HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AI7 (i865, μGuru, max 3.2V Vdimm) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (77 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AI7 (i865, μGuru, max 3.2V Vdimm) Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 11. 21:28

DummyBoy!

Csak normál kábelt kaptam, SATA átalakító nem volt a dobozban.
Az OCGuruban a következőket tudod állítani: FSB, proci fesz., AGP fesz., DDR fesz.

#42 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 23:50

idézet:
Ezt írta Dév:
Hát nem tudom, melyik számít nagy bordásnak, az én MAX3-amon ugyanolyan volt, mint az AI7-es képein látszik. Namost az én többi alkatrészem nem tudta elnyomni a zaját. :D[/quote]

Arra a fajtára gondoltam ami az itt belinekelt képen is van. Én nem hallom ezt hangosnak, ha Speedfannal visszaveszem akkor pedig néma. Max fordulaton se nagyon hallani.

#43 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 01:57

Sziasztok. A VGA Zalman hütö mellé vettem egy ZM-NB47J chipset bordát hiszen a lehalkitott ventinél csak az halkabb ha nincs. Azután átkoztam magamat mért nem néztem meg elöbb az alaplapot, azon ugyanis nincs lyuk :( csak négy kicsi fül és cpu után szabadon azt is 45 fokban elforditva szerelték rá.Most mehetek hétvégén a melóhelyre kitalálni valami megoldást. Nem tudom más ABIT lapoknál hogy van, de itt biosbol lehet szabályozni két ventillátor kimenet feszültségét,tehát nemcsak a speedfan nem kell de még a vinyot sem kell rádugni. A dobozban SATA és PATA kébel volt nekem, DummyBoy gondolom te az SATA-PATA átalakitot hiányolod? Az nem volt, de a SATA tápkábel azért nem hiányzott, bár nekem az az érzésem volt mintha elöttem már kinyitották volna a dobozt. Kis gyürödések szakadások de az alaplap sértetlen volt, lehet csak megnézték a boltban minden meg van-e. OCGuruban az FSBt a cpu agp ddr feszültségét (volt) tudod álitani. cpu:mem álitáshoz ki kell lépned biosba. A hömérséklet miatt ne aggodj, a windosba belépve majd 10 fokot lejjebb megy. Nem tudom mért van, de az elözö lapom is melegebbet mért biosba mint win alatt.Ez is.
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#44 Felhasználó inaktív   alltech 66 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 03:05

Dummyboy nemjár sajna hozzá rounded kábel,énse kaptam... :o Mikor áll össze már a géped?
Conroe 3,8ghz + R2900XT + 4giga ram + 22" Tft + Watercooling

#45 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 06:19

Insert:

AI7-esed van?

Sajna digitcuccom nincsen, fényképet nem tudok küldeni, de én pl. a ZM-NB47J-t úgy tettem fel, hogy levettem az eredetit, leszedtem a rózsaszín turbórágódarabokat :) majd fél óra alatt, mert kurvára nem akart lejönni, majd a chipsetventit leszedtem a bordáról, kivettem alóla a leszorítót, kicsit kézzel meghajlítgattam és azzal tettem vissza ... stabilnak tűnt, de fostam ezerrel, mert nagyon billegett felrakás közben, és nem akartam lesarkazni a chipset-et :)

Szépen nézünk ki : Nemsokára majd lehet hogy kapunk a boltokban lesarkazásgátlót Intel chipsetekhez :)

Amekkora balf@sz vagyok, annyira siettem, hogy elfelejtettem DVD játékost venni :) , és most (kölcsönmemóval) össze van rakva a gép és áll a sarokban :(

BIOS-ig megy, de nem tudok rá oprecert telepíteni ...

Elméletileg a videókártyán kívül minden meglesz szombat estére ... ezt a pár napot már kibirom (de közben idegrohamot kapok a várakozás miatt ... erre várok 6 hónapja!!! :) )
"Live Fast! Die Young!"

#46 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 13:03

Igen az van. detto ugyanigy csináltam én is. Csak mikor a leszoritó hajlitgatásához értem viszakoztam, ne adj isten gariba kell vinni beleköthetnek a hajtogatott leszoritoba(tuti észrevennék,vagy nem de nem merem kiprobálni). Nincs ép itthon semmi amivel kiválthatnám. A trutyi tényleg ragaszkodo fajta, kicseréltem a zalmanhoz addot szilikonra. Most 31-32 fokos a chipset.
Az eredeti hütövel, aminek az alján szivacsal vedik a diodákat(?),te raktál a 47J alá valamit? Kérdés: az USB-PWR1 jumpert kell enablere álitanom ha USBs egérröl akarom inditani a gépet? 26,29 post kódokra valami megfejtés? Az ABIT logot már megszoktam. :)
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#47 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 13:11

A leszorítót én sem hajlítgattam, elég nehezen szenvedtem rá így, de most atomstabil.. Ja, és nincs a 47J alatt semmi, de még működik! :)

[url="http://"http://fae.abit.com.tw/eng/faq/note/AWARD_and_uGuru_POST_code_v100.pdf"]Innen[/url] pedig letölthető a POST kódok jelentését tartalmazó pdf. :cool:

kód:
26

1. If Early_Init_Onboard_Generator is not defined Onboard clock generator initialization.
Disable respective clock resource to empty PCI & DIMM slots.
2. Init onboard PWM
3. Init onboard H/W monitor devices

29

1. Program CPU internal MTRR (P6 & PII) for 0-640K memory address.
2. Initialize the APIC for Pentium class CPU.
3. Program early chipset according to CMOS setup. Example: onboard IDE controller.
4. Measure CPU speed.[/code]

Asszem ezek lehetnek. :)

[ 2003. december 12.: Dév szerkesztette a hozzászólást ]
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#48 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 13:12

Nem hajlítgattam meg nagyon, csak egy picit szvsz. szemmel nem észrevehető, de így legalább képes voltam visszarakni :)

Nem, egyenlőre nem raktam semmit a borda alá, eredetileg azt a cuccot akartam ami a venti alján volt, de aztán békénhagytam (hülyén állt rajta)... csak ki van az annyira találva, hogy ne érjen hozzá ! ( utolsó mondatok ...)

Szerintem a Win-es beállításoknál lesz majd valahol a logo kill, Az előző Asus lapomon is alapban logóval indult , nekem viszont KÖLL A POST! :)

Vasárnap este kapok egy DVD játékost,utánna XP fel, addig meg simogatom, becézgetem :) Hétfőre szerintem kész lesz a cucc ... akkor majd tesztelgetem egy keveset (ha hagyja a leányzó ...)
"Live Fast! Die Young!"

#49 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 19:10

Beépítésre került a TV tuner kártya is (PCTV) és előhozott néhány kisseb nagyobb hibát. A távirányító a com portra menne de már ott van a modem. Nem hittem, egyszer is hiányozni fog a 2. port. Van ám súlyosabb gondom is, az első pci kilőve a zalman miatt, a második pci nál útban van a cd1 aux1 kimenet + a fp-audio1, a harmadik pci három csöpp kondenzátor lábatlankodik, negyedik az sb live, ötödik a pctv. Lehet annyira figyeltek a cpu mem vga szentháromságra meg a tuningra, elfelejtették valaki hátha használja majd a pci-okat is. Mostanában minden pci kártya hátulját telezsúfolják kimenetekkel, a 2-3 helyekre még az abit saját usb kimenet paneljét sem lehet berakni. Ejnye-ejnye. Mégsem tökéletes a lap.

#50 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 19:13

[url="http://"http://kep.tar.hu/insert/images/pic3997850.jpg"]Kép itt.[/url]

#51 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 01:41

idézet:
Ezt írta insert:
Beépítésre került a TV tuner kártya is (PCTV) és előhozott néhány kisseb nagyobb hibát. A távirányító a com portra menne de már ott van a modem. Nem hittem, egyszer is hiányozni fog a 2. port. Van ám súlyosabb gondom is, az első pci kilőve a zalman miatt, a második pci nál útban van a cd1 aux1 kimenet + a fp-audio1, a harmadik pci három csöpp kondenzátor lábatlankodik, negyedik az sb live, ötödik a pctv. Lehet annyira figyeltek a cpu mem vga szentháromságra meg a tuningra, elfelejtették valaki hátha használja majd a pci-okat is. Mostanában minden pci kártya hátulját telezsúfolják kimenetekkel, a 2-3 helyekre még az abit saját usb kimenet paneljét sem lehet berakni. Ejnye-ejnye. Mégsem tökéletes a lap.[/quote]

Pont ezt szívtam meg én is :). A saját USB kivezetését akartam átrakni egy másik helyre és nem tudtam, nem fért el :(.

[ 2003. december 14.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#52 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 10:33

idézet:
Ezt írta Dév:

OFF

Egyre inkább úgy érzem, hogy lassan ki kellene látogatnom Bécsországba. Haverok, buli, Zalman. :D

ON

A μGuru biztos rulz, kár, hogy a MAX3 idejében még nem volt. :(
[/quote]

Ha mész hozhatnál nekem egy SP94-et ;)

#53 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 10:41

Haveromék tegnap voltak , de nekem semmit nem hoztak :(

Ugyanaaz a helyzet mint itthon ... sehol semmi :mad:
"Live Fast! Die Young!"

#54 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 21:16

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Haveromék tegnap voltak , de nekem semmit nem hoztak :(

Ugyanaaz a helyzet mint itthon ... sehol semmi :mad:
[/quote]

hm...

#55 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 21:19

Hol kapható AI7 alaplap legolcsóbban?
holnap szeretnék venni egyet.

[ 2004. január 05.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#56 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 21:20

no nem azért mert lecserélném a MAX-ot, hanem az egyik ismerősömnek kell. ;)
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#57 Felhasználó inaktív   alltech 66 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 23:55

Lol pedig már azthittem cseréled :rolleyes:
Aqua v bluefish feltéve ha még maradt :rolleyes:
Conroe 3,8ghz + R2900XT + 4giga ram + 22" Tft + Watercooling

#58 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 23:56

idézet:
Ezt írta XC-biker:
[/quote]

Garmacor?

#59 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 15. 10:40

Demo Stúdió

#60 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 15. 10:42

Ramiris
Gigabyte GA-X38-DS4 | Intel C2D E8200 2.66@4GHz | Kingmax 2x1GB PC2-8500 | MSI NX8600GT-T2D256E-OC/D3 | Western Digital 250GB SATAII | Samsung 971P | PX-810SA |  Logitech MX300 | DTK WT-MR05BS2-U2A

CPU-Z

Téma megosztása:

• (77 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.