ABIT IC7 [i875]
Elküldve: 2004. 08. 04. 18:24
Segítsetek lécci. Vettem egy új házat amin van mikrofon és fejhallgató kimenet. Ezek végeit rá kell dugnom az IC7-es alaplap FP-AUDIO1-es kivezetésére. A fejhallgató müködik frankón,de a mikrofon az nem akar. A ház mikrofon kivezetésein ilyen nevü kis csatlakozók vannak:MIC-IN, MIC-VCC,GND. Az alaplap kézikönyvébe nem így vannak leírva a kivezetések. Melyiket hová kössem?
Köszi.
Elküldve: 2004. 08. 10. 17:09
driverbol nem engedi a catalyst, biosbol kene?
Elküldve: 2004. 08. 10. 17:48
Idézet: Engar - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 18:09
is-is...
Balatoni ingatlanok, Veszprémi ingatlanok
Elküldve: 2004. 08. 11. 14:01
Idézet: Pacal - Dátum: 2004. aug. 4., szerda - 19:24
Segítsetek lécci. Vettem egy új házat amin van mikrofon és fejhallgató kimenet. Ezek végeit rá kell dugnom az IC7-es alaplap FP-AUDIO1-es kivezetésére. A fejhallgató müködik frankón,de a mikrofon az nem akar. A ház mikrofon kivezetésein ilyen nevü kis csatlakozók vannak:MIC-IN, MIC-VCC,GND. Az alaplap kézikönyvébe nem így vannak leírva a kivezetések. Melyiket hová kössem?
Köszi.
Azt ideírhatnád, hogy az alaplap kézikönyvében hogyan vannak leírva a kivezetések, ne nekünk kelljen már lapozgatni.
Üdv: Dan
Elküldve: 2004. 08. 11. 14:02
Idézet: Engar - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 18:09
Kapcsold ki a Bios-ból, aztán a driver autómatikusan off.-nak fogja mutatni.
Elküldve: 2004. 08. 11. 16:26
3-4 hónapja vagyok majdnem elégedett tulaja 1 IC7 lapnak. Sajna van vele 1 kis gondom. Gyakran használom a MobilRackomat és ebből állandó bootolási gondjaim vannak , ami végül is nem komoly de idegesítő problem.Valaki magyarázza meg nekem hogy ha 1szer beállítom az elsődleges boot hdd nek a SATA 1-et akkor miért akar a gép máshonnan bootolni ha beteszek vagy kiveszek 1 winyót a rack-be/ből.
Van 1db 120GB SATA hdd (SATA1-en) , 1 DVD olvaso (sec.slave) , 1 CD újraíro(sec.master) + 1 mo.rack(a maradék IDE porton egyedül). BIOS verziokat végigpróbáltam de nemjutottam velük semmire.A bios beállításait szerintem minden variánsba kipróbáltam ami szintén eredménytelen volt.
Szerkesztette: Gear 2004. 08. 11. 16:27 -kor
Elküldve: 2004. 08. 11. 16:56
Idézet: Gear - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 17:26
3-4 hónapja vagyok majdnem elégedett tulaja 1 IC7 lapnak. Sajna van vele 1 kis gondom. Gyakran használom a MobilRackomat és ebből állandó bootolási gondjaim vannak , ami végül is nem komoly de idegesítő problem.Valaki magyarázza meg nekem hogy ha 1szer beállítom az elsődleges boot hdd nek a SATA 1-et akkor miért akar a gép máshonnan bootolni ha beteszek vagy kiveszek 1 winyót a rack-be/ből.
Van 1db 120GB SATA hdd (SATA1-en) , 1 DVD olvaso (sec.slave) , 1 CD újraíro(sec.master) + 1 mo.rack(a maradék IDE porton egyedül). BIOS verziokat végigpróbáltam de nemjutottam velük semmire.A bios beállításait szerintem minden variánsba kipróbáltam ami szintén eredménytelen volt.
feltételezem a mobil rekkes vinyó slave-en van.
Ha nem akkor az okozhat gondot...
De nálam is előfordult már, hogy biosban vmiért felborult a boot prioritási sorrend a hdd-k esetén és win nem indult..
volt vakarózás mire rájöttem.
Elküldve: 2004. 08. 11. 18:11
Idézet: gege71.hu - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 15:56
Ha nem akkor az okozhat gondot...
De nálam is előfordult már, hogy biosban vmiért felborult a boot prioritási sorrend a hdd-k esetén és win nem indult..
volt vakarózás mire rájöttem.
Nemtudom hogy érted , de a rack ATA 133 kábelen van a master csatin , de akárhogy jumperolom a winyókat nem ok.
Elküldve: 2004. 08. 11. 19:19
Idézet: td - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 13:01
Hali!
Igazad van.
1:Audio Mic
2:Ground
3:Audio Mic. Bias
4:VCC
5:Speaker Out Right Channel
6:Speaker Out Right Channel Return
7:X
8:NC
9:Speaker Out Left Channel
10:Speaker Out Left Channel Return
11:Ground
12:S/PDIF In
13:VCC
14:S/PDIF Out
Köszi.
Elküldve: 2004. 08. 11. 20:38
Idézet: Gear - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 19:11
remélem nem csak a "first, second, stb boot device"-nál állítottad be a bootolási sorrendet, hanem a "hard disk boot priority" -nél is kiválasztottad a preferált hdd-det!
Elküldve: 2004. 08. 11. 21:48
Idézet: helkis - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 19:38
Természetesen desókám, hisz ösmersz
Rég jártál felénk.
Elküldve: 2004. 08. 11. 22:09
Idézet: Gear - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 22:48
Rég jártál felénk.
ja, mert nyaraltam, most meg el vagyok havazva...
érdekes, mert én is így használom:
Sata1 - rendszer;
Sata2; - cuccos;
IDE1 master - Rack1;
IDE1 slave - Rack2
viszont a Sata -kon lehet mindenfélét állítgatni lehet hogy nem az AUTO a legjobb, de nálam műxik a dolog: onnan bootolok, ahonnan akarok...
lapozz a manual 53.oldalára, és használd a "mode 7"-et...
tehát a Sata1=IDE3; Sata2=IDE4
Szerkesztette: helkis 2004. 08. 11. 22:10 -kor
Elküldve: 2004. 08. 11. 22:55
Idézet: helkis - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 21:09
érdekes, mert én is így használom:
Sata1 - rendszer;
Sata2; - cuccos;
IDE1 master - Rack1;
IDE1 slave - Rack2
viszont a Sata -kon lehet mindenfélét állítgatni lehet hogy nem az AUTO a legjobb, de nálam műxik a dolog: onnan bootolok, ahonnan akarok...
lapozz a manual 53.oldalára, és használd a "mode 7"-et...
tehát a Sata1=IDE3; Sata2=IDE4
Így használom.
1 kis havat küldhetnél mert naon meleg van
Elküldve: 2004. 08. 12. 06:28
Idézet: Pacal - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 20:19
Igazad van.
1:Audio Mic
2:Ground
3:Audio Mic. Bias
4:VCC
5:Speaker Out Right Channel
6:Speaker Out Right Channel Return
7:X
8:NC
9:Speaker Out Left Channel
10:Speaker Out Left Channel Return
11:Ground
12:S/PDIF In
13:VCC
14:S/PDIF Out
Köszi.
Amit leírtál abból ez jön ki logikusan:
házon----------------alaplapon
MIC-IN---------------Audio Mic
MIC-VCC------------VCC
GND------------------Ground
Így csináltad?
Elküldve: 2004. 08. 12. 06:49
Idézet: Gear - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 17:26
Nekem is ilyen problémám van, mióta alaplapi ide-re raktam a mobil racket. Amíg ata raid vezérlőn volt nem volt ilyen hiba. Nálam is elállítja a boot priority sorrendet minden rack-elés után. A rackben a vinyó CableSelectre van állítva és slave-ként van a DVD olvasó mellé rakva egy IDE csatornára. Namost nekem additional pci adapter van beállítva a scsi miatt és ezt ilyenkor rendszerint megelőzi a sata vinyóm. A megoldás még várat magára, talán újabb bios megoldja.
Elküldve: 2004. 08. 12. 14:26
most nem kérdésem lenne, hanem tapasztalatom, amiről úgy gondolom nem árt megosztani a kedves látogatokkal és veletek. Ha már volt erről szó korábban a topicban, a hozzászolásom nyugodtan töröljétek, a 49 oldalt nem volt időm végigolvasni.
RAM 466 Kingstone, hűtővel.
került bel egy Prescott 2.8-as, dobozos. eredetileg Northwoodot akartam de nem lehetett kapni.
A biztonság kedvéért vettem egy igloo 4360-ast. az csak jobb mint a gyári.
Irány haza, összeszerelés.
- mob be a házba, csavarok meghúz
- proci be
- gyári Intel hűtő procira
- ventillátor következett volna a procira, itt jött az első problema, az alaplapi OTES müa alaguttól nem lehet felrakni a gyári hűtűt.
- alaplap ki.
- OTES alagut ki. (két v. 3 kis csvarka rögzíti műanyag anya segítségével szóval ne erőltesd a meghúzást, csak finoman)
- gyári venti fel
- Otes alagut vissza menne ha nem lennének olyan szélesek a ventillátor kapaszkodói.
- Intel hűtő prociról le
- Igloo hűtő fel. Hurrá ennek a kapaszkodói elférnek az alagut réseinél.
(- De az elszivó alagutat mindenképp le kell szedni a felrakáshoz.)
- Ventillátor rögzítés. Elég drasztikusan kellett a kallanytut eröltetni, de nem történt baleset
- ?Otes vissza.?
A proci hűtő ventillátora annyira erőssen huzza az alaplapot, hogy az meghajlik és az alagut közepe nem ér hozza a laphoz. ott egy 3-4 mm-es rés van.
- az Igloo ventillátor támaszait (amivel a hűtőbordára támaszkodik) kombinált fogó segítségével bejjebb kellett nyomnom, hogy ne legyen annyira homoru az alaplap.
- hűtőventillátor vissza. (márnem annyira homoru 1-2 mm-es a rés)
-Otes alagut alaplapra.
az alagút közepénél lévő stabilizátor IC-t nem éri el a hűtőbordája amit az alaguttal együtt helyezek rá vissza.
- Otes alagut le.
- szikonpaszta és egy kis vaslemez-darab az ICre, rá paszta. meg a többi ICre is ami az alagut alatt van.
- Otes alagut fel.
Nem akrtam senkit untatni.
A többi lépést simán tudtam végig csinálni.
Bekapcs. minden OK.
Ha nem Otes alaplapom lenne, nem tudom, hogy tudnám a Prescott-ot használni. iszonyatosan melgszik.
A pcház oldalain rések vannak.
1 venti előlről fujja be a levegőt, érintve a vinyókat.
1 venti alaplapi OTES.
1 venti Ti4200 DOTH fullon megy mert igy több levegőt visz ki (mint a porszívó).
+2 venti a ház hátulján fujja ki a meleget
+1 venti a tápegységben, ami szintén kifelé fuj.
Szoba hőmérséklet 26°C.
Rendszer 35 körül.
PWM 40 fölött. Apropó pontosan mi a PWM?
Proci terheletlenül50-53°C, terhelve (HT be) már elérte a hetvenet is.
Szóval ez volt az én kanasszajárásom.
Nem akarom egyik terméket sem lejáratni, mindegyik szenzációs, csak lehet, hogy valaki nem figyelt oda, hogy melyik résbe minek kell passzolni.
Mindenkinek csak ajánlani tudom az alaplapot, csak figyeljen oda mit rak rá.
udv mindenkinek
Elküldve: 2004. 08. 12. 14:54
Idézet: bobcat - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 15:26
került bel egy Prescott 2.8-as, dobozos. eredetileg Northwoodot akartam de nem lehetett kapni.
mennyi volt a prescott?
Idézet
PWM !
Elküldve: 2004. 08. 12. 15:03
Idézet: Gear - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 15:26
Nálam RENDSZER sata1, DVDRW pri master, RACK sec master, DVDROM sec slave. Sokat cuccolom a hordozható vinyómat de a boot sorrend nem változik, viszont a múltkor pont egy ASUS P4P800-E Deluxe hozott hasonló helyzetbe és nem is találtam semmi megoldást rá. Ahány rack kivétel, annyi BIOS turka. Azt hittem, BIOS update segít de ezek szerint nem fog.
Elküldve: 2004. 08. 12. 16:35
Idézet: vatom - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 14:03
Én szerencsére a bios turkát megúsztam mert van egy olyan opció hogy hdd change message. Ezt bekapcs és Rack cserélgetés után mindig kiírja hogy mi történt és lépjek be a BIOS-ba vagy "F1" el megy tovább minden a régi kerékvágásban. Tehát 1 "F1" el megúszom de őszintén megvalva ez is zavar , mert nem így kellene működnie.
Mindegy , majd jövőre átállok valamelyik új chipsetes lapra és majd akkor talán ....Bár tudom hogy akkor meg jönnek más gondok , mert az Abit BX6 óta mindig van vmi nyügöm az alaplapokkal.Ez van.

Súgó
A téma zárva.