-le liftezni a buffertelítettség, a védelem folyton működik, az írás ideje megnyúlik (bármilyen írószoftverrel, szimulációban is). A procterheltség 50% (HT-s P4). Először programra gyanakodtam, de a task-ban nincs nyoma. Egy processlisterrel kiderítettem, hogy hardveres interruptok okozzák az írás közbeni terhelést (tehát a cuccon belül keresendő az ok). A v107-es firmware-t visszapakolva a jelenség megszünt, azóta minden működik. Ellenpróbát még nem csináltam, úgyhogy nem százas a dolog, viszont ha valaki ilyen jellegű hibajelenséget tapasztal, akkor legalábbis gyanakodjon...

#797 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 23:05

Idézet: zitev - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 22:49

PX-716A Furcsa jelenség: v108-as firmware-rel írás közben, amint bufferelte az olvasástárolót, elkezd fel-le liftezni a buffertelítettség, a védelem folyton működik, az írás ideje megnyúlik (bármilyen írószoftverrel, szimulációban is). A procterheltség 50% (HT-s P4). Először programra gyanakodtam, de a task-ban nincs nyoma. Egy processlisterrel kiderítettem, hogy hardveres interruptok okozzák az írás közbeni terhelést (tehát a cuccon belül keresendő az ok). A v107-es firmware-t visszapakolva a jelenség megszünt, azóta minden működik. Ellenpróbát még nem csináltam, úgyhogy nem százas a dolog, viszont ha valaki ilyen jellegű hibajelenséget tapasztal, akkor legalábbis gyanakodjon...

Nem lehet, hogy véletlenül PIO vagy Multi-Word DMA módba csúszott a meghajtó, amikor az 1.08-ra frissítetted, mert nekem az 1.08 nem csinál ilyet (több 716-osom kipróbáltam már)? A magas prociterhelés is erre utal. A frissítés után feltétlenül kell a restart, ha ez elmarad, akkor követhezhet be a DMA mód elhagyása.

#798 Felhasználó inaktív   zitev 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 06:31

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 0:05

Nem lehet, hogy véletlenül PIO vagy Multi-Word DMA módba csúszott a meghajtó, amikor az 1.08-ra frissítetted, mert nekem az 1.08 nem csinál ilyet (több 716-osom kipróbáltam már)? A magas prociterhelés is erre utal. A frissítés után feltétlenül kell a restart, ha ez elmarad, akkor követhezhet be a DMA mód elhagyása.

A frissítés óta eltelt már egy hét, azóta többször újra lett indítva a gép (csak most írtam volna vele, és csodálkoztam rá a dologra.) A PIO-mód elképzelhető, nem néztem meg, de ha lesz időm, újra kipróbálom, és ráfigyelek külön erre is! THX!

#799 Felhasználó inaktív   nitrousa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 07:59

Sziasztok!

Van egy kis gondon, ha gond egyáltalán.
Most raktam be a gépbe egy 716SA-t. Nagy nehen fölismerte, elindult és működik.
Ez 1. láma kérdés: Miért csak 6. masternek ismeri föl?
    2.: Az óra mellett megjelent az eltávolítható hardver ikon( ami pl. pendrive berakásakor is megjelenik) és ezzel le is tudom kapcsolni az írót. :think: Ez normális? Ez másnak is ott van?

THX
"..Ahogy aztán jelezték, az első kör végére már 34 másodperc volt az előnyöm. VB-futamon ilyenre nem igen volt példa... Brno, 1971
1    DRAPAL, Janos     HUN    Yamaha    57' 43.500"   
2    SZABO, Lazlo     HUN    Yamaha    58' 23.200"   
3    SAARINEN, Jarno     FIN    Yamaha    59' 45.200"

#800 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 15:13

Idézet: nitrousa - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 8:59

Sziasztok!

Van egy kis gondon, ha gond egyáltalán.
Most raktam be a gépbe egy 716SA-t. Nagy nehen fölismerte, elindult és működik.
Ez 1. láma kérdés: Miért csak 6. masternek ismeri föl?
    2.: Az óra mellett megjelent az eltávolítható hardver ikon( ami pl. pendrive berakásakor is megjelenik) és ezzel le is tudom kapcsolni az írót. :think: Ez normális? Ez másnak is ott van?

THX

S-ATA kontrollertől függően igen, normális, ha az ODD S-ATA eszköz így jelenik meg. A vezérlők logikai számozása meg ne izgasson.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.