Idézet: padawan - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 20:55
Nevetseges ezaz ubuntu-filozofia....
Ez számomra is elég nevetséges, de én amondó vagyok, hogy nincs köze az ubuntu-filozófiához. Az emberi lustasághoz annál inkább.
Én az Ubuntut gyakorlatilag ugyanúgy használom, mintha Debian lenne, csak épp frissebb (ami desktopon határozottan előnyös), és a desktop funkciói jobban össze vannak csiszolva. Tény, eszemben sincs grafikus filekezelőből indítani zenelejátszást (arra ott az exaile, ami számomra bejött), távoli hozzáféréseket nautilusból kezelni (smbmount, ftp-re gftp, sárkány ellen sárkányfű), így ezekbe a problémákba eddig esélyem se volt belefutni.
Egy érdekesség volt a gutsy->hardy upgrade során, a notebookomon (ott gyakorlatilag szinte alap konfigurációjú gutsy volt fenn) megpróbáltam az update-managerrel dist-upgrade-elni, ha már az a javasolt módszer, aztán félúton megakadt, közölte, hogy nem tud upgrade-eln. Parancssorból egy apt-get dist-upgrade helyreállította a világ rendjét, minden megy. Francnak erőltetni a grafikus frontendeket, eltűnk a lényeg
További érdekesség, hogy az otthoni desktopomon a gutsy marha lassan bootolt, a hal és a dbus indításánál fél perceket állt, aztán minden további nélkül továbbment (tény, sok minden eszköz van azon a gépen), és ezt csinálta a hardy betáknál is, a végleges kiadásban azonban ez a jelenség megszűnt, normális sebességgel bootol a rendszer.

Súgó
A téma zárva.