Eldurrant kondenzátor
Elküldve: 2003. 10. 07. 15:10
Elküldve: 2003. 10. 07. 23:28
idézet:
Ezt írta Rive:
Érdemes a lapot megnézetni, márcsak a proci miatt is.
Kondikat megpróbálhatsz szerezni a Sini kft.-nél - Wesselényi utca, hétker: vagy a HQ Nedis-nél - Határ úti metrómegálló környéke, cím a netről: vagy a Lomex-nél - Lehel téri metrómegálló környéke, cím a netről.[/quote]
asszem én is a Sini-nél vettem 1 éve a 2200/6.3V (vagy 10V ? passz) ABIT szabványos méretű elkókat, és akkor százas alatt volt darabja...
Elküldve: 2003. 10. 08. 16:18
A gigabyte lap működik.
Hazamentem, gondoltam átforrasztom újra, és minden forrasztás után teszek egy próbát, de azért még előtte is teszek egy próbát, gondoltam...
...forrasztanom nem is kellett. Megjavult magától.
Lehet, hogy csak az extra hideg tette? (még nincs fűtés a lakásban)
Ahoy
Karotta
Elküldve: 2003. 10. 09. 17:46
idézet:
Ezt írta pgyafi:
azok gépek[/quote]
...vagy ügyes kezű, lelkes - "jómunkásemberek" !![]()
Elküldve: 2003. 10. 10. 23:56
idézet:
Ezt írta F-UzR:
...vagy ügyes kezű, lelkes - "jómunkásemberek" ![/quote]
Végül 24 kondit sikerült kicserélni3-4 órás munkával két menetben, mert a 2200mF-os kondikat csak később sikerül beszereznem, és csak 10-es átmérőben a 8-as helyett, ami igen csak megnehezítette a dolgomat. Szerszámok híján elég nehéz volt őket elhelyezni arra a szűk helyre úgy, hogy elférjenek. De végül minden összejött. A lap pöccre megy stabilitási problémát nem észleltem. Szóval viszonylag olcsón megúsztam kb. 1,2k plusz egy új táp (Coolink AP-350X). Kösz a tippeket a beszerzéshez.
Elküldve: 2003. 10. 12. 17:06
idézet:
Ezt írta yeahsp:
Apo: én is cseréltem anno a KT7A lapomon a kondikat ( utána derült csak ki, hogy a lap tökéletes, és a procim miatt volt instabil a gép...), és újonnan vettem hozzá. A használt elég gáz, mert ilyen típust gyakorlatilag csak ABIT-on, találhatsz, ami szintúgy lehet már rossz...[/quote]
Az 1500u/6.3V-os kondik elegge szarok tudnak lenni... Elektrokonthaban sikerult venni nyar elejen valamikor 1200u/6.3V 105fokos elkokat (Jamicon, szoval meg csak nem is szar), ranezesre is legalabb masfelszer akkora kapacitasu, mint az eredeti 1500u-s volt. 55Ft volt darabja, ha jol emlekszem, tobb lap is meglett gyogyitva veluk, jonak tunik (azert ahova a 2200u/10V-os kondi befert oda azt raktam:)
Akkoriban Lomex-ben lehetett kapni 1500u/6.3V-os kondit (pont olyat, ami eredetileg a lapon volt), ugyanolyan szar is mint az eredeti, raadasul alig olcsobb, mint a Jamicon (asszem 40/db)...
Elküldve: 2003. 10. 13. 00:24
idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:
Az 1500u/6.3V-os kondik elegge szarok tudnak lenni... Elektrokonthaban sikerult venni nyar elejen valamikor 1200u/6.3V 105fokos elkokat (Jamicon, szoval meg csak nem is szar), ranezesre is legalabb masfelszer akkora kapacitasu, mint az eredeti 1500u-s volt. 55Ft volt darabja, ha jol emlekszem, tobb lap is meglett gyogyitva veluk, jonak tunik (azert ahova a 2200u/10V-os kondi befert oda azt raktam
Akkoriban Lomex-ben lehetett kapni 1500u/6.3V-os kondit (pont olyat, ami eredetileg a lapon volt), ugyanolyan szar is mint az eredeti, raadasul alig olcsobb, mint a Jamicon (asszem 40/db)...[/quote]
Asszem én is Jamicon-t használtam, hasonló áron, de sikerült 10V@2200 mikrósakat felhajtanom a megfelelő, vékonyabb verzióban...
Elküldve: 2003. 10. 14. 23:47
-Már emlékszem, az az oprációs rendszer amit a grafikusok terveztek...
Elküldve: 2003. 10. 15. 21:18
idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:
Az 1500u/6.3V-os kondik ...
... (asszem 40/db)...[/quote]
Khm: Egészen pontosan 22.40+vállfa;-))
Gyula
Elküldve: 2003. 10. 15. 21:20
idézet:
Ezt írta siposg:
Szia!
Nekem is volt egy [mármint VL6:-)], ki is folytak a kondik, ki is cseréltem őket, szépen is ment a lap, aztán úgy egy hónap múlva bele is csapott a villám...)
Még szerencse, hogy a biztositó fizette...
Gyula
Sziasztok! Nekem is van egy kondihibás VL-6 os Abitom (We Love Abit), de nem akarok én nekiesni. Egyszer vhol olvastam, hogy szerviz vállal ilyet. Nem tudtok vmit az ügyről? Köszi Sipi[/quote]
[ 2003. október 15.: GyuliMali szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 16. 15:28
idézet:
Ezt írta GyuliMali:
Khm: Egészen pontosan 22.40+vállfa;-))
[/quote]
Nekem azt mondta az egyik ismeros, aki olyat vett, hogy 40:) Mind1, lenyeg, hogy ugyanolyan szar, mint ami eredetileg a lapon volt.
Elküldve: 2003. 10. 16. 15:42
idézet:
Ezt írta kigyula:
Nekem ECS K7VZM - en puposodott 6db kondi, kaptam bele újat igaz ,hogy nagyobb feszültségüt,és nagyon rondán sikerült a csere is /alig tudtam kibányászni ,és utána beforrasztani a kétoldalas nyák miatt/de azóta is stabilan megy már legalább egy éve.
[ 2003. október 02.: kigyula szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Lehet hogy nem mondok ujat, de ha a labairol levagod a kondit, tucc forrasztani masikat ra soxor.
Elküldve: 2003. 10. 17. 09:22
Elküldve: 2003. 10. 17. 13:28
És egy ECS P4-es lapon pedig OST kondik púposodtak meg kb 1 év alatt...
Enterprise Forever!
Elküldve: 2003. 10. 17. 14:03
idézet:
Ezt írta 2-More:
Bármilyet, csak Jackson-t ne. Az a legendásan sz*r kondifelfúvó Abitok fő beszállitója lehetett, gyakorlatilag ahány sz*rt csak láttam, igaz nem túl sokat, az mind Jackson volt.[/quote]
Nem csak a jackson a szar (amugy nem jackon-ra gondoltal?).
Imho az __osszes__ 1500u/6.3V/105C kondi szar, legalabbis eddig meg nem talalkoztam joval.
Elküldve: 2003. 10. 17. 14:38
Hűteni kell mindent, mert magasabb hőfokon minden gyorsabban
öregszik (és az ellenállás is nagyobb)
Elküldve: 2003. 10. 17. 18:10
idézet:
Ezt írta Troszka:
A hátamon kívül nekem eddig semmi sem púposodott...
Hűteni kell mindent, mert magasabb hőfokon minden gyorsabban
öregszik (és az ellenállás is nagyobb)[/quote]
Nem kell huteni, rendes minosegu kondi kell.
Elküldve: 2003. 10. 18. 14:10
Rendszerint igyekeznek a hellyel spórolni, így mindig az elérhető legkisebb méretet választják.
Nemrég cseréltem kondikat és az adott kapacitás mellett nem nagyon lehetett azonos méretű kondikat beszerezni, csak nagyobbakat.
Használhatsz 85 oC kondikat is, de számolj azzal, hogy 105 oC-n kb fele az élettartama.
Octane
* Think. Feel. Drive. *
* Subaru *
Elküldve: 2003. 10. 18. 16:44
idézet:
Ezt írta octane:
Csak aztán tudd az alaplapra aplikálni.
...
Nemrég cseréltem kondikat és az adott kapacitás mellett nem nagyon lehetett azonos méretű kondikat beszerezni, csak nagyobbakat.
[/quote]
Dehogynem lehet.
JACKON 1500u/6.3V/105C (BF6-rol): d=8mm, h=17mm
JAMICON 1200u/6.3V/105C: d=8mm, h=22mm
Ket (volt) evfolyamtars lapjara (az egyik VH6, masik BF6 asszem) es Krinyo (epox, tipusra nem emlexem, KT-133E chipset) kerultek ilyen kondik (ill. ahova nagyobb, 2200u/10V/105C befert oda az), es tokjol elfernek, csak az eredetinel magasabbak.
Elküldve: 2003. 10. 18. 20:33
csak most, csak Nektek elarulom, hogy hogyan szoktam minimalis szerszamokkal kondit cserelni
a trukk az, hogy nem kell hozza onszippanto, meg rezharisnya...
kell jofajta on, vekony, es aki szereti, gyanta.
adsz egy kis ont a rossz kondi labainak, es szepen kihuzogatod.
a lukakat felulrol kicsit ki kell tisztitani (furni) annyira csak, hogy legyen egy kis godor, es beleilleszteni az uj kondi labait, polaritasra vigyazni. szerencsere a kinai beultego gep eleg vaksi, ezert az egesz alkatresz alatt latszik a nyakon a feher felkor.
szepen meg kell forditani a lapot, es alulrol felvaltva melegitve ovatosan betologatni a labakat. ez ugy 10 sec lehet maximum.
biztos hogy en vagyok a lama, de onszippantoval csak a nyakot sikerult eddig tonkretennem, igy viszont mar tobb tucat alaplapot megcsinaltam...
egyebkent a hibarol a rosszul szellozo haz, a kicsi es rossz szogben allo cooler, es az idiota kinai tervezo tehet.
szepen meg kell huteni a proci kornyeket nemi legterelovel, 12cm-s ventillaltorral 5-7V-on, stb, stb..
Es persze szegeny ABIT-ot kar szidni, mert csinaltam mar meg Compaq feliratu GVC, Soyo, Asus, ECS, Epox, stb. alaplapokat is...

Súgó
A téma zárva.