HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   PreryQtya 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 10. 19:49

Hali!
Szerintem első lépésben töröld az NVidia System Utilitit, csak az Nforce drv-t telepitsd, és prósza.Ha ez sem segít a bajon, még mebpróbálhatsz egy régebbi bioszt, mert a 1010-esről sok furfangot írtak már!
Talán segít! :respect:
AMD DX4x100

#602 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 19:56

Sziasztok tudom kissé lüke kérdésem lesz de vmit nem értek.
E alaplapban ugyebár NVIDIA nForce3 250GB chipszet dolgozik.Mint tudom a 754-s procikban nincs integrált memoria vezérlő.De mig a NVIDIA nForce2 tudta a dualchanelt memoriáknál addig ez a chip ha két egyforma memoria van benne dualban dolgoztatja őket procitól függetlenül????Ennyire mélyen nem ástam bele magam a témába....az órajelektől stb eltekintenék...mert amit vissza olvastam felét nem értem kissé eljárt az idő felettem.Mire kell még figyelnem mit szabad engedni mit nem e alaplapnál gondolok pl a hardwarés tüzfal stb.A gépet tuningolni nem akarom csak egy stabil cuccot szeretnék.
Válaszotokat köszönm

Szerkesztette: kekeckukac 2006. 01. 10. 19:58 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#603 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 21:01

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 19:56

Sziasztok tudom kissé lüke kérdésem lesz de vmit nem értek.
E alaplapban ugyebár NVIDIA nForce3 250GB chipszet dolgozik.Mint tudom a 754-s procikban nincs integrált memoria vezérlő.De mig a NVIDIA nForce2 tudta a dualchanelt memoriáknál addig ez a chip ha két egyforma memoria van benne dualban dolgoztatja őket procitól függetlenül????Ennyire mélyen nem ástam bele magam a témába....az órajelektől stb eltekintenék...mert amit vissza olvastam felét nem értem kissé eljárt az idő felettem.Mire kell még figyelnem mit szabad engedni mit nem e alaplapnál gondolok pl a hardwarés tüzfal stb.A gépet tuningolni nem akarom csak egy stabil cuccot szeretnék.
Válaszotokat köszönm

A hardveres tűzfal jópár embernél gondot okozott. Ebben az alaplapban sajnos nincs DualChannel.

#604 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 04:54

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 20:01

.Ebben az alaplapban sajnos nincs DualChannel.

Akkor itt mit jelent a Dual-channel?

#605 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 07:14

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 4:54

Elírás, a 754-es prociknak beépített egycsatornás memóriavezérlőjük  van, a chipsetnek semmi köze hozzá. Az Nforce2-es dualch. meg olyan messze volt a valóságos dualch.-től mint Makó Jeruzsálemtől  :D , parasztvakítás, és minimális  + teljesímény(3-4%).

#606 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 07:21

:(

Szerkesztette: vatom 2006. 01. 11. 07:21 -kor

#607 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 07:45

Idézet: vatom - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 7:21

:(

Na, miért vagy szomorú?  :think: Talán rosszat írtam?  :think:  :confused:  :D

#608 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 08:40

Idézet: =Oli= - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 9:28

Amíg megy addig nincs csere szvsz... :think:

Én is attól tartok.
Apropó, amíg neked megvolt ez a deszka, tapasztaltál hasonló ciripelést?

#609 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 08:47

Idézet: Csoszi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 8:40

Én is attól tartok.
Apropó, amíg neked megvolt ez a deszka, tapasztaltál hasonló ciripelést?

Valami tekercs szokott ciripelni egér scrollozáskor, de más ciripelés nem volt... :think:

#610 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 12:37

Idézet

Hali!
Szerintem első lépésben töröld az NVidia System Utilitit, csak az Nforce drv-t telepitsd, és prósza.Ha ez sem segít a bajon, még mebpróbálhatsz egy régebbi bioszt, mert a 1010-esről sok furfangot írtak már!
Talán segít! 

Nem csak az NVIDIA SYSTEM UTILITY fagy, hanem mindenféle egyéb program is, ráadásul attól hogy fel van telepítve, még nem csinál elvileg semmi gondot, csak ha futtatom.
A 1010-es BIOS-t csak azutén raktam fel, miután semmi nem segített a probláma megoldásában, így ez szintén nem okozhatja !

Idézet

A hardveres tűzfal jópár embernél gondot okozott. Ebben az alaplapban sajnos nincs DualChannel.

Ha nem telepítem fel az "NVIDIA Access managert akkor a hardveres tűzfal attól még működik. Ha igen, akkor hogyan lehet letiltani? Jumpereléssel? És ez a bizonyos tűzfal csak az integrált LAN kártyán működik, vagy más hálókártyával is?
Nálatok is feléled a készenléti állapotból a gép, attól függetlenül, hogy ki van tiltva a BIOS-ban a "resume on keyboard/mouse" cucc? Ha van valaki, akinek sikerült úgy beállítani úgy a BIOS-t, hogy nem éled fel a gép, csak ha megnyomom a power gombot, akkor árulja már nekem el a titkot, mert kezdek hülyét kapni :omg:
Ha valakinek esetleg működne tuti módon a gépe, akkor mentse már el a cmos tartalmát, és küldje el nekem a bishop@ak47.hu -ra, akkor legalább kiderül, hogy ott van-e a gond.
Itt van hozzá a progi: Cmos Mentő program
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#611 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:32

Másik kérdés:
Volt szó róla korábban hogy van vmi ventillátor fordulat szabályzó alapból benne.
Mi is ez és hol találom mit kell beállitanom?
Segítséget elöre is köszönöm.

#612 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:13

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:32

Másik kérdés:
Volt szó róla korábban hogy van vmi ventillátor fordulat szabályzó alapból benne.
Mi is ez és hol találom mit kell beállitanom?
Segítséget elöre is köszönöm.

BIOS-ban, de már nem emlékszem pontosan hol... :think: Meg lehet adni, hogy milyen hőmérsékletnél milyen fordulaton forogjon, és működik is :up:

#613 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:45

az nvidiás tűzfal még mindig hiábás és crc-s lesz amit letöltök?? :D
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#614 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 16:31

Idézet: =Oli= - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 14:13

BIOS-ban, de már nem emlékszem pontosan hol... :think: Meg lehet adni, hogy milyen hőmérsékletnél milyen fordulaton forogjon, és működik is :up:

Fordulatot sztem nem lehet, csak hőmérséklet tartományt (CPU), és hogy hány V-ról induljon.

Ebben jobb az Abit "műguru", mert ott nem csak a hőmérsékletnél, de a feszkónál is mindkét érték állítható, ráadásul általában az összes csatira külön, plusz választható hogy minek függvényében. (PWM, chipset, CPU)

Ott akár fix alacsonyabb fordulatot is beállíthatsz, vagy 6V-9V-ig.
Emellett nekem pl a "kerregős" Silencer jutott, így a lapra van kötve, és CPU hőmérséklet alapján emeli a lap a GPU hűtő fordulatszámát. (ha kicsit is kell 3D, úgyis "kiugrik" a proci CNQ-ból, és beindítja)

Mondjuk ez már offtopic, mer' ez a K8N témája' ! :)
Csak ez nagyon bejött K8N-hez képest.

#615 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 18:23

Idézet: =Oli= - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 14:13

Pontosan.
a BIOS-ban Hardware Monitor -> Smart Q-FAN Function

Az alaplapon lévő 3 venticsatiból 2-t tud a hőmérséklet függvényében kontrollálni. Az egyiket a CPU hőmérséklete, a másikat a Chassis (mindenki értse, ahogy akarja :)) hőmérséklete alapján.

#616 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 20:52

Más kérdés:
Honnan tudom hogy a hardveres tűzfal be van kapcsolva?hol tudom megnézni?Állitani mondjuk nem merem de kiváncsi vagyok....

megvan megtaláltam.

Szerkesztette: kekeckukac 2006. 01. 12. 20:59 -kor

#617 Felhasználó inaktív   wdragon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 14. 21:53

Idézet: Button - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 23:19

Ezek után ki lesz aki ezt kipróbálja?  :D
Inkább írd le mit tapasztalsz.

De félősek vagytok! :-)
Egyébként tényleg az a jelenség hogy ha nem írok jelszót induláskor akkor simán továbbenged, hiába állítom be. DE ha írok jelszót és rosszat akkor meg nem és 3 próba után újra kell indítani hogy ismét próbálkozhassak!!, ez aztán a  védelem:-(

Na de most aztán tényleg érdekelne hogy nálatok is így működik-e K8N tulajdonosok!:-) És az is érdekelne hogy kinek milyen BIOS verzió van éppen.
Köszi
ALAPLAP: ASUS K8N,    CPU: AMD Sempron 2600+,    RAM: 1024Mb PC2700,    VGA: ASUS A9550GE/TD 256Mb,    HDD: SAMSUNG SP1203N, SAMSUNG HD160JJ

#618 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 13:43

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 20:52

Más kérdés:
Honnan tudom hogy a hardveres tűzfal be van kapcsolva?hol tudom megnézni?Állitani mondjuk nem merem de kiváncsi vagyok....

megvan megtaláltam.

Akkor áruld el nekem is léci, hogy hol van ;)
Nekem eddig csak úgy sikerült letiltanom, hogy az NVIDIA tűzfalat kikapcsoltam, de ez nem egy túlzottan nagy ötlet, mert én leszek így a hackerek kedvenc játékszere :D
Bár hiába kapcsolom ki az Nvidia tűzfalat, ettől függetlenül igen sűrűn fagy a gépezet, meg akad is mint állat :( Pedig feltettem az összes létező patch-et az SP2-höz, de ettől még nem lett jobb.
Viszont szerencsére sikerült elérnem, hogy nem ugorjon vissza készenlétből egérmozgásra: átdugtam az egeret az USB-re.
Amúgy a Smart Q-FAN Function-t biztos hogy be kell kapcsolni a BIOS-ban, ha használni akarom a "Cool & Quiet"-et?
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#619 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 15:00

Kép

Szerkesztette: kekeckukac 2006. 01. 15. 15:02 -kor

#620 Felhasználó inaktív   vbarni 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 15. 20:27

Sziasztok!
Én is hasonló cipőben evezek Bishoppal, NVidia System Utiliti nálam is hazavágja a gépet. Ha XP SP2 alatt feltettem az IDE drivert, akkor labilis volt a gép. A CDROM-ot (a DVD RW-t is  cdromnak látta ilyenkor)nem ismerte fel, és ha betettem egy lemezt, akkor atomjaira hullott az XP.  Milleneum alatt csak a NVidia System Utiliti volt gond, és amúgy minden tökéletes. C’N’Q sajna nem megy, mert ez a gyík sempon 2800+ (rev: E6) nem tudja.
Szóval pillanatnyilag az XP saját IDE cuccait használom, és így stabil.
Mennyiben lehet lassabb így a gép, hogy nem az Nforce drivert használom?
Mellesleg kipróbáltam az ASUS és az NVIDIA oldaláról leszedhető drivereket és mindegyiknél ua.
Bishop:
„Amúgy a Smart Q-FAN Function-t biztos hogy be kell kapcsolni a BIOS-ban, ha használni akarom a "Cool & Quiet"-et?”
Szerintem mindenképp érdemes, mert így sokkal halkabb lesz a gép. Gondolom a Cool & Quiet-et nem azért akarod bekapcsolni hogy kevesebbet fogyasszon a gép, hanem hogy csendesebb legyen Pl: este.
Milyen procid van?

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.