HWSW Informatikai Kerekasztal: ABIT IC7 [i875] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ABIT IC7 [i875] Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 22. 11:07

Hello.

Én ABIT IC7-MAX3-at akarok majd venni, csak az a gondom vele, hogy egyik haver is ilyet vett, és nagyon ráfaragott vele. Leírom a problémát.

Szal IC7-MAX3-at vett a srác, benne 3G-s P4, nem húzva. A gépe olyat csinált állandóan, hogy kb 20-25 percenként mindig újraindult magától.
Vírus nem volt a gépén, a win-t ujrarakta az alaplaphoz, a BIOS-t pedig frissítette a legújabbra. És mindent felrakott az alaplapi CD-ről.
A lapot a fehérvári Bluefish-be vette, majd visszavitte, hogy nem jó, kicserélték neki, és az is ugyan azt csinálta. A szervizes gyerek azt mondta neki, hogy az egész széria hibás.

Létezhet az szerintetek, hogy télleg szar az összes IC7-max3?

Ja meg egy kérdés, soros és párhuzamos port ugytünik nincs a lapon, valami alaplapi kivezetéssel sem lehet előcsalni legalább egy soros és egy párhuzamos portot?

#702 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 11:27

idézet:
Ezt írta Fenyő:
Hello.

Én ABIT IC7-MAX3-at akarok majd venni, csak az a gondom vele, hogy egyik haver is ilyet vett, és nagyon ráfaragott vele. Leírom a problémát.

Szal IC7-MAX3-at vett a srác, benne 3G-s P4, nem húzva. A gépe olyat csinált állandóan, hogy kb 20-25 percenként mindig újraindult magától.
Vírus nem volt a gépén, a win-t ujrarakta az alaplaphoz, a BIOS-t pedig frissítette a legújabbra. És mindent felrakott az alaplapi CD-ről.
A lapot a fehérvári Bluefish-be vette, majd visszavitte, hogy nem jó, kicserélték neki, és az is ugyan azt csinálta. A szervizes gyerek azt mondta neki, hogy az egész széria hibás.

Létezhet az szerintetek, hogy télleg szar az összes IC7-max3?

Ja meg egy kérdés, soros és párhuzamos port ugytünik nincs a lapon, valami alaplapi kivezetéssel sem lehet előcsalni legalább egy soros és egy párhuzamos portot?
[/quote]

Badarság hogy szériahibás! Nekem az ASUS elött MAX3 volt és semmi bajom nem volt vele. Leszámítva azt, hogy a ramom "csak" 530MHZ-ig tudtam húzni benne.
Mekkora és milyen tápegységet használtok?

A portokat úgy tudom csak külön kártyával tudod használni.

[ 2004. március 22.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#703 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 11:53

Személyemben egy másik elégedett MAX3-tulaj jelenzkezik szólásra. Mármint írásra. :)

Sejtettem, hogy a Kékhal sem géniuszokkal van tele, de hogy szerencsétlen vásárlók fejét ekkora baromságokkal tömni.. Azt nem említette, hogy melyik széria rossz? Merthogy nekem november óta duruzsol a gépemben, legnagyobb megelégedésemre.

A hiba feltárásában talán segítene, ha azzal kezdenétek, hogy a Windows-ban kikapcsoljátok az automatikus újraindulást, és megnézitek, miért vágja hanyatt magát. Lehet, hogy egy egyszerű driverfrissítés már gyógyírt jelenthet, hiszen az alaplaphoz mellékelt CD-kre nem kifejezetten jellemző, hogy mindig a legújabb meghajtóprogramokat tartalmazzák.. :rolleyes:
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#704 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 13:43

idézet:
Ezt írta Styx:
Köszi, a 2x 512 valóban jó 5let, csak az árán kell még egy kicsit töprengenem :( .

A HDD-khez való átalakítás ügyében várok még egy kis segítséget.
[/quote]

A 80, 20, 10 vincsi helyett kéne venned egy nagyobbat. Szerintem felesleges a 2 kicsi vincsi, hacsak nem valamiért nagyon fontos Neked. Kicsik, nem fér rájuk túl sok adat és csak feleslegesen fogyasztanak, terhelik a tápot.

[ 2004. március 22.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#705 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 14:39

idézet:
Ezt írta Styx:
Köszi, a 2x 512 valóban jó 5let, csak az árán kell még egy kicsit töprengenem :( .

A HDD-khez való átalakítás ügyében várok még egy kis segítséget.
[/quote]

Lipton nem mondott butaságot. Ha teheted, akkor vegyél a két pici helyett monnyuk egy 40, vagy 60G-s vinyót, vagy akár azt is megtehetnéd, hogy a 80+20+10-es vinyókat eladod, és veszel helyette egy másik 120-ast, elvileg nem kell sokat ráfizetned. Utóbbi variáció esetén SATA-t ajánlanék, mert akkor még maradna is egy üres hagyományos IDE-portod.

Ha nem megoldható a vinyócsere, akkor szerintem egy PCI-os RAID-kártyát vegyél, amin van legalább 2 ATA csatlakozó, ami guyebár +4 eszközt jelent. Sokkal olcsóbban kijössz, mintha SATA-PATA átalakítóval akarnád megoldani a dolgot.

[ 2004. március 22.: Dév szerkesztette a hozzászólást ]
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#706 Felhasználó inaktív   AlerMeta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 16:54

Sziasztok volna egy apróbb problémám.

ic7max3 (OTES leszedve)
3,2 p4 (húzás nélkül)
sb audigy 2 plat.
vízhűtés
enermax táp 550w (automata ford.szab.)

Szóval zizeg az alaplap, a kondik környékén, ha igaz.
Nem túl hagosan, de a nagyobb baj, hogy a hangkártya is átveszi, és a hiperszuper rádiós füllhallgatóban is hallani.

Ja, és néhány óra használat után jön elő.

Mit lehet tenni ellene ?

Köszi.

#707 Felhasználó inaktív   Styx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 22. 17:20

Hali!

Lipton és Dév!
Köszi az 5leteket. A PCI-os RAID kártya jó tipp, mert sajna szükségem van a kisebb vinyókra is. :(
Remélem idővel ki tudom majd váltani ezeket.

Üdv.:
Styx
"Ha valamely probléma magától nem oldódik meg három napon belül, akkor azzal nem érdemes foglalkozni."

#708 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 19:51

idézet:
Ezt írta Styx:
Hali!

Lipton és Dév!
Köszi az 5leteket. A PCI-os RAID kártya jó tipp, mert sajna szükségem van a kisebb vinyókra is. :(
Remélem idővel ki tudom majd váltani ezeket.

Üdv.:
Styx
[/quote]

Külön vincsin van a swap, vagy miért fontos?

#709 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 20:01

Nnnna... idő hiányában elég kezdetleges módszerrel odafogattam a Zalman chipsethűtőt. Hegesztőpálcából hajlítottam egy leszorítót, de kicsit alakítgatni kellett volna amihez már nem volt kedvem. Az alaplap mindkét U alakú pöckébe belefűztem egy kábelkötegelő műanyagot, és azzal húztam oda a bordát. Nem a legszebb, de nagyon erősen odaszorítja, mozdítani se lehet. Majd ha lesz rá időm meghajlítom rendesen a leszorítót.
A házban van bent hátul 2 ventilátor, ami fújja ki a levegőt. Ezek sorba vannak kötve, így csak kb fél fordulaton mennek. Most ezt a 2 ventilátort kötöttem a chipset venti helyére, így Speedfannal mégjobban le tudom csökkenteni a sebességüket és méghalkabbak lettek. Autómatára van állítva a sebességszabályzás és magától leveszi a hátsó ventik sebességét.

Kép

Nekem a gyári borda kicsit nagyobbnak tűnik, mint ez a Zalman. :)

Szerkesztette: Lipton 2004. 04. 03. 02:33 -kor

#710 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 08:57

idézet:
Ezt írta Lipton:

...
[/quote]

/OFF

Ejha, Lipton, szép masszív hűtés van a videokártyádon. :D

/ON

#711 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 03. 23. 13:02

idézet:
Ezt írta Dév:

/OFF

/ON
[/quote]

Az nem masszív, hanem passzív! :D

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#712 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 14:06

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">idézet:<HR>Ezt írta Dév:
<STRONG>

/OFF

/ON</STRONG>[/quote]

Köszi, itt van még pár kép róla.

kep 1
kep 2
kep 3
kep 4

Szerkesztette: Lipton 2004. 04. 03. 02:35 -kor

#713 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 14:15

idézet:
Ezt írta td:

Az nem masszív, hanem passzív! :D

Üdv: Dan
[/quote]

:D Csendesítési láz jött rám, ezért amit lehet halkítok, ezért lett passzív. A gyári bordát meg gyengének tartottam.

#714 Felhasználó inaktív   Styx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 16:54

idézet:
Ezt írta Lipton:
Külön vincsin van a swap, vagy miért fontos?
[/quote]

Nem, hanem hurcolom őket ide-oda mobil rackben és ahova hurcolom, ott nem megyek semmire a SATA-val.
"Ha valamely probléma magától nem oldódik meg három napon belül, akkor azzal nem érdemes foglalkozni."

#715 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 18:30

idézet:
Ezt írta Styx:

Nem, hanem hurcolom őket ide-oda mobil rackben és ahova hurcolom, ott nem megyek semmire a SATA-val.
[/quote]

Nem a SATA-ra gondolt, hanem hogy minek neked 4 vinyó, mikor 2 is bőven elég lenne helyette. Tényleg, miért nem cseréled le legalább a 10-es meg a 20-as vinyót (gondolom mindkettő 5400-as) egy úgy 40-esre? Nagyobb, gyorsabb, és csak 1 helyet foglal.. Vagy ugye 120-as hagyományos ATA, és már a 80-as is fölöslegessé válik, el lehet adni, vagy ajándékozni rokonságba. :)

#716 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 18:39

idézet:
Ezt írta Dév:

Nem a SATA-ra gondolt, hanem hogy minek neked 4 vinyó, mikor 2 is bőven elég lenne helyette. Tényleg, miért nem cseréled le legalább a 10-es meg a 20-as vinyót (gondolom mindkettő 5400-as) egy úgy 40-esre? Nagyobb, gyorsabb, és csak 1 helyet foglal.. Vagy ugye 120-as hagyományos ATA, és már a 80-as is fölöslegessé válik, el lehet adni, vagy ajándékozni rokonságba. :)
[/quote]

hát igen...
a 10-est 6k-ért, a 20-ast 7k-ért el tudja szerintem adni és 13k-ért már egy 60-ast tud venni használtan, vagy egy 40-est újan.
Bár én szerintem ki tudnék hozni 15k-t is azokból a vinyókból. :D
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#717 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 21:52

idézet:
Ezt írta Styx:

[/quote]

Jól írták elöttem, arra gondoltam, hogy eladod a kicsiket és veszel egy nagyobbat. A helyedben ha csak hurcolászni használnám azokat a kicsiket, akkor én be se raknám csak ha éppen másolok rá. Na meg cipelni is jobb egy 40-est vagy 60-as vnincsit mint 2 kicsit.

#718 Felhasználó inaktív   Styx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 17:40

Hali!

idézet:
Ezt írta Dév:
ajándékozni rokonságba [/quote]
Szeretnél a fogadott kisöcsém vagy nagybátyám lenni mi? :D

idézet:
Ezt írta XC-Biker:
Bár én szerintem ki tudnék hozni 15k-t is azokból a vinyókból. [/quote]
És számold hozzá, hogy mindkettőn van egy win "2k". :D
Az már akkor 19k. :D

#719 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 17:47

idézet:
Ezt írta Styx:
Hali!

És számold hozzá, hogy mindkettőn van egy win "2k". :D
Az már akkor 19k. :D
[/quote]

Hűűűű! :eek:

#720 Felhasználó inaktív   Styx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 18:11

Hali!

Természetesen csak a poén kedvéért írtam a 2db w3k-t, mert így kedvezőbb az ár. :)
Csak SQL adatbázisok vannak rajtuk.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.