HWSW Informatikai Kerekasztal: Externet ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Externet ADSL vélemények, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 10. 17:25

Szerintetek a net szakadozását mi okozza? T-comnál vagy szolgáltatónál szokott inkább hiba lenni? Néha - főleg esténként - 1-2 órán keresztül 10-20 percenként megszakad a net - a router meg 2-3 perc alatt csatlakozik újra. Ma 0:00-tól 8 ilyen szakadásom volt eddig. Murphy, hogy ebből vagy kettő pont akkor, mikor épp elküldtem volna levelet vagy ilyesmi...  :mad:

Szerk.: Adatforgalom nagyjából annyi, amit a bejelentkezett skype meg hasonlók csinálnak, meg percenként egy csomagnyi ping a bixre...

Szerkesztette: desiderius 2009. 01. 10. 17:26 -kor

#1202 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 01:07

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. jan. 10., szombat - 17:25

Szerintetek a net szakadozását mi okozza? T-comnál vagy szolgáltatónál szokott inkább hiba lenni? Néha - főleg esténként - 1-2 órán keresztül 10-20 percenként megszakad a net - a router meg 2-3 perc alatt csatlakozik újra. Ma 0:00-tól 8 ilyen szakadásom volt eddig. Murphy, hogy ebből vagy kettő pont akkor, mikor épp elküldtem volna levelet vagy ilyesmi...  :mad:

Szerk.: Adatforgalom nagyjából annyi, amit a bejelentkezett skype meg hasonlók csinálnak, meg percenként egy csomagnyi ping a bixre...

Ha ugy gondolod kérj egy vonal tesztelést,lehet a modemed nem az igazi.Elsö blikkre.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#1203 Felhasználó inaktív   The Hitman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 20:36

Nehezen de végre sikerült elszakadnom az Externettől... :Đ
"The Best There Is! The Best There Was! The Best There Ever Will Be!" - Bret "The Hitman" Hart

"...The biggest dreams can still come true." - Bret "The Hitman" Hart

#1204 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 18:16

Idézet: The Hitman - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 21:36

Nehezen de végre sikerült elszakadnom az Externettől... :Đ

Piszok mázlista...
Én szeptember óta próbálok szabdulni. Egy hete indítottam harmadszor újra a szolgáltatóváltást. Ha ez sem sikerül igen morcos leszek. :reklamacio:

Egy vigaszom van, hogy ez alatt az idő alatt egy ügyfelüktől sikerült megszabadítanom őket, egynek folyamatban van a váltása, és egyet pedig puhítok, hogy hagyja ott ő is ezt a szemét bandát. Ahhoz sajnos messze vagyok, hogy Pestre vagy Szolnokra utazzak, és rájukborogassam az azstalt, csak így tudok bosszút állni.

#1205 Felhasználó inaktív   The Hitman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 18:46

Nekem is kb 3 hónap volt, kitartást neked ;)
"The Best There Is! The Best There Was! The Best There Ever Will Be!" - Bret "The Hitman" Hart

"...The biggest dreams can still come true." - Bret "The Hitman" Hart

#1206 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 25. 06:43

[quote name='toyotakacsa01' date='2009. jan. 24., szombat - 19:16']Piszok mázlista...
Én szeptember óta próbálok szabdulni. Egy hete indítottam harmadszor újra a szolgáltatóváltást. Ha ez sem sikerül igen morcos leszek. :reklamacio:

Díjtartozásos trükkel szívatnak?

#1207 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 23:30

[quote name='Old timer' date='2009. jan. 25., vasárnap - 7:43'] [quote name='toyotakacsa01' date='2009. jan. 24., szombat - 19:16']Piszok mázlista...

Díjtartozásos trükkel szívatnak? [/QUOTE]
Az első váltás azért nem sikerült, mert nem szereld magados voltam.
Na jó, akkor küldtem egy szerződésmódosítási kérelmet, hogy válljak szereld magadossá.

A második váltás azért nem sikerült, mert a valamelyik nagyokos úgy vezette be a szerződésmódosítási kérelmem, mintha azzal együtt egy év hűséget is vállaltam volna. (pedig abban a levélben amit küldtem nekik, szó nem volt hűségidőszak meghosszabbításról).

Legutóbbi telefonbeszélgetéssünkkor körülbelül negyedik telefonálásra sikerült kifognom egy értelmes embert, aki megigérte, hogy a következő váltási kísérletnél már nem fognak hivatkozni a nem létező  hűségnyilatkozatomra. Így persze újabb 1 hónapig kénytelen vagyok náluk maradni 9900 pénzért.

Ha nem akadályozzák meg a váltást ilyen szemét módon, akkor január elejétől már 2,5 Mb-em lenne a 8 helyett, és csak 3190-be kerülne, nem 9900-ba. Ezek után gondolom érthető miért utálom annyira őket.

Milyen az a díjtartozásos trükk? Lehet hogy most harmadjára azt fogják bevetni?

Szerkesztette: toyotakacsa01 2009. 01. 25. 23:35 -kor

#1208 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 27. 07:14

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 0:30

Milyen az a díjtartozásos trükk? Lehet hogy most harmadjára azt fogják bevetni?

Jan. 26. napjával kelteztetik a februári számlát, melyet febr. 8.- ig kell befizetni.
A renszerük jan. 26. napján már mint tartozást hozza. (mindenféle áfa, apeh stb. baromságokra hivatkoznak) Te 8.-án befizeted és azt hiszed, hogy rendben a dolog, hát nem! Majd ha beérkezik a pénz és sikeresen könyvelték! Amúgy 8 napjuk van, hogy az átkérésre a leendő szolgáltatónak válaszoljanak. Ha a kérés úhy érkezik, hogy beleesik a számlázás ideje, megnyugodhatsz, hogy ismételten díjtartozásra fognak hivatkozni. Azt is eljátszották, hogy a számla dátuma 25.-e, a befizetés határideje 10.-e, a feladás dátuma 12.-e. (postabélyegző szerint) Bevittem a csekket, a borítékot, elismerték, még írásba is adták, hogy nincs díjtartozásom. Ennek ellenére a váltást "díjtartozás" címén elutasították. Két alkalommal játszották el, mindkét esetben kiadták a "papírt" hogy nincs díjtartozás. A leendő szolgáltató nem tud mit kezdeni a papír alapú igazolással, nekik az nem hivatalos. Hát, itt tartunk. Ahelyett, hogy egyszerűsödnéndk a dolgok, egyre bürökratikusabbá válnak.
Két hónapig szopattak, végül fizikai inzultus kilátásba helyezése hozott megoldást. S mindehez arogáns, ostoba társulat párosul. Érdekes üzletpolitika az biztos.

/a dátumok csak a példák/

#1209 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 08:39

Idézet: Old timer - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 7:14

Jan. 26. napjával kelteztetik a februári számlát, melyet febr. 8.- ig kell befizetni.
A renszerük jan. 26. napján már mint tartozást hozza. (mindenféle áfa, apeh stb. baromságokra hivatkoznak) Te 8.-án befizeted és azt hiszed, hogy rendben a dolog, hát nem! Majd ha beérkezik a pénz és sikeresen könyvelték! Amúgy 8 napjuk van, hogy az átkérésre a leendő szolgáltatónak válaszoljanak. Ha a kérés úhy érkezik, hogy beleesik a számlázás ideje, megnyugodhatsz, hogy ismételten díjtartozásra fognak hivatkozni. Azt is eljátszották, hogy a számla dátuma 25.-e, a befizetés határideje 10.-e, a feladás dátuma 12.-e. (postabélyegző szerint) Bevittem a csekket, a borítékot, elismerték, még írásba is adták, hogy nincs díjtartozásom. Ennek ellenére a váltást "díjtartozás" címén elutasították. Két alkalommal játszották el, mindkét esetben kiadták a "papírt" hogy nincs díjtartozás. A leendő szolgáltató nem tud mit kezdeni a papír alapú igazolással, nekik az nem hivatalos. Hát, itt tartunk. Ahelyett, hogy egyszerűsödnéndk a dolgok, egyre bürökratikusabbá válnak.
Két hónapig szopattak, végül fizikai inzultus kilátásba helyezése hozott megoldást. S mindehez arogáns, ostoba társulat párosul. Érdekes üzletpolitika az biztos.

/a dátumok csak a példák/

De valoban igy van,elég érdekes a számlázási rendszerük,tré bagázs. :reklamacio:
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#1210 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 10:48

Idézet: Old timer - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 8:14

Ha a kérés úhy érkezik, hogy beleesik a számlázás ideje, megnyugodhatsz, hogy ismételten díjtartozásra fognak hivatkozni.

Nekem egyszer a telefonos ügyfélszolgálaton egy úriember azt mondta, hogy szolgáltatóváltás esetén nem kell befizetnem előre a hónapot, rendben le fog zajlani a váltás, és majd résszámlát kapok azokról a napokról, amíg náluk voltam.

Szerkesztette: toyotakacsa01 2009. 01. 27. 10:50 -kor

#1211 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 10:55

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 10:48

Nekem egyszer a telefonos ügyfélszolgálaton egy úriember azt mondta, hogy szolgáltatóváltás esetén nem kell befizetnem előre a hónapot, rendben le fog zajlani a váltás, és majd résszámlát kapok azokról a napokról, amíg náluk voltam.

Ez lenne a korrekt eljárás, remélem így lesz, páromék most futják a második kört a váltáshoz...

#1212 Felhasználó inaktív   tbundy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 27. 14:54

tegnapi nappal én is megszabadultam végre.
érdekes, h tcom visszadobta a szerződéskérelmem, mivel eddig is szolg. váltásos volt a netem, de datanet simán elfogadta, tegnap küldték az sms-t, h aktiválták a netet.   ;)

Szerkesztette: tbundy 2009. 01. 27. 14:55 -kor

#1213 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 15:09

Idézet: tbundy - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 14:54

érdekes, h tcom visszadobta a szerződéskérelmem,

Mondjuk az az érdekes, hogy "szerződéskérelem"...  :think:  Nehogymár kérelmeznünk kelljen bármelyik szolgáltatónál...  :mad:

#1214 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 19:16

Idézet: tbundy - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 15:54

h tcom visszadobta a szerződéskérelmem, mivel eddig is szolg. váltásos volt a netem, de datanet simán elfogadta,

Ezt nem értem.
Attól hogy szolgáltatóváltásos voltál, miért ne válthatnál megint?

#1215 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 06:49

Üdv.
Én meg december ota szeretnek csatlakozni hozzájuk  :D
Megrendeltem a Megafont is és vártam. Aztán megszunt a telvonalam, csak engem lehetett hivni
Jo hosszu ido volt mire kinyomoztam, a Megafon miatt, de érvényes szerzodésem még nem is volt
Faxoltam nekik, semmi, uj fax, emlitve hogy nyivános forumokon fogom őket reklámozni ezért :)
Azonnal visszahivtak , elnézést kértek, 2 hét ingyenes netet ajánlottak, de akkkor már tele voltam veluk, mert néhány surgős faxot nem tudtam elkuldeni.

Aztán ujbol elbaltázták a tel.vonalam. Faxoltam ujbol, nem az ő hibájuk, menjek a Tcom-hoz
Tcom, nem az ő hibájuk, menjek az Externethez.
Fax a Tcom-nak, vegyék má' fel a kapcsolatot egymással ne engem hulyitsenek. Azóta rendben a tel.vonalam, de több mint egy honapja még nincs netem
Emileztem 2 napja, válasz még semmi.

Azért ragadok rájuk mert 1440/ho a net PrePaid és elég csóró vagyok, de ezek után tán megnézem a Digi-t.
Nem kell ezeknek a pénz? A mai szolgáltató dömpingben, nem vesznek komolyan egy megrendelést?
Nem értem az uzletpolitikajukat.

by horex
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#1216 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 08:11

Idézet: horex - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 7:49

Én meg december ota szeretnek csatlakozni hozzájuk

Aztán meg jösz egy év múlva sírni, hogy felemelték a havi díjat négyezer-akárhány forintra, és nem tudod lemondani.  :D

Egyébként voltam a napokban egy T pontban ügyintézkedni, és megemlítettem a hölgynek az Externetes hercehurcámat, hogy hónapok óta nem tudok szabadulni tőlük.
Annyit válaszolt, ismeri az Externetet, és hagy ne mondja ki a véleményét róluk... Mindenféle indokokkal akadályozzák a szünetmentes szolgáltatóváltókat.
Annyit tudott tanácsolni, hogy ajánlott levélben fenyegessem meg őket a fogyasztóvédelemmel, az talán hat rájuk.

#1217 Felhasználó inaktív   tbundy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 29. 17:57

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 19:16

Ezt nem értem.
Attól hogy szolgáltatóváltásos voltál, miért ne válthatnál megint?

felhívtam őket, h mi van, mert hetekig nem válaszoltak, akkor mondta a nő, h nem tudják elfogadni az igényt, mivel a szerződésem szolg. váltásos szereld magad csomag, mondták, h próbáljam meg módosíttatni a szerződésem, stb, mondta még az egyéb lehetőségeket.

#1218 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 18:18

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 9:11

Aztán meg jösz egy év múlva sírni, hogy felemelték a havi díjat négyezer-akárhány forintra, és nem tudod lemondani.  :D

Egyébként voltam a napokban egy T pontban ügyintézkedni, és megemlítettem a hölgynek az Externetes hercehurcámat, hogy hónapok óta nem tudok szabadulni tőlük.
Annyit válaszolt, ismeri az Externetet, és hagy ne mondja ki a véleményét róluk... Mindenféle indokokkal akadályozzák a szünetmentes szolgáltatóváltókat.
Annyit tudott tanácsolni, hogy ajánlott levélben fenyegessem meg őket a fogyasztóvédelemmel, az talán hat rájuk.

Ameddig én vagyok a fizető fél , addig simán megszabadulok bárkitöl. a szabályok betartásával.
DigiTv anno, meghatalmazással felmondtam egy komálosom szerzodését
ügx.szolgálati hölgy mondja, az eredeti meghatalmazásnak náliuk kell maradni
Az bäszna be. Néze , mondom, az eredetire nekem van szzukségenm akárhol máshol, dijakat kifizettem, ezentul egy vasat sem, ha nem tetszik fordulhatnak a vonatkozó hatóságokhoz. Szo nélkul elintézte a felmondást.
A mostani PrePaid is ilyen, kifizetem elore, amikor lejár az egy év és nem tetszik többet nem fizetek, ennyi.
A szerződést jol átolvastam, korrektnek tunik, sok lehetőséggel a felmondásra.

Szoval ameddig a zsebemben a pénz, csak köszönhetnek a szzolgáltatók.
Időt sem pazarolok sokat a reklamálásukra, mehetnek biroságra, ha nekem van igazam.
by horex
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#1219 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 11:33

Idézet: horex - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 19:18

simán megszabadulok bárkitöl. a szabályok betartásával.

Sokat érsz a szabályok betartásával, ha ő nem tartják be.
Én pl. elküldtem nekeik egy szerződésmódosítási kérelmet, hogy szereld magad csomagossá szeretnék vállni, erre úgy vették mintha ezzel 1 év hűséget is vállaltam volna. Így aztán megakadályozták hogy szolgáltatót váltsak, és alacsonyab havi díjjal netezzek.

szerk.
Közben most tudtam meg, hogy kemény harc árán 5 hónap után a harmadik szolgáltatóváltási kísérletem végre sikeres lett, és sikerült megszabadulnom az externettől. :)

Szerkesztette: toyotakacsa01 2009. 01. 30. 11:40 -kor

#1220 Felhasználó inaktív   tbundy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 17:17

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2009. jan. 30., péntek - 11:33

szerk.
Közben most tudtam meg, hogy kemény harc árán 5 hónap után a harmadik szolgáltatóváltási kísérletem végre sikeres lett, és sikerült megszabadulnom az externettől. :)

:bologat:  :D

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.