HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#611 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:32

Másik kérdés:
Volt szó róla korábban hogy van vmi ventillátor fordulat szabályzó alapból benne.
Mi is ez és hol találom mit kell beállitanom?
Segítséget elöre is köszönöm.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#612 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:13

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:32

Másik kérdés:
Volt szó róla korábban hogy van vmi ventillátor fordulat szabályzó alapból benne.
Mi is ez és hol találom mit kell beállitanom?
Segítséget elöre is köszönöm.

BIOS-ban, de már nem emlékszem pontosan hol... :think: Meg lehet adni, hogy milyen hőmérsékletnél milyen fordulaton forogjon, és működik is :up:

#613 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:45

az nvidiás tűzfal még mindig hiábás és crc-s lesz amit letöltök?? :D
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#614 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 16:31

Idézet: =Oli= - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 14:13

BIOS-ban, de már nem emlékszem pontosan hol... :think: Meg lehet adni, hogy milyen hőmérsékletnél milyen fordulaton forogjon, és működik is :up:

Fordulatot sztem nem lehet, csak hőmérséklet tartományt (CPU), és hogy hány V-ról induljon.

Ebben jobb az Abit "műguru", mert ott nem csak a hőmérsékletnél, de a feszkónál is mindkét érték állítható, ráadásul általában az összes csatira külön, plusz választható hogy minek függvényében. (PWM, chipset, CPU)

Ott akár fix alacsonyabb fordulatot is beállíthatsz, vagy 6V-9V-ig.
Emellett nekem pl a "kerregős" Silencer jutott, így a lapra van kötve, és CPU hőmérséklet alapján emeli a lap a GPU hűtő fordulatszámát. (ha kicsit is kell 3D, úgyis "kiugrik" a proci CNQ-ból, és beindítja)

Mondjuk ez már offtopic, mer' ez a K8N témája' ! :)
Csak ez nagyon bejött K8N-hez képest.

#615 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 18:23

Idézet: =Oli= - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 14:13

Pontosan.
a BIOS-ban Hardware Monitor -> Smart Q-FAN Function

Az alaplapon lévő 3 venticsatiból 2-t tud a hőmérséklet függvényében kontrollálni. Az egyiket a CPU hőmérséklete, a másikat a Chassis (mindenki értse, ahogy akarja :)) hőmérséklete alapján.

#616 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 20:52

Más kérdés:
Honnan tudom hogy a hardveres tűzfal be van kapcsolva?hol tudom megnézni?Állitani mondjuk nem merem de kiváncsi vagyok....

megvan megtaláltam.

Szerkesztette: kekeckukac 2006. 01. 12. 20:59 -kor

#617 Felhasználó inaktív   wdragon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 14. 21:53

Idézet: Button - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 23:19

Ezek után ki lesz aki ezt kipróbálja?  :D
Inkább írd le mit tapasztalsz.

De félősek vagytok! :-)
Egyébként tényleg az a jelenség hogy ha nem írok jelszót induláskor akkor simán továbbenged, hiába állítom be. DE ha írok jelszót és rosszat akkor meg nem és 3 próba után újra kell indítani hogy ismét próbálkozhassak!!, ez aztán a  védelem:-(

Na de most aztán tényleg érdekelne hogy nálatok is így működik-e K8N tulajdonosok!:-) És az is érdekelne hogy kinek milyen BIOS verzió van éppen.
Köszi
ALAPLAP: ASUS K8N,    CPU: AMD Sempron 2600+,    RAM: 1024Mb PC2700,    VGA: ASUS A9550GE/TD 256Mb,    HDD: SAMSUNG SP1203N, SAMSUNG HD160JJ

#618 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 13:43

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 20:52

Más kérdés:
Honnan tudom hogy a hardveres tűzfal be van kapcsolva?hol tudom megnézni?Állitani mondjuk nem merem de kiváncsi vagyok....

megvan megtaláltam.

Akkor áruld el nekem is léci, hogy hol van ;)
Nekem eddig csak úgy sikerült letiltanom, hogy az NVIDIA tűzfalat kikapcsoltam, de ez nem egy túlzottan nagy ötlet, mert én leszek így a hackerek kedvenc játékszere :D
Bár hiába kapcsolom ki az Nvidia tűzfalat, ettől függetlenül igen sűrűn fagy a gépezet, meg akad is mint állat :( Pedig feltettem az összes létező patch-et az SP2-höz, de ettől még nem lett jobb.
Viszont szerencsére sikerült elérnem, hogy nem ugorjon vissza készenlétből egérmozgásra: átdugtam az egeret az USB-re.
Amúgy a Smart Q-FAN Function-t biztos hogy be kell kapcsolni a BIOS-ban, ha használni akarom a "Cool & Quiet"-et?
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#619 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 15:00

Kép

Szerkesztette: kekeckukac 2006. 01. 15. 15:02 -kor

#620 Felhasználó inaktív   vbarni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 20:27

Sziasztok!
Én is hasonló cipőben evezek Bishoppal, NVidia System Utiliti nálam is hazavágja a gépet. Ha XP SP2 alatt feltettem az IDE drivert, akkor labilis volt a gép. A CDROM-ot (a DVD RW-t is  cdromnak látta ilyenkor)nem ismerte fel, és ha betettem egy lemezt, akkor atomjaira hullott az XP.  Milleneum alatt csak a NVidia System Utiliti volt gond, és amúgy minden tökéletes. C’N’Q sajna nem megy, mert ez a gyík sempon 2800+ (rev: E6) nem tudja.
Szóval pillanatnyilag az XP saját IDE cuccait használom, és így stabil.
Mennyiben lehet lassabb így a gép, hogy nem az Nforce drivert használom?
Mellesleg kipróbáltam az ASUS és az NVIDIA oldaláról leszedhető drivereket és mindegyiknél ua.
Bishop:
„Amúgy a Smart Q-FAN Function-t biztos hogy be kell kapcsolni a BIOS-ban, ha használni akarom a "Cool & Quiet"-et?”
Szerintem mindenképp érdemes, mert így sokkal halkabb lesz a gép. Gondolom a Cool & Quiet-et nem azért akarod bekapcsolni hogy kevesebbet fogyasszon a gép, hanem hogy csendesebb legyen Pl: este.
Milyen procid van?

#621 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 23:05

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 13:43

Amúgy a Smart Q-FAN Function-t biztos hogy be kell kapcsolni a BIOS-ban, ha használni akarom a "Cool & Quiet"-et?

Nem, semmi köze hozzá.

#622 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 19:15

egyik gépem asus k8n alap és 3000+a64.nekem elégszépen megy a tuning.3000mhz járatom a procit.a ht a kulcsa mindennek vissza kell venni mert csak 800 lehet max.a cool n quilet hülyeség mert játék közben is változtatja a szorzót feszt stb!császtok.ha info kell:cultur@t-online.hu.ja amúgy szervizmérnök vagyok :)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#623 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 19:46

Idézet: djculture - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 19:15

egyik gépem asus k8n alap és 3000+a64.nekem elégszépen megy a tuning.3000mhz járatom a procit.a ht a kulcsa mindennek vissza kell venni mert csak 800 lehet max.a cool n quilet hülyeség mert játék közben is változtatja a szorzót feszt stb!császtok.ha info kell:cultur@t-online.hu.ja amúgy szervizmérnök vagyok :)

1. helyesírás
2. 3Ghz-en max kompresszorral megy egy 0,13-as A64, talán
3. HT - ebben az egyben igazad van, 3x-ra érdemes visszavenni tuningnál, nincs semmi negatív következménye
4. C&Q-ban pont az a jó, hogy nem okoz teljesítményveszteséget, ha ki van hajtva a proci.
    Ha viszont nincs kihajtva -> akkor van értelme, főleg még S754-es A64-eknél. (ismét a 0,13 kapcsán)
5. nagyon segítőkész vagy, de sztem olvasgass még kicsit mielőtt "osztod az észt"

#624 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:04

Idézet: -MM- - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 19:46

1. helyesírás
2. 3Ghz-en max kompresszorral megy egy 0,13-as A64, talán
3. HT - ebben az egyben igazad van, 3x-ra érdemes visszavenni tuningnál, nincs semmi negatív következménye
4. C&Q-ban pont az a jó, hogy nem okoz teljesítményveszteséget, ha ki van hajtva a proci.
    Ha viszont nincs kihajtva -> akkor van értelme, főleg még S754-es A64-eknél. (ismét a 0,13 kapcsán)
5. nagyon segítőkész vagy, de sztem olvasgass még kicsit mielőtt "osztod az észt"

hi.akkor mér van az hogy 3dmark közben meglátszik hogy szabályoz?kikapcsolva meg nem. :think:
Hádédész..

#625 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:14

Idézet: djculture - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 20:04

hi.akkor mér van az hogy 3dmark közben meglátszik hogy szabályoz?kikapcsolva meg nem. :think:

Lehet hogy azért, mert 3Ghz-en fut az A64-ed, és az S3Trio nem bírja az iramot.
A proci meg idleben is unatkozik 1,5Ghz-en...  :D

#626 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:20

Idézet: -MM- - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 20:14

Lehet hogy azért, mert 3Ghz-en fut az A64-ed, és az S3Trio nem bírja az iramot.
A proci meg idleben is unatkozik 1,5Ghz-en...  :D

ok.nagy válasz! :respect:
Hádédész..

#627 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 21:02

Utánanéztem ennek a Cool&Quiet dolognak. Az ASUS oldalán azt írták, hogy a SEMPRON 2800+ 64bitesből 2 fajta létezik: a REV E3 és a REV E6. Na most az előbbi nem, az utóbbi tudja a Cool&Quiet-et. A gondom az, hogy AMD CPUinfo nem írja ki, hogy hányas revízió, helyette azt írja hogy a FAMILY/MODEL/STEP AZ 15.44.2
a SISOFT SANDRA : "revision/stepping= 2C/2
az EVEREST: STEPPING: DH-EA
Szóval nem tudom, hogy milyen procim van, mert az összes diag baromságokat irogat ki !
Az alaplap telepítő CD-jéről feltettem az XP-s drivereket+ volt még egy SOFTWARE könytárban egy COOL&QUIET  program is amit szintén felnyomtam. Ez utóbbit elindítva újraindul a gép. Érdekes módon ezt a programot nem találtam meg sem az ASUS honlapján, sem az AMD-jén, csak a driver-t !
Bár nem hiszem, hogy ez lenne a gond, mert legtöbbször internetes alkalmazások vezetnek a gép halálához. Többnyire se szó, se beszéd, újraindul a gép. Legutóbb a tűzfal beállításait állítgattam, amikor megzuhant. Utána le akartam tiltani a integrált hálókártyát: ismételt autoreboot :(
Most már kicsit kezdek ideges lenni. Még sem volt annyira nagy ötlet ez az IRIS 203-as dolog.
Vbarni, azt akarom kérdezni, hogy te is egy IRIS 203-as konfigot vettél-e, és hogy nálad csak az NVIDIA SYTEM utility-vel + a IDE driverrel volt gond, vagy az általam leírt programok ugyancsak okoztak fagyást? Én az IDE driverrel kapcsolatban nem vettem észre semmit, bár a winyó elég sokat teker, ha törlök egy fájl-t.
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#628 Felhasználó inaktív   vbarni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 10:14

Hali Bishop!

Nem IRIS 203-as konfigot vettem, hanem csak alaplapot, procit meg memóriát.
A proci adatait a CPU-Z(v 1.31) nevű progival tudod megnézni. A rev E6 sem tudja a C'N'Q-t a sempron 2800+-nál , ezt egy AMD-s fórumon olvastam (csak a 3000+ nál nagyobbakban megy, 2800+ a szorzót se engedi változtatni).
Legalább is én ennyit találtam a dologról.
Az IDE problémával nem jutottam semmire, de amíg fenn volt a driver labilis volt a gép, véletlenszerűen fagyott. Ill. nem kezelte az optikai meghajtókat, ha a rendszervinyóval egy kábelen voltak. Amikor leszedtem ment minden.
Nálam az NVIDIA SYTEM utility és az ASUS COOL&QUIET progija azonnali fagyást eredményezett XP és Milleneum alatt is.
A tűzfallal nem szórakoztam, mert a rooteremben lévőt használom, de a hálókártyával nincs semmi gond. Az alaplapi hangkárhya viszont szerintem sokat lekap a proci teljesítményéből.
Próbáltam keresni hardware tesztelő progit(olyat ami fut a gépen pár órán keresztül, és ha fagy akkor rögzíti a hibás eszközt valahogy), de nem találtam.
Üdv
Barni

#629 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 19:31

Én is a CPU-Z vel néztem meg a procit többek között, és rev. E6-os.
Kép
Azt hozzá kell hogy tegyem, hogy nem mindegy, hogy AMD Sempron 2800+, vagy AMD Sempron 2800+ 64bit, mert az elöbbiből nincs C&Q-t támogató, ellenben az utóbbival. És mivel nekem, és neked is rev. E6-os procink van, ami 64bit-es, már elvileg tudja a C&Q-t, legalább is az ASUS oldalán ezt olvastam. Ime, nézd meg te is:Supported CPU
Itt ugye az írja a REV. E3-hoz, hogy "NO C&Q" a rev E6-hoz viszont nem írja, tehát szerintem az E6 tudja. Ha ez nem így lenne, akkor beugrok a Ramiris-hez, és leverem őket mint forradalmat, hogy egy múzeumi Sempront adtak :box2:
Amúgy ne aggódj, és én egy tonna HW tesztet lefuttattam rajta, de hibát azt nem írt ki :confused:

Szerkesztette: Bishop 2006. 01. 23. 19:36 -kor

#630 Felhasználó inaktív   vbarni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 15:10

Hali!
Habár ha nincs odaírva, hogy "Not C’N’Q", az még nem azt jelenti hogy tudja is. Az ASUS szerint 1010 bios támogatja ezt a procit (Sempron 2800+ 64bit(rev.E6)), de aztán valahogy mégse. A Bios-ban se jelenik meg a AMD Cool ’N Quiet Configuration felirat. Jelenleg a 1011-es verzió van fenn a gépen. Mostanában relatív stabil a gép, ha fölteszek valami izmosabb játékot, akkor nem fagy ki. Igazából lehet, hogy csak a kezdeti problémák miatt van rossz érzésem a géppel kapcsolatban. De azért zavar az IDE driver probléma, illetve az alaplaphoz tartozó programok fagyása, és persze a C’N’Q hiánya.
Erről eszembe jut egy vicc:
-Doktor Úr fáj a kezem, ha nyomom!
-Akkor ne nyomja.

Csakhát azért ez nem megoldás.

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33