HWSW Informatikai Kerekasztal: Prescott: bye, bye love? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Prescott: bye, bye love? Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 29. 00:05

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 21:54

Ezek elvileg jól húzhatóak.

Ahh és az mit jelent, hogy jól húzható? :) Mert nekem van egy 2,8-as prescottom, ami vígan megy 3750-3800-on. :) Gondolom ezt a proci sapkáján lehet megnézni, mármint a számot. :)

szerk.: a dobozon a hosszú-hosszú szám végefele SL79K van, tehát ez elméletben nem az.. :)

Szerkesztette: pojzon 2004. 12. 29. 00:07 -kor

#722 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 00:10

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 1:05

Ahh és az mit jelent, hogy jól húzható? :) Mert nekem van egy 2,8-as prescottom, ami vígan megy 3750-3800-on. :) Gondolom ezt a proci sapkáján lehet megnézni, mármint a számot. :)

szerk.: a dobozon a hosszú-hosszú szám végefele SL79K van, tehát ez elméletben nem az.. :)

Valahol belinkeltem egy xbitlabs cikket...: E0 stepping lenyege: relative kisebb fogyasztas, minimum 4GHz-re oveklokk.. ;)
Es buffertulcsordulas elleni vedelem. :)

#723 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 01:00

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 23:10

Valahol belinkeltem egy xbitlabs cikket...: E0 stepping lenyege: relative kisebb fogyasztas, minimum 4GHz-re oveklokk.. ;)
Es buffertulcsordulas elleni vedelem. :)

Az jól hangzik, persze ez attól is függ, hogy a mekkora az alapórajel, mert ha 3,6-ról tuningolunk 4-re akkor az nem túl sok. :)

A minimum azt véletlen írtad vagy tényleg ennyire bikák? :) De gondolom "e"-s példányok inkább lga tokozásban jönnek/vannak. Meg a másik, hogy ezeket a példányokat lehet-e tuning mellett levegővel hűteni, mert az sem mind1, hogy kell mellé egy drága vízhűtés. (az enyémnek még bőven jó a levegő ekkora tuning mellett is)

#724 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 01:06

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 2:00

Az jól hangzik, persze ez attól is függ, hogy a mekkora az alapórajel, mert ha 3,6-ról tuningolunk 4-re akkor az nem túl sok. :)

A minimum azt véletlen írtad vagy tényleg ennyire bikák? :) De gondolom "e"-s példányok inkább lga tokozásban jönnek/vannak. Meg a másik, hogy ezeket a példányokat lehet-e tuning mellett levegővel hűteni, mert az sem mind1, hogy kell mellé egy drága vízhűtés. (az enyémnek még bőven jó a levegő ekkora tuning mellett is)

Ez szerintem minden E0-s procira ervenyes...
Csak LGA, es ennyire bika, igen.. :)

Persze, ez sem a fix lottoötös, itt is kilehet fogni gyengebb darabokat.. (az a franya gyartastechnologia..)
De ajanlatos elolvasnod a cikket, (legalabb a kepeket :Đ), lehet belole okulni. ;)

#725 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 01:09

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 0:06

Ez szerintem minden E0-s procira ervenyes...
Csak LGA, es ennyire bika, igen.. :)

Persze, ez sem a fix lottoötös, itt is kilehet fogni gyengebb darabokat.. (az a franya gyartastechnologia..)
De ajanlatos elolvasnod a cikket, (legalabb a kepeket :Đ), lehet belole okulni. ;)

Ha ebben a topicban van elrejtve akkor megkeresem, de ha nem pls linkeldd be még1x a címet. Köszi!

Amúgy meg lga egy jódarabig nem lesz, legalább is nekem, mert nem olyan rossz ez a mostani rendszer sem és ha majd "elavult" lesz, akkor meg hatezer féle más alternatíva lesz, akár kétprocis rendszer. :) Vagy ha marad a tendencia, akkor bizony AMD lesz belőle. Vaagy "kinövök" a számítógépezésből és nem veszek semmit sem, mert szöveget szerkeszteni a mostani több mint kellene. :)

#726 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 01:17

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 2:09

Ha ebben a topicban van elrejtve akkor megkeresem, de ha nem pls linkeldd be még1x a címet. Köszi!

Amúgy meg lga egy jódarabig nem lesz, legalább is nekem, mert nem olyan rossz ez a mostani rendszer sem és ha majd "elavult" lesz, akkor meg hatezer féle más alternatíva lesz, akár kétprocis rendszer. :) Vagy ha marad a tendencia, akkor bizony AMD lesz belőle. Vaagy "kinövök" a számítógépezésből és nem veszek semmit sem, mert szöveget szerkeszteni a mostani több mint kellene. :)

Hat jahm... Nah mind1, hosszuu..

Mint mondottam volt, xbitlabs...

Intel Pentium 4 570J CPU Review

#727 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 02:15

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 0:17

Hat jahm... Nah mind1, hosszuu..

Mint mondottam volt, xbitlabs...

Intel Pentium 4 570J CPU Review

Köszi átnézegettem, és fincsi, de azért nem vagyok elájúlva tőle. Mindösszesen idle-ben lett jó a hőtermelés, max burst-ön szinte semmit sem változott a helyzet.

Illetve a tuning sem volt egy hatalmas hisz mindösszesen 226-ra tolták fel az fsb-t. Mindenesetre hihetetlen volt látni, hogy játékokban az athlon 64-ek mennyire főlényben vannak.

#728 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 13:00

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 20:58

Két dolog biztos. :)
1. 3,6-os Prescott nem létezik 478-as tokozásban, szal már ez is elég keverés-kavarás.
2. Az F jelölésű procikat üzletben nem nagyon lehet látni, csak Japánban állítólag, amúgy OEM-eknek készül, szal ezt most nem fogjuk kideríteni. :)

visszamenoleg a "regi" procikat is ki szoktak adni ujabb maggal. max letiltanak benne ezt azt (2.8/533 p4 prescott stb).

Szerkesztette: arn 2004. 12. 29. 13:02 -kor

#729 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 15:16

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 0:05

Ahh és az mit jelent, hogy jól húzható? :) Mert nekem van egy 2,8-as prescottom, ami vígan megy 3750-3800-on. :)

Beszúrnál nekem egy 7-8 órás (pl. éjszakai) dual-prime95-ös screenshotot 3800 MHz-en? Csakmert nem hiszek neked. :)
Nameg milyen hűtésed van?

Szerkesztette: fLeSs 2004. 12. 29. 15:19 -kor

#730 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 15:42

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 16:16

Beszúrnál nekem egy 7-8 órás (pl. éjszakai) dual-prime95-ös screenshotot 3800 MHz-en? Csakmert nem hiszek neked. :)

Te kis hitetlen! ;)

#731 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 16:45

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 14:16

Nameg milyen hűtésed van?

Beszúrnék neked egy ilyet, de nem volt eddig kedvem végigvinni, de ha nem hiszed, akkor megcsinálom januárfele, mert a vizsgákra készülés ideén  lesz alkalma a gépnek mennie.

Egyébként egy xp-120 hűti a cumót, meg egy 6 ventillátoros chieftec házban van ami szerintem sokat számít. Plussz a táp (chieftec 420 két ventis)

Szerk.: és ha a hűtésben is kételkednél, akkor lefotózom a gép belseét is. :)

Szerkesztette: pojzon 2004. 12. 29. 16:49 -kor

#732 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 17:27

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 16:45

Beszúrnék neked egy ilyet, de nem volt eddig kedvem végigvinni, de ha nem hiszed, akkor megcsinálom januárfele, mert a vizsgákra készülés ideén  lesz alkalma a gépnek mennie.

Egyébként egy xp-120 hűti a cumót, meg egy 6 ventillátoros chieftec házban van ami szerintem sokat számít. Plussz a táp (chieftec 420 két ventis)

Szerk.: és ha a hűtésben is kételkednél, akkor lefotózom a gép belseét is. :)

Elég, ha este lefekvés előtt elindítod, és reggel felkeléskor csinálsz egy screenshotot. :) Közben tudsz még letölteni is meg minden...

#733 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 17:32

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 16:27

Elég, ha este lefekvés előtt elindítod, és reggel felkeléskor csinálsz egy screenshotot. :) Közben tudsz még letölteni is meg minden...

Rendben januárban meglesz, de amíg nincs meg az abit lapom nehezen menne, mert ez a mostani ideiglenes lap (gigabyte) 1,6v után a következő feszültség az 1,68 ami sok a procinak és az abit tudja kettő közöttire is állítani, meg jobb a chipset hűtése is. De igérem jan hatodikára meglesz a kért teszt. :)

#734 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 17:46

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 17:32

Rendben januárban meglesz, de amíg nincs meg az abit lapom nehezen menne, mert ez a mostani ideiglenes lap (gigabyte) 1,6v után a következő feszültség az 1,68 ami sok a procinak és az abit tudja kettő közöttire is állítani, meg jobb a chipset hűtése is. De igérem jan hatodikára meglesz a kért teszt. :)

Úristen, Prescottnak léghűtéssel, 3800 MHz-en 1,6V fölötti feszkót adsz, ráadásul Abit lapban?  :think:
Na jó...
Arn? :D

#735 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 17:50

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 16:46

Úristen, Prescottnak léghűtéssel, 3800 MHz-en 1,6V fölötti feszkót adsz, ráadásul Abit lapban?  :think:
Na jó...
Arn? :D

Pedig röhögni fogsz az idle-je nem ment fel 58 fok fölé. :) És terheléskor is 70 fok maradt igaz, akkor a hűtő ventije beindúlt max fordulatra. :D

De mi a baj az Abit lappal és az 1,6V fölötti dologgal? Mert nekem nem azért szállt el hanem a déli híd volt zárlatos..

#736 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 18:11

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 17:50

Pedig röhögni fogsz az idle-je nem ment fel 58 fok fölé. :) És terheléskor is 70 fok maradt igaz, akkor a hűtő ventije beindúlt max fordulatra. :D

De mi a baj az Abit lappal és az 1,6V fölötti dologgal? Mert nekem nem azért szállt el hanem a déli híd volt zárlatos..

Számold ki.
A procid 2,8 GHz-en kb. 1,3 V mellett átlagban 89 W-ot disszipál el.
Hogyan módosul a végeredmény 3,8 GHz-en 1,6V mellett?

Kérlekszépen ez átlag 183 W! Ezt egy ASUS/Epox/MSI/überlap sem bír el hosszan, nemhogy egy Abit, és akkor még nem beszéltünk a hűtésről. :)

#737 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 18:13

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 17:11

Számold ki.
A procid 2,8 GHz-en kb. 1,3 V mellett átlagban 89 W-ot disszipál el.
Hogyan módosul a végeredmény 3,8 GHz-en 1,6V mellett?

Kérlekszépen ez átlag 183 W! Ezt egy ASUS/Epox/MSI/überlap sem bír el hosszan, nemhogy egy Abit, és akkor még nem beszéltünk a hűtésről. :)

Nem hiszem, hogy ennyire magas lenne, mert akkor a tápomnak is ki kellett volna purcannia ami eddig nem tette.

Nohh meg hogyan is jön ki ez a 183W? :confused:

Illetve azért sem hiszem, hogy ennyi lenne az átlag, mert ekkora hőt semmilyen léghűtés sem lenne képes elvezetni, de kövezzen meg valaki ha nem igaz, de nekem egy xp-120-al sikerült és nem lassúlt be a proci semmilyen játék vag alkalmazás közben.

Illetve az is érdekes lenne, mert a gép ment minden gond nélkül pedig egy dvd író és olvasó három vinyó egy hangkártya és egy 9800pro ment (szintén tuningolva) és a táp meg sem nyikkant..

Szerkesztette: pojzon 2004. 12. 29. 18:17 -kor

#738 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 18:14

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 18:13

Nme hiszem, hogy ennyire magas lenne, mert akkor a tápomnak is ki kellett volna purcannia ami eddig nem tette.

Nohh meg hogyan is jön ki ez a 183W? :confused:

Pedig ilyen magas, a feszkóemeléssel és a frekiemeléssel is négyzetesen növexik a fogyasztás.
Amúgy a CPU Power nevezetű progi erre lett kitalálva.

#739 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 18:17

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 19:14

a frekiemeléssel is négyzetesen növexik a fogyasztás.

A frekiemeléssel is? :think:

#740 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 18:19

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 17:14

Pedig ilyen magas, a feszkóemeléssel és a frekiemeléssel is négyzetesen növexik a fogyasztás.
Amúgy a CPU Power nevezetű progi erre lett kitalálva.

Rákerestem gugliban erre a cpu powerre, de nem vagyok bizti, ez ugye egy progi ami megméri mennyit zabál a proci? :confused:

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.