HWSW Informatikai Kerekasztal: lumenlab - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

lumenlab projektor házilag...

#261 Felhasználó inaktív   Cyrix 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 24. 16:59

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 19:08

pont > itt < van egy ilyen írásvetítőhöz való lcd, csak hát a felbontása :(

Nyugi...nem csak a felbontása :) A színe sem az igazi, meg úgy az egész. //Szerinted miért kerül csak 25 rongyba?//
Amúgy ez a vetítési módszer kicsit alpári. Ha már valaki projektort akar, az vagy vesz magának egy gyárit vagy csinál magának egyet. Ami a link címén van, annak a contrastja jó ha van 150:1(max).
A színtónusszáma ezeknek 16tól 1,3 millióig terjed. A felboztása meg olyan, amilyen. Van olyan gyári projektor, aminek a felbontása még ezt a szintet sem éri el.
Amúgy a túlnagy kontraszt sem jó. Egy 500:1-re meg rákell baxnod egy 400 wattos izzót, hogy láss valamit is. A keveskontrasztra meg rárakhatsz egy 100 wattosat is, csak akkor meg szintúgy nemlácc semmit.
Tehát az aranyközépút: egy 300:1 kontrasztos tft, 250 wattos izzóval:)

Szerkesztette: Cyrix 2005. 10. 24. 17:07 -kor

#262 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 24. 19:45

nemrég vettem egy Seltronic mittoménhányas 7 colos TFT monitorocskát... asszem OSLON néven találtam meg a neten... a budaörsi auchan-ban vettem 28e+fáért. amit tud: 640x480-as felbontás, normális fényerő és kontraszt. sebessége is bőven megfelelő, farcry-t lehet jól tolni rajta, szóval nem mosódik.. :) szám szerint nem tudom az értékeit, de jók... ezentúl van rajta RGB, AV és antenna bemenet is, meg van távbirizgálója... a TV tunere elég jó minőségű. a saját antennájával gyér a vétel, de egy 2 forintos szobai vacakkal már első osztályúra be lehet lőni... nem rossz alap egy projihoz...

de én nem ebből akarom a projektort, hanem a kocsimba fogom beépíteni... projiba marad a már megvett 15 colos moncsi...

remélem mostmár lassan tényleg meglesz a kocsim, és akkor neki tudok futni a projektor témának is ismét...

Szerkesztette: yeahsp 2005. 10. 24. 19:47 -kor

MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#263 Felhasználó inaktív   Cyrix 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 24. 20:48

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 20:45

nemrég vettem egy Seltronic mittoménhányas 7 colos TFT monitorocskát... asszem OSLON néven találtam meg a neten... a budaörsi auchan-ban vettem 28e+fáért. amit tud: 640x480-as felbontás, normális fényerő és kontraszt. sebessége is bőven megfelelő, farcry-t lehet jól tolni rajta, szóval nem mosódik.. :) szám szerint nem tudom az értékeit, de jók... ezentúl van rajta RGB, AV és antenna bemenet is, meg van távbirizgálója... a TV tunere elég jó minőségű. a saját antennájával gyér a vétel, de egy 2 forintos szobai vacakkal már első osztályúra be lehet lőni... nem rossz alap egy projihoz...

de én nem ebből akarom a projektort, hanem a kocsimba fogom beépíteni... projiba marad a már megvett 15 colos moncsi...

remélem mostmár lassan tényleg meglesz a kocsim, és akkor neki tudok futni a projektor témának is ismét...

15 col..nem is rossz:)
A kép jobb lessz egy kicsit, mint egy 8 colos moni. De picit több helyet fog elfoglalni.
Nem gond ez? Egy észrevételem is van a háziprojikkal kapcsolatban.
Azonak a projiknak jobb a képe, melyek 2 fresnel lencse közé vannak illesztve. És + azok, melyek foncsorja egy halogén fényszóróéból van legyártva.
Üdv.
aszzem a foncsor=fényszóró háttértükre

#264 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 21:06

Idézet: Cyrix - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 17:39

igen..érdekel fresnel:)
8 colos kijelző..lehetőleg ne 30 centiset :D

pech, 29 centis :)
pedig van több is. meg képeim is róla, ha kell
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#265 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 21:08

Idézet: Cyrix - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 17:59

Nyugi...nem csak a felbontása :) A színe sem az igazi, meg úgy az egész. //Szerinted miért kerül csak 25 rongyba?//

szerintem azért krül 25e pénzbe, mert régi, és csak 640x480at tud ;) ez már elég indok lenne, persze elhiszem én, hogy a színei se jók - nem is filmnézésre találták ki :)

#266 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 24. 22:12

ő az, csak seltronic felirattal ezüst színben... de a seltronic név magyar találmány lehet, mert a dobozán az utolsó szóig magyarul van minden, szóval itt csomagolta vki... nyilván egy kínaitól veszi mindegyik, csak más matricát nyomnak rá... az adatlapot most egészítették ki, legutóbb elég szűkszavú volt... a 16ms-et tuti hozza, tényleg egyáltalán nem mosódik. kontraszt aránya és fényereje is teljesen jó - bár nemtom 3 méteres képátlóra kivetítve mennyire lenne használható...  :think:

vajh mi a fene lehet az az "mpeg chip" amit írnak?  :confused:
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#267 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 24. 22:20

Idézet: Cyrix - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 21:48

15 col..nem is rossz:)
A kép jobb lessz egy kicsit, mint egy 8 colos moni. De picit több helyet fog elfoglalni.
Nem gond ez? Egy észrevételem is van a háziprojikkal kapcsolatban.
Azonak a projiknak jobb a képe, melyek 2 fresnel lencse közé vannak illesztve. És + azok, melyek foncsorja egy halogén fényszóróéból van legyártva.
Üdv.
aszzem a foncsor=fényszóró háttértükre

természetesen picit nagyobb lesz, úgy kb 35*30*70 centi... :cool:

az is igaz, hogy a két külön fresnellel jobb minőséget lehet elérni, mint a ragasztottal, mivel a szendvics formációban a tft-re merőlegesen, a ragasztottal viszont már szögben keresztezi a fénynyaláb a panelt - és ugye oldalról nézve a tft már nem az igazi...

és igen, foncsornak nevezik a tükröző bevonatot. pl ikea-ban láttam jónak tűnő félgömb formájú fényes rozsdamentes acél tálat. az lehet jó pl...

Szerkesztette: yeahsp 2005. 10. 24. 22:23 -kor

#268 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 24. 22:27

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 22:06

pech, 29 centis :)
pedig van több is. meg képeim is róla, ha kell

mennyibe fájna? megvan a felül lévő lencse is? lehet érdekelne a kísérletezéshez...

#269 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 22:41

megvan. és fogalmam sincs, mit ér, mondj egy értelmes összeget :)

#270 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 24. 22:50

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 23:41

megvan. és fogalmam sincs, mit ér, mondj egy értelmes összeget :)

mondjuk 3e? esetleg van kompletten ilyen roncs? hátha ki tudnék kukázni még vmi értelmeset belőle, szeretek ilyenekkel molyolni... :)

#271 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 22:51

megkérdezem, vanni van, csak épp a leltár :)

#272 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 24. 22:54

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 23:51

megkérdezem, vanni van, csak épp a leltár :)

oks, köszi...

#273 Felhasználó inaktív   Cyrix 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 24. 23:52

Bakera
Csináltam egy qva jó képet paintbrushban oszt senkit sem érdekel :D :D
Pedig szerintem jó kép...vagy nem?
Nem értek az optikához, csak azt tudom, hogy sík-tömör üvegen oldalról jövö fénnyaláb <67.5° megtörik
>67.5° visszaverődik
homorú lencse gyüjt
Domború lencse szór
meg hogy fresnel egy domború lencs lenne... csak ügyes emberek kitalálták, hogy a domború lencsét felosszák cikkekre és síkra teszik azt.
Amúgy nem értek a fénytanhoz :D
Télleg, a fresnel nem is üveg, hanem müanyag? még sosem fogtam kezembe olyat

Szerkesztette: Cyrix 2005. 10. 24. 23:54 -kor

#274 Felhasználó inaktív   Cyrix 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 24. 23:59

Ja.. nekem van Internetes Vásárlókártyám
Csak feltöltöm és vásárlok mint állat. PayPal-ra regiztem magamat. eBay-on meg tök jó és használhatatlan :D cuccok vannak. Amerika szemete :). Veszek egy moncsit. Én csak reménykedek, hogy nem valami olyanon esik át, mint a cserépedény amivel Ace Venture footballozott :D

Szerkesztette: Cyrix 2005. 10. 24. 23:59 -kor

#275 Felhasználó inaktív   Cyrix 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 25. 00:03

Ja..és szeretnék egy Fórum chatet indítani. Ez olyasmi lenne, mint ez a fórum, csak gyorsabb válaszokkal, meg minden. Tapasztalatcsere........ Pár szakértő is köll, meg ircop.
Ez nem egy reklám :D

#276 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 25. 00:07

Idézet: Cyrix - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 0:52

Bakera
Csináltam egy qva jó képet paintbrushban oszt senkit sem érdekel :D :D
Pedig szerintem jó kép...vagy nem?
Nem értek az optikához, csak azt tudom, hogy sík-tömör üvegen oldalról jövö fénnyaláb <67.5° megtörik
>67.5° visszaverődik
homorú lencse gyüjt
Domború lencse szór
meg hogy fresnel egy domború lencs lenne... csak ügyes emberek kitalálták, hogy a domború lencsét felosszák cikkekre és síkra teszik azt.
Amúgy nem értek a fénytanhoz :D
Télleg, a fresnel nem is üveg, hanem müanyag? még sosem fogtam kezembe olyat

Kép

nem igazán értem, hogy mi a kék meg piros fényforrás... miért kellene 2?

nem tökéletes kép, de bemutatja a működést. felül a jobbik szendvics megoldás, alul meg a ragasztott fressnel-es felépítésű:

Csatolt fájl:

#277 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 12:04

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 23:54

oks, köszi...

nos, van egy fresnel, meg a fej egészben (2 lencse - egyik kicsit csorba, kicsi tükör), 5ért viheted :) az egész vetítőnek maradnia kell, de más hasznos nem nagyon van benne úgyse

#278 Felhasználó inaktív   Cyrix 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 26. 18:47

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 1:07

Kép

nem igazán értem, hogy mi a kék meg piros fényforrás... miért kellene 2?

nem tökéletes kép, de bemutatja a működést. felül a jobbik szendvics megoldás, alul meg a ragasztott fressnel-es felépítésű:

Szia!
Ez azt mutatja be, hogy mi van 2 fényforrás esetében. A két fényforrás egy színű, csak az érthetőség kedvéért vázoltam. A 8" Hami dolgot az ebayról elvetettem, mert +vám+vámáfa+áfa+értékbecslés+postköltség ..
Szal inkább veszek egy 15" Monitort, oszt kész :D. Ahoz jó lenne 2 fresnel, valami 15 colhoz illő.
Amúgy erre gondoltál?:

Csatolt fájl:

#279 Felhasználó inaktív   kristóf18 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 20:34

hello én is gondolkodom sőt tervezem egy ilyen házikészítésű projektor készítését a fresnen meg a projektor lencse adot csak nem tom milyen kijelző lenne a legalkalmasabb valaki el tudja küldeni a kijelzők listáját vagy azt honnan tudom letölteni? (hol lehet megveni a HAMI 8" kis tévét megvenni?)elöre is köszi :respect: ja van egy oldal ahol jo dolgok vannak komplett házi projektorok:www.allinbox.com

#280 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 00:36

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 18:43

Na ja. Csak ez is olyan, mint a Bittech-Radicalmodos PS1 TFT howto. Hogy persze, vedd meg, tedd fel és faja lesz meg óssó. Közben pékfaxt. Mert mi van, ha nem tudod a panelt megbontani? Akkor van egy szép, kövér, félig szétbarmolt monitorod fölöslegbe. Vagy ha nem lehet a TFT panel körüli nyákokat ugy elrendezni, hogy ne lógjanak a képbe. És akkormég a porra, karcra, és esetleg törésre való felkészülésről szót sem ejtettünk, és még sorolhatnám.

2-More tök igazad van. lehet kapni jókis infocus-t 800 ezer pénzért - márha az ember "félős". Az komplett :p
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »