HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 02. 23:16

Idézet: ROL - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 18:04

1010-es bios-szal is ugyanúgy l2 cache error. A legújabb Hot cpu testerrel.

sempron....senkinek sem müködik tutiul.sajnos szar széria és ezen még a 64 bit engedélyezése sem segit/s939 sempronok/.megoldás?jó kérdés... :think:
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#662 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 23:19

egy everest riportot küldhetnél a gépröl...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#663 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 16:23

Azért azt megkérdezném, hogy tiszta véletlenségből nem egy sulinetes IRIS gépet vettél? Mert már sokaknak volt igen negatív tapasztalata az ilyen konfigokkal kapcsolatban. Itt vagyok például én..
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#664 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 04. 21:37

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 15:23

Azért azt megkérdezném, hogy tiszta véletlenségből nem egy sulinetes IRIS gépet vettél? Mert már sokaknak volt igen negatív tapasztalata az ilyen konfigokkal kapcsolatban. Itt vagyok például én..

Nem.

Szerintem a Hot Cpu Tester nem tudja a 64 bites proceszorokat kezelni.
Mint említettem másik procival és alaplappal (MSI) is L2 cache errort írt ki.

#665 Felhasználó inaktív   Jedi25 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:01

hi!
ASUS K8N-E lapom + athlon64 3000+ . A próblémám, h a CPU feszültségét nem tudom növelni. Segítsetek PLEASE :)  :)

#666 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 11:45

Ez a lap jól jelzi a cpu hőmérsékletet? Mert 50 fok felett szinte sose volt, még nagyobb igényű játékok futtatása után se, nem mintha ez baj lenne nekem, csak mások 60-70 fokokat is írnak. AC Freezer64-es van a procin a BIOS pedig az eredeti rajta.

Ezeket írja ki a BIOS-ról:

Version: 08.00.09
Date: 11/26/04
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#667 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 14:49

Egyik lap se jelzi ki jól...láttam, már bios-csere után 10 fokos különbséget is...az enyém 96 és 50 között ugrál, már meg se nézem... :omg: ...de fejlődünk 1000el... :omg:

#668 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 23:29

Idézet

Egyik lap se jelzi ki jól...láttam, már bios-csere után 10 fokos különbséget is...az enyém 96 és 50 között ugrál, már meg se nézem...  ...de fejlődünk 1000el...

Eszméletlen forró a procid ! Már 50°C is magas, de 100°C brutális. El fog szublimálni mielőtt észbe kapsz ! Valami jobbfajta hűtést ezközölnék a helyedben, mielőtt gáz lesz, Nekem speciel 27°C-os a procim, ami nagyon jó érték, de egy ATHLONNAK semlenne szabad 60°C-nál forróbnak lenni :think:
Tegnap végre kijött a szervízből a gépem. Azt mondták, hogy a memóriával volt a gond. Mondjuk én ráeresztettem memóriatesztet, de az nem talált hibát. Tégyleg a memtest+ -t kellett volna használnom. A Cool&Quiet tényleg nem megy még a procimon, szal ezért fagyasztotta le a gépem. De az NVIDIA system util még mindíg fagy, és az NVMIXER sem találja az NFORCE hardvert. Remélem, hogy a windows reinstall segít rajta, és más hardverhiba nincs. Amúgy a "Semron processor drivers" a Cool&Quiethez kell? Mert akkor azt inkább nem teszem fel, nehogy az is leamortizálja a windowst. Ja és midíg nem tudom kikapcsolni, hogy egér és billenyűzetnyomogatásra NE kapcsoljon be a gép. Arra lennék kiváncsi, hogy ez más K8N tulajdonosoknál is így van? Mert ha nem, akkor megint mehetek vissza a szervízbe :confused:

Szerkesztette: Bishop 2006. 02. 09. 23:38 -kor

ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#669 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 23:49

Ha minden igaz egy ilyen lapot fogok venni valamikor a közeljövőben. Beleolvastam a topicba és egy kicsit megijedtem, hogy mennyi a gond vele. De végül is ez nem mérvadó, mivel akine jól megy az nem irogatja be. Szal valaki aki ilyent használ egy pármondatos obiketív véleményt írhatna a lapról.

Köszi. 

#670 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 00:20

Idézet: Aragorn - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 23:49

Ha minden igaz egy ilyen lapot fogok venni valamikor a közeljövőben. Beleolvastam a topicba és egy kicsit megijedtem, hogy mennyi a gond vele. De végül is ez nem mérvadó, mivel akine jól megy az nem irogatja be. Szal valaki aki ilyent használ egy pármondatos obiketív véleményt írhatna a lapról.

Köszi.

Maga az alaplap nagyon jó. Akinek problémája van vele az átlagban a számítógép összességére értendő olyan hiba, ami esetleg inkompatibilitásra vezethető vissza. Maga az alaplap ma már inkább a belépőknek jó, akik most váltanak A64-re, de manapság már érdemesebb 939-es fronton szétnézni, mert a 754 gyakorlatilag már nem nagyon fejleszthető tovább. A mai Athlon64 procik már mind 939-es formában jönnek ki. Ha most szándékozol belépni a táborba, akkor érdemesebb már az utóbbi procikhoz készült lapot venni.

#671 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 00:59

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 1:20

Maga az alaplap nagyon jó. Akinek problémája van vele az átlagban a számítógép összességére értendő olyan hiba, ami esetleg inkompatibilitásra vezethető vissza. Maga az alaplap ma már inkább a belépőknek jó, akik most váltanak A64-re, de manapság már érdemesebb 939-es fronton szétnézni, mert a 754 gyakorlatilag már nem nagyon fejleszthető tovább. A mai Athlon64 procik már mind 939-es formában jönnek ki. Ha most szándékozol belépni a táborba, akkor érdemesebb már az utóbbi procikhoz készült lapot venni.

Ez igaz, de a 939-es procik méregdrágák. Én egy athlon 64 3000+-al párosítanám. Mivel nem a tesztekkel játszom (hanem játékokkal) ezértt kihúzok vele vagy két évet, addigra meg már 939 is csak egy lesz a leköszönő procik közül.

#672 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 02:12

Idézet: Aragorn - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 0:59

Ez igaz, de a 939-es procik méregdrágák. Én egy athlon 64 3000+-al párosítanám. Mivel nem a tesztekkel játszom (hanem játékokkal) ezértt kihúzok vele vagy két évet, addigra meg már 939 is csak egy lesz a leköszönő procik közül.

Ezesetben megéri a lap. A sima K8N ugyan nincs fullra telepakolva mindennel, de egy átlagos gép alapjának kiváló. SATA van rajta ahogyan 7.1 hangkütyü is. Ez az alaplap pont jó. Egyedül ami hiányzott nekem róla, az a FireWire port, de ezt megoldottam egy kártyával. Más nem is kellett.

Szerintem nagyon jó lap.

#673 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 08:56

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 3:12

Egyedül ami hiányzott nekem róla, az a FireWire port, de ezt megoldottam egy kártyával. Más nem is kellett.

A delux változatot veszem, azon van.

#674 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 20:34

Eddig nekem sincs vele semmi különösebb problémám, egy USB szerintem nemjó rajta, mert valamit bedugtam és nem működött viszont egy másikban már igen, bár azóta se néztem utána jobban... szóval olcsó is és nekem "elfogadta" a cpu-t is (3400+ A64) és a Kingmax memokat is gond nélkül.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#675 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 22:14

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 22:29

Eszméletlen forró a procid ! Már 50°C is magas, de 100°C brutális. El fog szublimálni mielőtt észbe kapsz ! Valami jobbfajta hűtést ezközölnék a helyedben, mielőtt gáz lesz, Nekem speciel 27°C-os a procim, ami nagyon jó érték, de egy ATHLONNAK semlenne szabad 60°C-nál forróbnak lenni :think:
Tegnap végre kijött a szervízből a gépem. Azt mondták, hogy a memóriával volt a gond. Mondjuk én ráeresztettem memóriatesztet, de az nem talált hibát. Tégyleg a memtest+ -t kellett volna használnom. A Cool&Quiet tényleg nem megy még a procimon, szal ezért fagyasztotta le a gépem. De az NVIDIA system util még mindíg fagy, és az NVMIXER sem találja az NFORCE hardvert. Remélem, hogy a windows reinstall segít rajta, és más hardverhiba nincs. Amúgy a "Semron processor drivers" a Cool&Quiethez kell? Mert akkor azt inkább nem teszem fel, nehogy az is leamortizálja a windowst. Ja és midíg nem tudom kikapcsolni, hogy egér és billenyűzetnyomogatásra NE kapcsoljon be a gép. Arra lennék kiváncsi, hogy ez más K8N tulajdonosoknál is így van? Mert ha nem, akkor megint mehetek vissza a szervízbe :confused:

Én feltelepítettem a processzor drivert is, de a felhasználói könyv szerint enabledre kell állítani a cool&quiet opciót,  az ACPI 2.0 Support-ot yes-re, windows-ban minimal power management-et kell beállítani, és fel kell telepíteni a Cool&quuiet software-t. Elvileg így is működnie kell.
Nálam nem kapcsol be  az egérre ill. billentyűre, de bios frissítés előtt nem próbáltam ki.
Próbáld meg a 1010 bios-al.

#676 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 01:29

Idézet: Aragorn - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 8:56

A delux változatot veszem, azon van.

A K8N-ről beszéltünk nem K8N Deluxe-ról. ;)
Viccet féletéve, sajna, én nem tudtam deluxe-ot venni, de csak ott derült, ki, hogy amit telefonon lebeszéltem a boltossal K8N deluxe az kiderült, hogy valójában a srác elnézte és K8N-nek nézte a K8N4-et. Sima K8N Deluxe-uk nem is volt. Így maradt pár választásom. Az egyik az volt, hogy elhúzok más boltba, a másik viszont, amit a srác ajánlott és végül elfogadtam. Ez pedig az volt, hogy ad pluszba egy firewire kártyát, és így az eredetileg bekalkulált asszem 2800+ proci helyett vettem 3000+ Athlon64-et. Így gyakorlatilag még meg is spóroltam 2-3000 Ft-ot és jobb procit vettem a tervezettnél és ugyanúgy megvan minden, amire szükségem volt.

Szerkesztette: Mumtaz 2006. 02. 11. 01:31 -kor

#677 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 08:50

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 2:29

A K8N-ről beszéltünk nem K8N Deluxe-ról. ;)

Ez igaz én néztem el, de nanagy különbség van köztük? Egy családból vannak :)

#678 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 13:58

Idézet: ROL - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 21:14

Én feltelepítettem a processzor drivert is, de a felhasználói könyv szerint enabledre kell állítani a cool&quiet opciót,  az ACPI 2.0 Support-ot yes-re, windows-ban minimal power management-et kell beállítani, és fel kell telepíteni a Cool&quuiet software-t. Elvileg így is működnie kell.
Nálam nem kapcsol be  az egérre ill. billentyűre, de bios frissítés előtt nem próbáltam ki.

Elírtam a hozzászólásban: Amd driver = Cool&quiet driver. Tehát fel kell telepíteni.

#679 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 14:09

Idézet: Aragorn - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 8:50

Ez igaz én néztem el, de nanagy különbség van köztük? Egy családból vannak :)

Családban marad. :)

#680 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 23:35

Idézet: ROL - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 13:58

Elírtam a hozzászólásban: Amd driver = Cool&quiet driver. Tehát fel kell telepíteni.

Nekem Sempron 2800+ 64bit(rev.E6-os) procim van, és utánanéztem: Ez nem tudja a C&Q-t. Akkor ezekszerint nekem nek is szabad feltennem a Proci drivert, mert attól fagyhat a gép nem?
Az én BIOS-om is 1010-es. Azt viszont hozzá kell tennem, hogy ha simán kapcsolm ki a gépet a "windows leállítása"-val, akkor nekem se éled fel egérre és bilenyűzetre, viszont ha készenlétibe rakom vagy hibernálom, akkor igen. És többnyire ezeket használom, fontos lenne, hogy be tudjam állítani, hogy nem tegye ! Szal léci próbáld ki, hogy ez esetben feléled-e nálad :rolleyes:

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.