HWSW Informatikai Kerekasztal: lumenlab - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

lumenlab projektor házilag...

#281 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 05. 00:39

Idézet: Cyrix - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 18:47

Amúgy erre gondoltál?:

az LCD-t nem a fresnel-ek koze kell tenni! a 2 fresnel szerepe az, hogy parhuzamos fenyutat, feluleten konstans fenyintenzitast biztositson.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#282 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 17:49

Idézet: Cyrix @ 2005. okt. 25. - Dátum: kedd - 0:03

Ja..és szeretnék egy Fórum chatet indítani. Ez olyasmi lenne, mint ez a fórum, csak gyorsabb válaszokkal, meg minden. Tapasztalatcsere........ Pár szakértő is köll, meg ircop.
Ez nem egy reklám

Igaz, van vmi hasonlo, de csak rajta:

Public HWSW IRC csati @ 2001. máj. 31., csütörtök - 12:42

Szerkesztette: blash 2005. 11. 05. 17:50 -kor

#283 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 17:57

Nem enged fel vmiért... :(
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#284 Felhasználó inaktív   Black2100 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 06. 22:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 23:36

2-More tök igazad van. lehet kapni jókis infocus-t 800 ezer pénzért - márha az ember "félős". Az komplett :p

Igazat kell adjak én is... Már a hajam tépem, eddig 60e forintot buktam el, 2 tft ment tönkre. Kb egy éve kezdtem el építeni az első projectoromat, egy ősi magyar irásvetítő és egy Eizo L371-es moncsiból. Első TFT vége az lett, hogy miközben használtuk el kellett kicsit tolni az asztalt amin volt, de be volt akadva a vga kábel és az meghúzta és megfeszítette az elektronikát ami nem volt túl jól rögzítve és az leszakította az egyik szalagkábelt az lcdről... egyébként ez a Eizo tft rosz is volt mert csak 200:1-es aránya volt és vagy a világos részek vagy a sötét részek mosódtak össze, hiába állítottad. Aztán beépítettem egy LG L1510S-ből kiberhelt panelt. most ezzel megy de nem vagyok megelégedve az élességgel plusz ez a dög nem tud natív módot (mint mostanában semelyik) szal gyakorlatilag nem lehet megoldani, hogy pixel pixelen legyen 800x600-ban (mivel kicsi magad a vetíthető felület). Erre fel sikerült szereznem még 1 írásvetítőt, ez már kicsit jobb, mondom csinálok egy jobbat. Saját magam csináltam az izzó(k) felfüggesztését is már. Elvertem 10e forintot külömböző halogen izzók kipróbálására, összeszereltem szépen a cuccot (közben próbálgattam sokat).  Már az lcd rendes (nem ragasztószalag power) felfögegsztése és az elektronika frankó beépítése is megvolt mikor késő este fáradtan véletlenül átfúrtam az lcd-be vezető adat szalagkábelt... puff ennek is annyi... ráadásul ez a Siemens tudott natív módot... A vele tökéletesen megegyező kinézetű Fujitsu-Siemens már nem tudja (no comment). Most jutottam el arra a pontra, hogy elkezdtem nézegetni ,hogy milyen gyári projectort vegyek...

Az összes szerelgetőt figyelmeztetem, hogy nem a tft panel maga hanem a közvetlenül bele vezető szalagkábelek a legérzékenyebb részek, vigyázzatok vele...
Black
"Resistance is futile"

#285 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 09:23

Black, melyik vezeteket furtad el pontosan? Ugyanis ha nem azt, ami az LCD uvegre vezet, akkor siman javithato, athidalhato.

Masreszt szerintem gazdagodtal tapasztalatokkal. Ha veszel egy hasznaltat modjuk 80e-ert, 2000 oras lampaval, amibol 1800 mar lement (az elado ezret fog mondani), akkor egy-ket honap utan jossz ra, hogy van egy hasznalhatatlan projectorod, hacsak megegyszer ra nem koltesz annyit.

Egyebkent en is gondolkodtam ilyesmi epitesen, egy hasznalt, hianyos vetito 5e-ert plusz egy 12e-ert vett PlayStation LCD volt a tanulopenz. Nalam semmi gond nem volt, csak az optikai dolgok nem jottek ossze (a PS kijelzo valami 5 collos, a vetito meg diara volt optimalizalva).

Aztan vegul sikerult szerezni ingyen egy regi, bohom CRT-s projectort, az nVidia TV-outja gyonyoruen meghajtja, ugyis csak filmet nezni erdemes ekkoraban, minek a tul nagy felbontas. Az igaz, hogy 40 kilo, mire felfurtam a plafonra megoszultem, manual hijan beallitani egy fel nap volt (rajonni az ezer potmeter jelentesere), a windows ikonok felirata homalyos, de szerintem megeri. A csovei kb 20000 orat birnak. Talan ha osszesen hasznaltak 100 orat, de ebben sem vagyok biztos :))
A boltban a legolcsobb uj LCD proji 180e volt, valami ketezer oras lampaval, a lampa bele ugy 90e. Kosz, mondom az eladonak, olcsobb nincs? Ramnez ertetlenul: ennel??????
Szoval hajra, epitsetek!
Alopecia perniciosa

#286 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 10:13

ofiszdipóban 180ért most új kivetítőt osztanak :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#287 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 10:17

Qnadam, en is igy ertettem, szoval hogy ujonan, mindenestol, 2000 oras lampaval annyi. Mondjuk en MM-ban neztem. De a bele valo lampa 90e, ha barmi okbol elhalalozik.
Alopecia perniciosa

#288 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 10:18

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 10:17

Qnadam, en is igy ertettem, szoval hogy ujonan, mindenestol, 2000 oras lampaval annyi. Mondjuk en MM-ban neztem. De a bele valo lampa 90e, ha barmi okbol elhalalozik.

jja, félreértettem :respect:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#289 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 19:10

Mennyiért lehet venni  mostanában egy írásvetítőt?
Van egy jó kis gyári panelom hozzá. (infocus 950).

#290 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 19:37

sziasztok, ma sikerült szereznem egy xenon lámpát és a hozzávaló elektronikát.
egy SAAB-ból lett kioperálva. vajon elegendő a fénye egy ilyen izzónak?

Üdv.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#291 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 01:05

Teljesen lehalt a téma.. :(  pedig jó lenne végre látni egy "how to"-t tapasztalatokkal és képekkel illusztrálva.  :rolleyes:
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#292 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 01:19

Idézet: Black2100 - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 22:17

Igazat kell adjak én is... Már a hajam tépem, eddig 60e forintot buktam el, 2 tft ment tönkre. Kb egy éve kezdtem el építeni az első projectoromat, egy ősi magyar irásvetítő és egy Eizo L371-es moncsiból. Első TFT vége az lett, hogy miközben használtuk el kellett kicsit tolni az asztalt amin volt, de be volt akadva a vga kábel és az meghúzta és megfeszítette az elektronikát ami nem volt túl jól rögzítve és az leszakította az egyik szalagkábelt az lcdről... egyébként ez a Eizo tft rosz is volt mert csak 200:1-es aránya volt és vagy a világos részek vagy a sötét részek mosódtak össze, hiába állítottad. Aztán beépítettem egy LG L1510S-ből kiberhelt panelt. most ezzel megy de nem vagyok megelégedve az élességgel plusz ez a dög nem tud natív módot (mint mostanában semelyik) szal gyakorlatilag nem lehet megoldani, hogy pixel pixelen legyen 800x600-ban (mivel kicsi magad a vetíthető felület). Erre fel sikerült szereznem még 1 írásvetítőt, ez már kicsit jobb, mondom csinálok egy jobbat. Saját magam csináltam az izzó(k) felfüggesztését is már. Elvertem 10e forintot külömböző halogen izzók kipróbálására, összeszereltem szépen a cuccot (közben próbálgattam sokat).  Már az lcd rendes (nem ragasztószalag power) felfögegsztése és az elektronika frankó beépítése is megvolt mikor késő este fáradtan véletlenül átfúrtam az lcd-be vezető adat szalagkábelt... puff ennek is annyi... ráadásul ez a Siemens tudott natív módot... A vele tökéletesen megegyező kinézetű Fujitsu-Siemens már nem tudja (no comment). Most jutottam el arra a pontra, hogy elkezdtem nézegetni ,hogy milyen gyári projectort vegyek...

Az összes szerelgetőt figyelmeztetem, hogy nem a tft panel maga hanem a közvetlenül bele vezető szalagkábelek a legérzékenyebb részek, vigyázzatok vele...

eddig elszúrtál kb 2db 60eFt-os panel-t és mindkettő amiatt ment szét, hogy nem voltál elővigyázatos. eddig tehát van 120e buktád. namost komolyan mondom, gondolkozz el azon, hogy egy 720p-s projektort nem kapsz meg fél misi alatt, egy WVGAs pedig (852x480) kerül 300-400ba. SVGA-t (800x600) már kapsz 150 körül. persze a 400-600 sávban van jópár computer projector (1024x768) ami jó egy wide PAL-hoz, de 720p-hez már zsenge. közben 500-ért már majd 50"-os 720p-s plazmát lehet kapni.
azt se felejtsük el, hogy egy ilyen procetor izzo 70-100 ezer forint, míg egy írásvtőtbe tán 2-5 ezer egy izzó. az izzók 2-3 ezer órát bírnak, átlag napi 3-4 órás használat mellet 2 év alatt annyi.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 12. 04. 01:33 -kor

#293 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 01:25

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 10:13

ofiszdipóban 180ért most új kivetítőt osztanak :)

ha a toshiba S25-re gondoltál, az egy vicc:
Native resolution 800 x 600.
Ilyenre még egy 16:9-es PAL-t se lehet jelentős minőségromlás nélkül kitenni.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 12. 04. 01:34 -kor

#294 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 04. 03:36

nem adtam fel a témát, de kocsit vettem, amivel elég rendesen lenulláztam magam, plussz téligumi, tavasszal meg egy gázosításra is kell perkálnom, szóval nemtom mikor lesz pénzem ilyen passziózásra... :(
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#295 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 03:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 1:25

ha a toshiba S25-re gondoltál, az egy vicc:
Native resolution 800 x 600.
Ilyenre még egy 16:9-es PAL-t se lehet jelentős minőségromlás nélkül kitenni.

A DVD felbontása ennél kisebb, miért kell akkor mindenképpen 1280x1024-es felbontás?

#296 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 06:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 1:19

eddig elszúrtál kb 2db 60eFt-os panel-t és mindkettő amiatt ment szét, hogy nem voltál elővigyázatos. eddig tehát van 120e buktád. namost komolyan mondom, gondolkozz el azon, hogy egy 720p-s projektort nem kapsz meg fél misi alatt, egy WVGAs pedig (852x480) kerül 300-400ba. SVGA-t (800x600) már kapsz 150 körül. persze a 400-600 sávban van jópár computer projector (1024x768) ami jó egy wide PAL-hoz, de 720p-hez már zsenge. közben 500-ért már majd 50"-os 720p-s plazmát lehet kapni.
azt se felejtsük el, hogy egy ilyen procetor izzo 70-100 ezer forint, míg egy írásvtőtbe tán 2-5 ezer egy izzó. az izzók 2-3 ezer órát bírnak, átlag napi 3-4 órás használat mellet 2 év alatt annyi.

Black vett vegul vmilyen HP projektort (;

#297 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 00:27

fel! támadunk! :paci: :)

qnadam-tól vettem egy írásvetítő fresnelt és a hozzá való lencséket. most ott tart a dolog, hogy összeállt a láda, abban a fresnel meg a panel az összes elektronikával rögzítve. pillanatnyilag egy talpra szerelt 150 wattos kommersz halogén szolgáltatja a fényt. IKEA-s tál már megvéve, de még nincsen beszerelve. a két első lencse (mert ennek kettő van) egymástól 12 cm-re (ahogyan a fej elemben voltak elhelyezve, csak tükör nélkül) egy flakonba vannak most beragasztva műanyagos ragasztó pisztojjal. üveg majd holnap megy a helyére. elő, hát és fedőlap nincsen, de természetesen nem tudtam megálni a dolgot, hogy ne játszogassak vele kicsit. a hiányos doboz miatt fényárban úszott minden a reflektor halogéntől, de a falon sikerült halványan előhoznom a "not connected" feliratot... :)

TO BE CONTINUED  :rock:

holnap jönnek a képek is, de most meglincselne a család ha elkezdenék vakuval fotózni - meg gondolom már úgyis alszik mindenki :)
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#298 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 02:03

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 3:41

A DVD felbontása ennél kisebb, miért kell akkor mindenképpen 1280x1024-es felbontás?

a wide pal 1024x576-os bontást igényel. mivel a pixelalapú dögök képe csak natív felbontásban szép, ezért kell a PAL-hoz ilyen 1024vízszintes botású cucc. ha 800x600-as bontás akkor függőlegesen 450-es bontást kapsz, tehát majd 125 képsort eldob a készülék, a végeredmény egy NTSC-nél is roszabb.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 02. 04. 02:20 -kor

#299 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 08:11

Idézet: yeahsp - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 23:27

holnap jönnek a képek is...

Végre valaki teremt is valamit, nem csak irogat! - hajrá, várjuk a beszámolót.

Szerkesztette: wassermann 2006. 02. 04. 08:14 -kor

#300 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 22:13

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

a doboz csak a tesztfázis miatt ilyen hosszú (1m), előre láthatóan 50-60 centi is elég lesz. meg most ezzel a kissebb fresnel lencsével nem akartam nagyon szórakozni vele, hogy áramvonalas is legyen, átmeneti változatnak jó a sima téglatest is.

a panel elé került minden elektronika (TFT táp és digitális áramkör, valamint a még csak oda rakott 12 voltos táp a ventillátorhoz), illetve a hálózati csatlakozó és a két kapcsoló is. az első a ventit kapcsolja, a másik a többit (és első nélkül nincsen második). a TFT vezérlőgombjai belül lesznek, úgyse lesz rájuk szükség napi használatban.

a második képen az egyelőre továbbra is csak talpon álló, reflektor tükör nélküli halogén izzó látható.

most az első lencsék megfelelő stabilságú elhelyezésével küszködök. a lencsék 90mm átmérőjűek, és sehol nem találtam eddig ilyen belső átmérőjű műanyagcsövet, szóval nemtom még hogyan fogom megoldani... ha van ötletetek, ne kíméljetek!

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.