HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller - Battle out of hell - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller - Battle out of hell

#261 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 19. 15:45

apropó, kint láttam a fórumokon egy olyan topicot hogy mennyire illik a PK zenéje a játékhoz mérve. szerintem fullosan :)

szerintetek melyik zenék passzolnak a leginkább a pályákhoz? szvsz:

PK:

Prison & CoW Fight :up:
Catacombs Fight
Factory Fight :up:
Forest Fight
Town Fight :up:

BOOH:

Orphanage Fight :up:
Loony Park Fight :up:
Lab Fight
Leningrad Fight  :respect:
City Fight :up:
Colloseum Fight
Mines Fight :up:

ehh... most látom, majdnem mind el van találva nagyon :D

#262 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 19. 18:52

...a voice from the darkness.....

Na hát ez az, bármelyik fight-zene nagyon jól el van találva szerintem is. Én is láttam azt a topicot: láttam, hogy sokaknak nem tetszettek a hard rock zenék az eredeti PK-hoz - nos, én nem osztom ezt a nézetet, pedig addig (mármint a PK-ig) egyáltalán nem hallgattam olyasmit... ;) Jut eszembe, említettem a csúszkálós reggeleket meg a "Snowy Bridge"-et: naná, hogy átváltottam a lejátszóban akkor, hogy az szóljon, stílusosan... :D Jut eszembe, hogy kiemeljek még egyet, amelyik nagyon passzol: "Military Base" fight-music (és érdekes módon ugyanez megy az "Atrium Complex"-hez is, na meg a szakadó esőhöz  :cool: )...  :up:

Ma egyébként végigvittem megint Traumán, és maximalizáltam a "Kills"-eket mindenhol. A "Loony Park"-hoz a "Triple Haste", "The Sceptre", meg a "Magic Gun" kiváló volt; kár, hogy nem lehet 4 kártyát letenni, mert akkor még egy "Dexterity" is beférhetett volna... :D A Kolosszeumban pedig kipróbáltam szintén a "Triple Haste"-et: nagyon jól működik, simán át lehet jutni vele az akadályokon, jóllehet, az ugrálós részeken nem segít semmit... Még a Kolosszeumban megnéztem az erkélyes, 3 holys Secretet Kalme módszere szerint: hát mit mondjak, nem egyszerű..az enyém sokkal könnyebb és biztosabb... ;) A bónusz-szint is megint "felidegelt": nagyon nehéz Adrienhez feljutni, és egyszer megint beestem alulra az egyik kép mögé, ahonnan ezelőtt azt hittem, hogy nincs kiút. Ám most rájöttem, hogy mégis van! Hála az Égnek, mégis ki lehet ugrálni onnan (adtam neki egy esélyt, "hátha"-alapon, és szerencsém volt, nem kellett visszatölteni és újra legyőzni Alastort), szóval nincs beakadás...  :up:

Legközelebb Nightmare-en ráhajtok egy kicsit a lelkekre meg a goldokra is: az "Orphanage" már most egy talány..valahogyan ott is össze kéne szedni a lelkeket, ha lehetséges. Meg a "Loony Park" is ugyanígy kényes dolog...  :think:

SYS "I think we have plenty to talk about!"

Szerkesztette: SYS_TRhu 2004. 12. 19. 18:54 -kor

#263 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 19:16

Idézet

Még a Kolosszeumban megnéztem az erkélyes, 3 holys Secretet Kalme módszere szerint: hát mit mondjak, nem egyszerű..az enyém sokkal könnyebb és biztosabb... wink_2.gif

ott van egy fáklytartó, ami a földön áll, előtte egy kisebb edény, hopp-hopp-hopp fel a kerítésre és onnan már fenn is vagy az erkélyen :)

Idézet

az "Orphanage" már most egy talány..valahogyan ott is össze kéne szedni a lelkeket, ha lehetséges. Meg a "Loony Park" is ugyanígy kényes dolog...

orpanage és dead city nem fog menni a preacherek miatt.

loony park elméletileg lehetséges, a bili vonzza a lelkeket, nem? vagy csak gyógyít és nem adja hozzá?

#264 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 19. 19:32

Hmm, jól hangzik, ezt megnézem legközelebb. Én egy hordót gurítottam a kerítés belső részéhez, aztán a kerítésen a ruhámat alaposan felszaggatva könnyedén átlendültem az erkélyhez... :)

Igen, az sajnos egy kellemetlen dolog, hogy a francos preacherek (te jó Ég, a MobiMouse-om szerint ez "prédikátort"/"igehirdetőt" jelent  :eek: ) ott vannak, de... Azért hátha akad mégis valami. Most nem emlékszem biztosra, de attól tartok, hogy a lelkeket már akkor is beszívják, amikor a hulla még el sem tűnt, hogy csak a lelke maradjon ott, mint ahogyan ez normális esetben lenni szokott. Ha így van, akkor pl. a "Dead City" is elég reménytelen. Ha nem, akkor viszont talán egy Haste-kártyával meg lehet csinálni, hogy villámgyorsan lekaszálunk mindenkit... Amúgy pl. pont az "Orphanage"-ben történt, hogy még a legelső végigjátszásomnál az egyik lelket nem szívta be az a gazember: túl messze volt tőle, ott volt legalul, ahol az utolsó checkpoint megjelenik, és én simán meg tudtam kaparintani. Na most, ha el tudjuk szeparálni egy kicsit a preachert a kölyköktől, akkor talán a lelkeket is meg lehet kaparintani, legalábbis a többségét: tehát, ahol először jön, ott aktiválom a Haste-met, aztán elrohanok a legvégére, és megpróbálom begyűjteni a lelkeket (mivel a preacher relatíve a helyén fog maradni úgyis). Szóval azért kísérletezzünk vele, hátha mégis lehet valamit csinálni - nagyon szeretem a trükkös megoldásokat... :)

A "Loony Park" meg az "Underworld" is, talán lehetségesek: úgy vettem észre, hogy nagyon messziről is beszívják a járműveink a lelkeket...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2004. 12. 19. 19:34 -kor

#265 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 22:15

Idézet

Ha nem, akkor viszont talán egy Haste-kártyával meg lehet csinálni, hogy villámgyorsan lekaszálunk mindenkit...

ha elkapta a lekét (tehát az megindult) akkor már nem tudod felvenni, mert átmegy rajtad. talán ha felcsaljuk őt a baldachinos ágyhoz, elég messze kerül a srácoktól :) de félek hogy oda nem fog követni.

#266 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 21. 14:59

No, megnéztem ezt a "Collect all souls!" kihívást a BOOH-ben: hát, a Leningrádtól felfelé minden megvan, de az előtte lévők..elég fárasztó kategória...  :omg:  A "Loony Park" lehetséges, ám nekem pechem volt: egy nyomorék elmaradt valahol, és így persze a lelkét sem tudtam beszívni (de valóban, a "bili" mindent beszív, szerencsére :)). Az árvaházban sajnos úgy mennek a dolgok, ahogy gondoltam: tehát amint kinyiffan valaki, már száll is ki a lélek belőle..ráadásul sajnos hiába van messze a Preacher, akkor is elszívja a lelket. Itt talán 59 vagy 60 lehet a maximum..én eddig 58-on állok, de még megnézem... A labor megint csak elég nagy képtelenségnek tűnik (jelenleg 163/173 van): rögtön az elején néhány ellenfél túl messze van, és egy-kettő annyira, hogy talán még a PK-val sem lehetne elérni. A "Dead City"-nél a végén a Preacherek elszívják a meghaltak lelkeit, de talán azokat nem is számítja a játék: a Statisztikában kevesebb lélek szerepel, mint amennyi ellenfél megölhető. Viszont nekem itt sem lett meg, mert a gyorsétteremnél a dobálózó zombikkal nem kínlódtam... Egyébként a goldos küldetésnél jó hír, hogy az "Orphanage" sima ügy: többször is sikerült már ott az maximumra... :)

Szerkesztette: SYS_TRhu 2004. 12. 21. 15:03 -kor

#267 Felhasználó inaktív   Baggio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 10:08

Valaki írja már le legyenszíves hogy azt a nagy tüzes bikaszerű szörnyet hogy kell legyőzni azthiszem a Colloseum pálya vége.
Annyira béna vagyok nem tok rájönni  :confused:
Abit AA8 Duramax  P4 3.2@3.8  2x512DDR2  Inno Geforce 6800GT NV Silencer Rev2  2x250GB Hitachi Sata  Pioneer 109 DVD  17"Samsung 757p (Teljesen eladósodtam tehát két évet ki kell bírnia)

#268 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 12:38

Szia!

Kilövöd az összes kis máglyát, és utána tudod sebezni :)

#269 Felhasználó inaktív   Baggio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 21:55

Köszi szépen a segítséget.
Mostmár gőzerővel haladok előre  :)
Abit AA8 Duramax  P4 3.2@3.8  2x512DDR2  Inno Geforce 6800GT NV Silencer Rev2  2x250GB Hitachi Sata  Pioneer 109 DVD  17"Samsung 757p (Teljesen eladósodtam tehát két évet ki kell bírnia)

#270 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 23. 22:10

Hát, eddig is tudtuk, hogy Kalme egy őrült, de most a "Colloseum madness" című topicjában találhattok két szép videócskát az ugrálós részekről...  :eek: Az első különösen impresszív. A második inkább olyan "trial and error" kategória (jó, az első is, de annál valahogy trükközősebbnek tűnik), de ahhoz relatíve túl hosszú, hogy csak úgy "elbagatelizáljuk"..szóval nagyon jó az is...  :respect:

Még egy érdekes trivia a kinti PK-Fórumról: már nagyon régóta van ott egy magyar játékos is, Ampee. Érdekes, hogy még csak tegnap tűnt fel, hogy a "Location"-nél Hungary van Nála is, LOL. Plusz ráadásul az Ő mentése van fent a MegaGames-en is, mint befejezett Trauma mentés, az alap PK-hoz...  :up:

Doomer, tegnap kicsit tökéletesítettem a lelkes küldetésen: végül is, csak 3 helyen nem lehet megcsinálni. Az "Orphanage"-en 58 lehet a maximum (persze az apácáét is meg lehet szerezni ott, ahol a Shotgunt felvesszük, bár ha jól emlékszem, nem számolja a "fragek" közé). A "Lab"-en 169-et sikerült elérnem: a legelején ketten korlát mögött vannak, ill. két lélek eltűnik, hasonló módon, mint az alaprész "Train Station"-jén. Valamint a "Dead City"-n is csak 311/314 sikerült: a legnehezebb a gyorsétkezde környéke volt, de mindenki lelkét meg tudtam ott is kaparintani. Egyébként itt észrevettem, hogy néhány ellenfelet nem számol a "fragek" közé, viszont lelkeik vannak, tehát lehet, hogy az elmaradt három is ebből adódott (egyszerűen nem vettem észre, mikor "kipurcantak")..a repkedő dokiknak meg nincsenek lelkeik. És egy külön poén, észrevétel: a "Loony Park"-ban a villamosszéken trónoló "Freak"-et le lehet verni onnan... :D Véletlenül sikerült, mivel a lelkesdi során éppen bekapcsolt a démon-mód (66+1 ellenfél az elején), és aztán véletlenül a "Freak"-et is sikerült "leszüretelnem" a biztosnak látszó helyéről... :)

#271 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 23:07

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 22:10

Hát, eddig is tudtuk, hogy Kalme egy őrült, de most a "Colloseum madness" című topicjában találhattok két szép videócskát az ugrálós részekről... 

hátrafelé átugrani a hármas árkon, szép... :)

gondolom már vagy 30x orra próbálta hogy összejöjjön :D

meg lehet figyelni egyébként hogy pontosan tudta, hogy a második ároknál középre, a harmadiknál meg oldalra kell kiugrani. ezeken a helyeken szűkebb az árok, tehát könnyen át lehet ugrani egyébként is. hátrafelé... hát ez gyakorlat kérdése. ha hátrafelé átmegy az akadálypályán, akkor már tényleg elismerem hogy Kalme istenbácsi :Đ

szerk: megnéztem a második videót is, ez inkább már a mázli kategória :) (pl a kőtömböknél, meg a cölöpöknél, pengéknél)

szerk2: hmm nemtok üzit küldeni kinti fórumon  :think:

Szerkesztette: DOOMER 2004. 12. 23. 23:23 -kor

#272 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 24. 00:37

LOL Doomer, hát akkor ezt nézd, a Kalme írta: "I made a backward bunnyhopping run through the whole course without getting hurt at all. Download it he... erm... no wait -- that was in my dream. :D" - szóval spekulált már ezen Ő is, igaz, csak álmában... :D Végül is, lehet, hogy nem "istenbácsi" a Kalme, de tény és való, hogy bár sok PK-videóm van már, és sok dolgot láttam másoktól is..mind közül az Ő mutatványai a legőrültebbek... :D Na meg az egy dolog, hogy így utólag mi nem esünk hasra pl. ettől a mutatványától (végül is, gyakorlás kérdése), na de, nekünk magunknak egyáltalán eszünkbe jutott volna, hogy megpróbáljuk...?  :think: Ezért mondom én, hogy őrült..kreatív őrült... ;)

Odakint üzenetet pl. a "PM"-gombra kattintva kéne tudnod küldeni: én kipróbáltam, és bejöttek a továbbiak, tehát biztos működik...

Boldog Karácsonyt Mindenkinek! (Asmodeustól is, ha a linkre kattintunk.)

Szerkesztette: SYS_TRhu 2004. 12. 24. 00:48 -kor

#273 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 00:56

Boldog Karácsonyt Neked is! No meg persze a többieknek is ;)

Én most újrakezdtem traumán a játékot kártyák nélkül. Először úgy gondoltam, hogy kártyák nélkül csinálom végig, aztán rájöttem,  hogy ez pár helyen nem fog menni (Necrogiant, Swamp Thing, stb), és nem is élvezetes Replenish nélkül játszani (mert sok lőszert használok :cool:), így azt az egy kártyát használom, húzós helyzeteben pedig a megszerzett aranykártyákat aktiválom. Ezekből persze alig van, szóval érdekes így a játék :)
Amúgy az apropója az újrakezdésnek, az, hogy megérkezett az új videókártyám (6600GT), így mostmár gyönyörű grafikán játszhatom a játékot. Hát mit mondjak? Gef 2 Ti után leírhatatlanul szép :) Kedvencem a tűz, és a mellette látható hő-effekt. Na az egyszerűen gyönyörű, de példaként említhetném az ablakokat is :up: :)
Egyelőre Abandoned Factory-nál tartok, kicsit más így a játék, mert nem lassul be, mint Gef 2-n. Sokkal gyorsabban mozognak a dögök is alapból, legalábis úgy tűnik :)

#274 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 09:36

Idézet: Péntek - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:56

rájöttem,  hogy ez pár helyen nem fog menni (Necrogiant, Swamp Thing, stb)

meglehet azt, csak türelem :)

én most csinálom traumán a kieget, kompletten, kártyák nélkül :)

stone pitnél vagyok, eddig jó :)

#275 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 11:22

közben nézegettem képeket kinti fórumon.

SYS, hogy jutott fel ide? ez velence, az az ellenfél, akit alulról lőttél meg raksival a videódban, nem?

http://mywebpage.net...mar/Shot032.jpg

ha nem csít, akkor ezek se gyengék:

http://mitglied.lyco...8/Shot0550a.jpg

http://mitglied.lyco...athedral03a.jpg

illetve ezeket hogy állította be?

http://www.furnation...ler/potato2.jpg

#276 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 24. 15:38

Doomer, nem tudom mindegyiket biztosra, csak a harmadikat, de szerintem a többi is csak cheat (bár megesküdni azt nem merek rá): PowerMaddel bárhová el tudsz jutni. A harmadik képen ez jól látszik: figyeld meg, hogy hiányzik a HUD. Igen,  az első kép tényleg az a rosszfiú, amelyiket úgy kell lerobbantani onnan... :) A PowerMadben van egy olyan lehetőség, hogy "no clip", és amikor ebbe a módba váltasz, akkor bárhová el tudsz repülni és bármin és bárkin át tudsz haladni, sérülés és problémák nélkül. Szóval a "no clip" azt jelenti, hogy "ütközésdetektálás kikapcsolva". Sokan a "no clip"-et csak arra használják, hogy szép, látványos screenshotokat készítsenek..olyanokat, amin nagyon sok dolog átlátható egyszerre. De fel lehet használni az ellenfelek minél közelebbről történő lefotózásához is. :) Plusz egyébként "no clip"-módban láthatod azokat a helyeket is, ahol pl. robbanások lesznek..ezek "be vannak rajzolva" előre: pl. az "Abandoned Factory"-n a fentről lezuhanó vezérlő, meg később az a hely, ahol berobban az épület oldala, és így tovább... Ha teheted, próbáld ki egyszer a PowerMadet, annyit megér, mert vannak poénos dolgok benne: a "no clip" mellett pl. az összes ellenfél azonnali lefagyasztása vagy megállítása, vagy akár törpévé kicsinyítése - ezekkel nagyon jól el lehet szórakozni... De azért a rabjává ne válj Te sem... ;) Mókának jó, egyszer-egyszer, de akkor is csak egy cheatscript a csalóknak (régebben Fleabay fejlesztette, de mostanság már Kalme foglalkozik ezzel is)...

Péntek, nagyon klassz lehet az új hardware-rel játszani!  :up: Egyébként szerintem Kalmének is félig-meddig ez a titka: nagyon erős rendszere van, és magas FPS-értékeken több dolgot meg lehet csinálni biztosabbra (emellett lehet, hogy jó egere is van), mint azt mindannyian jól tudjuk..ez nálam a PK-val nagyon előjött (a TR-eknél pl. a 20 FPS alatti érték sem probléma :)). Nálam sajnos keményen szaggat/lelassul, ha sok ellenfél jön egyszerre..az árnyékok kikapcsolása egy kicsit segít ezen... A vizet viszont nem hagyom, mert iszonyú ronda low-módban... :D Hmm, érdekes, hogy akkor a "forró levegő" effekt (a TRAOD-ben bezzeg ez DX8.1-es kártyákon is bírt működni, még ha nem is volt annyira szép!  :reklamacio:) az alaprészben is megjelenik..meg gondolom, a többi effekt is. Korábban azt hittem, hogy ezekhez a szintekbe is bele kellene nyúlniuk, de ezek szerint az engine-t elég volt frissíteni.  :up: Viszont többen is jelezték kint, hogy a BOOH telepítése utána teljesen instabil lett az alaprész is..de ahogy olvasom, Neked még nincsenek ilyen tapasztalataid (néhányan pont az "Abandoned Factory"-t hozták fel, hogy "script error" hibával kidobja őket a játék)...

A BOOH-ben nekem muszáj legalább az "Iron Will"-t bevetnem Traumán az Alastor ellen. Na nem kifejezetten őellene kell, hanem utána, a bónusz-pályához, amikor fel kéne ugrani Adrienhez. Azt a szituációt én legalább annyira gyűlölöm, mint Doomer a sziklás Secretet a "Hell"-en... :D Jut eszembe..itt nem segítene a "Soul Catcher" kártya? Lehet, hogy ha az bent van, akkor nem is kötelező a legmagasabb torony tetejére feljutni, hiszen talán elég közel visz minket a dobbantó ahhoz, hogy beszívhassuk Adrian lelkét..na meg a többiekét is könnyebb lenne összeszedni... ;)

Szerkesztette: SYS_TRhu 2004. 12. 24. 15:45 -kor

#277 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 16:37

Jövök (vér)testvérek! :)

#278 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 17:57

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 16:37

mertük remélni :evil2:

#279 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 18:15

SYS: szerencsére nekem nincs ilyen bajom az alapjátékkal *kopp-kopp-kopp* :)
Néha csinál olyat, hogy egyszerűen kilép Win-be, ez tényleg a BOoH telepítése után jelentkezett először, de más gondom nincs vele :)
Military Base utolsó hatalmas nagy tere rendesen megizzasztotta a rendszert, mert ugye nagy a terep, minden graf maxon (Insane beállítás, de csak 1024-es felbontásban), és egy hagytam elszaporodni az ellenséget :) Végülis 15 alá így sem ment az FPS. Aztán ahogy fogyott a nép, úgy gyorsult a játék :D

Amúgy a hő-effektről próbáltam pár képet készíteni, de nagyon csúnyák lettek. Alig látszik rajtuk a lényeg :(

#280 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 18:16

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 16:37

:up: :)

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első