Nos, akkor 2:0 Daniel javára, Alastorral szemben (ezt már úgyis tudtuk, hogy így lesz) - ma hajnalra végre megismerhettem a sztori folytatását. Amiről természetesen itt egyelőre bölcsen hallgatok: senkire nem akarok spoilereket hajigálni...
Bizony, nekem is vissza kellett venni a beállításokból, és persze a shaderesebb helyeken (szépen tükröződik a vízfelület), meg a nagy kinti területeken éreztem a leginkább szaggatást, főleg ha még sok ellenfelem is volt mellé... Ennek ellenére mindent a teljes maximumra állítottam, csak a 4 db általános beállítást tettem vissza Mediumra. A játék így az olyan "néha azért futhatna simábban is" szintet ütötte meg. A gépem erős alsó kategóriás már: Radeon 9000 Pro, Celeron-Tualatin 1350 MHz, 384 MB SDRAM - de a játék számomra kielégítően fut (szép grafikával, s persze Bloom és Warp Effects is bekapcsolva)...
Ne röhögjetek, de még csak DayDreamen néztem meg: az ismerkedésre nekem az a legjobb...
A hangulattal kapcsolatban ki lehet emelni néhány helyszínt: Orphanage (a tökéletes kezdet), Dead City, Leningrad, Shadowland (a perfekt befejezés) - ezek óriásiak, főleg a Leningrad a fight-musicjával...
Hú, mennyi mindent lehetne még mondani... A játék alapvetően még sötétebb/keményebb, és én úgy érzem, hogy talán hozta is mindazt, amit vártam tőle. Nem mondom, hogy mindent, de úgy 90-95% felett biztosan: hiszen most is vannak helyek, amiket nem fogok szeretni, de ugyanakkor bőven értek olyan meglepetések/élmények, amikre egyáltalán nem számítottam, és amik miatt úgy érzem, hogy a játék rátett az alap-epizódra még egy lapáttal. Az újrajátszási faktor pedig természetesen most is ugyanúgy magas, mint az eredeti PK-ban: jó párszor végig fogjuk még vinni ezt is... A játék mellett szól a részemről az is, hogy egész éjszakára ide láncolt a géphez - és régen volt már egy ilyen klasszul átjátszott éjszakám...
SYS "Congratulations Ms Croft. You are positively Amazonian."

Súgó
A téma zárva.