HWSW Informatikai Kerekasztal: ABIT IC7 [i875] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ABIT IC7 [i875] Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 04. 18:24

Sziasztok!
Segítsetek lécci. Vettem egy új házat amin van mikrofon és fejhallgató kimenet. Ezek végeit rá kell dugnom az IC7-es alaplap FP-AUDIO1-es kivezetésére. A fejhallgató müködik frankón,de a mikrofon az nem akar. A ház mikrofon kivezetésein ilyen nevü kis csatlakozók vannak:MIC-IN, MIC-VCC,GND. Az alaplap kézikönyvébe nem így vannak leírva a kivezetések.  Melyiket hová kössem?
Köszi.

#1442 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 10. 17:09

AGP fastwrites-t ki lehet kapcsolni ?
driverbol nem engedi a catalyst, biosbol kene?

#1443 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 17:48

Idézet: Engar - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 18:09

is-is... ;)
"We unlock the mysteries of knowledge and technology" - Symphony X

Balatoni ingatlanok, Veszprémi ingatlanok

#1444 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 08. 11. 14:01

Idézet: Pacal - Dátum: 2004. aug. 4., szerda - 19:24

Sziasztok!
Segítsetek lécci. Vettem egy új házat amin van mikrofon és fejhallgató kimenet. Ezek végeit rá kell dugnom az IC7-es alaplap FP-AUDIO1-es kivezetésére. A fejhallgató müködik frankón,de a mikrofon az nem akar. A ház mikrofon kivezetésein ilyen nevü kis csatlakozók vannak:MIC-IN, MIC-VCC,GND. Az alaplap kézikönyvébe nem így vannak leírva a kivezetések.  Melyiket hová kössem?
Köszi.

Azt ideírhatnád, hogy az alaplap kézikönyvében hogyan vannak leírva a kivezetések, ne nekünk kelljen már lapozgatni. :) Lehet akkor tudnánk segíteni...

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1445 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 08. 11. 14:02

Idézet: Engar - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 18:09

Kapcsold ki a Bios-ból, aztán a driver autómatikusan off.-nak fogja mutatni.

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1446 Felhasználó inaktív   Gear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 16:26

Hi!

3-4 hónapja vagyok majdnem elégedett tulaja 1 IC7 lapnak. Sajna van vele 1 kis gondom. Gyakran használom a MobilRackomat és ebből állandó bootolási gondjaim vannak , ami végül is nem komoly de idegesítő problem.Valaki magyarázza meg nekem hogy ha 1szer beállítom az elsődleges boot hdd nek a SATA 1-et akkor miért akar a gép máshonnan bootolni ha beteszek vagy kiveszek 1 winyót a rack-be/ből. :think:
Van 1db 120GB SATA hdd (SATA1-en) , 1 DVD olvaso (sec.slave) , 1 CD újraíro(sec.master) + 1 mo.rack(a maradék IDE porton egyedül). BIOS verziokat végigpróbáltam de nemjutottam velük semmire.A bios beállításait szerintem minden variánsba kipróbáltam ami szintén eredménytelen volt.
:reklamacio:

Szerkesztette: Gear 2004. 08. 11. 16:27 -kor

"Ahányszor a homokozóban játszottam, a macska mindig megpróbált betemetni."

#1447 Felhasználó inaktív   gege71.hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 16:56

Idézet: Gear - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 17:26

Hi!

3-4 hónapja vagyok majdnem elégedett tulaja 1 IC7 lapnak. Sajna van vele 1 kis gondom. Gyakran használom a MobilRackomat és ebből állandó bootolási gondjaim vannak , ami végül is nem komoly de idegesítő problem.Valaki magyarázza meg nekem hogy ha 1szer beállítom az elsődleges boot hdd nek a SATA 1-et akkor miért akar a gép máshonnan bootolni ha beteszek vagy kiveszek 1 winyót a rack-be/ből. :think:
Van 1db 120GB SATA hdd (SATA1-en) , 1 DVD olvaso (sec.slave) , 1 CD újraíro(sec.master) + 1 mo.rack(a maradék IDE porton egyedül). BIOS verziokat végigpróbáltam de nemjutottam velük semmire.A bios beállításait szerintem minden variánsba kipróbáltam ami szintén eredménytelen volt.

feltételezem a mobil rekkes vinyó slave-en van.
Ha nem akkor az okozhat gondot...
De nálam is előfordult már, hogy biosban vmiért felborult a boot prioritási sorrend a hdd-k esetén és win nem indult..
volt vakarózás mire rájöttem.
ABiT AW8-MAX 3rd Eye II., D930@3750MHz + Thremalright xp-120, 2x512MB GeIL Ultra DDR2-667, MSI X1800XT 512, plextor PX-712A DVD-sütő, SB Audigy,Canopus EZDV,ANTEC SLK-3700 BQE kuckó+NoiseBlocker 550W

#1448 Felhasználó inaktív   Gear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 18:11

Idézet: gege71.hu - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 15:56

feltételezem a mobil rekkes vinyó slave-en van.
Ha nem akkor az okozhat gondot...
De nálam is előfordult már, hogy biosban vmiért felborult a boot prioritási sorrend a hdd-k esetén és win nem indult..
volt vakarózás mire rájöttem.

Nemtudom  hogy érted , de a rack ATA 133 kábelen van a master csatin , de akárhogy jumperolom a winyókat nem ok. :think:

#1449 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 19:19

Idézet: td - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 13:01

Azt ideírhatnád, hogy az alaplap kézikönyvében hogyan vannak leírva a kivezetések, ne nekünk kelljen már lapozgatni. :) Lehet akkor tudnánk segíteni...

Hali!

Igazad van.
1:Audio Mic
2:Ground
3:Audio Mic. Bias
4:VCC
5:Speaker Out Right Channel
6:Speaker Out Right Channel Return
7:X
8:NC
9:Speaker Out Left Channel
10:Speaker Out Left Channel Return
11:Ground
12:S/PDIF In
13:VCC
14:S/PDIF Out

Köszi.

#1450 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 20:38

Idézet: Gear - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 19:11

Nemtudom  hogy érted , de a rack ATA 133 kábelen van a master csatin , de akárhogy jumperolom a winyókat nem ok. :think:

remélem nem csak a "first, second, stb boot device"-nál állítottad be a bootolási sorrendet, hanem a "hard disk boot priority" -nél is kiválasztottad a preferált hdd-det! ;)

#1451 Felhasználó inaktív   Gear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 21:48

Idézet: helkis - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 19:38

remélem nem csak a "first, second, stb boot device"-nál állítottad be a bootolási sorrendet, hanem a "hard disk boot priority" -nél is kiválasztottad a preferált hdd-det! ;)

Természetesen desókám, hisz ösmersz :p .
Rég jártál felénk.

#1452 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 22:09

Idézet: Gear - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 22:48

Természetesen desókám, hisz ösmersz :p .
Rég jártál felénk.

ja, mert nyaraltam, most meg el vagyok havazva... ;)

érdekes, mert én is így használom:
Sata1 - rendszer;
Sata2; - cuccos;
IDE1 master - Rack1;
IDE1 slave - Rack2

viszont a Sata -kon lehet mindenfélét állítgatni lehet hogy nem az AUTO a legjobb, de nálam műxik a dolog: onnan bootolok, ahonnan akarok... ;)

lapozz a manual 53.oldalára, és használd a "mode 7"-et...
tehát a Sata1=IDE3; Sata2=IDE4 ;)

Szerkesztette: helkis 2004. 08. 11. 22:10 -kor

#1453 Felhasználó inaktív   Gear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 22:55

Idézet: helkis - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 21:09

ja, mert nyaraltam, most meg el vagyok havazva... ;)

érdekes, mert én is így használom:
Sata1 - rendszer;
Sata2; - cuccos;
IDE1 master - Rack1;
IDE1 slave - Rack2

viszont a Sata -kon lehet mindenfélét állítgatni lehet hogy nem az AUTO a legjobb, de nálam műxik a dolog: onnan bootolok, ahonnan akarok... ;)

lapozz a manual 53.oldalára, és használd a "mode 7"-et...
tehát a Sata1=IDE3; Sata2=IDE4 ;)

Így használom.
1 kis havat küldhetnél mert naon meleg van :cool: .

#1454 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 08. 12. 06:28

Idézet: Pacal - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 20:19

Hali!

Igazad van.
1:Audio Mic
2:Ground
3:Audio Mic. Bias
4:VCC
5:Speaker Out Right Channel
6:Speaker Out Right Channel Return
7:X
8:NC
9:Speaker Out Left Channel
10:Speaker Out Left Channel Return
11:Ground
12:S/PDIF In
13:VCC
14:S/PDIF Out

Köszi.

Amit leírtál abból ez jön ki logikusan:

házon----------------alaplapon
MIC-IN---------------Audio Mic
MIC-VCC------------VCC
GND------------------Ground

Így csináltad?

Kép

#1455 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 08. 12. 06:49

Idézet: Gear - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 17:26

Hi!

Nekem is ilyen problémám van, mióta alaplapi ide-re raktam a mobil racket. Amíg ata raid vezérlőn volt nem volt ilyen hiba. Nálam is elállítja a boot priority sorrendet minden rack-elés után. A rackben a vinyó CableSelectre van állítva és slave-ként van a DVD olvasó mellé rakva egy IDE csatornára. Namost nekem additional pci adapter van beállítva a scsi miatt és ezt ilyenkor rendszerint megelőzi a sata vinyóm. A megoldás még várat magára, talán újabb bios megoldja.

Kép

#1456 Felhasználó inaktív   bobcat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 12. 14:26

sziasztok!
most nem kérdésem lenne, hanem tapasztalatom, amiről úgy gondolom nem árt megosztani a kedves látogatokkal és veletek. Ha már volt erről szó korábban a topicban, a hozzászolásom nyugodtan töröljétek, a 49 oldalt nem volt időm végigolvasni.
;) 3-4 hete sikerült vennem egy IC7-MAX3 -at. szenzációs!
RAM 466 Kingstone, hűtővel.
került bel egy Prescott 2.8-as, dobozos. eredetileg Northwoodot akartam de nem lehetett kapni. :mad:
A biztonság kedvéért vettem egy igloo 4360-ast. az csak jobb mint a gyári.

Irány haza, összeszerelés.
- mob be a házba, csavarok meghúz
- proci be
- gyári Intel hűtő procira
- ventillátor következett volna a procira, itt jött az első problema, az alaplapi OTES müa alaguttól nem lehet felrakni a gyári hűtűt.
- alaplap ki.
- OTES alagut ki. (két v. 3 kis csvarka rögzíti műanyag anya segítségével szóval ne erőltesd a meghúzást, csak finoman)
- gyári venti fel
- Otes alagut vissza menne ha nem lennének olyan szélesek a ventillátor kapaszkodói.
- Intel hűtő prociról le
- Igloo hűtő fel. Hurrá ennek a kapaszkodói elférnek az alagut réseinél.
(- De az elszivó alagutat mindenképp le kell szedni a felrakáshoz.)
- Ventillátor rögzítés. Elég drasztikusan kellett a kallanytut eröltetni, de nem történt baleset
- ?Otes vissza.?
A proci hűtő ventillátora annyira erőssen huzza az alaplapot, hogy az meghajlik és az alagut közepe nem ér hozza a laphoz. ott egy 3-4 mm-es rés van.
- az Igloo ventillátor támaszait (amivel a hűtőbordára támaszkodik) kombinált fogó segítségével bejjebb kellett nyomnom, hogy ne legyen annyira homoru az alaplap.
- hűtőventillátor vissza. (márnem annyira homoru 1-2 mm-es a rés)
-Otes alagut alaplapra.
az alagút közepénél lévő stabilizátor IC-t nem éri el a hűtőbordája amit az alaguttal együtt helyezek rá vissza.
- Otes alagut le.
- szikonpaszta és egy kis vaslemez-darab az ICre, rá paszta. meg a többi ICre is ami az alagut alatt van.
- Otes alagut fel.

Nem akrtam senkit untatni.
A többi lépést simán tudtam végig csinálni.

Bekapcs. minden OK.

Ha nem Otes alaplapom lenne, nem tudom, hogy tudnám a Prescott-ot használni. iszonyatosan melgszik.
A pcház oldalain rések vannak.
1 venti előlről fujja be a levegőt, érintve a vinyókat.
1 venti alaplapi OTES.
1 venti Ti4200 DOTH fullon megy mert igy több levegőt visz ki (mint a porszívó).
+2 venti a ház hátulján fujja ki a meleget
+1 venti a tápegységben, ami szintén kifelé fuj.

Szoba hőmérséklet 26°C.
Rendszer 35 körül.
PWM 40 fölött. Apropó pontosan mi a PWM?
Proci terheletlenül50-53°C, terhelve (HT be) már elérte a hetvenet is.

Szóval ez volt az én kanasszajárásom.
Nem akarom egyik terméket sem lejáratni, mindegyik szenzációs, csak lehet, hogy valaki nem figyelt oda, hogy melyik résbe minek kell passzolni. :cool:

Mindenkinek csak ajánlani tudom az alaplapot, csak figyeljen oda mit rak rá.
udv mindenkinek

#1457 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 14:54

Idézet: bobcat - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 15:26

...
került bel egy Prescott 2.8-as, dobozos. eredetileg Northwoodot akartam de nem lehetett kapni. :mad:

mennyi volt a prescott?

Idézet

Apropó pontosan mi a PWM?

PWM !

#1458 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 15:03

Idézet: Gear - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 15:26

Hi!

Nálam RENDSZER sata1, DVDRW pri master, RACK sec master, DVDROM sec slave. Sokat cuccolom a hordozható vinyómat de a boot sorrend nem változik, viszont a múltkor pont egy ASUS P4P800-E Deluxe hozott hasonló helyzetbe és nem is találtam semmi megoldást rá. Ahány rack kivétel, annyi BIOS turka. Azt hittem, BIOS update segít de ezek szerint nem fog.  :reklamacio:

#1459 Felhasználó inaktív   Gear 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 12. 16:35

Idézet: vatom - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 14:03

Nálam RENDSZER sata1, DVDRW pri master, RACK sec master, DVDROM sec slave. Sokat cuccolom a hordozható vinyómat de a boot sorrend nem változik, viszont a múltkor pont egy ASUS P4P800-E Deluxe hozott hasonló helyzetbe és nem is találtam semmi megoldást rá. Ahány rack kivétel, annyi BIOS turka. Azt hittem, BIOS update segít de ezek szerint nem fog.  :reklamacio:

Én szerencsére a bios turkát megúsztam mert van egy olyan opció hogy hdd change message. Ezt bekapcs és Rack cserélgetés után mindig kiírja hogy mi történt és lépjek be a BIOS-ba  vagy "F1" el  megy tovább minden a régi kerékvágásban. Tehát 1 "F1" el megúszom de őszintén megvalva ez is zavar , mert nem így kellene működnie.
Mindegy , majd jövőre átállok valamelyik új chipsetes lapra és majd akkor talán ....Bár tudom hogy  akkor meg jönnek más gondok , mert az Abit BX6 óta mindig van vmi nyügöm az alaplapokkal.Ez van.

#1460 Felhasználó inaktív   bobcat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 13. 12:06

Idézet: helkis - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 13:54

mennyi volt a prescott?

PWM !

Annyiba került a dobozos prescott, mint amennyibe a OEM Nortwood keült volna, kb. 38+ÁFA. Pontosan nem tudom, mert már a könyvelőnél a szla.

kösz a pwm-et

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.