HWSW Informatikai Kerekasztal: Merre találok segítséget? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Merre találok segítséget? Ide nézz be először! Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 26. 15:54

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 16:03

Jól van na. értem.
nem kell leordítani a fejemet...
Kérdésem:
Van ugye az ATA6/ATAPI6 szabvány és durván szólva az kezeli az adatátvitelt IDE csatlakozón keresztül az a winchester vagy a többi (pl:cd, dvd)-t. De akkor mire kell az UDMA :think:
a s-ata (tudtommal ez a sata) neki már külön csatlakozója van, nem IDE-n keresztül csatlakozik, és az adatátvitel módja is sata :think:
Lehet hogy hülyeségeket írtam de konkrét kérdés úgy érzem :)

Ha valaki erre jár legyen szives nézze meg az előző hsz-emet :respect:
A SATA2 pedig egy csatlakozó a sata tovább fejlesztett változata aminek nincs ata szabványa hanem egybe csatlakozó és szabvány is? :think:
Ha hülyeséget írtam szolidan mond meg és nem ordítsd le a fejemet, kössz.

#1522 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 19:37

Az ATA6/ATAPI szabvány az magát a fizikai interface-t írja le, gondolom kitérve a rajta/benne használható utasításkészletre is. Az (U)DMA csak ennek egy részhalmaza. (Pontosan nem néztem utána, csak annyira, amennyi engem akkor érdekelt, így olvasd. ;) )
(U)DMA: Arról van szó, hogy az ún. PIO módban a CPU vezérli az adatátvitelt, azaz rajta keresztüláramlik az összes adat, ami a háttértároló kezelésével kapcsolatos (azaz pl. olvasás esetén háttértároló-vezérlő-CPU-RAM az adat útja). (U)DMA esetén ez annyiban módosul, hogy az adat átvitelében a CPU már nem vesz részt, csak kiadja az utasítást a vezérlőnek, hogy ez és ez az adat kell, majd a vezérlő beolvassa az adatot és azt közvetlenül a memóriában helyezi el, kikerülve a CPU-t (azaz háttértároló-vezérlő-RAM az adat útja). Így persze a CPU tud mással is foglalkozni az adatátvitel alatt.
A S-ATA/S-ATA2 különbsége pedig kb. arról szól, a S-ATA2 jobb és gyorsabb áramkörökkel megvalósított S-ATA átvitel (meg persze belekerült az NCQ is, de az megint csak egy utasítás(készlet), (ill. ha jól tom' a fizikai csatlakozó is bővült annyival, hogy van rajta egy pöcök, amibe a megfelelő kábelt be lehet pattintani, és így kisebb eséllyel csúszik ki, javítandó az el'aszott eredeti S-ATA konstrukciót), ezért az elméleti maximuma 2x akkora, mint a S-ATA1-nek. A S-ATA/S-ATA2 csatlakozója ugyanolyan (az előbb írt pöcöktől eltekintve), ugyanazok a kábelek használhatóak bármelyik megoldáshoz (az újabb féle a régihez is).

Biztos majd kijavítanak azok a geek-ek, akiknek nagyon szúrja a szemét valamely' hülyeségem, úgyhogy várj kb. 1 napot, mire ebből valamit beleírsz a dolgozatba. :D

Szerkesztette: brd 2009. 02. 26. 19:39 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1523 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 14:18

Idézet: brd - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 19:37

Az ATA6/ATAPI szabvány az magát a fizikai interface-t írja le, gondolom kitérve a rajta/benne használható utasításkészletre is. Az (U)DMA csak ennek egy részhalmaza. (Pontosan nem néztem utána, csak annyira, amennyi engem akkor érdekelt, így olvasd. ;) )
(U)DMA: Arról van szó, hogy az ún. PIO módban a CPU vezérli az adatátvitelt, azaz rajta keresztüláramlik az összes adat, ami a háttértároló kezelésével kapcsolatos (azaz pl. olvasás esetén háttértároló-vezérlő-CPU-RAM az adat útja). (U)DMA esetén ez annyiban módosul, hogy az adat átvitelében a CPU már nem vesz részt, csak kiadja az utasítást a vezérlőnek, hogy ez és ez az adat kell, majd a vezérlő beolvassa az adatot és azt közvetlenül a memóriában helyezi el, kikerülve a CPU-t (azaz háttértároló-vezérlő-RAM az adat útja). Így persze a CPU tud mással is foglalkozni az adatátvitel alatt.
A S-ATA/S-ATA2 különbsége pedig kb. arról szól, a S-ATA2 jobb és gyorsabb áramkörökkel megvalósított S-ATA átvitel (meg persze belekerült az NCQ is, de az megint csak egy utasítás(készlet), (ill. ha jól tom' a fizikai csatlakozó is bővült annyival, hogy van rajta egy pöcök, amibe a megfelelő kábelt be lehet pattintani, és így kisebb eséllyel csúszik ki, javítandó az el'aszott eredeti S-ATA konstrukciót), ezért az elméleti maximuma 2x akkora, mint a S-ATA1-nek. A S-ATA/S-ATA2 csatlakozója ugyanolyan (az előbb írt pöcöktől eltekintve), ugyanazok a kábelek használhatóak bármelyik megoldáshoz (az újabb féle a régihez is).

Biztos majd kijavítanak azok a geek-ek, akiknek nagyon szúrja a szemét valamely' hülyeségem, úgyhogy várj kb. 1 napot, mire ebből valamit beleírsz a dolgozatba. :D

Húú haver nem is tudod mennyit segítettél nekem, végre összeállt a kép. :)
Ok várok még még egyszer kössz nagyon tényleg sokat segítettél. :)

#1524 Felhasználó inaktív   fabko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 02. 16:11

Sziasztok !

Van egy ASUS P5LD2 (945)alaplapom. Az ASUS oldalán ezt találtam róla: "Csak a PCB R2.0 (vagy újabb) verziók támogatják az Intel® Core™ 2 processzorokat ". Az alaplapon pedig egy ilyen feliratot leltem: Rev. 2.01G .
Tehát mehet bele a C2D? Ha igen, melyik?

Köszönöm a segítséget!
ASUS M2N SLI Deluxe::A64 X2 6000+::2x2GB Geil Ultra::GBT 8600GT 256MB::500+400+160+160GB Samsung HDD::2xASUS DVD-RW::2XToshiba DVD-ROM::Chieftec 400W

"...és használod másra is a géped tuningon kívül?"

#1525 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 17:00

Idézet: fabko - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 16:11

Sziasztok !

Van egy ASUS P5LD2 (945)alaplapom. Az ASUS oldalán ezt találtam róla: "Csak a PCB R2.0 (vagy újabb) verziók támogatják az Intel® Core™ 2 processzorokat ". Az alaplapon pedig egy ilyen feliratot leltem: Rev. 2.01G .
Tehát mehet bele a C2D? Ha igen, melyik?

Köszönöm a segítséget!

>itt megnézheted melyiket támogatja<
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1526 Felhasználó inaktív   fabko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 09:21

Köszönöm!

Szeretnék bele egy C2D-t, de amiket támogat, már nem kapni...
ASUS M2N SLI Deluxe::A64 X2 6000+::2x2GB Geil Ultra::GBT 8600GT 256MB::500+400+160+160GB Samsung HDD::2xASUS DVD-RW::2XToshiba DVD-ROM::Chieftec 400W

"...és használod másra is a géped tuningon kívül?"

#1527 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 09:58

Idézet: fabko - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 10:21

Köszönöm!

Szeretnék bele egy C2D-t, de amiket támogat, már nem kapni...

Ahogy láttam egy E6xxx, E4xxx simán megy bele illetve a Celeron E1xxx is...használtan biztosan találni vagy talán egy-két boltban is.
E4600 Ez egy kicsit drága, főleg az E5200 mellett
E1400 Ez viszont olcsó, soket nem veszíthetsz rajta (pl egy 3GHz P4-ről még ez is jó upgrade lehet, főleg ha megy egy kis tuning is)

#1528 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 20:32

Helo

2 hét csend után kapcsoltam volna gépet, de monitor setét maradt. Alaplap felől hosszú sípolás. Az mi? Mert leírásában nem találtam. Amúgy ABIT.
Köszi előre is.
(Elég ideges vagyok, nem tudom letölteni a fotóimat a fényképezőröl.)
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#1529 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 17:02

Lehet, hogy az az egy hosszú az igazából egy hosszú és két rövid  :confused:
Alapdolgok, mint a videokártya ki-behelyezése, monitorcsatlakozó rendben van. Döglött lenne a vidkártya?
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#1530 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 17:09

csinálj a lapon egy bios resetet kezdetnek
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1531 Felhasználó inaktív   bcs65 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 17:44

szisztok! van 1 ibm820542g alaplapm szeretném tudni middig tuningolhato? cpu,ram ! Kérlek segitsetek!

#1532 Felhasználó inaktív   bcs65 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 17:47

bocs ibm 830542g alaplap csa elirtam

#1533 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 20:07

Idézet: Tinca - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 17:02

Lehet, hogy az az egy hosszú az igazából egy hosszú és két rövid  :confused:
Alapdolgok, mint a videokártya ki-behelyezése, monitorcsatlakozó rendben van. Döglött lenne a vidkártya?

Majdnem biztos, h az alapmemóriát vagy a videovezérlőt reklamálja. Ha jól tippelek, akkor az utóbbit.

#1534 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 20:29

BIOS reset nem jött be. Majd próbálok kunyerálni videokártyát vkitől.
Francba, nem akartam költeni gépre mostanában :mad: Csak képfeldolgozásra használom az utóbbi egy évben.

#1535 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 20:41

Idézet: bcs65 - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 17:44

szisztok! van 1 ibm820542g alaplapm szeretném tudni middig tuningolhato? cpu,ram ! Kérlek segitsetek!

Nem az alaplapot lehet húzni, hanem a processzort, memóriát, videókártyát. Mik vannak a gépben?
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1536 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 23:00

Sziasztok!

Van különbség az mPGA478 és a socket478 között vagy ugyan az a kettő? Ismerősöm mobo-ja meghalt és az alaplap valami jelöletlen nyákhalom és így nem tudok utánnanézni a neten, hogy milyen proci való bele, viszont annyit találtam a procihűtő kerete fölött hogy mPGA478 processor... Olyan lapot pedig nem találtam a vaterán amibe mPGA478-as proci megy bele, csak S478-as van...

Köszönöm

#1537 Felhasználó inaktív   régiújúzer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 23:33

Idézet: nord^ - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 23:00

mPGA478 és a socket478

Ugyanazok. A "m" vagyis mikro arra akartak utalni, hogy apróbb, mint a korábbiak (423, 370). De azért nehogymá olyan egyszerű legyen, mPGA478-ból van A, B és C is.  Csak egy lábakkal különböznek egymástól a "kivágott" résznél. A "B" a hagyományos, többit még nem is láttam és még kibogozni se sikerült teljesen melyik milyen célra van, lehet hogy laptopba is az egyik. Tehát socket mPGA478B pontosan, de ezt simán csak s478-ként emlegetik.

Más: tud e valaki infót, hogy kapcsolási rajzokhoz hogy lehet hozzá jutni, hol lehetne letölteni? Gugliba el lehet keresgélni, de simán "schematics"-ra és persze adott típusra több ezer hülyeséget talált. Hátha megspórolhatnám a nyálazgatást. Különféle típusokhoz kellenének: Asus, Epox, Via (igen, lapot is csinálnak), stb. Ja, Soltekhez egyáltalán nem találtam semmilyen supportot még honlapjuk sincsen. Ugyanígy hiánycikk a vga biosok letölthetősége (ezt is típusa válogatja).

Szerkesztette: régiújúzer 2009. 03. 13. 23:34 -kor

#1538 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 14. 11:41

Idézet: régiújúzer - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 23:33

Ugyanazok. A "m" vagyis mikro arra akartak utalni, hogy apróbb, mint a korábbiak (423, 370). De azért nehogymá olyan egyszerű legyen, mPGA478-ból van A, B és C is.  Csak egy lábakkal különböznek egymástól a "kivágott" résznél. A "B" a hagyományos, többit még nem is láttam és még kibogozni se sikerült teljesen melyik milyen célra van, lehet hogy laptopba is az egyik. Tehát socket mPGA478B pontosan, de ezt simán csak s478-ként emlegetik.

Más: tud e valaki infót, hogy kapcsolási rajzokhoz hogy lehet hozzá jutni, hol lehetne letölteni? Gugliba el lehet keresgélni, de simán "schematics"-ra és persze adott típusra több ezer hülyeséget talált. Hátha megspórolhatnám a nyálazgatást. Különféle típusokhoz kellenének: Asus, Epox, Via (igen, lapot is csinálnak), stb. Ja, Soltekhez egyáltalán nem találtam semmilyen supportot még honlapjuk sincsen. Ugyanígy hiánycikk a vga biosok letölthetősége (ezt is típusa válogatja).

Köszönöm a segítséget! :respect:

#1539 Felhasználó inaktív   joseszacsmo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 09:57

http://maffiozo.hu/r...blo=joseszacsmo

#1540 Felhasználó inaktív   petyaguru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 23:12

Üdv mindenkinek!

Nemrég vettem új gépet intel E5200 procival és szerintem az egyik mag nem százas, mert amikor átállítom a processzoraffinitást a 2.magra a feladatkezelőben, akkor minden szaggat, ill ha az első magon van és a második magot is rákapcsolom, alig javul a teljesítmény. Szerintetek ez normális?

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.