HWSW Informatikai Kerekasztal: Merre találok segítséget? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Merre találok segítséget? Ide nézz be először! Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   pergabor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:23

Na szal, cmos clear jumpert áthelyeztem(többször is próbáltam, különböző időtartamokig, volt h 2óráig is hagytam úgy) de nem jött be :doom:
Sőt, annyira nem jött be, hogy még a BIOS se törlődött.  Esetleg vegyem ki az elemet? :think:
Műszert még nem sikerült "szereznem" de a 7végén az is megoldódik, addig még próbálkozok, hátha. Remélem nem kell alaplapot cserélni... :)

#1662 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:39

Idézet: pergabor - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:23

Na szal, cmos clear jumpert áthelyeztem(többször is próbáltam, különböző időtartamokig, volt h 2óráig is hagytam úgy) de nem jött be :doom:

Legnagyobb eséllyel egy zárlat miatt az USB tápellátása ment el.
Ez nagy valószínüséggel némi szakértelemmel százas alatti alkatrészköltség mellett javítható, vagy egy USB kártya berakásával kezelhető.

#1663 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:55

Idézet: pergabor - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 12:23

Na szal, cmos clear jumpert áthelyeztem(többször is próbáltam, különböző időtartamokig, volt h 2óráig is hagytam úgy) ...

Pár másodpercet igényel mindössze.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1664 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 21:21

Joestét.Van egy közeli ismerös barátnöm akinek Wireless-en router-en kapja a netet,és X idönként ledobja a netröl,felhivta öket és bentröl semmit nem láttak, minden ok.Egy honapja csinálja és friss XP-nél is ez volt.TP-link Tl-WN550G/TL-WN551G 54M wireless ilyen van neki.Mit tanácsoltok mi lehet a gondja vagy mit nézzek rajta? Fontos lenne,elöre is köszi.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#1665 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 00:25

Idézet: DjPremier - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 21:21

Joestét.Van egy közeli ismerös barátnöm akinek Wireless-en router-en kapja a netet,és X idönként ledobja

Legelőször a router log állományát érdemes megnézni.
Ebből megtudható, h a szolgáltatóval megszakadt-e a kapcsolat.
Ha csak a wireless szakadozik és jó a jel erősségben és minőségben is, akkor vagy hardwercsere, vagy csak egy fix IP kiosztással a gyorsított visszakapcsolódás.

#1666 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 02:13

Elnézést kérek töled ez egy WiFi adapter amiröl szo van,ennek is van log fileja?

Szerkesztette: DjPremier 2009. 12. 22. 02:22 -kor

Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#1667 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 22. 02:52

Idézet: DjPremier - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 2:13

Elnézést kérek töled ez egy WiFi adapter amiröl szo van,ennek is van log fileja?

Hjahh, akkor bármitől szakadhat. Térerő, gagyi router, messze van, satöbbi hasonlók. Első körben wifi topik, át kell tenni másik csatornára, hátha jobb lesz. Lehet vele kísérletezni nem keveset.
Make love not Wor.

#1668 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 16:01

Eddig jo volt neki és az utobbi 1 honapban csinálja,de neki egy WiFi-s adapter van,vagy van hozzá neki router is?

#1669 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 16:35

Idézet: DjPremier - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 23:21

Joestét.Van egy közeli ismerös barátnöm akinek Wireless-en router-en kapja a netet,és X idönként ledobja a netröl,felhivta öket és bentröl semmit nem láttak, minden ok.Egy honapja csinálja és friss XP-nél is ez volt.TP-link Tl-WN550G/TL-WN551G 54M wireless ilyen van neki.Mit tanácsoltok mi lehet a gondja vagy mit nézzek rajta? Fontos lenne,elöre is köszi.

Nekem is volt ilyen gondom a Win 7 oldotta meg, a fix IP nem hiszem hogy működne, mert nem engedi a szolgáltató, vagy egy jelismétlő (repetor) pl a Dlink-nek van ilyen, de ez úgy lenne érdemes hogy kellene egy próbának és azután megvenni.

Szerkesztette: szabo attila oli 2009. 12. 22. 16:38 -kor

1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#1670 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 16:47

Tegnap este 3 orát beszéltem vele skypeon és nem szakadt meg,mit tanácsolsz mit tudnék megnézni rajta? Sajnos messze lakik és csak távsegitséggel tudnék neki segiteni.

"futtatásba ird be hogy cmd aztán ipconfig és az alapértelmezett átjárót amit ír a hálókártyán azt üsse be a böngészőbe"

Ezt megcsinálta és a következö kép fogadta:
kép

Itt letöltötte a Winbox-ot és elinditotta és ez jött be:
web

Ilyenkor mi a teendö? Ha van vkinek tanácsa szivesen fogadom.Köszi

#1671 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 22:49

Sziasztok!

Tippet szeretnék kérni tőletek, hogy mi történhetett a gépemmel:

A sztori röviden:

Bekapcsolás után a gépem nem akar elindulni, vagyis felpörögnek benne a ventilátorok (CPU hűtő, VGA, házhűtők), viszont se képet nem ad, se hibajelző hangot. A HDD-ről való olvasásig nem is jut el a gép, mert a HDD led nem villan fel. A power gomb hosszan történő nyomására nem reagál a gép, csak úgy tudom áramtalanítani, ha a tápon lévő (fő)kapcsolóval kapcsolom le a gépet. Az alaplapot, a CPU-t és a memóriát megnézettem, azoknak nincs bajuk. Mi lehet akkor a gond? Már csak a tápra vagy a HDD-re tudok gondolni, bár utóbbi hibája nem hinném, hogy ilyen tüneteket produkálna...

#1672 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 23:03

Idézet: Mercury - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 23:49

Sziasztok!

Tippet szeretnék kérni tőletek, hogy mi történhetett a gépemmel:

A sztori röviden:

Bekapcsolás után a gépem nem akar elindulni, vagyis felpörögnek benne a ventilátorok (CPU hűtő, VGA, házhűtők), viszont se képet nem ad, se hibajelző hangot. A HDD-ről való olvasásig nem is jut el a gép, mert a HDD led nem villan fel. A power gomb hosszan történő nyomására nem reagál a gép, csak úgy tudom áramtalanítani, ha a tápon lévő (fő)kapcsolóval kapcsolom le a gépet. Az alaplapot, a CPU-t és a memóriát megnézettem, azoknak nincs bajuk. Mi lehet akkor a gond? Már csak a tápra vagy a HDD-re tudok gondolni, bár utóbbi hibája nem hinném, hogy ilyen tüneteket produkálna...

sztem is csak a táp illetve a vga lehet a ludas, ha a többi jó, amit néztél.

#1673 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 29. 18:17

Idézet: Nurba - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 0:03

sztem is csak a táp illetve a vga lehet a ludas, ha a többi jó, amit néztél.

Hm..., a VGA hibája is okozhat ilyen gondot? :think:
Annak a hibájától még csak ki kéne tudni kapcsolni a gépet a hosszan nyomott power gombbal, nem? :confused:

#1674 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 18:26

Idézet: Mercury - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 18:17

Hm..., a VGA hibája is okozhat ilyen gondot? :think:
Annak a hibájától még csak ki kéne tudni kapcsolni a gépet a hosszan nyomott power gombbal, nem? :confused:

Elméletileg a VGA is szóbajöhet, de ez a kisebb esélyű.
Érdemes belenézni a tápba, van-e benne puffadt tetejű kondenzátor (vagy ha van, akkor egy próbatáp).
Ha próbatáppal sem indul, akkor mindent ki az alaplapból a rendszerhangszóró kivételével (hogy elfüttyöghesse a lap a bánatát).
Aztán először a memória vissza, utána a videokijelző és ha működik, akkor a többi addig, ameddig elő nem jön a hiba.
Még az sem kizárt, h a cmos beállítások mentek el és emiatt nem indul a processzor és evvel a rendszer feléledése.

#1675 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 30. 12:23

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 19:26

Elméletileg a VGA is szóbajöhet, de ez a kisebb esélyű.
Érdemes belenézni a tápba, van-e benne puffadt tetejű kondenzátor (vagy ha van, akkor egy próbatáp).
Ha próbatáppal sem indul, akkor mindent ki az alaplapból a rendszerhangszóró kivételével (hogy elfüttyöghesse a lap a bánatát).
Aztán először a memória vissza, utána a videokijelző és ha működik, akkor a többi addig, ameddig elő nem jön a hiba.
Még az sem kizárt, h a cmos beállítások mentek el és emiatt nem indul a processzor és evvel a rendszer feléledése.

Értem. Rendben, végig fogom vizsgálni újra az egészet szépen sorban, megpróbálok a tápba is belenézni. Aztán valamire csak fogok jutni remélem...

Köszi!

#1676 Felhasználó inaktív   exxpert 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 15:05

Sziasztok!

Van egy olyan problémám, hogy bedugtam a Lan-kábelt a gépembe, letöltöttem hozzá egy megfelelő ethernet driver-t az Intel oldaláról, de amikor installálom, akkor azt írja ki, hogy:
"Cannot install drivers. No Intel Adapters are present in this computer."
Az alaplapom Intel DG33BU.

Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gubanc, merre találok segítséget?

Köszönöm.

#1677 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 19:16

Idézet: exxpert - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 15:05

Sziasztok!

Van egy olyan problémám, hogy bedugtam a Lan-kábelt a gépembe, letöltöttem hozzá egy megfelelő ethernet driver-t az Intel oldaláról, de amikor installálom, akkor azt írja ki, hogy:

Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gubanc, merre találok segítséget?

Köszönöm.

Bios-ban nincs letiltva az eszköz?

#1678 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 13. 19:33

Idézet: exxpert - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 15:05

Eszközkezelőben hogy néz ki? Intel oldaláról elég nehéz elrontani a drivert, de ki is csomagolja, így azt a könyvtárat driverfrissítésnél is ki bírod jelölni, akkor mondhat okosat.
Make love not Wor.

#1679 Felhasználó inaktív   exxpert 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 19:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 19:33

Eszközkezelőben hogy néz ki? Intel oldaláról elég nehéz elrontani a drivert, de ki is csomagolja, így azt a könyvtárat driverfrissítésnél is ki bírod jelölni, akkor mondhat okosat.

Köszönöm a segítséget nektek!
Eszközkezelőben nincs "hálózati kártyák" fül.
(a másik gépemen amikor újrahúzom a vistát, akkor mindig ott van a hálózati kártyák fül, csak sárga kérdőjellel, aztán letöltöm a HP oldaláról az ethernet controller drivert, telepítem és kész. De ennél a gépnél ez nem működik)

#1680 Felhasználó inaktív   exxpert 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 20:16

Idézet: zka67 - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 19:16

Bios-ban nincs letiltva az eszköz?

Sikerült!

Biosban az "On-board Lan" Disable-re volt állítva.

Köszönöm a tippet!

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.