HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#751 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 26. 18:34

Idézet: Gabesz - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 12:40

Ezt válaszd természetesen :D Lövésem sincs a Gigabyte-ról, és ASUS K8N topikban tuti, hogy az ASUS fogják ajánlani, mint én is, bár vannak akik szívnak vele, de nekem tökéletesen müxik, a 759tűs procival mondjuk szerintem meggyűlik majd a baja :D Bár az szerintem csak 754-es ;)

Lehet van benne valami:D:D:D:D, majd levágok egy két lábat:D :D  :D  :D
"Építse a termékét szorgalmasan. . .álljon mögötte és a siker 100% jönni fog."

- George G. Blaisdell ( a ZIPPO gyújtó megalkotója)

#752 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 26. 22:55

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 15:16

Hmm...
Erdekes nekem megjeleniti egybol a kepet, pedig nem kellett regisztralnom sehol, nem is ertem.  :think:
Azert a link, megegyszer: http://eservice.asus.com.tw/eService/eServ...28481F2A21C.jpg

Egyebkent ha nemtudod megnezni, akkor irsz privatba egy mail cimet es atkuldom.

Bocs rosszul fogalmaztam ! :rolleyes:
A linkelt kép bejön, de én szeretnék körbenézni a ESService oldalon, hátha találok valami okosságot az alaplappal kapcsolatban !
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#753 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 12:03

Idézet: Messiiah - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 20:05

Sziasztok!

Most akarok alaplapot cserélni, és az ASUS K8N, és a Gigabyte GA-K8NS között vergődök :think: , hogy melyiket válasszam. Egy Sempron 2600+-os 759 tűsproci menne bele, egy Ati9600XT-vel. Ha valaki tudna nekem segíteni azt nagyon megköszönném, hogy melyiket érdemesebb megvenni :think: , mivel elég hasonló a két lap. Előre is köszönöm a HOZZÁSZÓLÁSOKAT :respect:  :respect: .

Szerintem MSI K8N Neo-FSR-t vegyél. Azzal nincs semmi gond. Bár azóta az Asus-al sincs gondom, hogy letiltottam az integrált hálókártyát,  tűzfalat, és a gyári drivereket rakom fel.
A memóriák 2db 512/400 egyoldalas Samsung (Hynix-el is próbáltam) csak 333-on mennek alapból, de mivel hogy húzom a gépet már az se probléma.

#754 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 18:03

Idézet: ROL - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 13:03

Bár azóta az Asus-al sincs gondom, hogy letiltottam az integrált hálókártyát,  tűzfalat, és a gyári drivereket rakom fel.

Az integrált tűzfalat hogy kell letiltani? Mert én sehol sem találom. Vagy ha új hálókártyát raktál bele, az nforce-osat meg tiltottad, akkor az is letiltódott?  :think:

Szerkesztette: Applebred 2006. 03. 28. 18:04 -kor

#755 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 21:30

ASUS K8N-E tudja a dual channel-t? ASUS oldala szerint igen, de a valóságban nem akar működni (memtest86 szerint single). További érdekesség: rakosgattam a memória modulokat egyik slotból a másikba, végül visszaraktam a két memória modult az első két slotba (természetesen mindezt teljesen áramtalanítva, alaplapon megvártam amíg a zöld led kialszik). Erre puff memtest86 kidob 4 hibát. Pillanatyni elmezavar vagy valami hiba van tényleg? Mert azóta nem csinálja. Memória Kingston.

Szerk.: mégis 5 perc alatt csontra fagyott minden memtest alatt..

Azóta folyamatosan próbálom, 5 percen belül mindenképp csontra fagy a memtest86 sőt egyszer a kép is totál szétesett és úgy fagyott.

Táp: 350W Chieftec, CPU: Athlon64 3000+ gyári hűtővel.

Tipp?

Nem szól hozzá senki, lassan megoldom magamnak a problémát:
Úgynézki megy a dual csak ez nem azonos az Intel dual-jával ezért írja a memtest, hogy single, de a sebesség közben nagyobb (egymás mellé rakott memória modulokkal). Csakhogy nem kompatibilis a Kingston-al ezért b@szhatom és marad a single (1. és 3. slot). Csak egy megerősítést várnék, hogy jól látom-e a dolgot.

Ez kész, single-ben (1. és 3. slot) is hibát jelez a felső memória modul területén..

Szerkesztette: Freddy001 2006. 03. 28. 22:27 -kor

#756 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 23:06

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 22:30

ASUS K8N-E tudja a dual channel-t?

A 754-es tokozású processzorok (S754) egyike sem tudja dual channelben kezelni a memóriát.

#757 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 23:40

Akkor mitől gyorsabb ha a két memória modul az 1. és 2. slotban van? És így meg is fagy 5 percen belül a teszt, mégpedig csontra.. Ha az 1. és 3. slotba rakom, akkor a felső modulban jelez hibát, ami egyébként külön hibátlanul megy. Nem képes 2db RAM-ot egyszerre kezelni a lap?

#758 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 00:06

Egyébként meg ha nem tudja, akkor az ASUS hazudik? Mert ezen a lapon ilyen tokozású socket van és erre bizony azt adják meg: ITT.

#759 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 00:50

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 1:06

Egyébként meg ha nem tudja, akkor az ASUS hazudik? Mert ezen a lapon ilyen tokozású socket van és erre bizony azt adják meg: ITT.

Az Asus lehet, hogy nem hazudik, mert az alaplap valóban tudná, de a S754-es foglalatú procik nem tudják a dual channelt, ha belegebnek se. Ergo sok értelme nincs, hogy az alaplap tudja, mert nem tudsz bele olyan procit tenni, ami ki tudná használni.

#760 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 03:20

Fantasztikus... Tehát akkor tulajdonképpen a proci tudja, akkor mi értelme az alaplaphoz külön megadni, vagy annak is tudnia kell? :) Csöppet sincs agyonbonyolítva.

#761 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 16:26

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 17:03

Az integrált tűzfalat hogy kell letiltani? Mert én sehol sem találom. Vagy ha új hálókártyát raktál bele, az nforce-osat meg tiltottad, akkor az is letiltódott?  :think:

Nem rakod fel a driverét. Ha jól emlékszem amikor telepíted a drivereket a végén megkérdezi, hogy a tűzfalét is telepíted-e. De ha felraktad utánna is le lehet tiltani.

#762 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 07:23

Valaki adjon tanácsot:

Asus K8N-E alaplap ide vezérlőn levő vinyóról villámgyors a windows bootolás.Ellenben ha a sata-n lóg egy vinyó pluszba akkor akár fél perc is eltellik míg a botlogó megjelenik.A biosban a botsorrendben a sata nincs engedélyezve.De ugyanezzel a jelenséggel találkoztam a sima k8n-s alaplapnál is.
Ötlet?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#763 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 08:36

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 6:23

Valaki adjon tanácsot:

Asus K8N-E alaplap ide vezérlőn levő vinyóról villámgyors a windows bootolás.Ellenben ha a sata-n lóg egy vinyó pluszba akkor akár fél perc is eltellik míg a botlogó megjelenik.A biosban a botsorrendben a sata nincs engedélyezve.De ugyanezzel a jelenséggel találkoztam a sima k8n-s alaplapnál is.
Ötlet?

Nálam a SATA-ról bootol és van mellette egy IDE winyó is de villámgyorsan bebootól.
Milyen verziójú biosod van?
A RAID funkciót letiltottad?

#764 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 08:46

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 4:20

Fantasztikus... Tehát akkor tulajdonképpen a proci tudja, akkor mi értelme az alaplaphoz külön megadni, vagy annak is tudnia kell? :) Csöppet sincs agyonbonyolítva.

Mivel a nf3 250 tudná kezelni a 939 procikat is,én láttam már chaintechet melyen mindkét foglalat rajta volt...amúgy mondom a memóriakezelése ennek a chipszetnek példásan rossz és nem csak az asus épitett erre a chipre.

Szerkesztette: djculture 2006. 03. 30. 08:48 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#765 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 12:26

Arra én is rájöttem, adhatom el a 2db Kinston RAM-ot és lehet venni egyben.. Későbbi bővítésnél hasonló az eljárás..

#766 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 12:50

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 13:26

Arra én is rájöttem, adhatom el a 2db Kinston RAM-ot és lehet venni egyben.. Későbbi bővítésnél hasonló az eljárás..

Ramon is chipeket kell nézni pl nállam duálba szalad egy kingston és egy hynix/mindkettő hynix chippel szerelt/.De a nf3 s754-el sosem fog duálba menni mert az a64-eknél a mem vezérlő a prociba van integrálva,s 754 procxiknál pedig 64 bites a memvezérlő a prociba...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#767 Felhasználó inaktív   Keksz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 12:44

Üdv.

Lécci modnjátok meg mi a különbség a K8N és a K8N-E típusok között, mert már összevissza kavarodtam a sok infóban.

a sima a jobb vagy az E változat???

Köszi!
Enter the Wu-Tang

#768 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 01:08

Az E változat egy nagy f@skarika. Olvass vissza mit szívtam vele.

Ráadásul: legújabb gyári nvidia chipset driver telepítésekor kékhalál, reboot, szűz xp nem indul.

#769 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 10:10

Idézet: Keksz - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 13:44

Üdv.

Lécci modnjátok meg mi a különbség a K8N és a K8N-E típusok között, mert már összevissza kavarodtam a sok infóban.

a sima a jobb vagy az E változat???

Köszi!

Szia!

A magam részéről csak a sima K8N-ről tudok nyilatkozni, de azt a saját tapasztalataim alapján nem ajánlom.
Főbb problémáim vele:
- nagyon gyenge IDE vezérlő
- az nforce-os hálókártya egy nagy ****
- az integrált tűzfalhoz a driver fel sem megy
- nagyon válogatós a memóriákat illetően
- tuningra sem igazán alkalmas

Szvsz vegy él inkább ABIT-ot!

#770 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 10:48

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 8:23

Valaki adjon tanácsot:

Ötlet?

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 11:10

- nagyon gyenge IDE vezérlő

Úgy látszik most az összes ASUS lap egy nagy rakás sz@r akár csak az enyém. Nekem is marha lassú az idevezérlőm pedig ebben nForce4 ultra csipszet van. Azt viszont nem tudom megérteni hogy hogyan adhat ki az ASUS olyon lapokat amik nem működnek megfelelően. A SATA 2-es vinyóm olyan ATA 133 környékén van :omg:

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.