HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (179 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad PHP és HTML is

#3301 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 22. 08:25

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 21:54

Delawer. Megvan a navigáció. Végül is nem a Te kódod alapján csináltam, és nem is olyan furmányosra, mint a Tiéd. De egész jó. Picit hasonlít kAy rendszeréhez, ha ezzel nem sértem meg :)

:) Nem az a fontos, hogy kinek a kódját használod, hanem hogy jól működjön.
Most volt csak érkezésem megnézni az oldalad ezen részét.
Már mondták mások is, hogy a navigációnál nem ártana megoldani, hogy az első, illetve a legutolsó oldalnál ne mutasson tovább élő link, hiszen nem lesz az előtt és az után már elem. (Ööö, ezt most majdnem olyanra sikerült mondanom, mintha pl. a delphi dbnavigatoráról lenne szó.)

Még jó lenne, ha ezt a Fórumodba is beépítenéd :)
-- Legyen egy jó napod! --

#3302 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 08:40

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 8:25

:) Nem az a fontos, hogy kinek a kódját használod, hanem hogy jól működjön.
Most volt csak érkezésem megnézni az oldalad ezen részét.
Már mondták mások is, hogy a navigációnál nem ártana megoldani, hogy az első, illetve a legutolsó oldalnál ne mutasson tovább élő link, hiszen nem lesz az előtt és az után már elem. (Ööö, ezt most majdnem olyanra sikerült mondanom, mintha pl. a delphi dbnavigatoráról lenne szó.)

Még jó lenne, ha ezt a Fórumodba is beépítenéd :)

Igen, ezen része a blog navigációnak szintén feldolgozás alatt áll :) Szerdán szerintem meg is csinálom. Ha sikerül persze.
A fórum az picit fogósabb nekem, bár alapjaiban ugyan az. De az szerintem jövő hétre marad :( Főleg péntekente szoktam "alkotni" de most megint mnnem kell pestre :( (fene a gdf -be, hogy nem iratott be múlt héten.)
ui.: a kódot én írtam, csak a kinézet hasonlít. Csak a félrértések elkerülése wget.

Szerkesztette: bull1 2005. 02. 22. 08:56 -kor

#3303 Felhasználó inaktív   gpek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 09:30

Sajnálom hogy egy webdesigner-nek ill webmesternek tük mind1 hogy hívom ennyire nincs ötlete. Szaporodnak a srégen csíkos mikronnyi betüs szűrke weblapok.

Szerkesztette: gpek 2005. 02. 22. 09:36 -kor

GPEK WEBDESIGN & SITEBUILD
2004 www.gpek.hu | gpek@vipmail.hu

#3304 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 09:41

Idézet: gpek - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 9:30

Sajnálom hogy egy webdesigner-nek ill webmesternek tük mind1 hogy hívom ennyire nincs ötlete. Szaporodnak a srégen csíkos mikronnyi betüs szűrke weblapok.

Igen, szenvedünk (ill. szenvedek) a fórumomon. A többiek tanácsokat adnak, Te is tanácsokat kaptál. Az, hogy nem bírod a negatí de építő jellegű kritikát, a Te bajod. Azért kíváncsi lennék, hány agyforma lapot mutattak itt be. A színvilág meg egyéni döntés alapján kelet kezik mindenkinél, és egyik sem hasonlít egy OS -re sem.
ui.: Legalább vállald fel a véleeményedet, és ne szerkeszd ki a keményebb részeket, ha már beírtad.

Szerkesztette: bull1 2005. 02. 22. 09:42 -kor

#3305 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 09:48

Idézet: gpek - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 9:30

én nem igazán tapasztaltam erre ilyet.

biztos jó helyen jársz?

ps: mellesleg a sértett önérzet még nem jogosit fel senkit tények nélküli vádaskodásra.

Szerkesztette: kAy 2005. 02. 22. 10:42 -kor

*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#3306 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 10:20

Ha mar a betukrol van szo, akkor mindenki figyelmebe ajanlom az alabbi technikat. Az alapja flash, a lenyege pedig az, hogy barmilyen betutipust be lehet agyazni egy oldalba. Azt hiszem egyre tobben vagyunk, akik herotot kapnak a Verdana-s, Georgia-s, Arial-os, stb betutipusokbol felepulo internettol.
Szegyen, hogy meg mindig nem alakult ki szabvany a betutipusok egyszeru beagyazasara.

egy demo:
http://www.mikeindus...files/sifr/2.0/

es egy cikk angolul errol
http://www.mikeindus...ve/2004/08/sifr

#3307 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 10:47

Idézet

alapja flash, a lenyege pedig az, hogy barmilyen betutipust be lehet agyazni egy oldalba

lasd evanescence.hu ... :) ott cmsbol jon az albumoknal es a tagoknal az adat, flashbe agyazott evanescent font jeneliti meg, parameterezve betumeret, szin, flash magassag, szelesseg

Szerkesztette: Nec 2005. 02. 22. 10:55 -kor

#3308 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 20:44

Idézet: ion - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 10:20

Ha mar a betukrol van szo, akkor mindenki figyelmebe ajanlom az alabbi technikat. Az alapja flash, a lenyege pedig az, hogy barmilyen betutipust be lehet agyazni egy oldalba. Azt hiszem egyre tobben vagyunk, akik herotot kapnak a Verdana-s, Georgia-s, Arial-os, stb betutipusokbol felepulo internettol.
Szegyen, hogy meg mindig nem alakult ki szabvany a betutipusok egyszeru beagyazasara.

egy demo:
http://www.mikeindus...files/sifr/2.0/

es egy cikk angolul errol
http://www.mikeindus...ve/2004/08/sifr

Hmmm, elgondolkodtam egy kicsit ezen a dolgon, amit írtál.
Nem vagyok designer, sem nyomdász, én csak használom azokat a fontokat, amiket előírnak.
Ennek ellenére szerintem az oldal hangulatától is függ, hogy milyen fontkészletet használnak.
Érthető, hogy nem nagyon látni pl. Courier fontkészletet weboldalakon.

Vannak bizonyos fontcsaládok, amiket a szem könnyen olvas, vezeti a szemet.
Vannak amik egészen más céllal készültek.
Kíváncsi vagyok, milyen fonttípusokat ajánlotok egy átlagos weboldalra, híroldalra, portálra.

És ez csak a betűkészlet.
A betűméret, annak és a háttérének színe, illetve kettő kontrasztja is fontos.
Mindig visszajön a példa:
Vegyük alapul a könyvet, ahol fehér(es) alapszínen fekete betűkkel, megfelelő kontraszttal kényelmesen el lehet olvasni több száz oldalt is naponta, míg ugyanez a képernyőn komolyabb szembántalom nélkül még mindig kihívás a monitorgyártóknak.
Ráadásul tapasztalat, hogy a monitor előtt ülők többsége lekapcsolt lámpák mellett nézi a viszonylag kis felületű, erősen világító monitort, vagy TFT-t, amit már többször is leírtak hogy nem használ a szemnek.
És még lehetne sorolni, hogy mennyi ergonómiai előírást nem teljesítünk, illetve "szegünk meg" szokásból, illetve kényszerből.
Ööö, bocsi, hogy ennyire elkalandoztam :)

Szóval milyen fontkészleteket használnál?
-- Legyen egy jó napod! --

#3309 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 21:15

én trebuchet és arial variációkkal tök jól elvagyok a contentben.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#3310 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 11:39

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 20:44

...
Vannak bizonyos fontcsaládok, amiket a szem könnyen olvas, vezeti a szemet.
Vannak amik egészen más céllal készültek.
Kíváncsi vagyok, milyen fonttípusokat ajánlotok egy átlagos weboldalra, híroldalra, portálra.

És ez csak a betűkészlet.
A betűméret, annak és a háttérének színe, illetve kettő kontrasztja is fontos.
Mindig visszajön a példa:
Vegyük alapul a könyvet, ahol fehér(es) alapszínen fekete betűkkel, megfelelő kontraszttal kényelmesen el lehet olvasni több száz oldalt is naponta, míg ugyanez a képernyőn komolyabb szembántalom nélkül még mindig kihívás a monitorgyártóknak.
...

papíron a Times eléggé jó, a betűk talpai vezetik a szemet, de hozzátartozik, hogy sokkal nagyobb felbontása van a papírnak mint a monitornak, a monitoron pedig a Times ekkora méretben nem lehet elég lekerekített ilyen kicsi felbontással, az Arial meg a Verdana viszont "egyenesebb", ezért sokkal jobban megközelíthető monitoron is, sokkal kevésbé tűnik "pixelesnek" --> jobb tőle az összbenyomás

gondolom én persze :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3311 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 12:04

nem az én világom ugyan, de tippre offline tipográfia != online tipográfia

#3312 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 12:45

Idézet: Nec - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 12:04

nem az én világom ugyan, de tippre offline tipográfia != online tipográfia

ezt mondd azoknak, akik a weben a "prosit" akarják viszontlátni :)

ez a halálom... "legyen olyan mint a prosi"...

persze branding meg minden, de a prosinak sincs semmilyen egybevágó arculata, cask ilyen összehányt, összegányolt szar, amit vmi útszéli photoshop mágus barmolt össze.

te meg igazodj ahhoz.

MÁR MEGINT RINYÁLOK, PFUJJ :Đ

#3313 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 13:07

Idézet: kAy - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 12:45

ezt mondd azoknak, akik a weben a "prosit" akarják viszontlátni :)

ez a halálom... "legyen olyan mint a prosi"...

persze branding meg minden, de a prosinak sincs semmilyen egybevágó arculata, cask ilyen összehányt, összegányolt szar, amit vmi útszéli photoshop mágus barmolt össze.

te meg igazodj ahhoz.

MÁR MEGINT RINYÁLOK, PFUJJ :Đ

Velem itt a word doksi dívik. Elémrakják, hogy ezt tegyem fel a suli lapjára, és így nézzen ki. Persze nem néz ki úgy, és kérdezgetik, hogy miért nem olyanra csináltam. Aztán egyszer a server mc -jén kereszül editáltam egy lapot, leesett az álluk és jött a sopánkodás, hogy ők ezt mikorra fogják tudni :D Mondtam magamban, hogy soha :D

Szerkesztette: bull1 2005. 02. 23. 13:08 -kor

#3314 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 23. 13:29

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 13:07

Velem itt a word doksi dívik. Elémrakják, hogy ezt tegyem fel a suli lapjára, és így nézzen ki. Persze nem néz ki úgy, és kérdezgetik, hogy miért nem olyanra csináltam. Aztán egyszer a server mc -jén kereszül editáltam egy lapot, leesett az álluk és jött a sopánkodás, hogy ők ezt mikorra fogják tudni :D Mondtam magamban, hogy soha :D

Örülj, hogy nem ismerik a Word szupertitkos "Save As... -> File Type: HTML" trükkjét, mert akkor rövid úton munka nélkül maradnál... :nevet:

#3315 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 13:41

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 13:29

Örülj, hogy nem ismerik a Word szupertitkos "Save As... -> File Type: HTML" trükkjét, mert akkor rövid úton munka nélkül maradnál... :nevet:

Nem az a munkám, hogy weblapot csináljak, csak ha már itt vagyok, rám bízták azt is. A sima save is gondot okoz, ezért nem félek. :D
De nem sorolom tovább, mert eltelne vele a nap (csak azzal, amit a gyakorlatikag 0 látogatottságú weblappal szenvedtetnek.)

#3316 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 13:46

olyan nem volt még, hogy knyomtatták a word dokumentet, és a papírt adták oda, hogy tedd fel? :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3317 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 13:51

Sztem az jelent meg nagy hatranyt, hogy - legjobb tudomasom szerint - nincs bongeszo, ami tamogatna pl a CSS font-stretch property-jet, pedig azzal nemikepp novelni lehetne a "betukeszleteket", hiszen egeszen megvaltozik egyes betuk kinezete, ha szethuzzuk oket vagy eppen osszenyomoritjuk (nem a betukozoket, hanem a karaktereket).

Legutobb egyebkent a Tahoma-t hasznaltam egy oldalon, es meglepett, hogy milyen szepen tud kinezni, ha jol tevedek, az is alap windozfont, bar az ilyen "online betuknel" valoban sokat szamit a meret is. Van ami kicsiben rosszul nez ki, de 14-es meretben mar egesz jol.
Ha CSS-ben adja meg valaki a betukeszletet, akkor sztem erdemes minel tobb betutipust megadni. Pl: Garamond csak olyan helyen van, ahol legalabb MS Office telepitve van, es hat eleg sok embernek van Office-a, ugyhogy ha elso helyre irom a Garamond-ot, akkor azt fogja hasznalni a bongeszo.

#3318 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 23. 14:19

Idézet: ion - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 13:51

Sztem az jelent meg nagy hatranyt, hogy - legjobb tudomasom szerint - nincs bongeszo, ami tamogatna pl a CSS font-stretch property-jet, pedig azzal nemikepp novelni lehetne a "betukeszleteket", hiszen egeszen megvaltozik egyes betuk kinezete, ha szethuzzuk oket vagy eppen osszenyomoritjuk (nem a betukozoket, hanem a karaktereket).

A font-stretch puszta létezése is szerintem tipográfiai bűntett, de ha valaki használni szeretné, lelke rajta, láttunk már rosszabbat is. :)

#3319 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 14:24

semmivel sem nagyobb buntett, mint a dolt betu vagy a vastagbetu...
raadasul, ha mashogy nem lehet varialni a betutipusokat, mert csak 3-4 olyan van, amit erdemes is hasznalni, akkor a stretch inkabb segitseg, mint gyalazat.

Szerkesztette: ion 2005. 02. 23. 14:24 -kor

#3320 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 23. 14:30

Idézet: ion - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 14:24

semmivel sem nagyobb buntett, mint a dolt betu vagy a vastagbetu...

Mármint a szimulált dőlt és félkövér betű. Pontosan.  Egyetértünk. :up:

Idézet: ion - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 14:24

raadasul, ha mashogy nem lehet varialni a betutipusokat, mert csak 3-4 olyan van, amit erdemes is hasznalni, akkor a stretch inkabb segitseg, mint gyalazat.

Az igazi megoldás a betűformák beágyazása lesz/lenne, ha egyszer végre sikerül szabványosítani a dolgot. Ami engem illet, nincsenek nagy reményeim. :( Ha biztosra szeretnél menni, továbbra is marad a képként, flashként tárolt szöveg.

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 02. 23. 14:31 -kor

Téma megosztása:

• (179 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.