HWSW Informatikai Kerekasztal: Magyar Posta - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Magyar Posta

#41 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 01. 19:46

Idézet: *Macika* - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 12:01

OFF
Nem csak ellenkező irányba működnek ezek? Európai szabványról minden  másra?

Nekem japán cucchoz kéne ilyen (az meg megegyezik az amarikai dugóval). De sehol sem kapok itthon.
Tehát olyan a csati, aminek európai a dugója, és a két párhuzamos, egymáshoz közel álló késes érintkezőt alakítja át európaivá.
ON

Lehet, hogy hulye kerdes, de miert nem vagod le a p***aba az eredeti csatlakozot, es raksz ra egy normalisat?

BTW posta tenyleg sux, de a legtobb csomagkuldo sem jobb.

#42 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 20:22

Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 11:37

Galileo: Igen, a teherfuvarozás így járt. Pedig a RoLa egy nagyon jó kezdeményezés. Csakhogy: A tehervonatok a prioritásban leghátul vannak, így ráadásul a sztrájkon túl sem lehet megjósolni, mikor ér oda a cucc, csak kb-ra és az sok idő. De sokat spórol üzemanyagban és amortizációban. Nem gazdaságtalan, abszolút nem az! Csak a körülmények, ugye.
A személyszállítás meg más tészta, abban a MÁV nincs rossz helyzetben, legalábbis darabra :) , de ahhoz, hogy nyereséges legyen ebből, irreális jegyárakkal kéne dolgozzon. Így az van, amit láthattok. Lehet az európai, de drágán (IC, EC, ICR)

Szegeden (ahol lenne ra igen) a Kiskundorozsmai logisztikai Rola egyseg kapacitasa a beka popoja korul van. Tfh a fuvarozo fel akar jutni egy ilyen szerelvenyre,ha nem all ott delelottol estig, ezen az alapon mar reg ott lenne az osztrak hataron estere. Regebben amikor beindult akkor inditottak nappal is tobb szerelvenyt...
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#43 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 20:24

Idézet: lehella - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 6:58

Nekem amikor csináltattuk a személyit, motorra a jogosítványt, akkor a postás minden csengetés nélkül bedobta a ládába a borítékokat. Pedig az ien okmányokat alá kell írni hogy átvetted, stb.
Mellesleg nálunk mostanában a postás csávó robogóval jár mivelhogy a Posta kiadta vállakozónak a kézbesítéseket.... :reklamacio:

Engem az b@szott fel, amikor az uj VISA kartyamat csak ugy benyomta a postaladankba, de ugy hogy fele kilogott.  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

#44 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 21:04

Ugye hogy dűhítő? Szerencsére nekem az OTP írt levelet hogy a kártyámat a Nyugatinál a bankfiókban vehettem át...

#45 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 21:07

Idézet: lehella - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 21:04

Ugye hogy dűhítő? Szerencsére nekem az OTP írt levelet hogy a kártyámat a Nyugatinál a bankfiókban vehettem át...

Pedig ez is OTP volt, sot mielott lejart volna a masik bementem az ujert, de azt mondtak, hogy mar postaztak.

Szerkesztette: mocsi 2004. 11. 01. 21:08 -kor

#46 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 21:12

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 19:24

Engem az b@szott fel, amikor az uj VISA kartyamat csak ugy benyomta a postaladankba, de ugy hogy fele kilogott.  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

Én eddig bankkártyát még csak személyesen tudtam átvenni a bankfiókban.
Azért kiváncsi lennék melyik az a bank, amelyik kiküldi postán??? :think:
A pin kódot meg a borítékra írták rá talán? :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#47 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 21:20

Akkor ezek szerint én még egész szerencsésen jártam :D
Éljenek az elektronikus fizetés első lépései :D

#48 Felhasználó inaktív   MADár 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 01. 22:36

Idézet: lorenzo - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 20:12

Én eddig bankkártyát még csak személyesen tudtam átvenni a bankfiókban.
Azért kiváncsi lennék melyik az a bank, amelyik kiküldi postán??? :think:
A pin kódot meg a borítékra írták rá talán? :D

A CIB például postán küldi a kártyát. A PIN kódot egy másik boritékban küldi, értelemszerűen nem egyszerre feladva. Ráadásul a kártya csak telefonos aktíválás után műxik, amikoris bekérik a titkos kódod, amit személyesen adtál meg a bankszámla nyitásnál. Teljesen profi rendszer, nem kell a bankba rohangálni...

A postához: én azon lettem ideges, amikor az amazonról rendelt csomagomat beadta a postás a társasházban két emelettel feljebb valami totál ismeretlennek. Megrendelem a dolgot egy profi rendszerrel, kifizetem egy profi rendszerrel, átjön a csomag amerikából, németországban átpakolják, gyönyörűen megérkezik magyarországra, és akkor mit csinál a postás? Nem dob be egy cetlit, hogy vedd át a postán. neeeeeem. odaadja egy totál idegennek, két emelettel feljebb. Érti ezt valaki? (a mázli az volt, hogy a barátnőm akkor jött haza, és a postás látta hogy ide jön be, és utánakiáltott, hogy várjon... Na soha nem rendelek többet itthonra, csak a melóhelyre...)

#49 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 08:57

OTP-nél úgy tűnik, hogy a VISA-sok megkapják postán, csak a Visa Electron Juniorokért kell befáradni. Engem inkább az bosszant, hogy nem küldik ki. Igaz, nálunk általában van itthon valaki, sőt, a postást is jól ismerjük, és ő is tudja, hogy kinek a csomagját melyik szomszédhoz adhatja be, ha esetleg nem tudja kézbesíteni. Pl nagyon jól tudja, hogy a jobb oldali szomszédunkkal nemigen jövünk ki, ezért nekik nem adja a mi cuccunk. Eddig egyszer kellett postára mennem cuccért, de akkor is azért, mert anyu nem tudott róla, hogy csomagot várnék, ezért nem fizette ki a kb 2,5k utánvétes pénzt. (cca 5-6 éve még nem volt mobilom) Igaza is volt, mert valami kiadó küldözgetett mindenkinek kéretlenül jó drága újságokat, CD melléklettel, és abból kaptam én is. :(

Szerkesztette: Studi 2004. 11. 02. 08:57 -kor

"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#50 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 09:26

Idézet: Studi - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 8:57

OTP-nél úgy tűnik, hogy a VISA-sok megkapják postán, csak a Visa Electron Juniorokért kell befáradni.

Ha a kártyás fizetés biztonságát nézzük, pont fordítva kéne megcsinálni.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#51 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 10:12

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 10:26

Ha a kártyás fizetés biztonságát nézzük, pont fordítva kéne megcsinálni.

A kártyát vagy telefonon lehet aktivizálni, vagy olyan helyen kell vásárolni/pénz felvenni, ahol kéri a terminál a PIN-kódot. Pl nekem a Skála-áruházban sose kéri, így ott nem tudnék az aktivizálatlan kártyával vásárolni.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#52 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 16:45

Idézet: MADár - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 21:36

A CIB például postán küldi a kártyát. A PIN kódot egy másik boritékban küldi, értelemszerűen nem egyszerre feladva. Ráadásul a kártya csak telefonos aktíválás után műxik, amikoris bekérik a titkos kódod, amit személyesen adtál meg a bankszámla nyitásnál. Teljesen profi rendszer, nem kell a bankba rohangálni...

Hát én mindent a neten keresztül intézek, de azért a jövőben is inkább befáradok a bankfiókba a kártyámért, meg a pin-ért :)
Manapság már talán a PIN-kód az egyik legszemélyesebb dolog a világon, kicsit gázosnak tűnik ez a borítékolás.
Amúgy ez a telefonos aktíválás elég ügyes dolognak tűnik, de mondjuk lejárt kártya cseréjénél nem látom értelmét, csak új kártyánál. Persze, ha minden kártyát postán küldenek ki akkor van létjogosultsága.
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#53 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 18:39

Idézet: Studi - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 10:12

A kártyát vagy telefonon lehet aktivizálni, vagy olyan helyen kell vásárolni/pénz felvenni, ahol kéri a terminál a PIN-kódot. Pl nekem a Skála-áruházban sose kéri, így ott nem tudnék az aktivizálatlan kártyával vásárolni.

Ha viszont valaki ellopja a kártyádat, akkor nem olyan helyre fog vele menni, ahol PIN-t kérnek, hanem oda, ahol nem. Pontosabban olyan helyre, ahol elfogadnak Visa kártyát, de Electront nem, és nem POS van, hanem "vasaló" (kézzel kitöltött slipes elfogadás). Így kis összegű vásárlásokkal egész addig tudja használni a kártyádat, amíg ki nem kerül a tiltólista a kereskedőkhöz.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#54 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 20:35

Idézet: MADár - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 22:36

Erste-nel ugy mukodik, hogy kikuldik az uj kartyat, de addig nem hasznalhatod, amig nem vegzel el vele egy ATM-es PIN-kod azonositast igenylo tranzakciot. (PIN a regi marad, nem postazzak)

Tehat elfaradsz egy bankautomatahoz, lekerdezed az egyenlegedet, utana mar azt csinalsz az uj kartyaval, amit akarsz.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 02. 20:37 -kor

#55 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 08:06

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 19:35

Erste-nel ugy mukodik, hogy kikuldik az uj kartyat, de addig nem hasznalhatod, amig nem vegzel el vele egy ATM-es PIN-kod azonositast igenylo tranzakciot. (PIN a regi marad, nem postazzak)

Tehat elfaradsz egy bankautomatahoz, lekerdezed az egyenlegedet, utana mar azt csinalsz az uj kartyaval, amit akarsz.

A CIB-es aktíválás még mindig szimpatikusabb, főleg ha melóhelyről telefonálok :D

Az OTP-nél meg úgy műxik, hogy elfáradsz a bankfiókba, átveszed az új kártyát, meg a pines borítékod is. Ettől a pillanattól kezdve használhatöd a kártyád. Nem kell aktíválni.

Viszont 3 évente 1x be kell fáradni a bankba. :down:

#56 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 16:06

Idézet

OTP-nél úgy tűnik, hogy a VISA-sok megkapják postán

Tévedés.

#57 Felhasználó inaktív   hcsaba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 03. 22:05

Idézet: lorenzo - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 9:06

Az OTP-nél meg úgy műxik, hogy elfáradsz a bankfiókba, átveszed az új kártyát, meg a pines borítékod is. Ettől a pillanattól kezdve használhatöd a kártyád. Nem kell aktíválni.

:down:

Ez sem egészen igaz...

A nem dombornyomott kártyákat kiküldik postán, és elektronikus tranzakcióval aktiválódik.

A dombornyomottakért be kell menni.

A PIN mindegyik esetben a régi marad...

#58 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 22:32

Idézet: hcsaba - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 21:05

Ez sem egészen igaz...

A nem dombornyomott kártyákat kiküldik postán, és elektronikus tranzakcióval aktiválódik.

A dombornyomottakért be kell menni.

A PIN mindegyik esetben a régi marad...

Hááát nemtom...

Most májusban lejárt az elektronikus kártyám, és nem küldték ki postán, be kellett menni érte. Arra már nem emlékszem, hogy a pin változott-e.
Eddig még egyetlenegy otp-s elektronikus kártyát sem kellett tranzakcióval aktíválnom az elmúlt 14 év alatt.
Lehet, hogy most nyáron változott a rendszer? :think:

#59 Felhasználó inaktív   MADár 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 23:11

Idézet: lorenzo - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 7:06

A CIB-es aktíválás még mindig szimpatikusabb, főleg ha melóhelyről telefonálok :D

Viszont 3 évente 1x be kell fáradni a bankba. :down:

:offtopic:

Sajnos van kártya ami gyakrabban cserélődik mint három évente... Az én Visa Classicom évente pörög ki...

Én meg vagyok elégedve ezzel a CIB-es dologgal, sajnos a bankokban való ügyintézéssel csak rossz tapasztalataim vannak, pedig az OTP-nak nem is voltam ügyfele. Értem én hogy az OTP a legnagyobb bank, és az ország háromnegyede náluk van, de egyszerűen nem tudom elképzelni hogy nem tudnak csinálni egy profi ügyf-et.

A CIB-nek vérprofi a telefonos helpdeskje. Adott például a CIB-es terminálprogram, biztosan ismeritek az ilyesmit, feltelepítik, aztán az modemen kommunikál a bankkal. Volt hogy megsérült az adatbázis, és valamikor 19 óra fele betelefonáltam, felvette egy hölgy, és olyan szinten vágta a programot hogy melyik adatbázisban mi van és melyik fájlt honnan töröljem és mit frissítsek hová, hogy csak dermedten lestem. Nem kapcsolgattak, nem várattak, soha nem kell droiddal beszélni... Egyszerűen félelmetes. Amíg ezt a szolgáltatást megtartják, addig megyek utánuk mint az öleb.

#60 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 23:33

Idézet: MADár - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 22:11

Sajnos van kártya ami gyakrabban cserélődik mint három évente... Az én Visa Classicom évente pörög ki...

OTP Eurocard Mastercard Standard: 3év
Ugyanaz, mint a Visa-ban a classic

Az OTP-nél is van helpdesk csak ott úgy hívják, hogy TelebankCenter. Szerintem ez is profi. Amit nem kell személyesen elintézned, azt itt megteheted.

Egyébként itt nálunk - vidéki város - van 1 db cib-es automata, meg 7 db otp-s.
Van úgy, hogy ez is számít, pl. amikor kifogy valamelyikből a pénz :D

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.