HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#591 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 30. 10:28

s754-esek nem duál vezérlősek.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#592 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 10:30

Sziasztok!

Asus K8N  S754 deszka ......

Ezt kapom inditás után közvetlenül a eszközök listázása után :

Chassis intruded
Fatal error.....system halted

erre valami okosság?
AMD you have the POWER

#593 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 20:57

Idézet: Templomegere - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 10:30

Chassis intruded

Ez kb azt jelenti, hogy a 'házban behatolás történt', van valami védelem, pl a casetek 1020-al is össze lehet hozni, figyelmeztet, ha valaki baxtatja a házat :D A BIOS-ban kell megkeresni és kikapcsolni... :think:

#594 Felhasználó inaktív   Button 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 15:16

Idézet: Templomegere - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 11:30

Sziasztok!

Asus K8N  S754 deszka ......

Ezt kapom inditás után közvetlenül a eszközök listázása után :

Chassis intruded
Fatal error.....system halted

erre valami okosság?

Ilyen nekem is volt egyszer egy szerelés után  :D
Aztán kinyomtam, majd vissza és azóta sem. Érdekes..  :think:
Asus F5V-AP074 | Asus K8N, A64 3000+, 2GB, Asus N6600GT, WD5000AAKS | Asus A7A266, XP2400+, 512MB, Asus V7700, WD800JB

#595 Felhasználó inaktív   wdragon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:31

Sziasztok!

Van érdekessége ennek az alaplapnak, biztos valami hiba amit egyenlőre nem tudom hogy lehet javítani.
Megtenné mindenki akinek K8N van a keze ügyében hogy elmegy a BIOS-ba és beállít egy jelszót, mondjuk always módban és úraindítja  gépet. Ha a gép kéri a jelszót ne csinálj semmi mást csak nyomj entert.
Kíváncsian várom az eredményeket és a megoldást rá!
ALAPLAP: ASUS K8N,    CPU: AMD Sempron 2600+,    RAM: 1024Mb PC2700,    VGA: ASUS A9550GE/TD 256Mb,    HDD: SAMSUNG SP1203N, SAMSUNG HD160JJ

#596 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 09:23

Üdvözlet!

Pár hónapja vettem először észre, hogy időnként ciripelés-zizegés hallható a házamból. A hangeffektus mindig akkor jelentkezik, amikor valamilyen programot indítok, vagy mondjuk képnézegetés közben újabb képre lépek. Először arra gondoltam hogy a vinyók szórakoznak, de tegnap rájöttem, hogy a procitáp a ludas: a ciripelés mindig akkor jelentkezik, amikor a C&Q megemeli 1-2 másodpercre az órajelet és a proci tápfeszültségét (ez az ASUS C&Q progival ellenőrizve). C&Q-t kikapcsolva a ciripelés folyamatossá válik.
A jelenség egyébként nem állandó, van úgy, hogy napokig csöndben van, aztán újra elkezdi; akkor viszont elég idegesítő. A lap 1 hét múlva lesz 1 éves; a procin 7000-es Zalman rózsa csücsöl, ami ugyebár szépen legyezgeti a procitáp alkatrészeit is. A ház szellős, nem pang benne a meleg levegő. Teljes konfig az adataimnál.
A kérdés az, hogy lehet ezt garanciális hibának tekinteni és cserét kérni?

#597 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 09:28

Idézet: Csoszi - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 9:23

Üdvözlet!

Pár hónapja vettem először észre, hogy időnként ciripelés-zizegés hallható a házamból. A hangeffektus mindig akkor jelentkezik, amikor valamilyen programot indítok, vagy mondjuk képnézegetés közben újabb képre lépek. Először arra gondoltam hogy a vinyók szórakoznak, de tegnap rájöttem, hogy a procitáp a ludas: a ciripelés mindig akkor jelentkezik, amikor a C&Q megemeli 1-2 másodpercre az órajelet és a proci tápfeszültségét (ez az ASUS C&Q progival ellenőrizve). C&Q-t kikapcsolva a ciripelés folyamatossá válik.
A jelenség egyébként nem állandó, van úgy, hogy napokig csöndben van, aztán újra elkezdi; akkor viszont elég idegesítő. A lap 1 hét múlva lesz 1 éves; a procin 7000-es Zalman rózsa csücsöl, ami ugyebár szépen legyezgeti a procitáp alkatrészeit is. A ház szellős, nem pang benne a meleg levegő. Teljes konfig az adataimnál.
A kérdés az, hogy lehet ezt garanciális hibának tekinteni és cserét kérni?

Amíg megy addig nincs csere szvsz... :think:

#598 Felhasználó inaktív   Button 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 23:19

Idézet: wdragon - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 18:31

Sziasztok!

Van érdekessége ennek az alaplapnak, biztos valami hiba amit egyenlőre nem tudom hogy lehet javítani.
Megtenné mindenki akinek K8N van a keze ügyében hogy elmegy a BIOS-ba és beállít egy jelszót, mondjuk always módban és úraindítja  gépet. Ha a gép kéri a jelszót ne csinálj semmi mást csak nyomj entert.
Kíváncsian várom az eredményeket és a megoldást rá!

Ezek után ki lesz aki ezt kipróbálja?  :D
Inkább írd le mit tapasztalsz.
Asus F5V-AP074 | Asus K8N, A64 3000+, 2GB, Asus N6600GT, WD5000AAKS | Asus A7A266, XP2400+, 512MB, Asus V7700, WD800JB

#599 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 07:40

Idézet: Button - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 23:19

Ezek után ki lesz aki ezt kipróbálja?  :D
Inkább írd le mit tapasztalsz.

Amennyiben az a várt "esemény" mintha nem lenne jelszó, tesómnál szívesen kipróbálom, ha majd megyek hozzá.

Azért ha "se kép se hang", akkor szólj!!! :D

#600 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 17:20

Szevasztok !
Most vettem kb. 2 hete egy sulinetes "IRIS 203"-as gépet: ASUS K8N alaplap, 512 Mbyte/400 Mhz DDR, integrált LAN és hangkártya, AMD sempron+ proci, 160 Gbyte merevlemez(SATA), 256 Mbyte-os ASUS A9550 videokártya
Felraktam rá a Windows XP/SP2-t. Viszont nem működik megfelelően: Ha elindítom az alaplaphoz kapott NVIDIA System Utility-t lefagy, ha elindítom a proci hűtőprogramját a Cool & Quiet -et, akkor újraindul a gép. Ezenkívül igen sűrűn fagynak le a különböző programok: IE, Skype, és még sorolhatnám. A merevlemez is elég lassúnak tűnik, törlésnél pl. van amikor 5-10 másodpercig tart egy fájl törlése. Minden drivert körültekintően telepítettem, és az eszközkezelő szerint minden hardver tökéletesen működik. A hardver-kompatibilitási varázslót ráeresztve sem jelez problémát. A BIOS frissítésre sem reagált pozitívan, a legújabb 1010-es van most rajta. Sajnos a windowsos diagok fagynak, ráeresztettem egy-két DOS diagnosztikai programot, amelyek nem találtak különösebb problémát, bár az USB tesztnél volt fagyás.
Legutóbb tanulmányoztam a BIOS-t, hátha ott van a gond. Alapból a "32 bit data trasfer" le volt tiltva, engedélyeztem, hátha a winyó sebesség probléma megoldódik, de ez sem.
Szóval már mindent megpróbáltam, de hiába.
Az egyik fórumon olvastam, hogy volt valakinek pontosan ilyen problémája, és gondoltam, hogy előbb utánanézek a dolognak, mielőtt a szervizhez fordulnék.
Még valami: Hiába tiltom le a BIOS-ban a "resume on PS/2 mouse" és a "resume on keyboard" funkciót, ha hozzáérek ezekhez feléled a készenléti állapotból vagy a hibernálásból, de én ezt nem szeretném.
Szóval ha esetleg valakinek volt hasonló problémája és/vagy tud gyógymódot ezekre a hibajelenségekre, azt megköszönném !
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#601 Felhasználó inaktív   PreryQtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 19:49

Hali!
Szerintem első lépésben töröld az NVidia System Utilitit, csak az Nforce drv-t telepitsd, és prósza.Ha ez sem segít a bajon, még mebpróbálhatsz egy régebbi bioszt, mert a 1010-esről sok furfangot írtak már!
Talán segít! :respect:
AMD DX4x100

#602 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 19:56

Sziasztok tudom kissé lüke kérdésem lesz de vmit nem értek.
E alaplapban ugyebár NVIDIA nForce3 250GB chipszet dolgozik.Mint tudom a 754-s procikban nincs integrált memoria vezérlő.De mig a NVIDIA nForce2 tudta a dualchanelt memoriáknál addig ez a chip ha két egyforma memoria van benne dualban dolgoztatja őket procitól függetlenül????Ennyire mélyen nem ástam bele magam a témába....az órajelektől stb eltekintenék...mert amit vissza olvastam felét nem értem kissé eljárt az idő felettem.Mire kell még figyelnem mit szabad engedni mit nem e alaplapnál gondolok pl a hardwarés tüzfal stb.A gépet tuningolni nem akarom csak egy stabil cuccot szeretnék.
Válaszotokat köszönm

Szerkesztette: kekeckukac 2006. 01. 10. 19:58 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#603 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 21:01

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 19:56

Sziasztok tudom kissé lüke kérdésem lesz de vmit nem értek.
E alaplapban ugyebár NVIDIA nForce3 250GB chipszet dolgozik.Mint tudom a 754-s procikban nincs integrált memoria vezérlő.De mig a NVIDIA nForce2 tudta a dualchanelt memoriáknál addig ez a chip ha két egyforma memoria van benne dualban dolgoztatja őket procitól függetlenül????Ennyire mélyen nem ástam bele magam a témába....az órajelektől stb eltekintenék...mert amit vissza olvastam felét nem értem kissé eljárt az idő felettem.Mire kell még figyelnem mit szabad engedni mit nem e alaplapnál gondolok pl a hardwarés tüzfal stb.A gépet tuningolni nem akarom csak egy stabil cuccot szeretnék.
Válaszotokat köszönm

A hardveres tűzfal jópár embernél gondot okozott. Ebben az alaplapban sajnos nincs DualChannel.

#604 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 04:54

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 20:01

.Ebben az alaplapban sajnos nincs DualChannel.

Akkor itt mit jelent a Dual-channel?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#605 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 07:14

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 4:54

Elírás, a 754-es prociknak beépített egycsatornás memóriavezérlőjük  van, a chipsetnek semmi köze hozzá. Az Nforce2-es dualch. meg olyan messze volt a valóságos dualch.-től mint Makó Jeruzsálemtől  :D , parasztvakítás, és minimális  + teljesímény(3-4%).

#606 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 07:21

:(

Szerkesztette: vatom 2006. 01. 11. 07:21 -kor

#607 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 07:45

Idézet: vatom - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 7:21

:(

Na, miért vagy szomorú?  :think: Talán rosszat írtam?  :think:  :confused:  :D

#608 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 08:40

Idézet: =Oli= - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 9:28

Amíg megy addig nincs csere szvsz... :think:

Én is attól tartok.
Apropó, amíg neked megvolt ez a deszka, tapasztaltál hasonló ciripelést?

#609 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 08:47

Idézet: Csoszi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 8:40

Én is attól tartok.
Apropó, amíg neked megvolt ez a deszka, tapasztaltál hasonló ciripelést?

Valami tekercs szokott ciripelni egér scrollozáskor, de más ciripelés nem volt... :think:

#610 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 12:37

Idézet

Hali!
Szerintem első lépésben töröld az NVidia System Utilitit, csak az Nforce drv-t telepitsd, és prósza.Ha ez sem segít a bajon, még mebpróbálhatsz egy régebbi bioszt, mert a 1010-esről sok furfangot írtak már!
Talán segít! 

Nem csak az NVIDIA SYSTEM UTILITY fagy, hanem mindenféle egyéb program is, ráadásul attól hogy fel van telepítve, még nem csinál elvileg semmi gondot, csak ha futtatom.
A 1010-es BIOS-t csak azutén raktam fel, miután semmi nem segített a probláma megoldásában, így ez szintén nem okozhatja !

Idézet

A hardveres tűzfal jópár embernél gondot okozott. Ebben az alaplapban sajnos nincs DualChannel.

Ha nem telepítem fel az "NVIDIA Access managert akkor a hardveres tűzfal attól még működik. Ha igen, akkor hogyan lehet letiltani? Jumpereléssel? És ez a bizonyos tűzfal csak az integrált LAN kártyán működik, vagy más hálókártyával is?
Nálatok is feléled a készenléti állapotból a gép, attól függetlenül, hogy ki van tiltva a BIOS-ban a "resume on keyboard/mouse" cucc? Ha van valaki, akinek sikerült úgy beállítani úgy a BIOS-t, hogy nem éled fel a gép, csak ha megnyomom a power gombot, akkor árulja már nekem el a titkot, mert kezdek hülyét kapni :omg:
Ha valakinek esetleg működne tuti módon a gépe, akkor mentse már el a cmos tartalmát, és küldje el nekem a bishop@ak47.hu -ra, akkor legalább kiderül, hogy ott van-e a gond.
Itt van hozzá a progi: Cmos Mentő program
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.