HWSW Informatikai Kerekasztal: Externet ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Externet ADSL vélemények, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   zoszt 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 03. 01:11

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 10:19

Hali!
...
Amugy van valakinek XI. kerben (esetleg gazdagreten) externetes tapasztalata?

Ja, kerdes...

Amikor lemondom, kerek igazolast, hogy nincs tartozasom...

Azt hogyan, es mikor kapom meg?

Meg kell varnom azt, hogy megrendelhessem az externetest?

Nem t-online-tól váltottam szolgáltatót externetre, simán ment minden. XI. ker, Kelenföld, felező díjcsomag, tegnap óta semmi gond nem volt. :)
Igazolást az előző szolgáltatól nem kértem, így nem is kaptam, s el se küldem, nem volt semmi probléma belőle.  :rolleyes:  (A volt szolgáltatónál akkor fogadták el a felmondást, mikor az utolsó befizetést maguknál tudták.)
Hűségnyilatkozat lejárt, de nem bontott szét a régi kapcsolat, én bontottam másnap délután, este pedig már az externethez csatlakoztam probléma nélkül.
Túl szép, hogy igaz legyen.  :D Csekket még nem kaptam.  :D

Szerkesztette: zoszt 2005. 12. 03. 01:13 -kor

"Egyszerű életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem."
MM2 buszok

#282 Felhasználó inaktív   tommy.b 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 03. 20:55

Hi!

Én nov 21-én faxoltam el a T-Online-nak a nyomtatványt a szolg. váltásról, és ezzel egyidőben neten keresztül megrendeltem az Externet-es elérést! A biztonság kedvéért bementem egy T-pontba is és ott is leadtam az igényemet a szolg. váltásra. Azt mondták 5 nap lesz.
Egy hét múlva csináltam egy Externetes kapcsolatot (a megrendelt account/passw-dal)., és kb 1 hétig párhuzamosan működött mindkettő (Axelero-Externet - persze nem egyszerre :)
Múlt hétvége óta csak az Externetre tudok bejelentkezni.
Úgyhogy nálam tényleg tényleg kiesésmentes volt a váltás.
Annyi problémám van, hogy 2Mbit-et rendeltem, de még mindig csak a felén megy (az axinál 1Mbit-es voltam).
Azóta megy a levelezgetés. Kíváncsi vagyok mikor emelik meg!
Az első csekkre én is kíváncsi vagyok ;)

#283 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 15:52

Idézet: tommy.b - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 20:55

Hi!

Én nov 21-én faxoltam el a T-Online-nak a nyomtatványt a szolg. váltásról, és ezzel egyidőben neten keresztül megrendeltem az Externet-es elérést! A biztonság kedvéért bementem egy T-pontba is és ott is leadtam az igényemet a szolg. váltásra. Azt mondták 5 nap lesz.
Egy hét múlva csináltam egy Externetes kapcsolatot (a megrendelt account/passw-dal)., és kb 1 hétig párhuzamosan működött mindkettő (Axelero-Externet - persze nem egyszerre :)
Múlt hétvége óta csak az Externetre tudok bejelentkezni.
Úgyhogy nálam tényleg tényleg kiesésmentes volt a váltás.
Annyi problémám van, hogy 2Mbit-et rendeltem, de még mindig csak a felén megy (az axinál 1Mbit-es voltam).
Azóta megy a levelezgetés. Kíváncsi vagyok mikor emelik meg!
Az első csekkre én is kíváncsi vagyok ;)

én is voltam bent t-pontba (szolnokon)  azt mondja a csíra, ne mfoglalkoznak internettel csak 1234. pfff de hál isten már externet fut. ha sikerül az embernek megszabadulni t-fostol olyan mintha kapott volna egy uj életet  :D
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#284 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 13:00

penteken adtam le a vonal es netet, ma hivtak tcomtol h 1-2 heten belul megkeresnek a munkasok es bekotik, de semmi kedvezmenyt nem kapok csak a bekotesi dijat elengedik - se keszulek, sem toborzo kedvezmeny - amirol a nonek fingja nem volt!!!
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#285 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 20:34

Lehet, hogy hülye kérdés, de ha nincs otthon vezetékes telefon, azt külön kell beköttetnem a T-commal, ugye? Externeték ilyennel nem foglalkoznak? A következő kérdés: ha csak telefonvonalat szeretnék (netnek, mert telefon nem kell), az is havidíjas? Lövésem sincs az ilyenekről :)
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#286 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 10:22

Idézet: bálesz - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 21:34

Lehet, hogy hülye kérdés, de ha nincs otthon vezetékes telefon, azt külön kell beköttetnem a T-commal, ugye? Externeték ilyennel nem foglalkoznak? A következő kérdés: ha csak telefonvonalat szeretnék (netnek, mert telefon nem kell), az is havidíjas? Lövésem sincs az ilyenekről :)

Úgy tudom ha úgy rendeled meg, akkor vonalat is adnak.( A beszerelést így is úgy is a T-com végzi, legfeljebb vonalat is hoznak, nem csak modemet)

A telefonvonalért mindenképp fizetni kell sajna, ha nm is beszélsz az alapdíjat. Az járt jól, aki minimál díjcsomagot kért annak idején. (pl. én:) Az csak havi 2000 pénz.

Egyébként az ügyféllszolgálat is szívesen elmagyarázza a dolgokat.
Ha hozzájuk akarsz menni akkor mindenképp érdemes felhívni őket, hogy lásd mennyire normálisak vagy nem normálisak. (szerintem normálisak:) )

#287 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 16:50

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 11:22

...

Köszönöm szépen! :) :up:
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#288 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 17:32

bálesz: en mult penteken rendeltem meg externetnel az adsl-t es a megrendelon volt egy hely ahol be lehetett Xelni h telefonvonalat is kerek. Kedden hivtak is a T-Com -tol hogy megkerdezzenek meg 1-2 dolgorol (anyja neve, szuletesi hely) es mondtak h kuldik a szerzodest a telefonvonalra es h milyen csomagot szertnek - az osszes tobbi kedvezmeny pl vezetek nelkuli telefon igy ugrott, de bekerultem igy a net miatti dec15-ei akcioba!!!. Mondta meg h kb 1-2 het es megkeresnek a munkasaik, majd bekotik a vonalat (a vezetek mar regota ott van a lakasban csak nincs rajta vonal), majd ezek utan jonnek es aktivaljak az adsl-t, azaz kb 1 honap es 1 het alatt lesz meg az egesz, ha minden jol... Remelem miutan bekotottek nem talaljak ki h a vonal nem alkalmas az adsl-re, mert az az igazan SZOPO!!! Mert ugye akkor 1 evig fizethetem a havi 3200ft-et (felezo dijcsomag) a semmiert...

szoval ha a dec15os adsl akciokra palyazol akkor meg belefersz - az igenyles datuma szamit!

#289 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 09:10

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 18:32

Remelem miutan bekotottek nem talaljak ki h a vonal nem alkalmas az adsl-re, mert az az igazan SZOPO!!! Mert ugye akkor 1 evig fizethetem a havi 3200ft-et (felezo dijcsomag) a semmiert...

Az ADSL központtól való távolságod alapján szerintem nagy pontossággal meg tudják mondani hogy alkalmas lesz e a vonal.

Szerkesztette: toyotakacsa01 2005. 12. 09. 09:10 -kor

#290 Felhasználó inaktív   Anaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 12:51

Van itt olyan akinek ez a Huawei MT800u-T van, és sikerült beállítania, hogy routerként működjön? :think:

#291 Felhasználó inaktív   Ginoka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 09:21

Nem érhetőek el a külföldi oldalak :-( Ügyfélszolgálat szerint a Pantelnél halt meg valami ami az Externetet is érinti

#292 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 09:28

megerősítve:

Kép

és most nagyon szükségem lenne az MSN-re4  :(  :(  :(
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#293 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 10:02

a hibát elhárították!
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#294 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 10:58

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 10:10

Az ADSL központtól való távolságod alapján szerintem nagy pontossággal meg tudják mondani hogy alkalmas lesz e a vonal.

jo de az nem derul ki meg a bekotes elott, es azota nem is hivtak h mi a helyzet! :(

#295 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 14:57

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 11:58

jo de az nem derul ki meg a bekotes elott, es azota nem is hivtak h mi a helyzet! :(

Bekötés előtt nem derül ki, hogy milyen messze laksz az adsl központtól? :)
A lakcímed alapján szerintem meg tudják mondani, van e olyan csávóka aki meszebb lakik mint te és mégis van nekije netje. Ha neki van akkor valószínű hogy nálad se lesz gond. Én erre gondoltam.
tetszikérteni?

#296 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 16:14

igy ertem!

#297 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 14. 17:31

most hivtak a T-Com -tol h 12.12en kaptak tolem 1 masodik megrendelest is telefonvonalra, de az elsonel nem volt alkalmas a vonal az adsl -re, h attol meg mindig kell a telefon? mondtam h nem beszelt velem errol senki es termeszetesen akkor NEM KELL A TELEFON!

kerdem en h Bpn a 14keruletben, az Ors vezer teretol 5 percre - gyalog - miert nem alkalmas a vonal az ADSL-re, mikor anyameknal masfel eve mukodik a t-online -os ADSL falun, tolna megyeben?!?!?!

vagy csak azert nem alkalmas mert externet rendelte meg?

igy kijott volna a "korlatlan" net havi 7320 ft-bol, a chello 2 eves huseggel havi 10e....

szar életbe!!!

#298 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 10:17

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 18:31

most hivtak a T-Com -tol h 12.12en kaptak tolem 1 masodik megrendelest is telefonvonalra, de az elsonel nem volt alkalmas a vonal az adsl -re, h attol meg mindig kell a telefon? mondtam h nem beszelt velem errol senki es termeszetesen akkor NEM KELL A TELEFON!

Még jó hogy szóltak.
Az lett holna a nagy szippancs ha a telefont bekötik, a netet meg nem.

Elég furcsa hogy minden csóri faluban lesz lassan adsl, a fővárosban meg van akinek nem tudnak adni.

#299 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 13:57

ja, meg jo!

es tudod mi a durva?
h kiirtam a hazban egy papirt h ez tortent es kerem irja ra akinek van vmilyen fajta szelessavu kapcsolata h milyen, erre 2en rairtak h chello, es 1 ferfi es a felesege be is csengetett h elmondjak h ok meg vannak vele elegedve es ok is modemrol akartak atterni adslre de nem tudtak ok sem a vonal miatt, es azt mondtak h az a fura h ez az X utca paratlan oldala, mig a paros oldalon meg van ADSL!!! de ott meg nincs chello!

fura! es mindez BP-n!

most kotessek UPC-vel CHELLO-t?
nem akarok korlatokkal szarakodni!

#300 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 14:51

Az ADSL szolgáltatáshoz két feltételnek kell teljesülnie. Az egyik az hogy a telefonközpont és az előfizető között legyen egy folytonos réz összeköttetés mivel az ADSL csak rézkábelen működőképes. A másik pedig ha már beért a központba a jel akkor onnan legyen megfelelő kapacitású adatkapcsolat ami ezt tovább tudja küldeni. Ez már jellemzően optikai kábelt jelent.

Vannak helyek ahol az első vagy második feltétel nem tud teljesülni ezért nem lehet megoldani a szolgáltatást. Az elsőre tipikus példa a Hytasos területek. A H betű a hibrid szót jelöli itt a telefonközpont és az előfizető közötti kábelszakasz nem folytonos réz, hanem optikai és réz kábel kombinációja ez pedig ellehetetleníti az ADSL szolgáltatást. Ilyen Hytas hálózat van Bp.-en a 3, 13, 8, 14 kerület egyes részein, de még máshol is elszórtan akár vidéki városokban is.

Az ilyen hálózaton csak más és drágább megoldással lehet megvalósítani az ADSL-t amit eddig a magasabb költségek miatt a fatáv nem igazán erőltetett. Most ősz óta jobban beindult a fejlesztés ezeken a részeken de a fatáv által alkalmazott megoldás közel sem egyenértékű a normál rezessel. Persze van jobb, tökéletesebb megoldás is ami jobb is lehetne mint teljes rezesen biztosított csak az megint drága. Talán majd 1x megérjük hogy arra is áttérnek, de ha 4.5 év kellett ahhoz hogy ezt az pótlék megoldást szervírozzák akkor az még nagyon odébb lesz. Nálunk is alig 1 hónapja vált elérhetővé az ADSL szolgáltatás itt a III. kerületi Pók utcai lakótelepen.

Visszatérve a második akadályozó tényezőre vagyis amikor rézkábelen még elérhető a telefonközpont de onnan nincs min nagysebességgel tovább menni. Ez jellemzően a kisvárosok, faluk problémaja és az ottani fejlesztések ellehetetlenítő tényezője. Optikai kábelt kihúzni ezen településekig túl drága, ezért ott is pótlék megoldásokat alkalmaznak a kapcsolódás megoldására ami közel sem olyan hatékony mintha optikai kapcsolódás lenne.

Van még egy harmadik korlátozó tényező is mivel az ADSL szolgáltatás minőségét erősen befolyásolja a kábel minősége és annak hossza így egy adott távolság után szinte nullára redukálódik az elérhető sebesség. Épp ezért egy adott kábel jellemző mellett már nem igazán nyújható a szolgálatatás. Így aztán akár az is lehet a nem létesíthetőségnek az oka hogy a telefonközpont és előfizető közötti rézkábel túl hosszú vagy minőségileg túl zajos és így akár még a legkisebb sebességű csomag kiépítése sem megoldható.

Szerkesztette: shabba 2005. 12. 16. 14:56 -kor

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.