HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 15. 23:05

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 13:43

Amúgy a Smart Q-FAN Function-t biztos hogy be kell kapcsolni a BIOS-ban, ha használni akarom a "Cool & Quiet"-et?

Nem, semmi köze hozzá.

#622 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 19:15

egyik gépem asus k8n alap és 3000+a64.nekem elégszépen megy a tuning.3000mhz járatom a procit.a ht a kulcsa mindennek vissza kell venni mert csak 800 lehet max.a cool n quilet hülyeség mert játék közben is változtatja a szorzót feszt stb!császtok.ha info kell:cultur@t-online.hu.ja amúgy szervizmérnök vagyok :)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#623 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 19:46

Idézet: djculture - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 19:15

egyik gépem asus k8n alap és 3000+a64.nekem elégszépen megy a tuning.3000mhz járatom a procit.a ht a kulcsa mindennek vissza kell venni mert csak 800 lehet max.a cool n quilet hülyeség mert játék közben is változtatja a szorzót feszt stb!császtok.ha info kell:cultur@t-online.hu.ja amúgy szervizmérnök vagyok :)

1. helyesírás
2. 3Ghz-en max kompresszorral megy egy 0,13-as A64, talán
3. HT - ebben az egyben igazad van, 3x-ra érdemes visszavenni tuningnál, nincs semmi negatív következménye
4. C&Q-ban pont az a jó, hogy nem okoz teljesítményveszteséget, ha ki van hajtva a proci.
    Ha viszont nincs kihajtva -> akkor van értelme, főleg még S754-es A64-eknél. (ismét a 0,13 kapcsán)
5. nagyon segítőkész vagy, de sztem olvasgass még kicsit mielőtt "osztod az észt"

#624 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:04

Idézet: -MM- - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 19:46

1. helyesírás
2. 3Ghz-en max kompresszorral megy egy 0,13-as A64, talán
3. HT - ebben az egyben igazad van, 3x-ra érdemes visszavenni tuningnál, nincs semmi negatív következménye
4. C&Q-ban pont az a jó, hogy nem okoz teljesítményveszteséget, ha ki van hajtva a proci.
    Ha viszont nincs kihajtva -> akkor van értelme, főleg még S754-es A64-eknél. (ismét a 0,13 kapcsán)
5. nagyon segítőkész vagy, de sztem olvasgass még kicsit mielőtt "osztod az észt"

hi.akkor mér van az hogy 3dmark közben meglátszik hogy szabályoz?kikapcsolva meg nem. :think:
Hádédész..

#625 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:14

Idézet: djculture - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 20:04

hi.akkor mér van az hogy 3dmark közben meglátszik hogy szabályoz?kikapcsolva meg nem. :think:

Lehet hogy azért, mert 3Ghz-en fut az A64-ed, és az S3Trio nem bírja az iramot.
A proci meg idleben is unatkozik 1,5Ghz-en...  :D

#626 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:20

Idézet: -MM- - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 20:14

Lehet hogy azért, mert 3Ghz-en fut az A64-ed, és az S3Trio nem bírja az iramot.
A proci meg idleben is unatkozik 1,5Ghz-en...  :D

ok.nagy válasz! :respect:
Hádédész..

#627 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 21:02

Utánanéztem ennek a Cool&Quiet dolognak. Az ASUS oldalán azt írták, hogy a SEMPRON 2800+ 64bitesből 2 fajta létezik: a REV E3 és a REV E6. Na most az előbbi nem, az utóbbi tudja a Cool&Quiet-et. A gondom az, hogy AMD CPUinfo nem írja ki, hogy hányas revízió, helyette azt írja hogy a FAMILY/MODEL/STEP AZ 15.44.2
a SISOFT SANDRA : "revision/stepping= 2C/2
az EVEREST: STEPPING: DH-EA
Szóval nem tudom, hogy milyen procim van, mert az összes diag baromságokat irogat ki !
Az alaplap telepítő CD-jéről feltettem az XP-s drivereket+ volt még egy SOFTWARE könytárban egy COOL&QUIET  program is amit szintén felnyomtam. Ez utóbbit elindítva újraindul a gép. Érdekes módon ezt a programot nem találtam meg sem az ASUS honlapján, sem az AMD-jén, csak a driver-t !
Bár nem hiszem, hogy ez lenne a gond, mert legtöbbször internetes alkalmazások vezetnek a gép halálához. Többnyire se szó, se beszéd, újraindul a gép. Legutóbb a tűzfal beállításait állítgattam, amikor megzuhant. Utána le akartam tiltani a integrált hálókártyát: ismételt autoreboot :(
Most már kicsit kezdek ideges lenni. Még sem volt annyira nagy ötlet ez az IRIS 203-as dolog.
Vbarni, azt akarom kérdezni, hogy te is egy IRIS 203-as konfigot vettél-e, és hogy nálad csak az NVIDIA SYTEM utility-vel + a IDE driverrel volt gond, vagy az általam leírt programok ugyancsak okoztak fagyást? Én az IDE driverrel kapcsolatban nem vettem észre semmit, bár a winyó elég sokat teker, ha törlök egy fájl-t.
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#628 Felhasználó inaktív   vbarni 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 23. 10:14

Hali Bishop!

Nem IRIS 203-as konfigot vettem, hanem csak alaplapot, procit meg memóriát.
A proci adatait a CPU-Z(v 1.31) nevű progival tudod megnézni. A rev E6 sem tudja a C'N'Q-t a sempron 2800+-nál , ezt egy AMD-s fórumon olvastam (csak a 3000+ nál nagyobbakban megy, 2800+ a szorzót se engedi változtatni).
Legalább is én ennyit találtam a dologról.
Az IDE problémával nem jutottam semmire, de amíg fenn volt a driver labilis volt a gép, véletlenszerűen fagyott. Ill. nem kezelte az optikai meghajtókat, ha a rendszervinyóval egy kábelen voltak. Amikor leszedtem ment minden.
Nálam az NVIDIA SYTEM utility és az ASUS COOL&QUIET progija azonnali fagyást eredményezett XP és Milleneum alatt is.
A tűzfallal nem szórakoztam, mert a rooteremben lévőt használom, de a hálókártyával nincs semmi gond. Az alaplapi hangkárhya viszont szerintem sokat lekap a proci teljesítményéből.
Próbáltam keresni hardware tesztelő progit(olyat ami fut a gépen pár órán keresztül, és ha fagy akkor rögzíti a hibás eszközt valahogy), de nem találtam.
Üdv
Barni

#629 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 19:31

Én is a CPU-Z vel néztem meg a procit többek között, és rev. E6-os.
Kép
Azt hozzá kell hogy tegyem, hogy nem mindegy, hogy AMD Sempron 2800+, vagy AMD Sempron 2800+ 64bit, mert az elöbbiből nincs C&Q-t támogató, ellenben az utóbbival. És mivel nekem, és neked is rev. E6-os procink van, ami 64bit-es, már elvileg tudja a C&Q-t, legalább is az ASUS oldalán ezt olvastam. Ime, nézd meg te is:Supported CPU
Itt ugye az írja a REV. E3-hoz, hogy "NO C&Q" a rev E6-hoz viszont nem írja, tehát szerintem az E6 tudja. Ha ez nem így lenne, akkor beugrok a Ramiris-hez, és leverem őket mint forradalmat, hogy egy múzeumi Sempront adtak :box2:
Amúgy ne aggódj, és én egy tonna HW tesztet lefuttattam rajta, de hibát azt nem írt ki :confused:

Szerkesztette: Bishop 2006. 01. 23. 19:36 -kor

ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#630 Felhasználó inaktív   vbarni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 15:10

Hali!
Habár ha nincs odaírva, hogy "Not C’N’Q", az még nem azt jelenti hogy tudja is. Az ASUS szerint 1010 bios támogatja ezt a procit (Sempron 2800+ 64bit(rev.E6)), de aztán valahogy mégse. A Bios-ban se jelenik meg a AMD Cool ’N Quiet Configuration felirat. Jelenleg a 1011-es verzió van fenn a gépen. Mostanában relatív stabil a gép, ha fölteszek valami izmosabb játékot, akkor nem fagy ki. Igazából lehet, hogy csak a kezdeti problémák miatt van rossz érzésem a géppel kapcsolatban. De azért zavar az IDE driver probléma, illetve az alaplaphoz tartozó programok fagyása, és persze a C’N’Q hiánya.
Erről eszembe jut egy vicc:
-Doktor Úr fáj a kezem, ha nyomom!
-Akkor ne nyomja.

Csakhát azért ez nem megoldás.

#631 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 22:38

2600+ 64bit E6-os pl tuti nem tudja a CNQ-t, így sztem itt is érvényes, hogy csak 3100+tól van benne.

#632 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 11:59

Valszeg én vagyok a süket de:
Miért van az hogy ha a sata üres akkor villámgyors a bootolás de ha rajta lóg egy vinyó akkor sokáig tart mig egyáltalán a logó is bejön?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#633 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 14:08

Hát ez nem túl jó, de azt hiszem valahogy életben maradok C&Q nélkül is. Bár kíváncsi lennék, hogy hol lehet megtudni, hogy milyen AMD procik támogatják a C&Q-t, mert erről sajnos nem találtam sehol infot-t. Érdekes hogy az "AMD Sempron™ Processor Driver for Windows XP"-t simán hagytal feltenni, és úgy tudom, hogy ez a C&Q-hoz kell, vagy nem? Mondjuk amikor leszedtem a drivert, akkor is fagyott ugyanúgy, szal nincs jelentősége. Nekem az IDE driverrel nem volt gondom, bár nem is szükséges feltétlenül feltenni ezt. A gépemet elvittem szervízbe, remélem hamar kitalálják, hogy mi a gond vele. Amúgy a BIOS-ban a meghajtó beállításoknál a "32bit transfer rate"-t mikor kell engedélyezni?

#634 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 14:06

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni:

Feltettem az asus k8n alaplapomra a 1006-os biost. Az elején kiírja, hogy flash driver not supported.
(A gép megfelelően működik.) Szeretnék újabb biost felrakni, de updatenél failedet ír ki miután bepolvassa a K8N.rom-ot.  :confused:

#635 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 15:07

Idézet: ROL - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 13:06

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni:

Feltettem az asus k8n alaplapomra a 1006-os biost. Az elején kiírja, hogy flash driver not supported.
(A gép megfelelően működik.) Szeretnék újabb biost felrakni, de updatenél failedet ír ki miután bepolvassa a K8N.rom-ot.  :confused:

Rosszul írtam:
Flash chip not supported

#636 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 18:02

És Floppy-lemezről BOOT-olva, autoexec.bat, és config.sys nélkül az AFUDOS.exe-vel próbáltad, vagy a BIOS-nak az EZFLASH(vagy valami ilyesmi) funkciójával? Ha egyikkel sem megy, akkor próbáld meg az ALAPLAP CD-jén lévő BIOS-t FLASH-elni, és ha ezzel sem megy, akkor megpróbálhatod jumperrel törölni a BIOS tartalmát, és utána EZFLASH-el beégetni a flopylemezre előzőleg mentett BIOS-t.

#637 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 18:12

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 17:02

És Floppy-lemezről BOOT-olva, autoexec.bat, és config.sys nélkül az AFUDOS.exe-vel próbáltad, vagy a BIOS-nak az EZFLASH(vagy valami ilyesmi) funkciójával? Ha egyikkel sem megy, akkor próbáld meg az ALAPLAP CD-jén lévő BIOS-t FLASH-elni, és ha ezzel sem megy, akkor megpróbálhatod jumperrel törölni a BIOS tartalmát, és utána EZFLASH-el beégetni a flopylemezre előzőleg mentett BIOS-t.

Floppy-ról próbáltam a rom beolvasása után kiírta out of memory.
EZ Flash-nél írja ki, hogy flash to failed.
Az alaplapinál is ugyanezt írja ki.
A bios resetre gondolsz?

#638 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 18:27

552-re tudja valaki a választ?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#639 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 15:21

ilyen bios frissitési probléma nállam is volt.az asus update-vel töröld a biost és újrainditáskor tedd be az eredeti cd-t.visszateszi a régi biost.az asus csak az ujjabb biost engedi feltenni!nekem igy sikerült.ha nem értessz hozzá inkább szólj valakinek aki megcsinálja!
Hádédész..

#640 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 16:19

Idézet: djculture - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 14:21

ilyen bios frissitési probléma nállam is volt.az asus update-vel töröld a biost és újrainditáskor tedd be az eredeti cd-t.visszateszi a régi biost.az asus csak az ujjabb biost engedi feltenni!nekem igy sikerült.ha nem értessz hozzá inkább szólj valakinek aki megcsinálja!

Letöltöttem két verziót is az update-ből de ha elindítom vagy újraindítja a gépet vagy registry error-t ír ki, meg hogy nem asus alaplap.
Van valami ötleted?

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.