Abit AI7 865PE /Intel P4 2,4c /Zalman 7000CNPSA-CU /Twinmos pc3700 512DDR /Abit TI4200 128DDR /Maxtor 80GB
PlexWriter 401240A /ACS48 /Beyerdynamic DT911 /Thermaltake V2000A+420W Tt /ViewSonicP95f /Ms Explorer 3.0
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2003. 12. 09. 03:46
Elküldve: 2003. 12. 09. 07:45
Elküldve: 2003. 12. 09. 14:25
Elküldve: 2003. 12. 09. 19:38
Elküldve: 2003. 12. 10. 12:41
idézet:
Ezt írta alltech 66:
Idézet
Ezt írta DummyBoy:
[QB]Végre!
Nekem is meg van rendelve a lap .. pontosabban eltetettem, ha minden igaz csütörtökre meglesz , bele 2.6 C
Most memóriát vadászok bele! Ha nem lesz 450-es A-Data sehol akkor veszek bele 400-as TwinMos-t és hajrá!
Tűkön ülök!
Gondolom érdemes chipset hűtőt reflexből Zalmanra cserélni ... vagy annyira nem vészes?
Szerintem nemkell kicserélni a chipset hütőt.Biosban betudod állítani,hogy adott hőfokon hány voltot kapjon és ezáltal milyen gyorsan forogjon a chipset hütőn a ventillátor.
Egyet értek... nekem a jelenlegi IC7-en le van szabályozva a venti 2900RPM-re (igaz, már módszerrel), hangja nincs, a system meg 33°C![]()
Elküldve: 2003. 12. 10. 14:05
idézet:
Ezt írta Csybe:
Egyet értek... nekem a jelenlegi IC7-en le van szabályozva a venti 2900RPM-re (igaz, már módszerrel), hangja nincs, a system meg 33°C[/quote]
Hát, nem tudom.. Engem leszabályozva (SpeedFan rulz) is zavart a hangja, úgyhogy ment rá az NB47J. Az OTES-t nem lehet leszedni, de az elviselhető úgy, hogy csak 35%-ot kap.
Meg persze dizájnos a sok LED miatt.
![]()
Elküldve: 2003. 12. 10. 17:52
idézet:
Ezt írta Dév:
Hát, nem tudom.. Engem leszabályozva (SpeedFan rulz) is zavart a hangja, úgyhogy ment rá az NB47J. Az OTES-t nem lehet leszedni, de az elviselhető úgy, hogy csak 35%-ot kap.
[/quote]
Nekem a nagy bordás chipsethűtő van a lapomon, és max fordulaton se igazán hallani. Találn egy nagyon nagyon picit észre lehet venni ha az ember csak arra koncentrál, de 80%-on teljesen néma. Most direkt állítgattam Speedfannal és nem lehet megmondani, hogy mikor mennyivel pörög mert mindenhol hangtalan, a gép többi zaja simán elnyomja.
Elküldve: 2003. 12. 10. 22:17
Elküldve: 2003. 12. 10. 23:03
Elküldve: 2003. 12. 11. 08:46
idézet:
Ezt írta Lipton:
Nekem a nagy bordás chipsethűtő van a lapomon, és max fordulaton se igazán hallani. Találn egy nagyon nagyon picit észre lehet venni ha az ember csak arra koncentrál, de 80%-on teljesen néma. Most direkt állítgattam Speedfannal és nem lehet megmondani, hogy mikor mennyivel pörög mert mindenhol hangtalan, a gép többi zaja simán elnyomja.[/quote]
Hát nem tudom, melyik számít nagy bordásnak, az én MAX3-amon ugyanolyan volt, mint az AI7-es képein látszik. Namost az én többi alkatrészem nem tudta elnyomni a zaját.
idézet:
Ezt írta XC-biker:
Nem lehet rossz ez a lap...
Lehet hogy feleslegesen adtam ki a sok zsét a MAX-ra?
Nya mindegy...
Talán januárban sikerül megrendelnem amcsiból a ramokat is hozzá. GeIL Ultra P. PC4200 533MHZ 1GB Dual kit
Ha bevált ez a külföldi ram rendelés, akkor szólhattok bátran! Elintézem másnak is![/quote]
Dehooogy!! A MAX3-on vannak szép LEDek az OTES-en, és olyan jól mutatnak a plexi oldallappal.
Meg azért mégiscsak 875P..
Memóriából valszeg PC4000 1GB kit érdekel majd pénzügyi nehézségek miatt, bár addig még alakulhat. Majd szólj, mikor lesz aktuális, addigra kiderül, mire jut, és mire nem.![]()
Elküldve: 2003. 12. 11. 10:15
Elküldve: 2003. 12. 11. 10:39
idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Sajna egyenlőre még nem tudom kipróbálni a gépemet, de lenne egy kérdésem!
Win-es OCGuru-ban lehet állítani a cpu:memória frekiosztást?
[/quote]
Ezt nem tudom, majd valaki autentikus laptulaj (pl. alltech66) biztosan segít.
idézet:
Mekkora hőmérsékletig lehet ezeket a procikat használni?[/quote]
A 48 fok nem gáz. Régi házamban nekem is annyi körül volt idle-n, ha rajta volt az oldala. Volt, hogy fél napig ment 60 fok fölött még a régi 2.0A-m, és azóta is vígan döcög.
Nem kell nagyon félni, inkább csak akkor érdemes hosszasan elgondolkodni az esetleges problémákon, ha folyamatos terheléssel eléri a 70-75 fokot. Amíg csak 55-60 közé megy, addig nem gáz.
idézet:
/OFF
Hopp ... mióta lettem törzsvendég?
/ON[/quote]
Valszeg nem túl régóta, mikor átléptél egy bizonyos hozzászólás-számot.. Talán zavar?![]()
Elküldve: 2003. 12. 11. 10:46
idézet:
Ezt írta Dév:
[/quote]
Ez meg Zalman panellal van leszabályozva, és jelenleg _nincs_ hangja.
Elküldve: 2003. 12. 11. 10:49
Elküldve: 2003. 12. 11. 10:52
idézet:
Ezt írta Csybe:
Ez meg Zalman panellal van leszabályozva, és jelenleg _nincs_ hangja.[/quote]
Az milyen?
Még sosenem láttam.. Vagy az MFC-1-re gondolsz? :confused:
No, közben utánakerestem, és mégis. Csak nem emlékeztem.
Hol lehet ilyet kapni? Mert ha nem túl drága, akkor valszeg az Enermaxom repül öcsémhez.
[ 2003. december 11.: Dév szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 11. 14:05
idézet:
Ezt írta Dév:
Az milyen?
Még sosenem láttam.. Vagy az MFC-1-re gondolsz? :confused:
No, közben utánakerestem, és mégis. Csak nem emlékeztem.
Hol lehet ilyet kapni? Mert ha nem túl drága, akkor valszeg az Enermaxom repül öcsémhez.
[ 2003. december 11.: Dév szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nekem ausztriából hozták anno, huszonvalamennyi €-ért, és nagyon jó kis cucc.
ON![]()
Elküldve: 2003. 12. 11. 14:08
idézet:
Ezt írta Csybe:
Nekem ausztriából hozták anno, huszonvalamennyi €-ért, és nagyon jó kis cucc.
ON[/quote]
OFF
Egyre inkább úgy érzem, hogy lassan ki kellene látogatnom Bécsországba. Haverok, buli, Zalman.
ON
A μGuru biztos rulz, kár, hogy a MAX3 idejében még nem volt.![]()
Elküldve: 2003. 12. 11. 14:29
Elküldve: 2003. 12. 11. 14:44
Elküldve: 2003. 12. 11. 14:45
idézet:
Ezt írta DummyBoy:
AI7 tulajok!!!! HELP!!!
Sürgős lenne! Ti kaptatok a laphoz Rounded kábelt és SATA átalakítót???
Se a manual, se az Abit honlap nem írja minek kell lenni a dobozban![]()
Nekem olyan hiányérzetem van!!!
(Abit logot sikerült már valakinek kilőni?)[/quote]
Nos, bár én nem vagyok AI7 tulaj, de azért véleményem az lehet.
Könnyen előfordulhat, hogy csak "mezei" IDE-kábelt csomagoltak ABITéknál, hiszen az IS7 szériához sem járt hengeres, márpedig az AI7 közeli rokonságban van velük. Lehet, hogy ezt csak az IC7 szériának tartogatják..
SATA átalakító az én MAX3-amhoz sem volt, picit meg is lepődtem, de túltettem magam rajta. Ha nagyon kell, akkor NF7-S-t kell venni, ahhoz adnak.
U.i.: Lassú vagyok..
[ 2003. december 11.: Dév szerkesztette a hozzászólást ]