HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 12. 18:16

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 22:35

Nekem Sempron 2800+ 64bit(rev.E6-os) procim van, és utánanéztem: Ez nem tudja a C&Q-t. Akkor ezekszerint nekem nek is szabad feltennem a Proci drivert, mert attól fagyhat a gép nem?
Az én BIOS-om is 1010-es. Azt viszont hozzá kell tennem, hogy ha simán kapcsolm ki a gépet a "windows leállítása"-val, akkor nekem se éled fel egérre és bilenyűzetre, viszont ha készenlétibe rakom vagy hibernálom, akkor igen. És többnyire ezeket használom, fontos lenne, hogy be tudjam állítani, hogy nem tegye ! Szal léci próbáld ki, hogy ez esetben feléled-e nálad :rolleyes:

Hibernálásnál nálam is bekapcsol.

#682 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 12. 20:22

Idézet: ROL - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 18:16

Hibernálásnál nálam is bekapcsol.

Tehát annak ellenére, hogy a BIOS-ban beállítottad, hogy ne éledjen fel, mégis megteszi?
És csak hibernálásnál, vagy készenlétiben is?
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#683 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 10:20

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 19:22

Tehát annak ellenére, hogy a BIOS-ban beállítottad, hogy ne éledjen fel, mégis megteszi?
És csak hibernálásnál, vagy készenlétiben is?

-Igen.
-Készenlétnél nem próbáltam, majd este megnézem.

#684 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 12:47

Idézet: ROL - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 10:20

-Igen.
-Készenlétnél nem próbáltam, majd este megnézem.

Időközben visszajött a szervízből a gépezet. Állítólg rossz volt a memória, és cserélték. Örültem, hogy végre megjött, vagy 2 hétig szervízben volt. A XP kissé már meg volt zuhanva, csináltam egy tiszta telepítést. Hát ilyen nincs ! Az NVIDIA SYSTEM UTILITY ugyanúgy megfagy, amikor elindítom, az NVMIXER meg azt írja, hogy nem nincs Nforce Audio hardver a gépben :reklamacio:
Pedig telepítettem a AC'97 Sound System Software-t a CD-ről. Az viszont igen érdekes, hogy amikor feltelepítem a 5.11-es(azt hiszem ez a legújabb) NForce drivereket, akkor nem telepíti fel az az AUDIO drivereket. Bár igazság szerint a CD-n lévő Nforce driver-csomagban nem is volt ilyesmi !
Megróbálom telepíteni a régi driver, hátha azzal menni fog :think:
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#685 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 19:24

Mitől lehet az, hogy a CnQ nem működik nálam? Alap frekvencián meg feszültségen van minden ami csak a gépben van, telepítettem a legújabb nForce3 drivert a CnQ drivert meg valami AMDcpu.exe programot is. BIOS-ban enabled-re van állítva, de windózban ugyanúgy 2400MHz mindig.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#686 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 22:02

Idézet: Gabesz - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 19:24

Mitől lehet az, hogy a CnQ nem működik nálam? Alap frekvencián meg feszültségen van minden ami csak a gépben van, telepítettem a legújabb nForce3 drivert a CnQ drivert meg valami AMDcpu.exe programot is. BIOS-ban enabled-re van állítva, de windózban ugyanúgy 2400MHz mindig.

Képernyőkímélő -> Energiaellátás -> Minimális energiagazdálkodás

szerk.:
Cnq driver az az AMD processor driver, 1x elég telepíteni. :)
(lehetőleg a legújabbat!)

Szerkesztette: -MM- 2006. 02. 15. 22:03 -kor

#687 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 22:54

Idézet: -MM- - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 21:02

Képernyőkímélő -> Energiaellátás -> Minimális energiagazdálkodás

szerk.:
Cnq driver az az AMD processor driver, 1x elég telepíteni. :)
(lehetőleg a legújabbat!)

A bios-ban az ACPI 2.0 support-ot Yes-re kell állítani.

#688 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 23:03

Kösz -MM-, igy már müxik, új windózt tettem fel és nem értettem miért nem megy. A CnQ driver alatt meg az Asus kis CnQ programját értettem, de persze az nem driver csak egy kis monitorozó program.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#689 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 07:30

Mivel nézitek a pillanatnyi cpu Mhz-t?

#690 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 10:47

Idézet: Aragorn - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 8:30

Mivel nézitek a pillanatnyi cpu Mhz-t?

Ok megvan. Elnéztem hogy van driver és utilites is.

#691 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:24

Ti milyen drivert használtok a K8N-etekhez? Éppen azt néztem, hogy az ASUS oldalán a legutolsó CHIPSET driver pack a 5.03-as, míg az NVIDIA oldalán lévő legújabb az 5.11-es ! Arra gondoltam, hogy esetleg az NVIDIA oldaláról leszedett NFORCE3 driver nem jó a K8N-hez :think:
Most megpróbáltam leszedni az 5.11-est, és felrakni az ASUS oldaláról a K8N driverek nél az ottani legújabb(5.03-as) driver csomagot letölteni. Ahogy elnéztem, az a szembeötlő különbség, hogy az NVIDIA oldaláról letöltött csomagban van AUDIO driver és utility is, az ASUS oldalán lévő csomagban meg nincs. Ti honnan szedtétek le a drivert? Az ASUS oldaléról, vagy az NVIDIA oldaláról? Lehet, hogy azért instabil a gépem, mert az NVIDIA oldalán lévő NFORCE3 driver nem jó a K8N-hez?
Most próbálom felrakni az ASUS-tól letöltött 5.03-ast(XP), de az SMBUS drivert, meg valami NFORCE enumenator drivert nem tudom felrakni, mert azt írja, hogy hozzáférés megtagadva :confused:

#692 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 13:52

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 11:24

Ti milyen drivert használtok a K8N-etekhez? Éppen azt néztem, hogy az ASUS oldalán a legutolsó CHIPSET driver pack a 5.03-as, míg az NVIDIA oldalán lévő legújabb az 5.11-es ! Arra gondoltam, hogy esetleg az NVIDIA oldaláról leszedett NFORCE3 driver nem jó a K8N-hez :think:
Most megpróbáltam leszedni az 5.11-est, és felrakni az ASUS oldaláról a K8N driverek nél az ottani legújabb(5.03-as) driver csomagot letölteni. Ahogy elnéztem, az a szembeötlő különbség, hogy az NVIDIA oldaláról letöltött csomagban van AUDIO driver és utility is, az ASUS oldalán lévő csomagban meg nincs. Ti honnan szedtétek le a drivert? Az ASUS oldaléról, vagy az NVIDIA oldaláról? Lehet, hogy azért instabil a gépem, mert az NVIDIA oldalán lévő NFORCE3 driver nem jó a K8N-hez?
Most próbálom felrakni az ASUS-tól letöltött 5.03-ast(XP), de az SMBUS drivert, meg valami NFORCE enumenator drivert nem tudom felrakni, mert azt írja, hogy hozzáférés megtagadva :confused:

Nem olyan régen írtam én is az 5.11-es driver problémámról. :drive:
Ha Windows telepítés után fel akarom rakni újraindul a gépem és többet nem tudja betölteni a Windowst. Ha előtte felrakom a gyári cd-n levő drivereket, és utánna felrakom az 5.11-et akkor minden gond nélkül felmegy és utánna sem volt vele semmi gond. :think: 

#693 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 14:29

Jó neked ! Én már eszméletlen sok időt elszúrtam ezzel az új géppel. Nekem is fagyott az 5.11-es telepítésekor, így csak csökkentett módban tudtam telepíteni, Most, hogy arra gyanaszom, hogy nem megfelelő drivert raktam fel, leszedtem az 5.11-et, és felraktam az 5.03-at az ASUS oldaláról. Illetve csak szerettem volna, mert egy két eszköz felkiáltójeles, mert nem rakta fel a telepítő a hozzá való drivert. Kézzel sem tudom feltenni, mert "hozzáférés megtagadva", még csökkentett módban is !
Amúgy a készenléti ébredést egér/billenyűzet használatnál megnézted?

#694 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 19:12

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 13:29

Jó neked ! Én már eszméletlen sok időt elszúrtam ezzel az új géppel. Nekem is fagyott az 5.11-es telepítésekor, így csak csökkentett módban tudtam telepíteni, Most, hogy arra gyanaszom, hogy nem megfelelő drivert raktam fel, leszedtem az 5.11-et, és felraktam az 5.03-at az ASUS oldaláról. Illetve csak szerettem volna, mert egy két eszköz felkiáltójeles, mert nem rakta fel a telepítő a hozzá való drivert. Kézzel sem tudom feltenni, mert "hozzáférés megtagadva", még csökkentett módban is !
Amúgy a készenléti ébredést egér/billenyűzet használatnál megnézted?

Készenltinél is feléled billenyűzet :lame:  megnyomására. Egérre se a hibernálásnál sem a készenlétinél nem reagál. De nincs kizárva, hogy így is kell működnie.
A gyári cd-n levő drivereket használd, én is azt telepítettem most fel. Azzal biztos, hogy mennie kell. Ha nem akkor harver gondod lesz.

#695 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 11:23

Idézet

Készenltinél is feléled billenyűzet :lame:  megnyomására. Egérre se a hibernálásnál sem a készenlétinél nem reagál. De nincs kizárva, hogy így is kell működnie.

Igen, most már biztos vagyok benne, hogy nem hardverhiba. A BIOS-ban csak a kikapcsolt állapotú gépre érvényes a beállítás. Úgy látszik, hogy a windózer állítja be az éledést. Neked ugye nem PS/2, hanem USB egered van? Mert az USB-nél az alaplapon alapból le van tiltva, hogy kapjon 5V-ot ha nem megy a gép, így aztán nem is éled fel rá(legalábbis hibernálásnál biztos hogy nem) A PS/2 porton viszont tudtommal nem lehet tiltani az 5V-ot, szal neked USB egered van, eltaláltam ?
Ennek monjuk normál esetben úgy kéne működni, hogy csak a billentyűzeten lévő három - nevezetesen WAKE,SLLEP,POWER - billentyűkre kéne reagálnia. A régi gépemen így is működik. Szal lehet, hogy az AMI BIOS ilyeneket nem tud.
Amúgy neked az "ACPI 2.0 support" és a "ACPI APIC support" mire van állítva? Nekem nem megy le készenlétibe újabban, csak a monitort kapcsolja ki :confused:

Idézet

A gyári cd-n levő drivereket használd, én is azt telepítettem most fel. Azzal biztos, hogy mennie kell. Ha nem akkor harver gondod lesz.

Én tovább mennék: Csak olyan drivert szabad telepíteni az alaplaphoz, ami az ASUS oldalán fennt van !
Pl. 5.03 NVIDIA drivercsomag nincs is fennt az NVIDIA oldalán, mert ez kifejezetten K8N-hez készült, és fordítva. Persze lehet, hogy ha az 5.11-est úgy telepíted, hogy nem egyéni telepítésben nem engeded, hogy felrakja az AUDIO drivereket, akkor működik, de én többet nem kísérletezgenek ilyesmivel. Az ALAPLAP CD-jére felpakoltak egy csomó dolgot, ami nem működik az alaplappal. Ilyen pl. az NVIDIA SYSTEM UTIL. (a deluxe-val sem megy tudtommal) Most, hogy sikerült leszednem az 5.11-et, helyette meg 5.03 ment fel, úgy tűnik OK,bár még az NVIDIA tűzfalat nem raktam fel. Mondjuk nem is nagyon akarom, mert csomószor blokkolja a programjaim internet hozzáférését, úgy hogy meg sem kérdezi, hogy akarom-e :mad: De feltételezem, hoyg más tűzfallal nem tudom használni az integrált hardweres tűzfalat, így kénytelen leszek mégis ezt használni :reklamacio:

#696 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 13:34

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 10:23

Igen, most már biztos vagyok benne, hogy nem hardverhiba. A BIOS-ban csak a kikapcsolt állapotú gépre érvényes a beállítás. Úgy látszik, hogy a windózer állítja be az éledést. Neked ugye nem PS/2, hanem USB egered van? Mert az USB-nél az alaplapon alapból le van tiltva, hogy kapjon 5V-ot ha nem megy a gép, így aztán nem is éled fel rá(legalábbis hibernálásnál biztos hogy nem) A PS/2 porton viszont tudtommal nem lehet tiltani az 5V-ot, szal neked USB egered van, eltaláltam ?
Ennek monjuk normál esetben úgy kéne működni, hogy csak a billentyűzeten lévő három - nevezetesen WAKE,SLLEP,POWER - billentyűkre kéne reagálnia. A régi gépemen így is működik. Szal lehet, hogy az AMI BIOS ilyeneket nem tud.
Amúgy neked az "ACPI 2.0 support" és a "ACPI APIC support" mire van állítva? Nekem nem megy le készenlétibe újabban, csak a monitort kapcsolja ki :confused:

Én tovább mennék: Csak olyan drivert szabad telepíteni az alaplaphoz, ami az ASUS oldalán fennt van !
Pl. 5.03 NVIDIA drivercsomag nincs is fennt az NVIDIA oldalán, mert ez kifejezetten K8N-hez készült, és fordítva. Persze lehet, hogy ha az 5.11-est úgy telepíted, hogy nem egyéni telepítésben nem engeded, hogy felrakja az AUDIO drivereket, akkor működik, de én többet nem kísérletezgenek ilyesmivel. Az ALAPLAP CD-jére felpakoltak egy csomó dolgot, ami nem működik az alaplappal. Ilyen pl. az NVIDIA SYSTEM UTIL. (a deluxe-val sem megy tudtommal) Most, hogy sikerült leszednem az 5.11-et, helyette meg 5.03 ment fel, úgy tűnik OK,bár még az NVIDIA tűzfalat nem raktam fel. Mondjuk nem is nagyon akarom, mert csomószor blokkolja a programjaim internet hozzáférését, úgy hogy meg sem kérdezi, hogy akarom-e :mad: De feltételezem, hoyg más tűzfallal nem tudom használni az integrált hardweres tűzfalat, így kénytelen leszek mégis ezt használni :reklamacio:

-USB-s egerem van
-ACPI 2.0 support yes-re ACPI APIC support meg ha jól emlékszem ki van kapcsolva.
- 5.11-nél felraktam mindent (audiót is), de mint említettem inkább a gyárit használom.
- Én nem raktam fel a hardveres tűzfalat. Csak Nod32 vírusirtót használok. Amióta fenntvan a gépemen (kb 2éve) még nem volt vírusom.  :respect:

Nekem most az a bajom a géppel, hogy amikor elindúl az XP kb 40 másodpercig percig várakozik az alaplapi hálózati kártyára.
Ha letiltom egyből megy minden. Nálad is ezt csinálja?

#697 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 14:22

Idézet

- Én nem raktam fel a hardveres tűzfalat.

Nem 100%, de valószínű, hogy az integrált hardveres tűzfal az alplapon akkor is működik, ha nem teszed fel az NVIDIA tűzfalprogramot. A hardveres tűzfal csak hacking ellen véd, ezért kell feltenni szoftveres tűzfalat. Na most ugye azért jó ez a hardveres tűzfal, mert hardveres: nem terheli le a procit. Szal ha NVIDIA tűzfalad van, tudja, hogy az alplapon van hardveres tűzfal, ezért az anti-hacking funkciót nem látja el, tehát nem terheli le annyira a procit - legalábbis szerintem így működhet. Ha más tűzfalprogramot használsz, akkor ez nem működik így, az nem veszi figyelembe, hogy te már védve vagy anti-hacking ellen.

Idézet

Csak Nod32 vírusirtót használok. Amióta fenntvan a gépemen (kb 2éve) még nem volt vírusom.  :respect:

Én azért valmilyen szoftveres tűzfalat raknék fel ! Vagy legalábbis valami támadás tesztet ráeresztenék a gépre(pl. a wigwam oldalán lévőt)

Idézet

Nekem most az a bajom a géppel, hogy amikor elindúl az XP kb 40 másodpercig percig várakozik az alaplapi hálózati kártyára.

Mármint amikor előjön a "hálózati kapcsolatok létrehozása" a bejelentkezésnél, akkor vár ilyen sokáig?
Érdekes ! Eseménynaplóban ír valami hibát? És rá vagy csatlakozva a NET-re vagy LAN-ra ilyenkor? Ha letiltod az integrált hálókártyát a windows-ban, és más hálókártyát teszel a gépbe, akkor szintén zenész, vagy a másik karival megy?
A hardveres tűzfalra elég sokan panaszkodtak, szóval ha nincs másik hálókártyád amivel kipróbálhatnád, megpróbálhatod letiltani a BIOS-ban a MAC Interface-t. Azt hiszem, hogy ezzel lehet a hardveres hűzfalat tiltani :think:

#698 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 20:21

Éppen pár napja tettem fel az 5.11-est gond nélkül, bár az audio részt nem is telepítettem, ja és már 1 hónapja fent van a Windóz és semmilyen régebbi nForce driver nem volt fent.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#699 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 17:48

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 13:22

Mármint amikor előjön a "hálózati kapcsolatok létrehozása" a bejelentkezésnél, akkor vár ilyen sokáig?
Érdekes ! Eseménynaplóban ír valami hibát? És rá vagy csatlakozva a NET-re vagy LAN-ra ilyenkor? Ha letiltod az integrált hálókártyát a windows-ban, és más hálókártyát teszel a gépbe, akkor szintén zenész, vagy a másik karival megy?
A hardveres tűzfalra elég sokan panaszkodtak, szóval ha nincs másik hálókártyád amivel kipróbálhatnád, megpróbálhatod letiltani a BIOS-ban a MAC Interface-t. Azt hiszem, hogy ezzel lehet a hardveres hűzfalat tiltani :think:

A LAN ra csatlakozva van.
Másik hálókártyával még nem próbáltam. Majd megnézem.
A MAC Interface-t ha letiltom aszem akkor nem csinálja, de már nem emlékszem pontosan.
Ma már nincs időm kipróbálni, majd holnap. Az eredményről beszámolok.

#700 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 18:13

Más téma de most cseréltem le k8n alaplapomat egy abit nv8-ra és ezerrel jobb!Ajánlom nektek is bár pciexpresses.Még a procim is jobban húzható.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »