Peti, arra mindig iszonyúan kényes vagyok, amit leírok, mert a "szó elszáll...", és mert amit leírok, azt mindig van és kell, hogy legyen időm átgondolni. Ami az élőszót illeti, nos..igyekszem...
LOL, a jó öreg "tuja" azért még mindig nagyon klassz! LOL! Poén volt, amikor Kalme az E2-trailer után megjegyezte, hogy biztosan erős gépem van, mert a videók nagyon finomak, folyamatosak. Pedig nem, csak igyekszem belőle a legjobbat kihozni, mindenféle aprósággal... De pl. a fizika az, amit nagyon megérzek: ha pl. több hordó robban fel, vagy akár csak egy ellenfél a darabjaira esik, már érezni a lassulást. Szintén, harc közben túl alacsony FPS-eket kapok (igen gyakran 40 alatt!), míg nyugalmas helyzetekben gyakran simán megvan a 80-100 FPS is...
Szerintem mégis csak a FRAPS limitálása miatt van a dolog, leírom miért gondolom ezt... Szóval nézzük azt a sziklamászós megoldást! Amikor 30 FPS-re állítottam be, akkor a felvétel közben is 30 FPS íródott ki, de azt tudta tartani. Nekem viszont nem volt elég a felmászáshoz. Aztán utána beállítottam 40 FPS-re: ekkor 40 FPS-t írt ki folyamatosan a felvétel közben, de ez még mindig nem volt elég. Végül átállítottam 50 FPS-re a FRAPS-et. Na, ekkor a játékban a felvétel közben olyan 45-46 FPS-t bírt folyamatosan tartani..ez már elég volt, de itt már az 50-et, amit előírtam neki, nem bírta elérni. Látod, ebből gondolom: mert amikor pl. 30 FPS-t írtam elő, akkor is bírt volna felvétel közben 45-46-ot, mint maximum, de mégis csak 30-at prezentált. Persze a limitálásnak, ha tényleg arról van szó, van értelme, csak bizonyos dolgokat úgy nem lehet felvenni... Azóta mindig 60 FPS-t állítok be, és akkor a felvétel közben is mindig a maximumon tud menni a játék...
Ettől függetlenül persze a rendszer is lassú, de mostanában sajnos nem lesz időm bővíteni. Pedig érzem, hogy a processzor a szűk keresztmetszet. Például hiába veszem vissza a felbontást ("ceteris-paribus" csak a felbontást, mást nem bántok), mondjuk 800x600-ról 640x480-ra, nem lesz lényegesen gyorsabb. Ahol szaggatott magasabbon, ott alacsonyabbon is fog, de ahol simán ment alacsonyabbon, ott magasabbon érezhetően visszaesik (pont tegnap próbálgattam ezt). A játék játszható lenne 1024x768-on is, de ott már sok a "lag", és vannak helyek, ahol 10-30 FPS-t is visszaesik... Nálam most a 2.5.4-es FRAPS van fent...
LOL, elég vicces, de én még egy TXT-t is készítettem, már hetekkel azelőtt, hogy nekiálltam volna felvenni a videójeleneteket. Összeírtam pontokba szedve, hogy miket akarok felvenni, és ha kellett, kiegészítettem a listát. Egy csomó dolgot letisztázott előre, és a játék közben már csak a saját előre megírt utasításaimat kellett követnem. Az elején még csak valami 11 jelenet volt az E2-höz, a végére meg 20 lett...
Kérdezed, hogy: "Kipróbáltad az összes kocsit, melyikről lehet nagyobbat jumpolni??" - és a rövid válasz IGEN...
Köszi a kommentet a MineCart Riding-ra!
A "Loony Park" nulla fraggel tényleg poén!
SYS "No sin is too great to be forgiven."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 06. 23. 17:47 -kor

Súgó
A téma zárva.