HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL csomagvaltozas varhato? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL csomagvaltozas varhato? Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 02. 23:13

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 0:10

Megsugom, ez a szutyok alaplapi halokartya kenterbeveri az inteleket, es pariban van a 3Com-mal...

ettol meg igaza lehet matavmannak... nekunk is volt olyan ugyfelunk, akinel az alaplapi eth-val par masodpercet ment a net majd leszakadt. Atdugta a kanocot a gagyi pci-os realtek-be es lam, frankon mukodott... Szoval ne bizz ugy abban az integralt dologban!

Amugy intel-nel jobb kartyat meg nem lattam, pedig joparat kiprobltunk mar

Aga

#762 Felhasználó inaktív   leont 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 23:38

Idézet: matavman - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 0:12

Fogjátok fel ugy, hogy semmi nem lesz, csak az amire szerződtetek és ha mégis lesz valami, akkor örüljetek :)

Amen  :reszeg:
Isten nem ver bottal, csak kisebb trükökkel.

#763 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 23:42

Srácok nem akarom a kedvét szegni senkinek, de emlékeztetnék a hírre ami ezzel kapcsolatban megjelent: a Matáv még el sem döntötte, hogy lesz-e sávszélesség-emelés. Szóval minden innen-onnan szerzett ultimate infó, ami itt felbukkan, számomra a kamu kategóriába tartozik.

Ráadásul valahol, valamelyik okostojás feldobta, hogy csak valami szélessávú filmletöltőhelyig érvényes a sávszélemelés. A konkrét hozzászólást nem találtam meg - Krinyo küldte át az idézetet -, de felhívtam ma a matávos embert, aki korábban nyilatkozott is, és már a kérdést sem értette, annyira blőd a dolog, szóval ez az egyik  légből kapott ökörség.

Valami egyébként biztosan lesz, de most itt túráztatjátok magatokat azzal, hogy mikor és mennyi, amikor még az alaphálózati szolgáltató el sem döntötte, hogy lesz-e egyáltalán?

#764 Felhasználó inaktív   matavman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 23:46

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 0:42

Srácok nem akarom a kedvét szegni senkinek, de emlékeztetnék a hírre ami ezzel kapcsolatban megjelent: a Matáv még el sem döntötte, hogy lesz-e sávszélesség-emelés. Szóval minden innen-onnan szerzett ultimate infó, ami itt felbukkan, számomra a kamu kategóriába tartozik.

Ráadásul valahol, valamelyik okostojás feldobta, hogy csak valami szélessávú filmletöltőhelyig érvényes a sávszélemelés. A konkrét hozzászólást nem találtam meg - Krinyo küldte át az idézetet -, de felhívtam ma a matávos embert, aki korábban nyilatkozott is, és már a kérdést sem értette, annyira blőd a dolog, szóval ez az egyik  légből kapott ökörség.

Valami egyébként biztosan lesz, de most itt túráztatjátok magatokat azzal, hogy mikor és mennyi, amikor még az alaphálózati szolgáltató el sem döntötte, hogy lesz-e egyáltalán?

lesz, leirom neked is hogy a sebesség teszt előtt milyen belső közleményt adott ki a matáv:

Kedves Kollégák!

A Matáv Rt. elsődleges feladatának tekinti ügyfelei magas színvonalú kiszolgálását. Ezen célnak való megfelelés jegyében az ADSL szolgáltatás mind szélesebb körű elterjesztése mellett a Matáv a szolgáltatás színvonala fejlesztésének lehetőségeit is vizsgálja.

A leírtak érdekében a Matáv hálózatában terheléses tesztet végez az alábbiak szerint:

Növeli a jelenlegi előfizetői csomagokhoz tartozó fel- és letöltési sebességet a Városmajori központ 17 DSLAM-hoz tartozó ADSL előfizetők esetében. Az 5733 előfizetőt érintő teszt az I., II. és XII. kerületet érinti részben vagy teljesen. Irányítószám szerint a 1011-1016, 1022, 1024, 1026, 1027, 1121-1126 területek előfizetői tartoznak a fenti központhoz. A teszt helyszínének (Városmajori AXE központ) kiválasztásakor a Matáv arra törekedett, hogy egy műszakilag reprezentatív, nagyforgalmú hálózat részt vonjon a szimulációs folyamatba.
A teszt 2004.09.28-án 02.00 órától indul. Az egyes előfizetőknél max. 30 másodperces leállás lesz észlelhető, az átállítás 2004.09.28. 06.00 órakor fejeződik be.
A teszt 2004.10.12-ig tart, időtartama 2 hét.
A teszt során az ügyfelek a korábban szerződött csomagok sávszélességeinél gyorsabb sebességet érhetnek el, változatlan szerződéses feltételek mellett.

Kérem ügyfél érdeklődés esetén a leírtaknak megfelelően szíveskedjenek tájékoztatást nyújtani.

És azóta semmi....

#765 Felhasználó inaktív   bencefiú 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 00:15

Természetesen lesz emelés, de újságíróknak főleg nem adhatnak ki infót erről a matáv munkatársai. Fővesztés (értsd: állásvesztés) terhe mellett.  :)
Most van az tehát, amikor az újságírók pár napig még tájékozatlanabbak lesznek mint a fórumozók.  : :cool:

Szerkesztette: bencefiú 2004. 11. 03. 00:16 -kor

#766 Felhasználó inaktív   matavman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 00:45

Idézet: bencefiú - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 1:15

Természetesen lesz emelés, de újságíróknak főleg nem adhatnak ki infót erről a matáv munkatársai. Fővesztés (értsd: állásvesztés) terhe mellett.  :)
Most van az tehát, amikor az újságírók pár napig még tájékozatlanabbak lesznek mint a fórumozók.  : :cool:

Szerintem egy plakát sorozatot indíthatott volna  a matáv  piros alapon fehér szöveg: begyorsítunk :D

#767 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 01:13

Idézet: matavman - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 23:46

Kedves Kollégák!

A Matáv Rt. elsődleges feladatának tekinti ügyfelei magas színvonalú kiszolgálását. Ezen célnak való megfelelés jegyében az ADSL szolgáltatás mind szélesebb körű elterjesztése mellett a Matáv a szolgáltatás színvonala fejlesztésének lehetőségeit is vizsgálja.

A leírtak érdekében a Matáv hálózatában terheléses tesztet végez az alábbiak szerint:

Növeli a jelenlegi előfizetői csomagokhoz tartozó fel- és letöltési sebességet a Városmajori központ 17 DSLAM-hoz tartozó ADSL előfizetők esetében. Az 5733 előfizetőt érintő teszt az I., II. és XII. kerületet érinti részben vagy teljesen. Irányítószám szerint a 1011-1016, 1022, 1024, 1026, 1027, 1121-1126 területek előfizetői tartoznak a fenti központhoz. A teszt helyszínének (Városmajori AXE központ) kiválasztásakor a Matáv arra törekedett, hogy egy műszakilag reprezentatív, nagyforgalmú hálózat részt vonjon a szimulációs folyamatba.
A teszt 2004.09.28-án
02.00 órától indul. Az egyes előfizetőknél max. 30 másodperces leállás lesz észlelhető, az átállítás 2004.09.28. 06.00 órakor fejeződik be.
A teszt 2004.10.12-ig tart, időtartama 2 hét.
A teszt során az ügyfelek a korábban szerződött csomagok sávszélességeinél gyorsabb sebességet érhetnek el, változatlan szerződéses feltételek mellett.

Kérem ügyfél érdeklődés esetén a leírtaknak megfelelően szíveskedjenek tájékoztatást nyújtani.

Ez gyakorlatilag ugyanaz, mint ami kint volt a Datanet weblapjan, semmi plusz info nincs benne.
Amit megvastagitottam, az szo szerint igy volt.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 03. 01:18 -kor

#768 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 01:32

Idézet: bencefiú - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 23:05

Egyébként a problémna valóban amiatt van, merrt nem dőlt el, milyen árat kapjanak azok, akiknél nem fog menni a magasabb sávszél, és pl. 768-on maradnának. Ilyen csomag ugyanis nem lesz a matávnál január 1. után. Ez komplikálja a helyzetet. Osztanak szoroznak még pár napot.
(95%-nál menni fog állítólag még a 1.5M is.)

Ezert kellene a 384-et is duplazni es igy megmaradna a 768-as csomag is es maris egy gonddal kevesebb ;) :D :D :D :D

#769 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 07:41

Idézet: Aga - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 0:13

ettol meg igaza lehet matavmannak... nekunk is volt olyan ugyfelunk, akinel az alaplapi eth-val par masodpercet ment a net majd leszakadt. Atdugta a kanocot a gagyi pci-os realtek-be es lam, frankon mukodott... Szoval ne bizz ugy abban az integralt dologban!

Amugy intel-nel jobb kartyat meg nem lattam, pedig joparat kiprobltunk mar

Aga

:omg:
OK...

#770 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 08:04

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 8:41

:omg:
OK...

Nekem integrált intelem van, olyan helyen van ADSL ahova másodszor kötötték csak be, mert először távol volt a központ :D Azóte se értem hogy jött közelebb...
Stabil 67k az 512-es csomag.

Erre mit lépsz?

#771 Felhasználó inaktív   ZoliJ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 08:57

Idézet: fotel - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 7:04

Nekem integrált intelem van, olyan helyen van ADSL ahova másodszor kötötték csak be, mert először távol volt a központ :D Azóte se értem hogy jött közelebb...

Erre mit lépsz?

jelerősítő?:)

#772 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 09:04

Idézet: bencefiú - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 1:15

Leszámítva a HWSW újságíróját, akinek a Matáv illetékese nyilatkozott, és az anyag meg is jelent a lapban (korábban belinkeltem) :)

No jó, részemről ennyi, nem akarok zavarni tovább.

#773 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 09:06

Idézet: fotel - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 8:04

Erre mit lépsz?

AZ nem tűnt fel, hogy mások lettek a szomszédaid, és újabban nem a 80, hanem a 14-es szám alatt laksz? :Đ :nevet:  :respect:

#774 Felhasználó inaktív   _t0Mi_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 03. 09:30

Hát én egy kicsike városkában lakok, nagykőrös a neve.. nekemis 512es ADSL-em van, és ha ezek igazak, akkor én járok a legjobban.. :) Nállam átlagban 62k-val tölt ez a szutyok, és meg vagyok vele elégedve!

#775 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 10:31

Idézet: daved3 - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 22:55

érdemes lenne elgondolkozni valami olyan megoldáson, ahol 3-4e Ft-ért lehetne kapni valami lassabb (384? bár az relative nem is lassú) kapcsolatot, mert 8-10 (vagy 6) lepedőt azért nem minden család tud kiadni, 3-4 -et inkább. Valahol az 5e körül lehet a lélektani határ - gondolom én.

Jósok oldallal ezelőtt írtam, hogy az ENTERNET-nek van egy olyan csomagja, hogy 3992 ft havonta és 20 óra netet tartalmaz, felette 2 ft per perc.

Olyanoknak jó lenne , akiknek dsl kell, de keveset hasznáják, és nem akarnak modemezni.

Fura hogy a honlapon még nem volt fennt, pedig 1,5 hete megjelent a hirdetés egy újságban.

#776 Felhasználó inaktív   Vóbert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 10:45

Lehet, hogy csak közvélemény kutatás volt ;)  Igazából csak arra voltak kiváncsiak, hogy kinek kéne ilyen ;)

#777 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 10:59

Idézet: Vóbert - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 10:45

Lehet, hogy csak közvélemény kutatás volt ;)  Igazából csak arra voltak kiváncsiak, hogy kinek kéne ilyen ;)

Előfordul6, de hülyeségnek tartanám. Bár nem minősül, "hivatalos ajánlattételnek", és forduljunk ÜFSZ-hez, de ott meg  állítólag nem tudnak róla, valaki itt a fórumon írta.

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 03. 11:00 -kor

#778 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 11:12

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 10:31

Jósok oldallal ezelőtt írtam, hogy az ENTERNET-nek van egy olyan csomagja, hogy 3992 ft havonta és 20 óra netet tartalmaz, felette 2 ft per perc.

Olyanoknak jó lenne , akiknek dsl kell, de keveset hasznáják, és nem akarnak modemezni.

Fura hogy a honlapon még nem volt fennt, pedig 1,5 hete megjelent a hirdetés egy újságban.

A tegnapi napon felkerült az oldalra is.

#779 Felhasználó inaktív   leont 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 11:14

morgen:)
ehhez mit szoltok?
http://www.szamitogep.hu/forum/threads.php...lkategoriaid=28
Isten nem ver bottal, csak kisebb trükökkel.

#780 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 11:19

Idézet: leont - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 11:14

:mad:
JóSebesség

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első