Idézet: Tibiajax - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 23:06
Sziasztok.Intelre váltottam és vettem egy IC7-et amiben jelenleg egy celeronD2.4-es van.Mivel nagyon gyenguska,szeretném cserélni 1-2 héten belül P4-re.Kérdesem:mit ajánlotok,milyet vegyek,melyik a legjobb választás ebbe a lapba úgy 35-36huf-ig?Mit szabad,mit nem ajánlotok? Hűtés:CNPS7000B-Cu +SilentBlade 12cm házventi,a ház yesico openair,yesico táppal. Amire használnám: játék,tvnézés,zene,net. Húzni szeretném a procit,persze nem célom a "szénné húzás"..

Válaszokat köszönöm!
Nos az az igazság, hogy nem nagyon ismerem a hűtőd tulajdonnságait illetve a tápod képességeiddel sem vagyok tisztában, de ha így kéne ajánlanom neked, akkor valami jól tuningolható 3 gigás NW-ot javaslok csak egy gond van, hogy NW-ot venni sem konnyű mostanság.
Ha prescottot veszel, akkor nem biztos, hogy javallot a szénné húzás, mert ami igaz melegszik illetve rendesen megzabbantja a táp teljesítményét ami hosszú távon bakit okozhat ha nem olyan minőségű a táp vagy instabil lesz az egész gép. Alapon viszont semmi baj sincs a prenyákkal, kis tuningal szintúgy.
Én pl most egy 2,8-as prescottot használok ami ic7-g alaplapban szépen elduruzsol 3750-3800-on, de ehhez egy 420-as CT táp van és egy XP-120-as hűtő és így tudok 70 foknál nem túl menni terhelés mellett. És a ház is egy BX01-es CT minden ventiállotával velvértezve, tehét igen jó szellőzést biztosítva a rendszernek.