HWSW Informatikai Kerekasztal: Externet ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Externet ADSL vélemények, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 30. 09:29

én is úgy hallottam másnál is van gond, tcom akkor a hunyó?  :think:
ez így nem internet, makszimum magyarnet  :Đ

#802 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 30. 10:02

NeveMania: mindenért nem a Tíkom a hibás, akkor sem ha szeretnek mindent rájuk kenni az ISP-k. Az ADSL hálózat nagyker szolgáltatása, nem a külföldi szerveren ér véget, hanem a szolgáltató telephelyén adja át a Tíkom. Aztán hogy onnan hogyan kapcsolódik tovább az ISP BIX felé vagy privátban a többi belföldi szolgáltató felé vagy hogyan külföld felé az már rajta múlik, ahhoz a Tíkomnak semmi köze.

Külföld felé nincs túl sok szolgáltató akinek vagy Bp-ig hálózata, az ISP-k többségének nincs is ezekkel a cégekkel direkt szerződése, hanem a nagyobbaknak van és a kicsik a nagyobb hazaik bérletéből bérelnek további részt. De ezt egy mezei tracert paranccsal ki lehet deríteni hogy adott célszerverhez milyen routereken jutsz keresztül. Nekem most működik a nemzetközi externet felé kintről és úgy tűnik Pantel Téliától veszi a külföldet és Externet pedig Pantelhez kapcsolódik külföldi irányba. Ha ebbe az adatútban szakadás van, vagy eszköz hiba ahhoz a Tíkomnak már nem sok köze van, vagy ha pl. nem működik a dns névfeloldás nemzetközi irányba az is az ISP sara.

Az ADSL kapcsolatodnál pedig lépj be a Tíkom teszt accountjával és csinálj a Tíkom teszt szerverén egy mérést. Ha ott jó akkor a Tíkom hálózatán nincs gond, ha az ISP accountjával meg nem akkor az ISP a hunyó. Ez a teszt szerver pont azért született hogy ezt el lehessen dönteni. Ha az ADSL hálózat nem oké akkor a tesztszerver úgyis ad hogy hibakód azonosít amivel együtt le lehet jelenteni a hibát a könnyebb kivizsgálás érdekében. Mivel nincs tömeges elégedetlenkedés ezért ha az ADSL hálózat bugos akkor lokális csak téged érintő hiba lesz a DSLAM és modemed között, vagy a két végeszköz köhög vagy a köztes kábelezésnél nem klappol valami. De még mielőtt a Tíkomot kikiáltod hunyónak érdemes lokalizálni a hiba helyét, mert lehet más a bűnös és akkor talán őt kellene zaklatni.

#803 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 11:17

Idézet: shabba - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 11:02

NeveMania: mindenért nem a Tíkom a hibás, akkor sem ha szeretnek mindent rájuk kenni az ISP-k. Az ADSL hálózat nagyker szolgáltatása, nem a külföldi szerveren ér véget, hanem a szolgáltató telephelyén adja át a Tíkom. Aztán hogy onnan hogyan kapcsolódik tovább az ISP BIX felé vagy privátban a többi belföldi szolgáltató felé vagy hogyan külföld felé az már rajta múlik, ahhoz a Tíkomnak semmi köze.

Külföld felé nincs túl sok szolgáltató akinek vagy Bp-ig hálózata, az ISP-k többségének nincs is ezekkel a cégekkel direkt szerződése, hanem a nagyobbaknak van és a kicsik a nagyobb hazaik bérletéből bérelnek további részt. De ezt egy mezei tracert paranccsal ki lehet deríteni hogy adott célszerverhez milyen routereken jutsz keresztül. Nekem most működik a nemzetközi externet felé kintről és úgy tűnik Pantel Téliától veszi a külföldet és Externet pedig Pantelhez kapcsolódik külföldi irányba. Ha ebbe az adatútban szakadás van, vagy eszköz hiba ahhoz a Tíkomnak már nem sok köze van, vagy ha pl. nem működik a dns névfeloldás nemzetközi irányba az is az ISP sara.

Az ADSL kapcsolatodnál pedig lépj be a Tíkom teszt accountjával és csinálj a Tíkom teszt szerverén egy mérést. Ha ott jó akkor a Tíkom hálózatán nincs gond, ha az ISP accountjával meg nem akkor az ISP a hunyó. Ez a teszt szerver pont azért született hogy ezt el lehessen dönteni. Ha az ADSL hálózat nem oké akkor a tesztszerver úgyis ad hogy hibakód azonosít amivel együtt le lehet jelenteni a hibát a könnyebb kivizsgálás érdekében. Mivel nincs tömeges elégedetlenkedés ezért ha az ADSL hálózat bugos akkor lokális csak téged érintő hiba lesz a DSLAM és modemed között, vagy a két végeszköz köhög vagy a köztes kábelezésnél nem klappol valami. De még mielőtt a Tíkomot kikiáltod hunyónak érdemes lokalizálni a hiba helyét, mert lehet más a bűnös és akkor talán őt kellene zaklatni.

Eddig 5-6 emberrel beszéltem különféle szolgáltatóknál, és mindenkinek lassú a külföld. :D

Szerkesztette: FlowM@N 2007. 08. 30. 11:31 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#804 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 12:56

Még mindig ilyen szar a külföld?

#805 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 13:23

épp sourceforge-os tükröket néztem, telia illetve cw irányában vannak de úgy tűnik egyik sem teljesít túl jól: teljesen instabilan jön és nálam 1mbitet sem éri el..

szóval igen, szar  :(

#806 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 11:15

Azt a traceres dolgot hol tudom megnézni?

Nekem speciel jó a külföld is.
És a papíron 4megás net jön is becsületesen 3800Kbit/s-el a speedtest eredménye szerint magyaron.

#807 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 11:33

Nyitsz egy parancsort(cmd.exe), utána a parancssorba beírod tracert és utána célszerver domainje vagy ip-je.

#808 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 16:48

Idézet: NeveMania - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 14:23

épp sourceforge-os tükröket néztem, telia illetve cw irányában vannak de úgy tűnik egyik sem teljesít túl jól: teljesen instabilan jön és nálam 1mbitet sem éri el..

szóval igen, szar  :(

nálam is ez van már napok óta..telefonáltam is nekik, hátha történik valami, nagyon bízom benne hogy helyrerázzák, mert ez így nem pálya.. :down:

#809 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 18:32

A giganews.com -on próbáltam a speedtest-et, mindkét szerverükre ~500 kiloBIT(!)-es eredményt kaptam, 4mbit-nél ez azért nem túl erős.

Asszem én is felhívom őket már, hogy nézzenek utána. Eddig talán észre sem vették?  :)

#810 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 19:14

T-online-osok szerint nincs gond, ahogy nézem nekik pantel nélkül megy ki közvetlenül a teliára..
Ezek szerint talán a Pantel-Telia kapcsolat környékén kell keresni a hiba okát?

:think:

#811 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 19:49

Idézet: NeveMania - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 20:14

T-online-osok szerint nincs gond, ahogy nézem nekik pantel nélkül megy ki közvetlenül a teliára..
Ezek szerint talán a Pantel-Telia kapcsolat környékén kell keresni a hiba okát?

:think:

Ez már legyen az ő gondjuk (mármint a hibakeresés), szerintem akinek gondja van mindenképpen hívja a Externetet hogy történjen már valami.

(most pl nálam -megint- teljesen lehalt a külföld)

#812 Felhasználó inaktív   williamblandy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 20:37

Nemzetkozi javitva

#813 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 23:11

Idézet: williamblandy - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 21:37

Nemzetkozi javitva

és tényleg, hallelujja helyreállt a rend  :cool:

#814 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 12:47

Ideje volt már, de persze köszönjük szépen  :D

#815 Felhasználó inaktív   otteszq 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 10:53

Sziasztok!Lenne egy kérdésem.Valakinek az Externetnél a 8M-s net van 8M??Mert nálam csak 6M!Vagy melyik szolgáltató ad tényleges 8m??

#816 Felhasználó inaktív   tbundy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 09. 09:16

Idézet: Gkobi - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 7:39

Nekem ma reggel érkezett ez a levél:

...

nekem ugyanez a levél jött meg ma, a felajánlott ár is stimmel, de nekem 8M netem van.

Szerkesztette: tbundy 2007. 09. 09. 09:16 -kor

#817 Felhasználó inaktív   tommy.b 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 11:46

Sziasztok!

Lehet nem jó helyre írok :think:

Az Externetnél vagyok Charlie csomagban (8/0,5Mbit)

A problémám a következő: A modem újraindítás után 7Mbit felett csatlakozik a központhoz, de 1-2 órán belül újraszinkronizál, és ekkor már csak 2-3Mbit-tel lép fel a netre. A feltöltés az stabilan 512kbit.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra lehetőség, hogy kicseréljék a jelenlegi - lassan 4 éves - Dialcom 1600-as modemet egy újabbra, ami stabilan tartja a 8Mbit-et?

Vagy ez nem modem hiba lehet?

Szerkesztette: tommy.b 2007. 09. 09. 11:48 -kor

#818 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 12:29

hali, externetes vagyok, és októberben jár le a hűségnyilatkozatom.
8megás vonalam van, amiért 8880ftot fizetek, az új ára meg 9990. szval ha árengedményért reklomálok akkor olcsóbban fogom kapni, agy aztmondják h fizessek pl 9200ftot, és mégsem kell 9990ft-ot fizetni...
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#819 Felhasználó inaktív   tbundy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 14:10

Idézet: Danika123 - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 12:29

hali, externetes vagyok, és októberben jár le a hűségnyilatkozatom.
8megás vonalam van, amiért 8880ftot fizetek, az új ára meg 9990. szval ha árengedményért reklomálok akkor olcsóbban fogom kapni, agy aztmondják h fizessek pl 9200ftot, és mégsem kell 9990ft-ot fizetni...

nekem novemberben jár le, és most küldtek nekem is ajánlatot.
eddig a 8Mre fizettem 10290-et, most felajánlották a 8988-at határozatlan idejűre.
sztem Neked is felajánlják majd ezt az árat. ha nem írnának, akkor 1-2 hét múlva kérdezz rájuk mindenképp.
v lépj be a weboldalukra és ott lesz olyan, h szerződéshosszabbítás, aztán hátha lesz ott vmi info

#820 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 19:27

Mindenki írjon nekik e-mailt, akinek lejár a szerződése és meg akarj újjítani.
Mert ha megint elfogadsz 1 éves hűséget akor léynegesen olcsóbban kapod majd a neted, mert amit küldenek ajánlatot az első levélben még bőven alku tárgya.

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.