HWSW Informatikai Kerekasztal: Merre találok segítséget? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Merre találok segítséget? Ide nézz be először! Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 10. 13:34

Érdekes módon, most megy minden rendesen... Nem értem a dolgot. A gép egyébként 4,5 éves, de a legtöbb dolog azóta cseréve volt benne. Kivétel az egyik HDD, aztán a CD író, a floppy meghajtó meg a ház. A táp az kb 2-2,5 éves lehet. A kondikat majd átnézem, mert úgyis takaritani kellene a belsejét.

#1502 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 21:31

Idézet: DjPremier - Dátum: 2009. jan. 1., csütörtök - 13:37

Sziasztok.Nem találtam megfelelö topicot ezért ide irom.Van egy Asus M3N HD/HDMI lapom.Feltettem az alaplapi drivert és amikor a hangeröszabályozást megnyitom és át állitom felvételre ott egyiket se tudom huzogatni szürke vagy milyen szinü.Van a line-in re dugva külsö hangeszköz szolni szol de nem tudom állitani a hangerejét.WinDVR3-at használok TV nézésre az elözö lapomnál PCI-os volt a hangkari és nem volt gond,de amiota integrált azota van ez.Nagyon jo lenne a segitség és elöre is köszi.

Mellékelek képet.Itt a WinDVR3 a sourcenál nem lehet választani régebben lehetet.
WinDVR3
Felvételi panel.
Felvételi panel.

Erre tud vki valamit?  :(
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#1503 Felhasználó inaktív   FlavioB 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 24. 11:59

sziasztok!!

a következő hiba lépett fel: reggel be akartam kapcsolni, és semmi!!!
Monitor nem kapcsol be, power gombbal nem tudom kikapcsolni!semmi sípolás:(
táppal nincs gond!beletettem egy másik videókártyát, azzal se történt semmi!
valakinek ötlet?alaplap vagy proci problem?
előre is köszi!
üdv

#1504 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 12:11

Idézet: FlavioB - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 11:59

sziasztok!!

a következő hiba lépett fel: reggel be akartam kapcsolni, és semmi!!!
Monitor nem kapcsol be, power gombbal nem tudom kikapcsolni!semmi sípolás:(
táppal nincs gond!beletettem egy másik videókártyát, azzal se történt semmi!
valakinek ötlet?alaplap vagy proci problem?
előre is köszi!
üdv

alaplapon reset jumper átrak fél-1 perc vár visszarak és elindit.

Szerkesztette: djculture 2009. 01. 24. 12:11 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1505 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 18:54

hali

nekem az lenne a kérdésem, hogy asus p5ql-e lapnál, hiába rakom fel az audio drivert cd-ről mindent felraktam, mégis mindig felugrik hogy új hardver és nem találja.....

leszedtem a support.asus.com ról is, de ugyanaz....

XP-m van, az alapján töltöttem le, de drivereket szinte csak VISTA alá mutatott... lehet az a baj, vista kéne XP alatt nem megy? :s

#1506 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 20:16

Realtek ALC1200 (soundcard) => Realtek HD Audio Driver 2.13(newest)

ilyet találtam, nemtudom ez válasz e ráá, hogy alc1200 helyett rakjak fel hd audiot.....

#1507 Felhasználó inaktív   Zsoltee85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 21:42

Sziasztok!

Processzorkérdésben fordulok hozzátok!
A számítógépemben egy Gigabyte GA-8IG100G alaplap van, 2db 512MB-s Kingston memóriával.
Az eredeti processzorom egy Celeron D330-as 2,66Ghz-es processzor. Jött egy lehetőség, hogy kicseréljem a processzort egy Pentium 4 2,4Ghz-re. Szerintetek van értelme a cserének? Azt kiderítettem, hogy a celeron-ban 256K a cache, a pentiumban pedig 512K. Számít ez valamit? Futtattam néhány tesztet Everest-tel és vegyes tapasztalatok vannak, ugyani van a miben a celeron jobb, van amiben a pentium. Illetve olvastam még valami olyat is, hogy a celeronom támogat valami SSE3-at, a pentium meg nem.
Előre is köszi a segítséget!

Üdv: Zsoltee

#1508 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 00:39

Ha tudod, mi az a tuning, nehogy lecseréld! Egyrészt igaz, hogy a Celeronban kevesebb a cache, de újabb technológia, és jobban tuningolható.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1509 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 03:24

Idézet: Zsoltee85 - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 22:42

Sziasztok!

Processzorkérdésben fordulok hozzátok!
A számítógépemben egy Gigabyte GA-8IG100G alaplap van, 2db 512MB-s Kingston memóriával.
Az eredeti processzorom egy Celeron D330-as 2,66Ghz-es processzor. Jött egy lehetőség, hogy kicseréljem a processzort egy Pentium 4 2,4Ghz-re. Szerintetek van értelme a cserének? Azt kiderítettem, hogy a celeron-ban 256K a cache, a pentiumban pedig 512K. Számít ez valamit? Futtattam néhány tesztet Everest-tel és vegyes tapasztalatok vannak, ugyani van a miben a celeron jobb, van amiben a pentium. Illetve olvastam még valami olyat is, hogy a celeronom támogat valami SSE3-at, a pentium meg nem.
Előre is köszi a segítséget!

Üdv: Zsoltee

Keríts rá valami normális hűtést és húzd meg 3.4Ghz-re.

#1510 Felhasználó inaktív   Zsoltee85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 16:52

Sziasztok!

Köszi a gyors reagálást!
Nem szeretnék tunningolni, nem is tudom hogyan kell. Tuning nélkül melyiket mondanátok?

#1511 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 18:38

Idézet: Zsoltee85 - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 16:52

Nem szeretnék tunningolni, nem is tudom hogyan kell. Tuning nélkül melyiket mondanátok?

Ahogy Te is megállapítottad, majdnem egykutya.
Én azt választanám, amelyik kevesebbet eszik.

#1512 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 23:55

Idézet: Zsoltee85 - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 16:52

Ha a te méréseid szerint közel egyenlő a kettő, akkor mindenképpen a Celeron. A kevesebb cache miatt majdnem 100%, hogy kevesebbet fogyaszt.
Bár szerintem vétek egy ilyen processzort tuning nélkül hajtani; ha jól emlékszem, szinte mindegyik képes volt a család legkisebb tagjánál 400-600 MHz-cel gyorsabb működésre, a gyári feszültségén. ;) Nem akarlak rábeszélni, biztos van okod, hogy tartasz tőle, de hidd el, az ésszel kivitelezett tuning nem árt a HW-nek, és a stabilitásnak. Én az összes processzort tuningolva használtam, ami a tulajdonomban volt valaha. Egyik sem ment tönkre tőle, amelyiknek ismerem az utóéletét, az még mindig jól működik. Jelenleg is olyan gépet használok, amelyben a gyári sebességénél 30%-kal gyorsabb sebességen működik terhelés alatt a CPU, és ezt teszi már majd' 2 éve. Több hetes uptime-ok vannak, és akkor sem lefagyás miatt lesz újraindítva a gép. Még feszültséget is csak a legkisebb beállítható osztásnyit emeltem rajta.

#1513 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 04:07

Sziasztok.Van egy mkv film minden ok,de amikor ConvertXtoDVD-vel átkonvertáltam a vége elött 50mp-el lefagyott a gépem.Menüt szerettem volna rakni a filmre.És átkonvertálni DVD formátumba.A gépem: Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6Ghz,2x 2GB 1066Mhz DDR2 ram.Mi lehet a gond,vagy milyen progit tudtok ajánlani mkv-bol DVD-re valo konvertálásra? És ha van olyan akkor menüt is szeretnék hozzá.Elöre is köszi.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#1514 Felhasználó inaktív   duzmath 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 10:58

sziasztok.

olyan kérdésem lenne, hogy van egy Asus P5Q-PRO alaplapom meg benne 4*2Gb Kingmax 1066Mhz-es ram, de a ramok csak 800Mhz-en futnak. Ha a BIOS-ban beállítom 1066-ra úgy ahogy több fórumon láttam P5B alaplapra a gép újraindulásnál fekete képernyőt látok. Mi lehet a gond vagy melyik P5Q PRO Bios frissítést szedjem le, mert nem nagy az angol tudásom és nem értem az asus.com-on melyik kellene.
Előre is köszönöm a segítséget. :respect:

#1515 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 17:47

Szevasztok.

A következő lenne a kérésem,kérdésem.
Valaki leírná összefoglalná, hogy pontosan melyek a csatlakozók és melyek a szabványok és mi mire való mert eléggé össze vagyok zavarodva.
Még ma nagy örülnék ha valaki megtenné érthetően és egyértelműen, dolgozathoz kéne.
Csatlakozók és szabványok alatt azt értem hogy SATA SATA2 ATA SAS eSATA  ezeket meg amik vannak.
De részletesen ha kérhetem, melyik szabvány mihez tartozik és mire való.
Nagyon sokat segítenétek ezzel nekem nem csak most hanem életem során mivel informatikus akarok lenni és 100%-ban tisztába szeretnék lenni ezekkel a dolgokkal.
Valaki legyen olyan kedves és foglalja össze. Lehet hogy másnak is kellhet.
Előre is köszi :respect:  :respect:  :respect:  :respect:
Tudom a google, wikipedia a barátom de nem igazán értettem meg kicsit keveredve volt minden.
Ezért még egyszer kérek valakit, hogy legyen olyan kedves és írja le.
Köszönettel:
Taki
:respect:  :respect:  :respect:

Szerkesztette: Taki0019 2009. 02. 24. 17:51 -kor

#1516 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 17:52

Idézet: duzmath - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 10:58

sziasztok.

olyan kérdésem lenne, hogy van egy Asus P5Q-PRO alaplapom meg benne 4*2Gb Kingmax 1066Mhz-es ram, de a ramok csak 800Mhz-en futnak. Ha a BIOS-ban beállítom 1066-ra úgy ahogy több fórumon láttam P5B alaplapra a gép újraindulásnál fekete képernyőt látok. Mi lehet a gond vagy melyik P5Q PRO Bios frissítést szedjem le, mert nem nagy az angol tudásom és nem értem az asus.com-on melyik kellene.
Előre is köszönöm a segítséget. :respect:

Ha nem nagy az angol tudásod www.webforditas.hu
ott az oldalfordító beilleszted a linket és lefordítja az oldalt.

#1517 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 23:14

Nem hiszem, hogy ezt valaki külön le fogja csak neked írni. Ellenben majdnem biztos, hogy van olyan oldal az interneten, ami ezt összefoglalja. Kiindulásnak ott a wikipedia, csodálkoznék, ha ott nem lenne ahhoz elég geek, hogy leírják részletesen az összes csatolófelület mibenlétét.
Szerintem inkább tedd fel a konkrét kérdésed, és válaszolunk.

#1518 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 25. 00:29

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 17:47

Még ma nagy örülnék ha valaki megtenné érthetően és egyértelműen, dolgozathoz kéne.

Persze, ma fogja valaki, oszt helyetted kiguglizza, összefoglalja csak úgy az összes létező dolgot?
Make love not Wor.

#1519 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 16:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 0:29

Persze, ma fogja valaki, oszt helyetted kiguglizza, összefoglalja csak úgy az összes létező dolgot?

Jól van na. értem.
nem kell leordítani a fejemet...
Kérdésem:
Van ugye az ATA6/ATAPI6 szabvány és durván szólva az kezeli az adatátvitelt IDE csatlakozón keresztül az a winchester vagy a többi (pl:cd, dvd)-t. De akkor mire kell az UDMA :think:
a s-ata (tudtommal ez a sata) neki már külön csatlakozója van, nem IDE-n keresztül csatlakozik, és az adatátvitel módja is sata :think:
Lehet hogy hülyeségeket írtam de konkrét kérdés úgy érzem :)

#1520 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 17:07

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 16:03

Jól van na. értem. nem kell leordítani a fejemet...

Egy dolgozathoz tényleg nézz pontosan utána.
Az ata rendszer és a seriál ata között a fő különbség az, h az alap párhuzamos adatátviteli útba be van iktatva egy gyors párhuzamos-soros oda-vissza alakító rendszer (legalábbis logikailag).
Utasítás szinten azonosak.

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.