Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 21:01
Félig OFF:
Nekem az SBLive Linux alatt nagyon szépen szólt, sztereoban. Az 5.1 rendszeren nem igazán, de ez nem hiszem, hogy a Linux hibája lenne. A kártya elvileg többféle módon is ki tud keverni 5.1 hangot a sztereo hangból, de őszintén szólva nekem nem tetszett a hangja 5.1-ben. Sajnos az 5.1 hangszórókat meg úgy készítették, hogy ha sima sztereo üzemmódban működik a kártya, akkor borzasztó sávhatárolt (érthető, mert a mélyet a kis hangszórók nem képesek normálisan visszaadni, bár nekem a teteje is erősen sávhatároltnak tűnt. Feltehetőleg a Live-hez adott Windows-os sw-ben korrigálták ezeket a problémákat, azért tetszett neked jobban a hangja.
Valamikor kb. egy éve cseréltem le a normál hangszóróimat egy 5.1 hangrendszerre, akkor tapasztaltam ezeket. Aztán egész más okból vettem idén tavasszal egy Audigy2-t (azon nincs közösítve az SP/DIF kimenet az egyik hangkimenettel), és láss csodát, teljesen korrekt 5.1-et csinál a sztereo hangból mindenféle hókuszpókusz nélkül.
Szóval amennyiben 5.1-en használod a Live-ot, akkor a gyengébb hangminőség oka nem a Linux, inkább a kártya.

Súgó
A téma zárva.