Megtalaltam az optikus altal elcseszett, elveszettnek hitt olvasoszemuvegemet, igy ismet aktualissa valt a szemuveg csinaltatas. (nyilvan nincs kedvem 10-15-20k-ert keretet venni, ha van egy vadiuj, alighasznalt damilos, ami meg tetszik is.)
Kerdes: tudtok olyan optikust ajanlani, aki nem dolgozik dragan, es meg lehet nala nezni a kulonbozo tipusu lencseket eloben, mennyire/milyen gyorsan sotetedik, tukroz, stb?
Amit eddig nezegettem Pesten sok-sok boltot, mindegyik csak rendelni tud, zsakbamacskat meg nem szeretnek csinaltatni ~60k-ert. (2 lencse+munkadij

)
Tetszene a torhetetlen polikarbonat Essilor Airwear Transition lencse (24-25k/db-ert lattam eddig legolcsobban), viszont ahogy nezegettem az optikusok egyen Essilor katalogusat, csak 15-73% kozott sotetedik.

(Mostani nemszeretem zold Zeiss-em 85%-ig sotetedett, mikor meg jo napja volt, viszont negyed ora, mire onnan visszavilagosodik 15%-ra

)
Tobbi, "sima muanyag" Essilor viszont 10-85%-os.
Ami esetleg szoba johet meg, az a Hoya fenyre sotetedo szeriaja, de oket nem ismerem annyira, mint az Essilor-t.
Vajon a fenyre sotetedojuk is van olyan jo, mint a sima, gepezeshez javasolt lencseik?