HWSW Informatikai Kerekasztal: Merre találok segítséget? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Merre találok segítséget? Ide nézz be először! Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 12. 18:06

Idézet: kudu - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 16:01

Heló!

Azt szeretném megkérdezni, h Asrock 775dual-880pro alaplapba tudnék-e tenni kétmagos processzort.
Nem nagyon találtam sehol erre vonatkozó leírást....
Mert új gépet nem akarok venni, de processzor csere aktuális lenne már...

Előre is köszönöm!

Ezeket tudod berakni:
- LGA775 for IntelŸ Dual Core Extreme Edition / PentiumŸ D / PentiumŸ 4 / CeleronŸ D processors
- FSB 1066/800/533 MHz

Szóval kétmagost is!

De megadom a hivatalos honlap leirását is:
Katt ide!

Szerkesztette: pappas 2008. 11. 12. 18:09 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1482 Felhasználó inaktív   kudu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 12. 20:31

Köszönöm a segítséget!:)

#1483 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 12:19

Sziasztok,
Fagyogat a gépem, memóriára gyanakszom. Tudnátok mondani nekem egy megbízható ingyenes memória tesztelő programot? Köszönöm.
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#1484 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 13:14

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 11:19

Sziasztok,
Fagyogat a gépem, memóriára gyanakszom. Tudnátok mondani nekem egy megbízható ingyenes memória tesztelő programot? Köszönöm.

a megbízható kicsit kérdéses, de nekem a memtest86+ eddig bevált. A fagyogatás lehet mástól is.. driver, hdd, vga, táp..

Szerkesztette: alexha 2008. 11. 21. 13:14 -kor

Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1485 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 13:23

Idézet: alexha - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 14:14

a megbízható kicsit kérdéses, de nekem a memtest86+ eddig bevált. A fagyogatás lehet mástól is.. driver, hdd, vga, táp..

Köszi. Azét gyanakszom a memóriára, mert csak akkor fagy, ha Photoshopban vagy Lightroomban ügyködök, de ott is csak bizonyos esetekben. Azok pedig a memóriát dolgoztatják meg főleg szerintem. Sajna nem értek nagyon hozzá, de valahol el kell kezdeni a nyomozást.. :)
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#1486 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 20:33

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 13:23

Köszi. Azét gyanakszom a memóriára, mert csak akkor fagy, ha Photoshopban vagy Lightroomban ügyködök, de ott is csak bizonyos esetekben. Azok pedig a memóriát dolgoztatják meg főleg szerintem. Sajna nem értek nagyon hozzá, de valahol el kell kezdeni a nyomozást.. :)

eredetiek?

(bár a lightroom ha jól tudom nem crackelt hanem serial-os megoldás)

----atyuska----

#1487 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 24. 23:01

Idézet: caratyuska - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 21:33

eredetiek?

(bár a lightroom ha jól tudom nem crackelt hanem serial-os megoldás)

No, miért?

#1488 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 17:37

Üdv!
Pár hete a "Fagyások..." topicban már feldobtam a problémámat.Utána a Windows topicban szintén.Most viszont komolyodik a helyzet.
Arról van szó, hogy van egy pár nap múlva 3 éves gépem.(konfig a profilban).Kb 3 hete egyik napról a másikra elkezdett fagyni, pedig semmi olyan nem történt, ami az előző 3 évben ne lett volna minden nap.Fagyott, de utána elindult.
Gondolt egyet, és egyszer csak el sem indult.Lemezindítási hibára hivatkozva.Mindent lementettem róla és megpróbáltam a wint feltenni.Fél napom ment rá, de közben megfagyott, aztán kiírta, hogy a lemez valószínűleg sérült.Hdd-t bevittem szervízbe.Azt mondták hibátlan.Bevittem az egész gépet, ott zsír új echte XpSp3 fel, ment két napig itthon és újra elkezdte.Eleinte csak úgy fagyott, hogy csonttá fagyott a nyíl a monitoron és semmire nem reagált a gép.Pár órára rá a hivatalos kék honlap is bejött.
Tegnap volt egy hete, hogy leadtam szervízbe.Már szinte mindent elkövettek vele (teszt, tápcsere, mittudomén) és náluk is azt produkálja, hogy megáll és kész.Egy darabig meg, de aztán fagy.
Ötletük sincs.
Nekem viszont piszkosul kellene a gép, mert azon dolgozom.Egy hetem kiesett, amin meg most írok egy igazi kövület- 32 megás Matrox G450 kártyával, ami azért a már koros 6800GT-hez képest maga az őskor.Pedig az utóbbi sem új már.
Valakinek van valami ötlete, hasonló tapasztalat vagy bármi?
Üdv!
:respect:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1489 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 01:37

Három gép között vacilálok, hogyan lehet összehasonlitani a processzorukat, és megtudni, milyen RAM-okat kezelnek?
Ennyit tudok róluk: T7200 2 GHz, M530 1.73 GHz, M550 2.0 GHz
illetve annyit, hogy a T7200 -as max 2 GB DDR2 ram-ot visel el, a M530-ashoz 512 MB RAM van, de
nem tudni, mennyire bővíthető, az M550-hez 1 GB RAM van, nem tudni, DDR vagy DDR2 és hány MHz
és mekkorára bővíthető.
Karácsonyi ajándékként örülnék egy részletes felhomályositásnak - amúgy is a gép előtt töltöttem az ünnep első napját és estéjét.  :Đ  :D
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#1490 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 09:44

Idézet: carcass - Dátum: 2008. dec. 13., szombat - 17:37

Üdv!
Pár hete a "Fagyások..." topicban már feldobtam a problémámat.Utána a Windows topicban szintén.Most viszont komolyodik a helyzet.
Arról van szó, hogy van egy pár nap múlva 3 éves gépem.(konfig a profilban).Kb 3 hete egyik napról a másikra elkezdett fagyni, pedig semmi olyan nem történt, ami az előző 3 évben ne lett volna minden nap.Fagyott, de utána elindult.
Gondolt egyet, és egyszer csak el sem indult.Lemezindítási hibára hivatkozva.Mindent lementettem róla és megpróbáltam a wint feltenni.Fél napom ment rá, de közben megfagyott, aztán kiírta, hogy a lemez valószínűleg sérült.Hdd-t bevittem szervízbe.Azt mondták hibátlan.Bevittem az egész gépet, ott zsír új echte XpSp3 fel, ment két napig itthon és újra elkezdte.Eleinte csak úgy fagyott, hogy csonttá fagyott a nyíl a monitoron és semmire nem reagált a gép.Pár órára rá a hivatalos kék honlap is bejött.
Tegnap volt egy hete, hogy leadtam szervízbe.Már szinte mindent elkövettek vele (teszt, tápcsere, mittudomén) és náluk is azt produkálja, hogy megáll és kész.Egy darabig meg, de aztán fagy.
Ötletük sincs.
Nekem viszont piszkosul kellene a gép, mert azon dolgozom.Egy hetem kiesett, amin meg most írok egy igazi kövület- 32 megás Matrox G450 kártyával, ami azért a már koros 6800GT-hez képest maga az őskor.Pedig az utóbbi sem új már.
Valakinek van valami ötlete, hasonló tapasztalat vagy bármi?
Üdv!
:respect:

A hibanapló /vezérlőpult felügyeleti eszközök eseménynapló/mire panaszkodik?A hdd re az is?
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1491 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 10:11

Idézet: carcass - Dátum: 2008. dec. 13., szombat - 18:37

...
Arról van szó, hogy van egy pár nap múlva 3 éves gépem.(konfig a profilban).Kb 3 hete egyik napról a másikra elkezdett fagyni, ...

Ja, disk-re vonatkozó bejegyzéseket (error-okat), illene látni az eseménynapló "rendszer" szekciójában. Már ha az oprendszernek egyáltalán van lehetősége bejegyezni az eseményt. Az egér fagyása ugyanis nem feltétlen jelenti azt, hogy nincs. Egyébként, mivel van mentésed, megnézheted pl. Hdd regenerator-ral is. Egy ideig fog futni, de legalább hibás blokkokat elvben mutat. Mindenesetre jobb, mintha fájlrendszer-szinte néznéd windows alól. Aztán ha tényleg bad sectoros, akkor a szerviz tegye oda, ahova gondolja az ember...

Nekem is volt olyan, hogy bevittem 1 gépet hasonló jelekkel, ugyanúgy azt mondták (fél óra múlva), hogy semmi baja... Igazi varázslók vannak manapság.

Meg smart-ot is lehet nézni. Ha ott kibukik valami, (s főleg, ha rendszerterületen van), akkor az lesz a gond. Az egérkurzor befagyása elég komoly dolog, arra ha a szervízes azt meri mondani, hogy semmi baja, akkor hát magának a szervyznek van valami baja.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1492 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 10:45

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 25., csütörtök - 10:11

Egyébként, mivel van mentésed, megnézheted pl. Hdd regenerator-ral is. Egy ideig fog futni, de legalább hibás blokkokat elvben mutat.

Ja én tegnap 8 óra óta nyomatok egy 250gigás vinyót a hdd regeneratorral most van 81769Mb nál.. ;)
Amugy aki már volt szervizes tudja nem nagyon van idő órákat kivárni hogy előjöjjön a hiba.

Szerkesztette: djculture 2008. 12. 25. 10:46 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1493 Felhasználó inaktív   öhöm 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 26. 14:19

Idézet: We3Re3 - Dátum: 2008. dec. 25., csütörtök - 2:37

Három gép között vacilálok, hogyan lehet összehasonlitani a processzorukat, és megtudni, milyen RAM-okat kezelnek?
Ennyit tudok róluk: T7200 2 GHz, M530 1.73 GHz, M550 2.0 GHz
illetve annyit, hogy a T7200 -as max 2 GB DDR2 ram-ot visel el, a M530-ashoz 512 MB RAM van, de
nem tudni, mennyire bővíthető, az M550-hez 1 GB RAM van, nem tudni, DDR vagy DDR2 és hány MHz
és mekkorára bővíthető.
Karácsonyi ajándékként örülnék egy részletes felhomályositásnak - amúgy is a gép előtt töltöttem az ünnep első napját és estéjét.  :Đ  :D

a Lavasys-től az Everest egy jó kis progi, ami mindent megmond a rendszeredről, annak egyes komponenseiről. Azt hiszem, van próbaverziója, ha nincs, küldj egy üzenetet
hogy meddig bővítheted a RAM-ot, azt az alaplap szokta meghatározni, szerintem terméknév alapján nézd meg a gyártó oldalán, vagy az Intelnél (gondolom Centrino-k a gépek, azokban meg Intel chipset van)
Intel Centrino Carmel, Pentium M 735 Dothan @ 1.7, CSX 2x1G DDR, 60GB PATA + WD 1TB USB, Ati Mobility Radeon 9700 128, 15,4" WXGA, Ubuntu 11.04 (ext4) ( + Win 7 Ultimate); iPhone 2G 3.1.2 16GB + 3GS 4.3.1 32GB

#1494 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 21:18

Sziasztok.Kaptam egy gépet és a következök vannak benne.
táp
VGA
alaplap
a proci az AMD a márkáját nem tudom.
Ram:
2x 2GB DDR2
Asus dvd rw
és 640GB sata vinyo.
amikor bekapcsolom csak a táp ventije pörög fel meg az egyik rendszerhütés.a proci hütö az nem,mi lehet a gond? specko táp van benne és jol vannak összedugva.elöre is köszi a segitséget.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#1495 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 21:29

Idézet: DjPremier - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 21:18

Sziasztok.Kaptam egy gépet és a következök vannak benne.

Először mindent le kell húzni róla a Vga és a memória kívételével, h bios szinten éled-e.
Ha nem, akkor a Vga és a memória is ki (a rendszerhangszóró marad. Ekkor a gépnek füttyögnie kell.
Ha nem, akkor feszmérővel végig kell nézni a táp feszültségeit.
A többi utána.

#1496 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 21:33

csak még ilyen tápot és eloszto részt nem láttam.  :(
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#1497 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 23:26

Idézet: öhöm - Dátum: 2008. dec. 26., péntek - 14:19

a Lavasys-től az Everest egy jó kis progi, ami mindent megmond a rendszeredről, annak egyes komponenseiről.

Kössz, de ezek a gépek még a boltban vannak, és a processzor nevek nekem teljesen ismeretlenek, ezért kérdeztem, mihez lehet őket hasonlitani? :think:
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#1498 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 01. 13:37

Sziasztok.Nem találtam megfelelö topicot ezért ide irom.Van egy Asus M3N HD/HDMI lapom.Feltettem az alaplapi drivert és amikor a hangeröszabályozást megnyitom és át állitom felvételre ott egyiket se tudom huzogatni szürke vagy milyen szinü.Van a line-in re dugva külsö hangeszköz szolni szol de nem tudom állitani a hangerejét.WinDVR3-at használok TV nézésre az elözö lapomnál PCI-os volt a hangkari és nem volt gond,de amiota integrált azota van ez.Nagyon jo lenne a segitség és elöre is köszi.

Mellékelek képet.Itt a WinDVR3 a sourcenál nem lehet választani régebben lehetet.
WinDVR3
Felvételi panel.
Felvételi panel.

#1499 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 10. 00:10

Üdv mindenkinek!

Egy jó ideje már felfigyeltem a dologra, de eddig azt hittem, a régi merevlemezem csinálta. De azt hiszem, hogy talán mégsem...
Nemrég akartam volna egy cseppet játszani (COD2), mikor azonban betöltötte a pályát egyszerűen lefagyott a gép. Szokott olyat csinálni, hogy mikor betölti a pályát, azután 1-2 max 3 másodpercig nem reagál az egér, de utána helyrejön (ez a ping miatt szokott lenni) és minden rendben. Viszont most abból a pár másodpercből akár napok is lehettek volna, ha nem nyomok egy resetet. Egyszerűen semmire nem reagált a gép. Ez előtt a pálya betöltése végén lett ugyanez, aztán pedig már a Windows bejelentkezés után, mikor bejött az asztal, egyszerűen megfagyott, és szintén nem reagált semmire.
Amit viszont eddig a régebbi HDD-m hibájának gondoltam, az most is előjött. Egy elég furcsa hang a megfagyáskor és folyamatosan, míg nem nyomtam resetet. Ezt úgy kell elképzelni, mintha a "SZ" hangot folyamatosan mondanánk szünet nélkül.
A tünetek alapján elsőre HDD hibát gyanítanák, de azóta más merevlemez a rendszermeghajtó, nem pedig az előbb említett. Ha leszedem a ház oldalát, nem nagyon tudom kivenni, hogy honnan jöhet a furcsa hang, de mintha nem a HDD-k felől jönne, hanem az alaplapnál valahonnan, PCI kártya, AGP, CPU...

Ha valakinek lenne valami ötlete, tanácsa, az nagyon jól jönne... Félek, hogy valami nagyon el akar romlani ebben a gépben...

#1500 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 10. 00:45

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. jan. 10., szombat - 0:10

Egy jó ideje már felfigyeltem a dologra, de eddig azt hittem, a régi merevlemezem csinálta. De azt hiszem, hogy talán mégsem...

Nem tudom, mennyi idős a gép, a táp.
Szemrevételezésnél a kondenzátorok tetejét érdemes nézni, ha felpuffadt akkor az el is romlott. Ugyanez érvényes a tápegységre is.
A tápegységhibát kéziműszerrel lehet valószínüsíteni, próbatáppal ellenőrizni. Eseteg meg lehet nézni, mit produkál a gép többletfogyasztásnál, mondjuk optikai egység felpörgetésnél. Ritka esetben kártyahiba is okozhat problémát.
Látatlanban ennyit.

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.