HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#971 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 19. 23:15

:think: Hát, nekem 30másodperc alatt már az xp is bejön. Bios-ban a beállításokat tedd default-ra, xp-t meg tegyél fel újat ha ez nem az.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#972 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 00:22

most néztem meg, boot menünél keress quick boot opciót, és kapcsold be.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#973 Felhasználó inaktív   Atis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 06:27

Idáig be volt kapcsolva, akkor is ezt csinálta, most kikapcsoltam, akkor is, defaultra tettem, akkor is.
De nem ez a fő gond, hanem az, hogy miután eltűnik az alaplapi bejelentkezés, utána a bal felső sarokban villog a kurzor 25 másodpercig és csak utána jön be a windows töltőképernyő..
:reklamacio:
Ez egymunkahelyi gép lenne és egyenlőre van benne egy Pci-os asus v-3000-es vga. Van nekem otthon egy Asus P5B-m is annál is hasonló gondok jelenkeztek, pl. néha az ide-s vinyómat nem találta meg, nem akart róla bootolni. Itt is előfordul, ez egy WD 6.8-as, a másik lapnál (P5B) meg egy Seagate 80-as, a másik fórumban azt mondták, hogy lehet, hogy a vinyó szar. Kivettem a vinyót és azóta is működik másik gépben tökéletesen. Megfigyeltem, hogy ezek az Asus lapok nem szeretik az ide-s vinyókat, ha van rajtuk sata port.
Ennél a lapnál a legújabb bios van fent, már mindent állítgattam, de a Checking NVram-nál is akkor is eltölt vagy 25 másodpercet.  :think:  

Ja és a win xp vadi új rajta, de windows alatt nincs is problema vele, csak amíg eljut odáig..... :confused:

Szerkesztette: Atis 2007. 11. 20. 06:37 -kor

Asus P5QL PRO, C2Q 8200 2,3 Ghz, Gigabyte GF 9600 GT 512 mb, 2 Gb Ram Corsair XMS2 Ddr2-800 (Dual), Chieftec 450 W, Samsung 250 Gb, WD 160 Gb

#974 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 23:09

Nem tapasztaltatok még olyasmit, hogy az nForce3 driver-ben trójai van? Mert szinte csak azt tettem fel az új xp-re, és máris vannak trójai fájlok. Az eredeti 5.11-est tettem fel. Volt egy olyan kalandom is, hogy egy ideig a nForce935UnifiedRemix-[Guru3D.com] félre drivereket használtam, de később visszatettem az 5.11-est és azután állandóan jelzett trójait a figyelő.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#975 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 23:32

Geil ramokat felismeri gond nélkül ez a lap?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#976 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 11:04

Idézet: Gabesz - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 0:32

Geil ramokat felismeri gond nélkül ez a lap?

Nekem még k8n-e lapom volt, abban kingmaxokat alkalmaztam és azt szerette.....persze először csak 1db modulom volt, mert 1GB memó kellett és ugye az egycsatornás IMC-nek úgy volt jobb ha egyben van...késöbb egy erősebb vga miatt kellett mellé még legalább fél giga, de azt már úgy kellett kérnem, hogy egyoldalas modul legyen, hogy menjen a kettő továbbra is DDR400-ban (és ne 333-ban)...nah így is szerette a modulokat, hogy külön lettek megvéve és más fajtájúak voltak (zöld nyákos kétoldalas kingmax 1GB + piros nyákos egyoldalas kingmax 512MB)...Apukámnak is ilyen lapja volt (k8n), neki 1db 1GB-os Kingston került bele...az is jól megy...tesómnak most 2db kétoldalas MDT modullal megy DDR333-ban a régi k8n-e lapom...
Geil-t nem próbáltam, de ezek után jó esélyt látok rá, hogy nem problémázik majd vele...de ha nem akarod a modulokat húzni, akkor egy kingmax/kingston is tökély lesz szvsz

#977 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 11:34

Két Kingmax512-es volt eddig benne DDR400-ban ment, de most két 1GB-ost akarok, vagy Geil vagy Kingmax vagy Corsair. Húzni nem hiszem, hogy fogom, de Geil nem sokkal drágább és van rajta alu hűtőbigyó.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#978 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 11:49

Idézet: Gabesz - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 12:34

Két Kingmax512-es volt eddig benne DDR400-ban ment, de most két 1GB-ost akarok, vagy Geil vagy Kingmax vagy Corsair. Húzni nem hiszem, hogy fogom, de Geil nem sokkal drágább és van rajta alu hűtőbigyó.

Ha idáig ment 2 modul 400-on, akkor sztem egyoldalasak (vagy legalább az egyik), nézd meg! Hűtőborda kapható kölön is 1500FT/db én is vettem olyat a kingmaxokra, de szvsz akkor kell igazán ha van memótuning vagy nagyobb órajelü ddr2/ddr3 modulokra mehet alapból is (pl nekem a 800-asok bordája is elég meleg...nem forró, de meglepődtem elsőre...legalább 45C)...sztem az legyen az első neked, hogy a 2 modul egyoldalas legyen és azok közül a legjobb időzitésü (ha árban nincs nagy difi)...ha mindegyik egyoldalas, meg egyformán jó időzitésü és kb azonos áron van akkor corsair-geil-kingmax a sorrend sztem ;)

#979 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 15:04

A Corsair az Value Select, CL2.5, de mindegyik 2.5-ös, a Kingmaxok is azok amik eddig voltak.

Ez az egyoldalas dolog, hogyan is van? Annak csak az egyik oldalán vannak chip-ek? Mert nekem mindegyiknek mindkét oldalán van.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#980 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 17:58

Idézet: Gabesz - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 16:04

A Corsair az Value Select, CL2.5, de mindegyik 2.5-ös, a Kingmaxok is azok amik eddig voltak.

Ez az egyoldalas dolog, hogyan is van? Annak csak az egyik oldalán vannak chip-ek? Mert nekem mindegyiknek mindkét oldalán van.

Igen elvileg csak az egyik oldalán vannak chipek! Nekem az alalplapkönyv írta is (K8N-E), hogy hogyan eszi a modulokat (SS / DS - single sided / double sided) és melyik slotban max mekkora frekin tudja hajtani....a leírás szerint 2db kétoldalast sehogy sem lehetett úgy betenni, hogy 400-on menjen  :think:

#981 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 18:34

Nekem sima K8N kézikönyv van, de abban csak annyi van, hogy mekkora memóriákat fogad, meg hogy 3GB-ot max. A K8N-E-hez oda van irva a Dual-channel DDR400/333/266 az asus honlapján, ennél nincsen semmi. Most már nem vagyok biztos benne, hogy DDR-400-ban mentek-e ketten, de most induláskor ennyit ir ki.

Viszont itt a memtest kép, ezen is DDR400-ban mennek.

Kép
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#982 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 18:49

Idézet: Gabesz - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 19:34

Nekem sima K8N kézikönyv van, de abban csak annyi van, hogy mekkora memóriákat fogad, meg hogy 3GB-ot max. A K8N-E-hez oda van irva a Dual-channel DDR400/333/266 az asus honlapján, ennél nincsen semmi. Most már nem vagyok biztos benne, hogy DDR-400-ban mentek-e ketten, de most induláskor ennyit ir ki.

Viszont itt a memtest kép, ezen is DDR400-ban mennek.

S754-ben nem lehet dual chanel...lehetetlen
Lehet, hogy tényleg lehetséges más chipsetes s754 lapokkal (nforce3-250gb amúgy is elég ratyesz), de az meg azért hangzik furának elsőre, mert a memvezérlő a prociban van...szal inkább steppingtől kéne függnie (nekem E6-os Venice), de úgy látszik mégsem...
Ha neked megy s754-ben 2x2oldal 400-on, akkor csak örülhetsz és vásárlásnál is kevesebb gondod lesz  ;)

Szerkesztette: Nurba 2008. 01. 13. 18:53 -kor

#983 Felhasználó inaktív   SHiT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 23. 12:55

Üdvözlet!

Olyan kérdésem lenne, hogy sima ASUS K8N-re rá lehet/szabad-e húzni az K8N-E bios-át?
Esetleg ha nem, akkor a  1011 bétánál van-e újabb kiadás már a K8N-hez?

#984 Felhasználó inaktív   zsid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 14:19

Idézet: SHiT - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 13:55

Üdvözlet!

Olyan kérdésem lenne, hogy sima ASUS K8N-re rá lehet/szabad-e húzni az K8N-E bios-át?
Esetleg ha nem, akkor a  1011 bétánál van-e újabb kiadás már a K8N-hez?

Sztem annyira nem jó ötlet :think:

#985 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 12:06

Mit kell ennek telepiteni még, hogy működjön a CnQ? Biosban be van kapcsolva. Az energiagazdálkodás minimálison áll, a CnQ driver telepítve van, de még mindig 2,4Ghz-en fut. Pedig régebben megszoktam oldani, de most nemtudom miképpen és kifogytam az ötletekből, az amd processor drivert is letöltöttem és feltettem, de semmi változás.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#986 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 16:53

Idézet: Gabesz - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 13:06

Mit kell ennek telepiteni még, hogy működjön a CnQ? Biosban be van kapcsolva. Az energiagazdálkodás minimálison áll, a CnQ driver telepítve van, de még mindig 2,4Ghz-en fut. Pedig régebben megszoktam oldani, de most nemtudom miképpen és kifogytam az ötletekből, az amd processor drivert is letöltöttem és feltettem, de semmi változás.

Pedig processor driver+bios enable+minimális gazdálkodás = működő CnQ
Mivel ellenőrzöd a pillanatnyi órajelet? Sajátgép+jobbklikk/tulajdonságok nem mindig jó...mondjuk cpuz igen

#987 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 19:27

Igen, a sajátgépnél néztem, de közben rájöttem, hogy cpuz-vel kellene, ott már a az alacsony érték van, szóval működik rendesen.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#988 Felhasználó inaktív   Zéé 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 08:09

Sziasztok,

Van egy Asus K8N alaplapom, és szeretném a hátlapi 4 USB port mellett az alaplapon levő plusz 4 USB portot is használni.
Van egy Asus USB/MIR rev. 1.1 hátlapi USB panelem (már nem tudom honnan), amit rá is dugtam az alaplapra, de sajnos nem műxik a dolog. Hibát nem jelez, de ha csatlakoztatok valamit arra a portra, akkor már nem ismeri fel az eszközt, és ekkor már hibát jelez.
A kábelt rosszul nem lehet 9 darab alaplapi tüskékre rádugni.

Segítségeteket szeretném kérni, hogy mi lehet a baj?

Én elsőre arra tippelek, hogy ez az USB kivezetés nem jó ehhez az alaplaphoz.

Köszi!
"A Trabant útfekvése kitűnő, gyorsulása kifogástalan. Ez azonban ne csábítson könnyelműségre."

#989 Felhasználó inaktív   zsid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 19:12

Idézet: Zéé - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 9:09

Sziasztok,

Van egy Asus K8N alaplapom, és szeretném a hátlapi 4 USB port mellett az alaplapon levő plusz 4 USB portot is használni.
Van egy Asus USB/MIR rev. 1.1 hátlapi USB panelem (már nem tudom honnan), amit rá is dugtam az alaplapra, de sajnos nem műxik a dolog. Hibát nem jelez, de ha csatlakoztatok valamit arra a portra, akkor már nem ismeri fel az eszközt, és ekkor már hibát jelez.
A kábelt rosszul nem lehet 9 darab alaplapi tüskékre rádugni.

Segítségeteket szeretném kérni, hogy mi lehet a baj?

Én elsőre arra tippelek, hogy ez az USB kivezetés nem jó ehhez az alaplaphoz.

Köszi!

Van asszem minden alaplapi port mellett egy jumper amivel áramot be/ki tudod kapcsolni, ázt átraktad?

#990 Felhasználó inaktív   OmShanti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 11. 15:05

Sziasztok!

Asus K8N alaplapomhoz szeretnék memót bővíteni (jelenlegi helyzet: Kingston 512 DDR, 400MHz), kérdésem lenne, hogy milyen paramétereknek kell passzolni egymáshoz azon kívül, hogy DDR legyen és (ha jól tudom, lehetőleg - ) 400 MHz-es? Gáz ha nem Kingston? (1GB-os DDR400-at néztem ki, szintén Kingstont).
Nemrég akartam egy Asrock alaplaphoz memót bővíteni, minden stimmelt, még a márkanév is, és nem ment.:( (és az alaplapnak is vinnie kellett volna annyit)

Láttam ilyet, hogy CL2,5 és CL3, ezek pontosan mit jelentenek? Nem baj, ha különbözik?
Köszi előre is!
Üdv.
OmShanti

Szerkesztette: OmShanti 2008. 11. 11. 15:05 -kor

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51