HWSW Informatikai Kerekasztal: Image Tank, milyet vegyek... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Image Tank, milyet vegyek... Mobil háttértár/kártyaolvasó

#1 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 09. 01:44

Milyen image tankot / mobil háttértárat vegyek?

A feladat az lenne, hogy microdrive-ről (ez lenne a fő szempont, de persze kezeljen mást is) kéne a képeket lemenekiíteni, notebookot macerás pusztán e célból hordozni.

Elvárások:

-MD kezelése (vagy USB-n keresztül a fényképezőt tudja olvasónak használni)
-Min. 2 giga kapacitás
-OLCSÓ LEGYEN
-USB

nem igénylek:

-flinc-flancos kijelzőt
-aksit/elemet, de az előny, a szivargyújtóról is megy
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

#2 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 02:59

Idézet: TOMKTOM - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 1:44

Milyen image tankot / mobil háttértárat vegyek?

A feladat az lenne, hogy microdrive-ről (ez lenne a fő szempont, de persze kezeljen mást is) kéne a képeket lemenekiíteni, notebookot macerás pusztán e célból hordozni.

Elvárások:

-MD kezelése (vagy USB-n keresztül a fényképezőt tudja olvasónak használni)
-Min. 2 giga kapacitás
-OLCSÓ LEGYEN
-USB

nem igénylek:

-flinc-flancos kijelzőt
-aksit/elemet, de az előny, a szivargyújtóról is megy

50 rugó alatt kapható 2 GB-os MD (garival/számlával/ÁFÁ-val). Image tank meg ennél jóval drágábban van csak.
Szerintem ma, amikor 18e Ft-ért lehet 1 GB-os KINGSTON CF-et kapni, akkor nem érdemes >60-70e Ft-ot kiadni tankra. Egy hibalehetőséggel több.

3 GB táram van (2x1 GB IBM HD, 2 db 512 SanDisk CF) és nagyon jól elvagyok az SD10-esemmel velük. Kereken 500 képet tudok full (10,2 MP) felbontásban ráfotózni, 4,5 MP-nél pedig 750 kép fér rá. Mindez RAW-ban.
Ez több mint elég (nekem).
Neked nem?
Gondolkoztál már ma?

#3 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 05:30

nekem 1.5 giga CFem van, és ne igazán elég, ha elutazok vagy ilyesmi.

de szerintem felesleges azon vitázni, hogy kinek mi elég/nem elég, nem erről szól ez a topic.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#4 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 08:09

sziasztok!

bérlés nem segít? ha utazáshoz kell, akkor talán előnyösebb. d*g*talworld, itt lehet bérelni.

remélem, hogy segít!
üdv!
.
.
.

#5 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 08:28

Szerintem olvasd el ezt a cikket, én is egy ilyenen gondolkodom, semmi csicsa, azt tudja, amire tervezték. :up: 

Szerk: a bérlés lehet, hogy olcsóbb, de én az esetleg pótolhatatlan képeim nem bíznám olyan kütyüre, ami előtte már mások kezében is megfordult. Nézzetek megy egy könyvtárból kölcsönzött CD-t, hogy néz ki! :eek:  Miért bánnának másképp egy Image Tankkal? Sajnos nagyon sokan nem törödnek azzal, hogy más is használni szeretné még, ennek megfelelően felelőtlenül bánnak vele.

Szerkesztette: Thrawn 2004. 11. 09. 08:35 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#6 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 10:18

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 8:28

Szerintem olvasd el ezt a cikket, én is egy ilyenen gondolkodom, semmi csicsa, azt tudja, amire tervezték. :up: 

Szerk: a bérlés lehet, hogy olcsóbb, de én az esetleg pótolhatatlan képeim nem bíznám olyan kütyüre, ami előtte már mások kezében is megfordult. Nézzetek megy egy könyvtárból kölcsönzött CD-t, hogy néz ki! :eek:  Miért bánnának másképp egy Image Tankkal? Sajnos nagyon sokan nem törödnek azzal, hogy más is használni szeretné még, ennek megfelelően felelőtlenül bánnak vele.

vosonicról pont mostanában hallottam olyat hogy volt akinek pár kép elveszett róla.
az a baj hogy 1 ilyen pletyka bőven elég hogy többet ne is gondoljak erre a cuccra....

bérléssel én is pont így vagyok
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#7 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 10:20

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 10:18

vosonicról pont mostanában hallottam olyat hogy volt akinek pár kép elveszett róla.
az a baj hogy 1 ilyen pletyka bőven elég hogy többet ne is gondoljak erre a cuccra....

bérléssel én is pont így vagyok

Igen, én is olvastam hasonlót, viszont az Index fórumon a VP3310-et dicsérték.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#8 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 11:04

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 10:18

Nehezen hiszem, h csak vosonickal történt volna ilyesmi.  Mitöbb, azt is nehezen hiszem, h létezik egyáltalán olyan termék, amivel soha senkinek ne történt volna ilyesmi.  Lásd vinyók, mindegyik gyártó mindegyik termékéről számtalan rémtörténet kering.  Akkor most nem veszel semmit? (;
Mindegyik ilyen mobil háttértárban ugyanúgy kutya közönséges notebook vinyó van.  Csodát szerintem egyiktől sem lehet várni...

Egy kis adalék, ahol ez a mire mentsem képeimet kérdés is felmerült néhány igen jó havas-hegyes-mászós kép között:
"That is, until this spring, when I could not resist the call of the new EOS 10D. And when I embarked this autumn on a climbing expedition to the Himalayas, I intended to photograph digital."
klikk!

#9 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 19:03

Idézet: szeder - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 11:04

Nehezen hiszem, h csak vosonickal történt volna ilyesmi.  Mitöbb, azt is nehezen hiszem, h létezik egyáltalán olyan termék, amivel soha senkinek ne történt volna ilyesmi.  Lásd vinyók, mindegyik gyártó mindegyik termékéről számtalan rémtörténet kering.  Akkor most nem veszel semmit? (;
Mindegyik ilyen mobil háttértárban ugyanúgy kutya közönséges notebook vinyó van.  Csodát szerintem egyiktől sem lehet várni...

na ezaz.
tényleg kezdek néha ott tartani, hogy semmit se veszek.
de vinyót azé már megvettem hozzá :)

bár lehet hogy jobb lenne apacernek a cdírós megoldását választani.
120 forintos cde kiírom a képet, ha nagy biztonságot akarok akkor 2 cdre. és talán kicsit biztonságosabb mint a vinyó

viszont kényelmetlenebb és lassabb.

#10 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 09. 19:29

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 19:03

na ezaz.
tényleg kezdek néha ott tartani, hogy semmit se veszek.
de vinyót azé már megvettem hozzá :)

bár lehet hogy jobb lenne apacernek a cdírós megoldását választani.
120 forintos cde kiírom a képet, ha nagy biztonságot akarok akkor 2 cdre. és talán kicsit biztonságosabb mint a vinyó

viszont kényelmetlenebb és lassabb.

Szerintem is az a helyzet, hogy annyi memót tudsz venni, ami 1-2 napra elég. Ha messzebb mész, szerintem a 70k-s image tankok helyett sokkal jobb megoldás egy gagyi laptop. 200-ért már zsír újat kapsz, szerintem 100 alatt is lehet szerezni korrekt darabokat, és akkor nagyobb biztonságban vannak a képeid, és még rá is tudsz nézni, nem csak a gép LCD-jén. Ha annyi civilizáció van, hogy egy fél órára konnektor közelébe tudsz kerülni, akkor mindenképp a laptop éri meg.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#11 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 19:53

imagetankot zsebrevágom/fotóstáskába bedobom. 200-300gram.

notebook azért jelentősen nehezebb és nagyobb.

eredeti tervem az volt, hogy pocketpc usb hostra külső vinyót rányomok és CF-ről másolom át a cuccot.
de lassú, és külső vinyónak extra áramforrás kell

kezdek ott tartani hogy inkább megveszek egy "drágább" imagetankot, de az müxik, és nem szopok vele és nem adom el fél év múlva sokezer forint bukással...
"nem vagyok olyan gazdag hogy ócsó cuccokat vegyek"

#12 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 09. 20:06

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 19:53

imagetankot zsebrevágom/fotóstáskába bedobom. 200-300gram.

notebook azért jelentősen nehezebb és nagyobb.

eredeti tervem az volt, hogy pocketpc usb hostra külső vinyót rányomok és CF-ről másolom át a cuccot.
de lassú, és külső vinyónak extra áramforrás kell

kezdek ott tartani hogy inkább megveszek egy "drágább" imagetankot, de az müxik, és nem szopok vele és nem adom el fél év múlva sokezer forint bukással...
"nem vagyok olyan gazdag hogy ócsó cuccokat vegyek"

Én azt mondom, hogy annyit kártyát kell venni, amit magaddal hordassz. Szerintem 2-3 napra elég kell legyen 2-2,5 gigányi. Ha hosszabb időre mész, akkor nyilván több cuccot viszel magaddal, ergo az egyik bőröndben, vagy a kocsi csomagtartójában kényelmesen elvan egy notebook. Gondolom városnézéshez, kiránduláshoz nem viszed magaddal az összes ruhádat. Más kérdés a hosszabb kirándulás, sátrazás a szabadban, ott tényleg problémás egy noti cipelése.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#13 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 20:08

és biztos vagy benne hogy jelentősen olcsóbb 2-3 gigányi CF (sandisk ultra2, és társai, gyors kártyák) mint 2*512 mega cf + imagetank?

és akkor tuti nem csak 2-3 napra van megoldva a gond...

#14 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:20

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 20:08

és biztos vagy benne hogy jelentősen olcsóbb 2-3 gigányi CF (sandisk ultra2, és társai, gyors kártyák) mint 2*512 mega cf + imagetank?

és akkor tuti nem csak 2-3 napra van megoldva a gond...

1. Minek kell Ultra2? A gép nem ír rá gyorsabban úgysem, letöltéskor meg nem mindegy? Olvasásnál igencska elegendő a 3-3,5 MB/sec. 18e bruttoért van Kingston 1 GB-os CF!

2. Két másolás + jön bele, egyszer fel a vinyóra, egyszer vissza a vinyóról. Kettővel több hibalehetőség. Azon kívül az image tank le is eshet véletlenül, a 2,5-es vinyó meg igencsak sérülékeny, még ha épp nem pörög is. Egy mozgó alkatrészt nem tartalmazó CF kártya ezerszer biztonságosabb.

3. Ha valaki NEM profi fotós (tehát nem kap komolyabb pénzt a képeiért és nem az a feladata, hogy 2-300 képenként egyet elfogadjanak a készítettek közül), de PROFI gépe van, akkor aligha hiszem, hogy 5-600 felvétel ne lenne elég egy 1-2 hetes külföldi út során is. Azért gondoljunk bele a digitális technika előtt 36 kocka volt (jó esetben) 1 filmtekercs!!! Életemben először Kínában (még a filmes korszakban) 10 tekerccsel megúsztam, pedig aztán fotáztam mindent!
Persze bevallom, kritikus szemmel szoktam a saját fotóimat nézegetni, este otthon a szállodában végignézem az aznapi termést, és kíméletlenül törlöm a nem megfelelően sikerülteket. Épp ebben van a digitális varázslat!
Idén tavasszal egy 1 hetes egyiptomi utat végigfotóztam 10,5 MP-lel, és elég lett 2 GB, noha volt még 1 GB nálam. Pedig az SD10-es képei 8-10 MB között vannak darabonként, nem is tudok választani a 3-4 MB-os fullos JPEG és a RAW között.
Gondolkoztál már ma?

#15 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 00:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 22:20

1. Minek kell Ultra2? A gép nem ír rá gyorsabban úgysem, letöltéskor meg nem mindegy? Olvasásnál igencska elegendő a 3-3,5 MB/sec. 18e bruttoért van Kingston 1 GB-os CF!

3. Ha valaki NEM profi fotós (tehát nem kap komolyabb pénzt a képeiért és nem az a feladata, hogy 2-300 képenként egyet elfogadjanak a készítettek közül), de PROFI gépe van, akkor aligha hiszem, hogy 5-600 felvétel ne lenne elég egy 1-2 hetes külföldi út során is. Azért gondoljunk bele a digitális technika előtt 36 kocka volt (jó esetben) 1 filmtekercs!!! Életemben először Kínában (még a filmes korszakban) 10 tekerccsel megúsztam, pedig aztán fotáztam mindent!
Persze bevallom, kritikus szemmel szoktam a saját fotóimat nézegetni, este otthon a szállodában végignézem az aznapi termést, és kíméletlenül törlöm a nem megfelelően sikerülteket. Épp ebben van a digitális varázslat!
Idén tavasszal egy 1 hetes egyiptomi utat végigfotóztam 10,5 MP-lel, és elég lett 2 GB, noha volt még 1 GB nálam. Pedig az SD10-es képei 8-10 MB között vannak darabonként, nem is tudok választani a 3-4 MB-os fullos JPEG és a RAW között.

megfelelő, új gép kihasználja a gyors kártyát.
lehetőleg minél hamarabb akarok vázat cserélni.
ha most veszek memóriakártyát, akkor nem akarok azt is újat venni majd.

nemtom, rómában sokszor voltam már, mégis majdnem telelőttem 1.5 gigát 3 nap alatt. 200 kép...

persze én is félek vinyótól mint mozgó alkatrészes mechanikus cucc. de nincs más :(

DE PLS ne azt vitassuk meg, hogy kell-e, ezt mindenki eldönti magának. inkább az a kérdés hogy milyet érdemes venni, és hol.

Szerkesztette: WiZARD 2004. 11. 10. 04:49 -kor

#16 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 04:57

Mobil háttértár adatbázis, sebesség, akku élettartam....

Compactdrive PD7X > én most ezt nézegetem, elvileg egyik leggyorsabb cucc, ára is emberi, 4 AA elemmel/akkuval működik...
teszt

Szerkesztette: WiZARD 2004. 11. 10. 04:59 -kor

#17 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 09:50

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 4:57

Mobil háttértár adatbázis, sebesség, akku élettartam....

Compactdrive PD7X > én most ezt nézegetem, elvileg egyik leggyorsabb cucc, ára is emberi, 4 AA elemmel/akkuval működik...
teszt

Ez nem rossz, azt tudja, amit egy image tanknak tudni kell. Külön tetszik, hogy nem drágítják a teljesen felesleges színes TFT nézőkével (képernyőnek túlzás ezeket nevezni). Ami nekem nem tetszik, az a ceruzaakkus megoldás. Ez egyéni flúgom, de valahogy jobban bízom az egybeszerkesztett li-ion akksikban.

Szerk:elképzelem, hogy a 300D-be tuszkolni kellene a ceruzaakksikat. Brrrrr..... :omg:

Szerkesztette: Thrawn 2004. 11. 10. 10:04 -kor

#18 Felhasználó inaktív   Pompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 11:14

Idézet: Studi - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 19:06

Én azt mondom, hogy annyit kártyát kell venni, amit magaddal hordassz. Szerintem 2-3 napra elég kell legyen 2-2,5 gigányi. Ha hosszabb időre mész, akkor nyilván több cuccot viszel magaddal, ergo az egyik bőröndben, vagy a kocsi csomagtartójában kényelmesen elvan egy notebook.

Mondjuk egy 1-2 hetes repülővel történő kiruccanás esetén, ahol amúgy is meg kell válogatni, hogy mit visz magával az ember (poggyászlimit, kézitáska) elég problémás lehet még egy notebookot is magával cipelnie az embernek. Nem beszélve arról, hogy lehet azért is parázni, hogy ne tünjön el a szállodaszobából mire a partról feljösz, vagy bármi hasonló.

Én egy 4GB-os MD-t használok egy Vosonic VP2060 (40GB) párossal. Nekem még egyikről se tüntek el képek.
Main config: . AMD Athlon XP 2500+@3200+ . Abit NF7-S v2.0 . 2x512MB Samsung PC3200 . Leadtek 6800 GT . HardwareOC vízhűtés . Casetek CK-1018-1A . Enermax 431W EG465AX-VE .

#19 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 11:51

na jobban utánaolvasgattam a Compactdrive csodának.
lehet hogy a leggyorsabban másolja a képeket, és ceruza elemmel müxik.
DE nincs feszültség szabályzó a winchester előtt. tehát 4 db új ceruzaelemnél simán megkapja a 6-6,1 Voltot a vinyó, ami nem jó neki.
ha merül az elem/akksi, akkor könnyedén előállhat a helyzet hogy csak 4,5 voltot kap az 5 V vinyó...
tehát nem éppen 100% biztonságos :(

#20 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 15:40

Elsőre pedig igen ígéretesnek tűnt ez a CompactDrive [továbbiakban CD (;], nekem legalábbis egészen megtetszett...

Néhány adalék még, ami időközben eszembe jutott:
- A Vosonicok [legalábbis a VP20(3|6)0] speciális akkuval működnek, amit nem lehet olyan könnyen beszerezni.  Eddig csak egy helyen láttam bele való akkukat vhol német eBayen (igaz csak belebotlottam, még sose kerestem).  Ceruzaelemet viszont kaphatsz kvázi bárhol, illetve szükség esetén átrakosgathatod a ceruzaelemeket/AA akkukat a CD, a vaku, a GPS [bicólámpa, fejlámpa, kutyafüle....] között, attól függően, h mikor mi merül le és mire van inkább szükség.
- A Vosonic akkuja bár cserélhető, de csavarhúzó kell hozzá, mert a készülék fedelét le kell venni... 
- A Vosonic akkuja csak a készülékben tölthető.
- Ha mész valahova, akkor a CD esetén egy töltővel kevesebb [tényleg...  engem zavar, h ha megyek vhova hosszabb időre, akkor csomó különféle töltőt kell magammal vinni...  Telefon, fényképező, AA akku, vosonic...  Titeket ez nem zavar? (;]  [hmm, költői a kérdés... (;]
- Saccperkábé kiszámoltam, h ha a VP2060 kb 1.6 óráig müködőképes egy akkufeltöltéssel, akkor a másol'si sebességgel osztva-szorozva több mint 5GB adat jön ki egy feltöltésre.  Ez még RAW-ban, embedded large fine JPEG-gel együtt is rengeteg kép.  Ennek ellenére el tudok képzelni olyat, h mondjuk Izland közepén, vagy vmi őserdőben egy hétig nincs a közelben áram...  Ilyenkor már ez az 5+GB is kevés lehet.  Mondjuk ennyi képhez már a fényképezőhöz is kell pár akku...  De csak összehasonlítás végett, a CD-re 30GB-t írnak egy szett akkuval.
- Sebesség.  No comment.
- Kijelző.  Itt a VP2060 tényleg meglehetősen minimalista, talán túlságosan is. (;  Tényleg csak azt jelzi ki, amire feltétlenül szükség van.  Ha nincs error, nem jelez vissza, ami nem Unix CLI utilokon edződött, hanem "operation finished successfully", alatta OK gombhoz szokott emberekben biztonságososabb érzetet kelthet...  Viszont a "Hard disk information display" (gondolom az is benne foglaltatik, h mennyi hely van még szabadon) és a "Copy progress shown on built-in LCD" mindenképpen hasznos.
- CD-ről olyat írnak, hogy: LCD Display shows number of files and file size when downloading. It also displays sad or smiley face after verification for correctness of data copied.  Nna, és ezt hogy hogy csinálja?  Visszaolvassa a vinyóról, h mit írt ki, és ellenőrzőösszeget számol rá, meg beolvassa a kártyárol megint, és arra is, és ha nem stimmel, akkor sipákol?  Hát, ha azt vesszük, ez is több, mint a semmi...  Én inkább valami olyasmit szeretnék, h a fényképezőgyártók megegyeznének [bilibe lóg a kezem, már látom (;], hogy minden filehoz generálnak valami egységes ellenőrzőösszeget.  Ezt persze majd ismernék a mindenféle mobil háttértárak, és letöltés után szépen ellenőriznék, h a kiírt adatot visszaolvasva is ugyanazt kapják-e, mint amit a fényképező kiszámolt.  Esetleg már a kiírás során ellenőrizhetnék, h azt olvasták-e a CF-ről, amit kellett volna, és ha nem, akkor maguktól retry, és ha másodszorra se megy, akkor sipákolás.  Szerintem ez lenne jó, mert ez a másolások közben ismétlődően fellépő hibákat is észlelné...  Dehát...
- Ár.  Vosonic olcsóbb, cserébe viszont...  lásd a fent írtakat.  Szubjektív: ha lett volna CD, amikor én vettem a Vosonicot, lehet, h akkor is a vosonic mellett döntöttem volna, mert egyszerre vettem a 300D-t, a VP2060-t 40GB vinyóval, Gitzo Explorer állványt...  Szóval sok volt az már egyébként is...  Ha most kellene valamit vennem a már meglévő fényképezőgép mellé...  akkor nem tudom mit csinálnék (;

Nna, ennyi (;

Szerkesztette: szeder 2004. 11. 10. 15:47 -kor

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó