Eldurrant kondenzátor
Elküldve: 2003. 10. 03. 17:05
Elküldve: 2003. 10. 05. 09:31
Elküldve: 2003. 10. 05. 09:34
Hozzánk egy másfél éves Shuttle érkezett, egy kivételével az összes folyik, púpos. IQ márka. Újabb fajta Abitokkal van vkinek tapasztalata. Nekem egy BD7-II húzza az igát másfél éve, eddig teljesen rendben mionden kondi, de mint már írtam, a Sa6-omon cserélni kellett már a procifoglalat melletti mi8nden másodikat.
Elküldve: 2003. 10. 05. 09:50
idézet:
Ezt írta Digitel RSE:
![]()
Hozzánk egy másfél éves Shuttle érkezett, egy kivételével az összes folyik, púpos. IQ márka. Újabb fajta Abitokkal van vkinek tapasztalata. Nekem egy BD7-II húzza az igát másfél éve, eddig teljesen rendben mionden kondi, de mint már írtam, a Sa6-omon cserélni kellett már a procifoglalat melletti mi8nden másodikat.![]()
[/quote]
a maradék minden első is kimegy hamar
Elküldve: 2003. 10. 05. 09:54
Elküldve: 2003. 10. 05. 18:26
Elküldve: 2003. 10. 05. 23:25
idézet:
Ezt írta dimanche:
Ajánlott a 105°C-os kondi vásárlása, és figyeljetek a kondi méretére is, nehogy vastagabb legyen, mint az eredeti. Az ilyen nagy kapacitású kondik nem szűrnek, hanem pufferelnek, vagyis a feszültség ingadozást szüntetik meg vagy csökkentik le.[/quote]
rávilágítottál a problémára: a kondi mérete... vékonyabb, mint az átlagos, boltban kapható azonos kapacitású/feszültségű kondérok, és mivel szorosan egymás mellé rakják őket, ezért vagy a gányolós,félig kilógós megoldás marad, vagy megfelelő után kell futni... 1 hetembe került, mire Bp.en sikerült találnom. / Valahol a Wesselényi utcában asszem... /
esetleg lehet sormintázni : egyik kondit szemből, a másikat meg hátulról - figyelve a polaritásra - csak akkor ki kell fúrni a gépházat is...
![]()
Elküldve: 2003. 10. 06. 09:20
A fent említett gigabyte lapról van szó. 2 napig ment a gép fagyás nélkül, de azért kicseréltük a kondikat, miért ne, hisz púposak voltak.
Kiderült, hogy a lakótársam tud forrasztani, telefonszervízben dolgozik.
Hát azóta meg se mukkan a gép, illetve a ventillátorok pörögnek a videokártyáé is, de nem is csipog.
Lehet, hogy valami kontakthiba van?
vagy valami mást rontottunk el?
a kondik olcsó fajta, vastagabb is mint ami volt rajta, de paraméterei mugyanazok, még a hőmérséklet is.
polaritásra is figyeltünk. Hol érintkeznek ezek a nyákhoz egyébként?
Tipp??
Köszi a segítséget.
Karotta
Elküldve: 2003. 10. 06. 10:41
(Trinitron cool gepe: Asus L5826DFU)
Elküldve: 2003. 10. 06. 13:55
idézet:
Ezt írta Trinitron:
forrasztasnal ugyelni kell arra, hogy mivel ezek a lapok tobbreteguek, az on a lyuk egeszet befussa, masik dolog pedig, hogy a forrasztast minel gyorsabban kell elvegezni, nehogy a kozelben levo alkatreszek seruljenek a ho miatt.[/quote]
hát ma hoz a srác valami anyagot amitől jobban "felfut" az ón, a hővel meg nem sok mindent tudok kezdeni, ha már szétcsestzett valamit forraSZTÁS KÖZBEN
Karotta
Elküldve: 2003. 10. 06. 14:04
idézet:
Ezt írta kalapur:
Sziasztok!
A fent említett gigabyte lapról van szó. 2 napig ment a gép fagyás nélkül, de azért kicseréltük a kondikat, miért ne, hisz púposak voltak.
Kiderült, hogy a lakótársam tud forrasztani, telefonszervízben dolgozik.
Hát azóta meg se mukkan a gép, illetve a ventillátorok pörögnek a videokártyáé is, de nem is csipog.
Lehet, hogy valami kontakthiba van?
vagy valami mást rontottunk el?
a kondik olcsó fajta, vastagabb is mint ami volt rajta, de paraméterei mugyanazok, még a hőmérséklet is.
polaritásra is figyeltünk. Hol érintkeznek ezek a nyákhoz egyébként?
Tipp??
Köszi a segítséget.[/quote]
Én is így jártam, azzal a különbséggel, hogy forrasztás után egyszer még beindult, megnyugodtam, kikapcsoltam, azóta seképsehang (kivéve a ventiket)
Szóval engem is érdekel, ha rájössz a hibára...
Elküldve: 2003. 10. 06. 14:11
Elküldve: 2003. 10. 06. 18:00
idézet:
Ezt írta 2-More:
SA6 Raidbenm nekem az összes 6,3as 1500mikrost cserélni kellet. Viszont a környező alkatrészek károsodása miá nem sokat kell rinyálni, legalábbis nekem, a lap ugy viszi a hőt ugyanis, hogy az öregemmel 3 óra alatt, 2 pákával tudtuk csak kiszedni, és nem valami 500 forintos lóf*sszal, hanem jóféle Wellerel meg a hozzávaló fejjel. Lámák sem vagyunk, az öregem már elég rég űzi az ipart, de a csillagokat leszentségeltük az égről.[/quote]
Aki nekem csinálta se látott még olyat! Ónnal is csak nagy nehezen tudta kiszedni a régieket, pedig ott is volt "vellerpákátólónszippantóig" minden, és baromi szoros az illesztése! Minden tiszteletem azoké, akik ezt megcsinálják!
Elküldve: 2003. 10. 06. 21:48
idézet:
Ezt írta F-UzR:
... Minden tiszteletem azoké, akik ezt megcsinálják![/quote]
azok gépek![]()
Elküldve: 2003. 10. 07. 00:22
A kérdéseim a követezőek:
1. érdemes pénzt és energiát fektetnem az alaplap reparálásába, vagy várjam meg míg szép lassan kimúlik? Figyelembe véve azt a tényt, hogy 14 db 1500 mF 6,3V-os és 8 db 2200 mF 6,3V-os kodit számoltam össze ami gyanús, valamint „nem minden kondi jó, ami annak látszik”. Szinte az összes kondi megsínylette a SlotA foglalat mellett.
2. Ha érdemes javítani, akkor hol tudnék ilyen kondikhoz hozzájutni, és mennyiért? Mert ha csak 100 Ft darabja (amit igencsak kétlek), már az 2,2 k, és a csere sem tűnik annyira triviálisnak, az előzőeket olvasva. Ha teszem azt, nekiugrok és elcseszem az alaplapot, akkor tehetem a polcra porfogónak procistol (K7 550). A gépre viszont szükségem lenne, ez min. 50k kiadást jelentene, amire jelenleg nincs pénzem.
3. Előfordulhat-e hogy így hagyva a cuccot esetleg elvihet magával az alaplap valamit (ertem itt VGA, mem., proci, HDD etc...)?
A segítséget előre is köszönöm.
[*]null
Elküldve: 2003. 10. 07. 07:47
Kondikat megpróbálhatsz szerezni a Sini kft.-nél - Wesselényi utca, hétker: vagy a HQ Nedis-nél - Határ úti metrómegálló környéke, cím a netről: vagy a Lomex-nél - Lehel téri metrómegálló környéke, cím a netről.
Elküldve: 2003. 10. 07. 08:00
(Trinitron cool gepe: Asus L5826DFU)
Elküldve: 2003. 10. 07. 08:08
idézet:
Ezt írta Trinitron:
hat nemtom, en is csereltem a lapomon kondikat egy fos regi csehszlovak pillanatpakaval, de az pillanatok alatt megvolt es meg onszippantom se volt. azota semmi baj a geppel. amugy erdemes belefogni, en itt debrecenben 140 HUF-ert vettem ket kondit es azt montak jobban hozzaertok, hogy draga helyen vasaroltam (de legalabb kozel volt a bolt).[/quote]
5 kondit forrasztottunk át, az 10 láb, ha csak az egyik is rosszul érintkezik, akkor szívás az egész
én a l*m*x-nél vettem a kondikat, kicsit bárgyú volt az eladó, de jó fej volt. Mondtam ,hogy nem kell számla, aztán láttam hogy 1200 helyett ami a blokkon volt 9**-et fizettem, vagyis nettó áron adta.
A kondik kb 200 Ft-ba kerültek
Ja ónszippantó helyett használjatok "réz-sodronyt", vagy mit
vékony kis rézfonat, ami felszívja az ónt, mint valami itatóspapír
ma újraforrasztjuk
ahoy
[ 2003. október 11.: kalapur szerkesztette a hozzászólást ]
Karotta
Elküldve: 2003. 10. 07. 09:41
Elküldve: 2003. 10. 07. 10:42

Súgó
A téma zárva.