HWSW Informatikai Kerekasztal: szemüveg - munkahely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

szemüveg - munkahely Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 03. 21:53

2-3 eve volt, videken.
Ar kb. ennyi volt, de nem biztos. Anyam fizette :)

Mostanit sajnos a fizetesembol kell kigazdalkodni...

#42 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 23:42

MON-X: Speciális, monitorsugárzást szűrő szemüveg. Javasolt hosszan számítógépek előtt dolgozók számára. Ha valakinek már van szemüvege, akkor kérhet rá MON-X réteget, de inkább az a javaslat, hogy a következő lencséjét öntesse direkt ilyen anyagból.

#43 Felhasználó inaktív   SikE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:09

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 22:42

Nekem is ilyenem van, csak tükröződésmentesben, vettem direkt hozzá való törlőkendővel, de tényleg csak mosva jó, viszont pillanatok alatt koszos lesz megint.

Nekem a tükröződésmentes bevonat előnye többet jelent, mint az, hogy hamar koszosodik... Anno, amikor még nem volt ilyenem, akkorát taknyoltam a gimi udvarán, mint egy hangárajtó:mad:. Egyszerűen nem láttam, hogy mi van előttem... Azóta nem volt balesetem :look: :D
Mit csinálsz te vele, hogy pillanatok alatt koszos lesz?
"This world is not like mine
This future's far behind"

#44 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:49

Hordom. :confused:
MInden por megtapad rajta, mintha elemről működne. :reklamacio:

@nyunyu
Az biza régen volt, így már reális. :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#45 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 16:01

Megtalaltam az optikus altal elcseszett, elveszettnek hitt olvasoszemuvegemet, igy ismet aktualissa valt a szemuveg csinaltatas. (nyilvan nincs kedvem 10-15-20k-ert keretet venni, ha van egy vadiuj, alighasznalt damilos, ami meg tetszik is.)

Kerdes: tudtok olyan optikust ajanlani, aki nem dolgozik dragan, es meg lehet nala nezni a kulonbozo tipusu lencseket eloben, mennyire/milyen gyorsan sotetedik, tukroz, stb?

Amit eddig nezegettem Pesten sok-sok boltot, mindegyik csak rendelni tud, zsakbamacskat meg nem szeretnek csinaltatni ~60k-ert. (2 lencse+munkadij :( )

Tetszene a torhetetlen polikarbonat Essilor Airwear Transition lencse (24-25k/db-ert lattam eddig legolcsobban), viszont ahogy nezegettem az optikusok egyen Essilor katalogusat, csak 15-73% kozott sotetedik. :(
(Mostani nemszeretem zold Zeiss-em 85%-ig sotetedett, mikor meg jo napja volt, viszont negyed ora, mire onnan visszavilagosodik 15%-ra :mad: )
Tobbi, "sima muanyag" Essilor viszont 10-85%-os.

Ami esetleg szoba johet meg, az a Hoya fenyre sotetedo szeriaja, de oket nem ismerem annyira, mint az Essilor-t.

Vajon a fenyre sotetedojuk is van olyan jo, mint a sima, gepezeshez javasolt lencseik?

#46 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 12:24

Eljött az idő, nekem is csatlakoznom kell a szemüvegesek táborába. Amikor egy éve üzemorvosnál voltam, azt mondta, hogy nem írja fel, de hogyha már zavaróvá válik, akkor íratni kell. Nem nagy a baj, -0,5 dioptria kell a jobb szememre, de nap végére már úgy elfárad a szemem, hogy néha még a fejem is belefájdul.

Hétfőn leülök beszélgetni a munkavédelmissel, hogy hogyan kell intézni a munkahelyi térítést (15 ezret fizet a cég, remélem, a Vision Express szemvizsgálatát is elfogadják, nem kell az üzemorvoshoz is lemennem), így kijönnék ötezer forint önerőből. Tegnap csak véletlenül néztünk be a Tescoban a Vision Expressbe (volt még húsz percünk a buszindulásig), úgy megörültem, mert a korábban kinézett szemüvegkeret le volt értékelve 19990-ről 9990-re. :) Nagyon rendesek voltak, szó nélkül eltették nekem november 30-ig. (Máshol még egy-két napot is úgy kell kikönyörögni.)
A lencse, amit kinéztem, VisionExpress Comfort (felületkeményítéssel, antireflex bevonattal, VE Dupla biztonsággal). Ez a dupla biztonság nagyon jól hangzik, bármilyen, nem garanciális sérülés esetén egy évig csak a javítás, vagy a csere árának negyedét kell kifizetni.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó