Idézet: Kory - Dátum: 2011. 01. 27. 10:13
Adójóváírást megbízásra egyébként sem adhatnak, még ha járna, akkor sem, ha van 36 órát meghaladó munkahelyed, ugyanis azt ott kell/lehet igénybe venni, ha jár.
Ha mindent jól csináltak, igen, akkor 0 Ft az adóbevalláskor még fizetendő adó, azért kaptál 25 körül a számládra, SZJA-t vontak le, természetbeni eü. hozzájárulást és nyugdíjjárulékot. Ha ez tavaly volt, akár az általános szabályok szerint is eljárhattak volna, azaz 32% SzJA-val kell számolniuk, kivéve ha 17%-ot kértél. Ha véletlenül 17%-ot vontak, és 32-őt kellett volna az egyéb jövedelmeid "magassága" miatt, lehet 1-2 ezrest be kell majd fizetni, mert kevés SzJA-t vontak le.
Elvileg kellett kapnod adóigazolást a kifizetésről, legkésőbb január 31-ig, vagy azonnal. Sajnos bevallanod mindenképpen be kell, ezért kellenek majd a nyomtatvány oszlopaiba a pontos összegek. A levont SZJA-t majd a 65-ös sorba kell írnod (összevonva a munkahelyedével).
Oh, köszi.
Akkor visszafelé számolva ebben az esetben mennyi a bruttó (és a szuperbruttó), ha 25.000 kereken a nettó? Megtennéd, hogy kiszámolod? Adóigazolást küldtek még akkor, de nem találom, pedig tűvé tettem az egész lakást miatta.
amit tudok:
-x eltem, hogy 10%-os költségátalányt vennék igénybe
-nettó 25.000 forintot kaptam utalva
-17%-ot vontak
-Van főállásom (ezt is nyilatkoztam nekik)
most teljesen elbizonytalanodtam, hogy mennyi a bruttó része (biztosan nem 28.800-ból vonták a 17százalékot, mert az már önmagában is 25ezernél kevesebb nettót adna...)
Muszáj lesz nekem kiokodkodni (azaz közösen Veled)
Szerkesztette: G-e-r-i 2011. 01. 27. 18:06 -kor

Súgó
A téma zárva.